Şimdi Ara

Sadece Müzik İçin Sistem Önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
2
Favori
1.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Yine teşekkür ederim :)

Hazır işe girişmişken 82 alayım tam olsun diye düşünüyordum ama apartman gerçeğini göz önünde bulundurarak 62'ye yöneldim sayılır. Tek fark bassların yoğunluğu anladığım kadarıyla. İkisi hakkında da kullanıcı yorumları çok olumlu, insanlar coşkuyla övüyorlar. Ne ile karşılaşacağımı merak etmeye başladım :) Kimi kullanıcılar klasik müzik vb. türlerle de harika olduğunu söylüyor, umutlanıyorum ama sonu hüsran olmaz inşallah :)

Kabloları inceleyeceğim, teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar peki Paradigm Monitor serisi için ne dersiniz? Klipsch RF serisi ile çokça kiyaslandiklarini gördüm. Kimisi Paradigm diyor, kimisi Klipsch diyor.

Tarzını tarif edebilecek olan var mı? Netlik ve detay kalitesi olarak biri diğerinden önde midir yoksa sadece tarzları mı farklı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yattara11

Arkadaşlar peki Paradigm Monitor serisi için ne dersiniz? Klipsch RF serisi ile çokça kiyaslandiklarini gördüm. Kimisi Paradigm diyor, kimisi Klipsch diyor.

Tarzını tarif edebilecek olan var mı? Netlik ve detay kalitesi olarak biri diğerinden önde midir yoksa sadece tarzları mı farklı?

İkisini kıyaslayan da bir gram bilgi Yok

Hiç alakasız ses ve model

İkiside sinema icin tune edilmiş modeller

Müzikle olur mu oldurursaniz olur

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Üstat birçok yabancı forumda bu iki serinin kıyasının yapıldığını gördüm.

Gerçekten de "Klipsch bana çok parlak geldi", "Paradigm sesi mükemmel", "tarzına alışırsanız Klipsch harika bir hoparlör" gibi teknik konulardan uzak yorum var çokça. Ne yapacağımı şaşırdım vallahi, metal sevdasını bir kenara bırakıp daha müzikal bir markaya mı yönelsem bilmiyorum hiç
  • İlk mesajlarda bahsedilenler üzerinden bir araştırmaya gitseydiniz farklı şeyler konuşur olacaktık mesela ne konuşmayacaktık bir Dali,Klipsch vb. üzerinden gitmeyecekti konu.

Mesela seçtiğiniz amfili medya player fiyatlarına Arcam FMJ A 29 var, o Rega'lar var, Hegel var mesela.. Hoparlör tavsiyesi devamında ProAc, Sonus Faber, Audio Physic.. gibi öneriler gelebilirdi. Ancak ilk defa kuracağınız bir sistem ve de bilginizin olmayışı kafanızı karıştırmış olabilir. Size ısrarla önerim iyice bilgilenin paranızı sokağa dökmeyin. Dinlediğiniz tarzdan bağımsız yazdım markaları da örnek teşkil etsin diye.

Burada gerek benim ve diğer arkadaşların söylediklerine bakın mutlaka. Son karar yine tabiki sizin
  • Delerıum kullanıcısına yanıt
    Üstat gerçekten herhangi bir konuda bilgisiz olmak kötü bir şey. Hele ki farklı türlerde yüzlerce ürün ve onlarca uzman markanın bulunduğu adeta derya olmuş böylesine bir endüstride.

Görüş ve tavsiyelerinizi dikkatle incelesem de bugüne dek tek bir hi-fi sistem dahi dinlememiş birisi olarak her şey soyut kalıyor benim için. Belki deneyerek ve yanılarak yıllar içinde sizlerle fikir paylaşımı yapacak duruma gelebilirim. Belki kendimi geliştiremem ve ortalama sistemlerle tatmin yakalamaya çalışırım.

Ama kesin olan bir şey var ki biraz daha sakin olmalıyım ve acele etmemeliyim :) Şimdilik alınacak ürün tavsiyelerinize ayak uyduramasam da rastgele bir sistem toplamama konusundaki tavsiyenizi uygulayacağım :)

İstanbul'a gidip mağazalarda dinleme yapmaya karar verdim. Birkaç farklı sistem dinleyip beğendiğime yönelirim. Atılacak ilk adımda hata payını en aza indirgemek için tek çare kulağıma güvenmek olacak sanırım :)

Gelişmeler oldukça başlığı güncelleyeceğim.

• Kesinlikle en doğrusunu yaparsınız. O kendinizce seçtiğiniz, düşündüğünüz sistemi(leri) en azından muadillerini bir dinleyin ve biraz daha butik markaların ürünlerini dinleyin. Sonrasında sistemin son halkası ''kendi kulağınız'' En nihayetinde nihai sonuca daha hazırlıklı ve doğru bir şekilde ulaşacağınızdan şüpheniz olmasın yoksa buradan öneri gelmesi siz dinlemedikçe denemedikçe havada kalır. Detay,sahne,imge kavramlarını öğrenmeye bakın.

Bu süreçte kolaylıklar dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yattara11

Üstat gerçekten herhangi bir konuda bilgisiz olmak kötü bir şey. Hele ki farklı türlerde yüzlerce ürün ve onlarca uzman markanın bulunduğu adeta derya olmuş böylesine bir endüstride.

Görüş ve tavsiyelerinizi dikkatle incelesem de bugüne dek tek bir hi-fi sistem dahi dinlememiş birisi olarak her şey soyut kalıyor benim için. Belki deneyerek ve yanılarak yıllar içinde sizlerle fikir paylaşımı yapacak duruma gelebilirim. Belki kendimi geliştiremem ve ortalama sistemlerle tatmin yakalamaya çalışırım.

Ama kesin olan bir şey var ki biraz daha sakin olmalıyım ve acele etmemeliyim :) Şimdilik alınacak ürün tavsiyelerinize ayak uyduramasam da rastgele bir sistem toplamama konusundaki tavsiyenizi uygulayacağım :)

İstanbul'a gidip mağazalarda dinleme yapmaya karar verdim. Birkaç farklı sistem dinleyip beğendiğime yönelirim. Atılacak ilk adımda hata payını en aza indirgemek için tek çare kulağıma güvenmek olacak sanırım :)

Gelişmeler oldukça başlığı güncelleyeceğim.

Hocam İstanbula gidip hangi mağazalarda dinleme yapmayı düşünüyorsunuz?
    Buraya yazarsanız dükkan isimlerini, bilgi sahibi olalım, hafta sonu dinleme yapmaya gideriz.
    Ben mesela bir ara Doğubank işhanının yanındaki İstanbul-Hifi ye uğradım, satıcı orada dinleme yapılmadığını söyledi.

• Geçtiğiniz süreçlerden geçmiş biri olarak naçizane tavsiyem bahsettiğiniz bütçeye , " consumer retail " markalar yerie ( yamaha klipsch vs ) yerine müzikal markalara yönelmenizdir.

Paradigm, klipsch cervin vega gibi markalar tabiri caiz ise gümbür gümbür çalan markalar. Bana göre sadece gürültü uretiyorlar. Kanada ve abd menşeili firmaların ürünleri sert ve yorucudur. Metal ve rock müzikten hoşlandığınıza göre zaten yüksek desibelli müziği dahada gürültülü hale getirmeyin.

Yaşınızı bilmiyorum ama müzik zevkinizde ilerde değişebilir, bunuda göz önünde bulundurarak yatırımınızı yapin.

Eğer şu anda sadece metal & rock muzik dinleyeceğiniz ve daha çok bas tiz ağırlıklı bir ses istiyorsanız bahsrttiğiniz bütçelere hiç çıkmayin. Apartmanda kullanılacağını düşünerek 89 90 db hassasiyetli 1000 2000 bandında bir kule ve network bluetooth vs özelikli 50 watt üzeri calan, pioneer yamaha vs amfinin ucuzundan alın yaninada 4 mm bakir kablo kullanin sizi tatmin edecektir. Amfinizin ton ayari ve loudness tusuda bulunsun. Yada kuke yeribe hacimli bir bookshrlf ile bir sub alabilirsiniz. Bu ucuz ve kolay yoldan sizi doyuracaktir.

Ancak enstrumanlari ayirt edebileceginiz stoner rockda diyebilecegimiz eski albumleri ve jazz klasik muzik gibi turevlerde de iyi bir sistem için ingiliz markalarına yönelmenizde fayda var.

İstanbul disindaysaniz da mutlaka buraya gelip zaman ayirip kendi sevdiginiz muziklerden olusan bir playlistle

Hi fi firmalarini ziyaret edin. Dinleti icin muylaka kendi sevdiginiz & dinlediginiz muzikleri kullanin ve kulaginiza güvenin. Hi fi firmalari da genelde bir kac tane klasik lmys albumu calip dururlar ve dinlediginizde guzrlde gelir. Ancak sunuda unutmayin genelde fitmalarin dinleti odalari ile sizin eviniz ayni duzenlemeye sahip degil. Eve gelip husranla karsiladnamak adina dikkatli bir dinleyici olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fremens -- 17 Eylül 2017; 13:10:33 >

• Arkadaşlar merhaba, ben de aylardan beri karar vermeye çalışıyorum. Karar verene kadar da piyasalar ikiye katlandı bu ara.Sadece Müzik İçin Sistem Önerisi  Bana sadece stereo müzik için hi fi sistem kurmak istiyorum. Bana amfi ve kule hoparlör tavsiyesinde bulunabilir misiniz. (Halk müziği, sanat müziği ağırlıklı müzik dinleyeceğim) Bütçe 15-20bin lira. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olur fikir verebilirlerse minnettar kalacağım. Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fikret6161 -- 25 Aralık 2021; 23:17:33 >

• Sadece Müzik İçin Sistem Önerisi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sony Xp 500 x 2 alıyorsun ve mevzuyu kökünden kapatıyorsun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar yeni bir smart tv almak istiyorum. Amacım tv den çok kaliteli müzik dinlemek. Bass hoparlör istemiyorum. 2 adet pasif hoparlör düşünüyorum. Bütçem maksimum 5.000 TL nasıl bir amfi ve bu amfiye uygun hangi hoparlör ve kabloyu önerirsiniz. Teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.