Şimdi Ara

sadece senin düşüncen (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: --Zero--

quote:

Orijinalden alıntı: Dar-ül Harb

Karışmamış mı?Sen onun yazdıklarını okumuyorsun sanırım? Benimkisi karışmak değil, yanlışınını düzeltmek.
    Sen de farkındaysan zimbabve bana karşılık vermediği halde, onun yerine bana karşılık vermeye kalkıyorsun.

Sadece görüş belirtmek ve karışmak arasındaki farkı kavraman gerekiyor önce.

Ben "Sen şöyle yapıyorsun, bence şöylesin" dersem görüşümü belirtmiş, "Sen şöyle yapıyorsun; öyle yapamazsın, böyle yapacaksın" dersem karışmış oluyorum.

Sen önce görüş belirtmenin forum sınırlarında ne demek olduğunu kavramalısın.Forumun genel ilkelerini tartmalısın.
    Forum sınırlarında hakaret edilmediği, trolluk yapılmadığı sürece belirtilen düşünceler görüştür.
    Forum sınırlarının aşılmadığı,ilkelerinin çiğnenmediği mesaja, salt mesajın biçimi ve mesajı yazan kişinin nicki üzerinden hareket ederek karşı durmak görüş belirtmek değil,yanlış yapmaktır.
    Bu yanlışı düzeltmek,forumdaki üyelerin ya da forum yöneticilerinin görevidir.
    İnsanlar sizin uçkurunuzun keyfine göre yazacak değil.
    Dileyen türkçe,dileyen çince yazar.
    Daha da fazla ikili münakaşaya girmek de istemiyorum bu hususta. Kimin neyi yanlış yaptığını burayı okuyanlar görüyordur. İki günlük KB üyeleri,forum ortamından bihaber olunca kendi bozuk görüşlerine uymayan mesajları gördüklerinde yanılgıya düşebiliyor ne yazık ki..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dar-ül Harb -- 22 Mayıs 2015; 18:21:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Var olmasi icin bir amaca ihtiyaci yok dolayisiyla bu insan zihnine ait bir kavram neden var sorusunu bilmiyorum ama kesinlikle insan denen canlının evrendeki bir bakteriden daha onemli oldugunu dusunmuyorum.Kendim sahsen nihilist bir insanim.İnsan varolmadan cok once uygarlik kurmus uzayda bir yerde yasayan canlilar oldugunu dusunuyorum hemde cok fazla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: --Zero--

quote:

Karışmamış mı?Sen onun yazdıklarını okumuyorsun sanırım? Benimkisi karışmak değil, yanlışınını düzeltmek.
    Sen de farkındaysan zimbabve bana karşılık vermediği halde, onun yerine bana karşılık vermeye kalkıyorsun.

Sadece görüş belirtmek ve karışmak arasındaki farkı kavraman gerekiyor önce.

Ben "Sen şöyle yapıyorsun, bence şöylesin" dersem görüşümü belirtmiş, "Sen şöyle yapıyorsun; öyle yapamazsın, böyle yapacaksın" dersem karışmış oluyorum.

Sen önce görüş belirtmenin forum sınırlarında ne demek olduğunu kavramalısın.Forumun genel ilkelerini tartmalısın.
    Forum sınırlarında hakaret edilmediği, trolluk yapılmadığı sürece belirtilen düşünceler görüştür.
    Forum sınırlarının aşılmadığı,ilkelerinin çiğnenmediği mesaja, salt mesajın biçimi ve mesajı yazan kişinin nicki üzerinden hareket ederek karşı durmak görüş belirtmek değil,yanlış yapmaktır.
    Bu yanlışı düzeltmek,forumdaki üyelerin ya da forum yöneticilerinin görevidir.
    İnsanlar sizin uçkurunuzun keyfine göre yazacak değil.
    Dileyen türkçe,dileyen çince yazar.
    Daha da fazla ikili münakaşaya girmek de istemiyorum bu hususta. Kimin neyi yanlış yaptığını burayı okuyanlar görüyordur. İki günlük KB üyeleri,forum ortamından bihaber olunca kendi bozuk görüşlerine uymayan mesajları gördüklerinde yanılgıya düşebiliyor ne yazık ki..

İyi münakaşaya girme o zaman. Daha neyi eleştirdiğini bilmiyorsun. Bozuk fikirlerin sahibinin kim olduğunu görmek istiyorsan önyargılarını bırakıp pm'den bana ulaşabilirsin.

• Benim düşüncem;

Evrenin varoloşunun amacı ancak bir yaratıcı ile olur. Burada amaç olabilmesi için bu amacı birilerinin gütmesi gerekir. Tanrıya yüklenen kendi varlığını duyurma, insanoğlunu yaratıp onları test etme gibi sebepler tamamen insani bir bakış açısıyla ortaya konmuş düşünceler gibi duruyor.

Buna karşın evrenin değişik ama amaçsız sebeplerden rastgele oluştuğunu düşünüyorum. Böyle düşünememin sebebi birincisi atomaltı dünyadaki kaos, ikincisi ise yaratıcının amacı olduğu fikrinin bana mantıksız gelmesi.

Sonuç olarak evrenin oluşmasının bir amacı olmadığını , bu varoluşun quantum mekaniğinden kaynaklanan bir rastlantı olduğunu düşünüyorum.
  • Çok ilginçtir fakat evrenin varoluşuna bir sebep süreceğimiz zaman dini ve bilimsel görüşler birleşirler.
    Tabii ayıranlar da yok değildir zira kimsenin bilemeyeceği bir soru bu yani cevap bilinmiyor.
    Görüşüme gelirsek kesin bir şey söylemiyorum fakat büyük ihtimalle evren kendisini tanıyan bir varlığı meydana getirmek için oluşturdu o da insandır ve insanın kendisini tanıması demek aslında evreni tanıması demek gibi bir şey zira insan evreni kendi içinde saklayan bir varlık keşfedebilen yorumlayan ve evreni tekrar eden bir varlık insan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhenoMachinal -- 3 Temmuz 2015; 13:42:08 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.