Şimdi Ara

Sadece Mouse İmleci Var (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
2
Favori
80.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: awfulman

ben 5 makinayla karşılaştım C:\WINDOWS\system32\config klasöründe software dosyasını software.bak dosyasıyla değiştirince sorun düzeliyo ama software.bak yoksa repair klasöründeki ile çalışmıyor
    acil bu soruna bi çözüm lazım

Slm arkadaşlar config içinde software.sav var bak yok o yüzden yapamadım ayrıca bilgisayarda avg vardı tarattım virüs çıkmadı bende format attım ama bu başıma gelen 4. makina hepsinede format atmak zorunda kaldım hala bir çözüm bulamadım.
  • Sorunun Virüs bakımından olabilir.Bilgisayarın download edilen virüsü otomatik olarak açmıştır.Buda senin bilgisayarına virüs kaptırmıştır.Tooler dediğimiz virüs bilgisayarı keylogger , trojan gibi kirletmez.Bilgisayarınıza aldığınız an format atmak durumunda kalırsınız.Seninde çözümün format atmak.Alınan dosya virüslüymüş.Bu bir tahmin sen yinede araştır.
  • bende repair klasöründeki software i system32\config içindeki software dosyası ile değiştirince windows açıldı. Fakat tüm programları tekrar yüklemek zorundayım. Çoğu program hata veriyor. Denemenizi tavsiye ederim. Eski dosyanın yedeğini almayı unutmayın.
  • ERD Commander'i Deneyin... İçinde Sistem Araçlarında Sistem Geri Yükleme Var... Sistemi Bir iki Gün önceye Yükleyin... yeniden Başladıktan sonra Nod32 yi güncelleyip bilgisayarı tarayın...

C:\WINDOWS\dwm.tmp - Win32/Daonol.K truva atı - silinerek temizlendi - karantinaya alındı

Virüsümüz Bu... Temizledikten sonra sorun yok...

Erd Commender bilmeyenler için söylüyorum Cd den açan bir windowstur... googleden aratıp indirin...
    cd ye yazdırın İso dosyası olarak iniyor zaten... cd den boot edin... dediğim işlemleri yapın...
  • Olay maalesef userların birinde başıma geldi.

Nasıl çözdüm, okuduğum bir makalede kb971486 update kaldırılması gerektiği yazmakta idi. (Başka epey makale de okudum, onlarda diski 2. disk olarak nod 32 updateli bir pcye bağlayıp virüs aratmaktan, HKLM\soft..\microsoft\windowsnt\drivers32 yolunda "aux" anahtarına *.tmp li bir kayıt olduğunu ve bunun virüs olduğunu söyleyen başka makale de vardı.) Dediğim gibi ben sadece tmp kaydının olup olmadığına baktım, yoktu. ERD çalıştırıp kb971486 kaldırdım, restartta olay tamamdı.

Şimdi açıldı ama kb971486 güncellemesi tekrar geldi, devre dışı bıraktım şimdilik bakalım ileride daha iyi yollar çıkar diye.

Problemi yaşayan hepimize geçmiş olsun.
  • Bilgisayar kilitlenitor, resetlediğinizde bu sorunu görüyorsunuz.

Sistem ERD Commander ile geri yükleme yaptım düzelmedi. Eğer Regedit'teki bir kayıttan kaynaklansaydı geri yükleme ile sorun çözülürdü.

Format atarak sorun çözülmüyor. Format atıp kuruyorsunuz bir şekilde yine virüsleniyor. Her bulaştığında format mı atıp duracağız yani. Format atıp Nod32 kurup güncellemek sanırım çözüm, denemek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R.Korkmazz -- 22 Ekim 2009; 11:28:28 >
  • KESİN ÇÖZÜM.
    Bu sonu en sonunda çözdüm

Bilgisayarı ERD Commander ile açın.
    Registry Editor ile aşağıdaki yere gelin.
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Drivers32
    Buraki dize değerlerini kontrol edin.
    İçinde saçma sapan bir kayıt vardır mutlaka. Bende Midi9 isminde bir dize vardı ve içinde
    C:\Docume~1\ADMIN\...\DDDFF.DAT gibi birşey yazıyordu. Bu kaydı sildim. Burada gösterilen dosyayıda sildim. Sadece kaydı silmek yetersiz çünkü.
    Birde elim değmişken ERD'nin Autoruns'u açıp başlangıçta açılan dosyaları temizledim. Restart ettim ve bilgisayar açıldı.

Bundan sonrası artık virüs taraması.

2 Bilgisayarda denedim. İşe yarıyor.

• arkadaşlar ben de 4-5 gündür bu konuda yerli yabancı bir sürü forumu okuduktan sonra sorunu, erd 2007 ile açıp system recovery ile eski bir tarihe dönüp halledebildim. benim nod 32 güncellemeyi de kapatmıştı 15 gün önce. bu da virüs bağlantılı imiş çünkü virüsü karantinaya aldıktan sonra güncelleme de açıldı.

C:\windows\fqjej.bak ...........................Win32.Daonol.K truva atı türevi

herkese kolay gelsin!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: R.Korkmazz

KESİN ÇÖZÜM.

İçinde saçma sapan bir kayıt vardır mutlaka. Bende Midi9 isminde bir dize vardı ve içinde
    C:\Docume~1\ADMIN\...\DDDFF.DAT gibi birşey yazıyordu. Bu kaydı sildim. Burada gösterilen dosyayıda sildim. Sadece kaydı silmek yetersiz çünkü.
    Birde elim değmişken ERD'nin Autoruns'u açıp başlangıçta açılan dosyaları temizledim. Restart ettim ve bilgisayar açıldı.

arkadaşa katılıyorum artık bende bu sorunu çözenler arasına girdim :D:D
    dediği dosyayı silmek yetiyor

• çalışan bir erd commander linki atabilecek olan varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScORphY

çalışan bir erd commander linki atabilecek olan varmı

pm
  • arkadaslar software dosyasini repair deki ile degistirdim ama masaustundeki kalsorlerime erisemiyorum. owner/desktop i acmaya calisinca access denied diyor. o dosyalara nasil ulasirim yardiminizi rica ederim.
    tesekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: enis1794

arkadaslar software dosyasini repair deki ile degistirdim ama masaustundeki kalsorlerime erisemiyorum. owner/desktop i acmaya calisinca access denied diyor. o dosyalara nasil ulasirim yardiminizi rica ederim.
    tesekkurler

Hatalı işlem yapmışsınız.
    System Volume Information klasorundeki yedeklenmiş SOFTWARE dosyalarından işinize yarayanı kullanmalıydınız.
    Bu haliyle masaüstüne erişmek isterseniz, Klasör Seçeneklerinde Basit Dosya paylaşımının işaretini kaldırıp Klasörde yetki almalısınız.
    Bu işlemlerin hepsini Windows kurulum CD'sinde ilk gelen "R" tuşuna basarak yapabilirsiniz. Ancak çok komut yazıldığından ERD Commander tarzı bir programla sistemi açmak daha basit oluyor.
  • ewt az önce benim bilgisayarda da aynı sorun oldu. arkadaşların dediği gibi explorer da bir sayfa açıyordum o sayfa dondu. birkaç sayfa açmıştım diğerleri kapanmasına karşın donan sayfayı bir türlü kapatamadı. restart yaptım ve malum siyah ekran ve imleç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sharp01

ewt az önce benim bilgisayarda da aynı sorun oldu. arkadaşların dediği gibi explorer da bir sayfa açıyordum o sayfa dondu. birkaç sayfa açmıştım diğerleri kapanmasına karşın donan sayfayı bir türlü kapatamadı. restart yaptım ve malum siyah ekran ve imleç.

dün akşam aynısı bana da old :( çok sinir oldum bir sürü sekme açıktı benim için önemli sayılan konuları araştırıyordum birden kastı kapattım açtım aynı sorun

Son zamanlarda virüs olaylar çığrından çıktı. Orjinal ve güncel bir işletim sistemi + virüs programı + güvenli duvarı programı + cracksiz orjinal programlar kullanmak şarta olacak gibi :(

Virüs programları virüsleri buluyor ama silemiyor. O yüzden bootable cd işletim sistemi ile açıp temizlemek gerekiyor ve çok hızlı yayılıyorlar. Bu gördüğüm 3. siyah ekran hatası 1 ay içinde 3 farklı pcde. Anca konuyu anladım sebebini öğrendim. Virüslerden nefret ediyorum!

• windows acılış sesi geliyor ama siyah ekran fujitsu siemens amilo pi 2550 leptop bios pili sökecem ama nerde oldugunu bilmiyorum hdd vidaları sökülmüyor şimdi masa üstündemn giriyorum@e arkadaşlar
  • bunu devamlı yapıyor ist.darty gönderidim gene aynı hdd 3 bölünce olmaya başaladı yokmu bir caresi cd den proglamala neyei başaltsam leptopu cd rom dan başalatsam cünki masa üstünde 7 cgb videom var

yoksa ati ekran kartı acışışta hata raporu veriyordu ondanmı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustifyy

quote:

Orijinalden alıntı: R.Korkmazz

KESİN ÇÖZÜM.

arkadaşa katılıyorum artık bende bu sorunu çözenler arasına girdim :D:D
    dediği dosyayı silmek yetiyor

erd commander vistada çalışıyormu.. çalışan bi sürümü varmı.

• Formatsız kesin basit çözüm.

* 5 defa shift e basın..
    * Gelen pencerede " Klavye kısayolunu devre dışı bırakmak için Erişim Kolaylığı Merkezi ' ne gidin" tıklayın.
    * Gelen Yapışkan tuşları ayarla penceresin deki adres çubuğundaki " Tüm Denetim Masası Öğeleri" yazısına tıklayın.
    * Gelen denetim masasında "Sistem" i tıklayın.
    * Gelen pencerede sol taraftaki gelişmiş sistem ayarları' na tıklayın.
    *Ardından Sistem koruması bölümünden sistem geri yükleme yapın.

Geçmiş olsun sorununuz çözülmüştür....

Mr.has 'tan sevgilerle...
  • arkadaş basitçe anlatmış sistem geri yükleme
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.