Şimdi Ara

sadece numara gonderen bir button

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir projem icin merkeze icerisindeki numarayi gonderen bir butona ihtiyacim var. Sadece icerisine bir numara ekleyecegim mesela 23 ve o numarayi merkeze gonderecek bunu yapmanin kolay yolunu bilen varmi ?

• merkez derken neyden bahsediyorsun çokmu uzak aradaki baglantıyı nasıl kurmak istiyorsun daha detaylı bilgi verebilirmisin
  • quote:

Orjinalden alıntı: cbaykam

Bir projem icin merkeze icerisindeki numarayi gonderen bir butona ihtiyacim var. Sadece icerisine bir numara ekleyecegim mesela 23 ve o numarayi merkeze gonderecek bunu yapmanin kolay yolunu bilen varmi ?

Bulmaca gibi soru

PIC kullanacaksanız 12F serisi bir PIC ile yapabilirsiniz.
    Çıkışını;
    kablo ile taşıyacaksanız, mesafe kısa ise, RS232, uzun ise RS485 haberleşme kullanabilirsiniz.
    Kablosuz yapacaksanız RF modüllerden kullanabilirsiniz.

PIC kullanmadan yapacaksanız HOLTEK firmasının encoder/decoder entegrelerini kullanabilirsiniz. (HT12E, HT12D gibi...)
    veya R-8Px (4 bit enc/dec) kullanabilirsiniz. (datası burada)

Aşağıda basit bir uygulama örneği var.
    http://www.rentron.com/Files/TWSAKIT.pdf

Bu entegrelerin çıkışını; RF, IR veya kablo ile karşı tarafa iletebilirsiniz.

• Haklisiniz ozur dilerim simdi okuyunca bana da garip geldi. Su sekilde bir sey yapmaya calisiyorum. Belirli bolgelerde buttonlar olacak bunlar kablosuz olarak unitelere numara gonderece. Bunu bir isletmedse sorun cikan bolumleri sorumlularina iletmek icin kullanacagim. Yani 3. birimde sorun ciktiginda basindaki gorevli butona basacak ve sorumlunun cihazinda 3 rakami gorulecek .
    Butun sorumlularda ayni cihazdan bulunacak yani butona basilinca butun sorumlularin cihazinda 3 gorunecek. Biraz daha kurcalayim. Bu konuda baslangic seviyesinin bile altinda oldugum icin yeterli aciklamayi yapamadim ama temel olarak sorunum bu . Daha detayli cozumunuz varmi ? Bu arada yardim icin tesekkur ederim.
  • Taksi çağırmak için kullanılan sistemler var. Ankara'da gördüğüm her butonun üstünde UDEA firmasının logosunu görüyorum. Onlar bu konuda uzmanlar. Hatta bir kere bir taksici abiye sordum, bu sistem nasıl çalışıyor diye. Basılan butonun ışığı yanıyor bizde ona göre gidiyoruz oraya demişti. Sanırım bu sistem sizin içinde kullanışlı olabilir. Ama Elektronik ve mikrokontrolör programlama bilginiz varsa geliştirmesi zor olmayan bir uygulama.

Edit: Bahsettiğim uygulamanın linkini buldum:http://www.udea.com.tr/index.php?categoryID=99

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yxsdf -- 17 Temmuz 2009; 21:37:48 >

• tesekkur ederim inceledim ama nasil yapildigi ile ilgili bilgi verilmemis sistemi kurmayi da ogrenmem gerekiyor cunku ilerideki fikrim bunu isletmenin bilgisayarlari ile entegre hale getirmek su anda zaten calisanlar PDA tasiyor. ana bilgisyaara sinyali gonderebilirsem onu alip calisanlara iletmek cocuk oyuncagi olacak. Yani benim isimi herhangi bir uzaga data gonderebilen sistem gorur. Gelen veriyi ben bilgisayarda isleyip cevirebilirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.