Şimdi Ara

■■■Sadece SOKAK Fotoğrafları Paylaşım Başlığı■■■ (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.563
Cevap
37
Favori
66.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  ■■■Sadece SOKAK Fotoğrafları Paylaşım Başlığı■■■

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Murat son fotoğraf çok güzel olmuş.
  • Konu çok güzel.
    Gelmişken paylaşım yapmadan gitmek olmaz.

Bursa

■■■Sadece SOKAK Fotoğrafları Paylaşım Başlığı■■■ ■■■Sadece SOKAK Fotoğrafları Paylaşım Başlığı■■■
     ■■■Sadece SOKAK Fotoğrafları Paylaşım Başlığı■■■ ■■■Sadece SOKAK Fotoğrafları Paylaşım Başlığı■■■

• quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

■■■Sadece SOKAK Fotoğrafları Paylaşım Başlığı■■■

birisi de çıkıp dememişki hocam bu iyiymiş diye ben diyeyim bari.

forumda az rastlanan bir "çalışılmış pozisyon" örneği...
  • quote:

standartların cok uzerınde...tebrıkler
  • quote:

Orijinalden alıntı: archi12345

quote:

Teşekkürler dostum :) Ama standartların çok üzerinde değil yanılıyorsun :)
    Geçen katıldığım bir fotoğraf yarışmasından hiç bir cacık çıkmadı da 4 mevsim istanbul'mudur nedir...
    Bak abi standartlar şu şekilde :)

Milyarlık ödül kazandı bu fotoğraf :) O yüzden standartların çoooooook altında benim fotolar :(

---------------------------------------
    --------------------------------------------------------------

@xpug

Yok hocam çalışmadım yaw :) Karaköy / Kadikyö vapurunu kaçırdım bari biraz dolaşim derken şişeyi gördüm :D
    Sonrası deneysel :)

Teşekkür ederim eyvallah :)

-----------------
    -----------------------------------

@omardaing

Eyvallah dostum şimartıyorsunuz beni :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 3 Aralık 2013; 10:10:29 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: archi12345

quote:

Teşekkürler dostum :) Ama standartların çok üzerinde değil yanılıyorsun :)
    Geçen katıldığım bir fotoğraf yarışmasından hiç bir cacık çıkmadı da 4 mevsim istanbul'mudur nedir...
    Bak abi standartlar şu şekilde :)

Milyarlık ödül kazandı bu fotoğraf :) O yüzden standartların çoooooook altında benim fotolar :(

---------------------------------------
    --------------------------------------------------------------

@xpug

Yok hocam çalışmadım yaw :) Karaköy / Kadikyö vapurunu kaçırdım bari biraz dolaşim derken şişeyi gördüm :D
    Sonrası deneysel :)

Teşekkür ederim eyvallah :)

-----------------
    -----------------------------------

@omardaing

Eyvallah dostum şimartıyorsunuz beni :)

bende mımarlar odasının bır yarısmasına katılmıstım. kapıdan pencereden bakan gıbı bırseydı. seçilen fotograf ise dışarı bakan bir hanımefendi seçildi.sadece ole dışarı bakıyo :):):)
    duygu--?
    sanat-?
    kurgu ?
    anı yakalama ?
    renk ?
    araç kullanımı ?
    hissiyat ?
    enteresen,extreme birşeymi var ?
    ben bileöedim dogrusu...
    seçimdeki kıssas hangisi bilmiyorum ama yukarıdakılerden bırı değil gibi duruyor...

• Murat sanat sadece sanatçı ile ilgili bir durum değil aynı zamanda (hatta fotoğrafta daha fazla) bakan kişi ile de ilgili. Bakan kişi çok iyi bir fotoğrafı anlamlandıramamışsa sanatçı için yapacak çok bir şey yok maalesef.
    Senin yarışma fotoğrafını görmedim yazdıklarım da daha çok genele. 1. Olan fotoğrafta erguvan ağacının istanbulun simgelerinden bir olma dışında nasıl anlamlandırdıklarını merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dementor-1 -- 3 Aralık 2013; 12:58:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: omardaing

Murat sanat sadece sanatçı ile ilgili bir durum değil aynı zamanda (hatta fotoğrafta daha fazla) bakan kişi ile de ilgili. Bakan kişi çok iyi bir fotoğrafı anlamlandıramamışsa sanatçı için yapacak çok bir şey yok maalesef.
    Senin yarışma fotoğrafını görmedim yazdıklarım da daha çok genele. 1. Olan fotoğrafta erguvan ağacının istanbulun simgelerinden bir olma dışında nasıl anlamlandırdıklarını merak ettim.

sanat bakan kişi ile ilgili tanımınızla ilgili ;tolstoy, sanat nedir kitabı içerisinde yaklaşık 500 sayfa eleştirisi var.o der ki; sanat halk içindir,sanata bakanlar eğer bir duygu hissiyatına giriyorsa o sanat eseridir,sanat sadece bir kişiyi veyahut sadece bir zümreyi etkilerse sanat olamaz.sizin dediğiniz sanata abes bir örnekle bende eleştirmek istiyorum.tecavüz ve bu sahneleri sanat olarak çekmek yayınlamak bazı kişiler veya zümrelerce sanattır. oysa toplumca yapılan yorumlar aşikardır. Buradakı bunu sanat olarak görenlere anlamlandırma yapmak sanatı karalama yoluna götürür.
    ben bırıncı olan resmın çoğunluk oylamasında geçerli bir oylama alamayacağı kanaatindeyım. o yuzden bunu meşrulaştırma çabalarınıda yanlış buluyorum
    @jimi1984

• archi12345 kullanıcısına yanıt
    Ben Jimmi'ye katılıyorum, fotoğraf yarışmalarında ilginç sonuçlar ortaya çıkıyor. Kartpostal fotoğrafçılığı gibi fotoğraflar daha çok ön planda tutuluyor. Kaldı ki o yarışmanın jürisinde Ara Güler gibi bir üstad da var... İlginç :)

@archi12345 Affınıza sığınarak ve yanlış anlamayacağınıza inanarak aşağıdaki satırlarda görüşlerimi paylaşmak istiyorum.

Tolstoy'un tanımlamasından yola çıkarak:

1. Günümüzde, opera bir sanat dalıdır diyebilir miyiz?
    2. Mona Lisa ne kadar halka hitap eden bir eserdi?
    3. Picasso halk tarafından algılanmış ve anlaşılmış mıdır? Kübizim akımı ile harmanlanmış, 2 boyutlu resimlerin 3 boyuta dönüştürülmesi ve boya dışında farklı maddeler ile bezeli tablolar o günün yaygın sanatın neresindeydi?
    4. Sürrealizim nasıl sanat dalı olabilmiş?

Bunun gibi pek çok soru sorulabilir, benim bakış açım aslında şu şekilde;

Sizin de bildiğiniz üzere, Tolstoy fakir insanlar olan; genelde hayatı oldukça zor ve kötü bir zaman diliminde geçen, köylüler ile yaşayarak, onlardan etkilenerek ve sanat algısının temellerine çok güçlü bir şekilde bu insanların hayat hikayelerine dayandırarak var olmuş bir düşünür ve yazardır. Sanat tanımlaması da bu durum ile doğrudan ilişkilidir. Bence bir noktada haklıdır da; sanat sadece belli zümreler için olmamalı, ama sadece çoğunluğun tasvip edip beğendiği bir şey de olmamalı.
    Özellikle de günümüzde internet gibi geniş sosyal ağlar varken, çoğunluk, çoğunluklara dönüşmektedir. Bu da hangi çoğunluğun beğendiğinin sanat eseri olarak nitelenebileceği sonucunu imkansız kılmakta. Verdiğiniz tecavüz sahnesi örneği anlatmak istediklerime bire bir örnektir, şöyle ki; tecavüz kötü olan bir şey olmakla birlikte, halkın içinden çıkmakta ve halkın yarattığı bir durumdur. Sırf tecavüz olayına yoğunlaşmak ahlaki değerler ile çelişeceği için hiç kimse tarafından kabul görmeyecektir (sapkın tipler dışında), fakat tecavüzü o an yaşayan kişinin hissettiklerini, bu kötü olayın etkilerini; kin, nefret, intikam, pişmanlık vs gibi duygular ile harmanlayarak ne kadar kötü bir durum olduğunu ve ya üretebileceği zararlı etkileri göstermek;daha dramatik hali ile, bence başlı başına sanatın en güçlü ifade edilebileceği alanlardan biridir. Demek istediğim onu izleyecek herkese, istisnasız herkese bir şey hissettirecektir! Peki çoğunluğu elde ettik, sanat olması için yeterli mi? Bence değil :) işte burada sanatın aslında çok da basit olmayan bir şey olduğunu görüyoruz. Sanırım tecavüz sahneleri halk nezdinde çok büyük etki yarattığı için bu kadar popüler, ama anlatımları genelde sığ olduğu için sanatsal yönleri yok:) Sanat öyle kolay anlatılabilecek bir şey değil. Baktığında anlaman değil, düşünmen vay arkadaş demen o adamın gözü ile eseri yaşaman demek. Bunu başarırsan bence sanattır. Bunu eser sahibi ile yaşayan 1 kişi olsa bile.
    Ben şimdi neden bunları yazdım; sizinle kesinlikle ilgisi yok, sadece konu hoşuma gitti ve yorumumu paylaşmak istedim. Bir de sokak fotoğrafçılığının bir sanat dalı olmadığını düşünüyorum. Anı yakalama ve tanıklık etme, daha çok görsel tarihin oluşturulmasına katkı sağlamaktır. Bir nevi mağara adamlarının mağaralarda yaptığı :) resimlerin gelişmiş ve güncel halidir. Sosyal yaşantıyı, o mekanın kültürel yapısını, mimari yaklaşımı vs vs bir çok şeyi barındırır. Ama sanat değildir:) tabi bu benim görüşüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: skid_row

Ben Jimmi'ye katılıyorum, fotoğraf yarışmalarında ilginç sonuçlar ortaya çıkıyor. Kartpostal fotoğrafçılığı gibi fotoğraflar daha çok ön planda tutuluyor. Kaldı ki o yarışmanın jürisinde Ara Güler gibi bir üstad da var... İlginç :)

@archi12345 Affınıza sığınarak ve yanlış anlamayacağınıza inanarak aşağıdaki satırlarda görüşlerimi paylaşmak istiyorum.

Tolstoy'un tanımlamasından yola çıkarak:

1. Günümüzde, opera bir sanat dalıdır diyebilir miyiz?
    2. Mona Lisa ne kadar halka hitap eden bir eserdi?
    3. Picasso halk tarafından algılanmış ve anlaşılmış mıdır? Kübizim akımı ile harmanlanmış, 2 boyutlu resimlerin 3 boyuta dönüştürülmesi ve boya dışında farklı maddeler ile bezeli tablolar o günün yaygın sanatın neresindeydi?
    4. Sürrealizim nasıl sanat dalı olabilmiş?

Bunun gibi pek çok soru sorulabilir, benim bakış açım aslında şu şekilde;

Sizin de bildiğiniz üzere, Tolstoy fakir insanlar olan; genelde hayatı oldukça zor ve kötü bir zaman diliminde geçen, köylüler ile yaşayarak, onlardan etkilenerek ve sanat algısının temellerine çok güçlü bir şekilde bu insanların hayat hikayelerine dayandırarak var olmuş bir düşünür ve yazardır. Sanat tanımlaması da bu durum ile doğrudan ilişkilidir. Bence bir noktada haklıdır da; sanat sadece belli zümreler için olmamalı, ama sadece çoğunluğun tasvip edip beğendiği bir şey de olmamalı.
    Özellikle de günümüzde internet gibi geniş sosyal ağlar varken, çoğunluk, çoğunluklara dönüşmektedir. Bu da hangi çoğunluğun beğendiğinin sanat eseri olarak nitelenebileceği sonucunu imkansız kılmakta. Verdiğiniz tecavüz sahnesi örneği anlatmak istediklerime bire bir örnektir, şöyle ki; tecavüz kötü olan bir şey olmakla birlikte, halkın içinden çıkmakta ve halkın yarattığı bir durumdur. Sırf tecavüz olayına yoğunlaşmak ahlaki değerler ile çelişeceği için hiç kimse tarafından kabul görmeyecektir (sapkın tipler dışında), fakat tecavüzü o an yaşayan kişinin hissettiklerini, bu kötü olayın etkilerini; kin, nefret, intikam, pişmanlık vs gibi duygular ile harmanlayarak ne kadar kötü bir durum olduğunu ve ya üretebileceği zararlı etkileri göstermek;daha dramatik hali ile, bence başlı başına sanatın en güçlü ifade edilebileceği alanlardan biridir. Demek istediğim onu izleyecek herkese, istisnasız herkese bir şey hissettirecektir! Peki çoğunluğu elde ettik, sanat olması için yeterli mi? Bence değil :) işte burada sanatın aslında çok da basit olmayan bir şey olduğunu görüyoruz. Sanırım tecavüz sahneleri halk nezdinde çok büyük etki yarattığı için bu kadar popüler, ama anlatımları genelde sığ olduğu için sanatsal yönleri yok:) Sanat öyle kolay anlatılabilecek bir şey değil. Baktığında anlaman değil, düşünmen vay arkadaş demen o adamın gözü ile eseri yaşaman demek. Bunu başarırsan bence sanattır. Bunu eser sahibi ile yaşayan 1 kişi olsa bile.
    Ben şimdi neden bunları yazdım; sizinle kesinlikle ilgisi yok, sadece konu hoşuma gitti ve yorumumu paylaşmak istedim. Bir de sokak fotoğrafçılığının bir sanat dalı olmadığını düşünüyorum. Anı yakalama ve tanıklık etme, daha çok görsel tarihin oluşturulmasına katkı sağlamaktır. Bir nevi mağara adamlarının mağaralarda yaptığı :) resimlerin gelişmiş ve güncel halidir. Sosyal yaşantıyı, o mekanın kültürel yapısını, mimari yaklaşımı vs vs bir çok şeyi barındırır. Ama sanat değildir:) tabi bu benim görüşüm.

cevap kalitenize ve de yorumlarınıza kızmak, kabalıktan öteye gitmemenin göstergesi olurdu.Aksine bu konuları konuşmanın, kültür seviyesinden ve de paylaşma duygusunun doruğa ulaşmasından kaynaklı olduğunu görmek mutlu etti beni.
    bu konuda tolstoy ile fikirlerimizin temel bazda uyuştuğu doğrudur.
    tecavüz örneğinde ise bu tür olaylar sanat değil, bu tür olayların aktarımında, duygu geçişlerinde sanatın var olabilmesi söz konusu olabilir.yine tecavüzün sanat olması söz konusu değildir, kanaatindeyim.
    Ara Güler beyefendinin juri olduğundan haberim yoktu, ki kendisinin yaptığı sanata saygım var.
    zaten kendi röportajında da bahsettiği gibi sokak fotoğrafçılığında ,kurgulama farklı bir iş, olanı , anı yakalamak farklı bir iştir.bu yuzden kendini foto muhabır olarak tanımlıyor.yanı tanımı ;fotograf sanatcısı, kurgucusu falan değil.
    genel olarak yazdığınız sanat tarzlarına ise cevap oldukça basit.operadan duygu hazzı alan kişiler varki,biletleri satılıyor.insanlara zorla güdüm yapılmıyor.zevk meselesi yani.mono lisa örnegi ise bir ressamın memleketinden göç edip karnını doyurmak için zengin kişinin hanımını resmetmesidir.eğer halk işin bu tarafı ile ilgilenirse sanat eseri denemezdi.fakat; resim içerisindeki oran,ve tasvirler bunu sanat eseri yoluna götürüyor.nasıl bir partenon oranından dolayı sanat eseri olarak kabul edilmişse halk bunuda kabul edebilir.
    ve de esas ayrım şu olmalı bence.halk sanattan anlıyormu,sanattan anlayacak kültür seviyesi varmı, eleştiri yapabilecek kuramlara hakim mi.değilse bu ülkenin alimleri ne yapıyor??? anlatsınlar.eee o zamanda çiçek fotoğrafının neden birinci olduğunu bizde anlarız.belkide sanat eseri veya sanat içieriğine göre seçim yapılmıyordur ha..! ne dersiniz.??
    saygılarımla !!!

Anlayisiniza tesekkur ediyorum. Konuyu acarken de amacim bu havayi yakalayabilmekti. Zamanla bu konu basligi altinda, bu tarz konularin ve goruslerin daha siklikla beyan edilecegine ve daha onemlisi insanlarin birbirine saygi duyarak ve bilgilerini paylasarak bunu yapacagina inaniyorum.
    Tam deginmek istedigim sey son cumlelerinizde cereyan etmis; aydinlar, juriler ve fotograf yarismalari...
    Bi defa ismi cirkin; fotograf yarismasi.. oldu!! Yarisin kurallari ve net sonuclari olur, peki sanatin ve ya fotografin kazanmasini hangi kurala bagliyoruz, nereden puan aliyor ve bu puan bir yaristaki gibi kantatif degerler ile mi hakediliyor yoksa askine tamamen kanaat ve ya sempati ile belirleniyor? Bu soru zaten; ismi yarisma olan, kendisinin kepazelik oldugu olusumlarin calisma mantalitelerini acikliyor.
    Bu tarz odullerin bir fotografa degil, onun sahibi olan profesyonellere verilmesini, bunun da 1 fotograf nedeni ile degil, genel olarak kisinin yakaladigi itibar, sayginlik ve mesleki durusu nedeni ile verilmesi gerektigini dusunuyorum.
    Bizim gibi amatorler icin de bu islerin daha farkli konseptte, daha az kalp ve heves kiracak formatta yapilmasi gerektigini dusunuyorum. Eminim ki bir cok proje uretilebilir. Belki de hataliyimdir ama bugune kadar pek az yarismada kursuye cikan fotograflarin gercekten yerine yakistigini gordum. Istisnalar elbette ki var. Genelleme yaparak hak eden insanlarin emeklerini de golgelememek lazim.
    Diger yandan Ara Guler ile ilgili yanlis bilgi vermek istemem; kendisine saygim buyuktur, daha once yarismanin bilgi brosurunde kendisinin ismini gormustum. Tabi fiili durumda degisiklik oldu mu, bunu bilemiyorum. Fakat kazanani bir kisinin degistiremeyecegini hepimiz biliyoruz:)

• quote:

Anlayisiniza tesekkur ediyorum. Konuyu acarken de amacim bu havayi yakalayabilmekti. Zamanla bu konu basligi altinda, bu tarz konularin ve goruslerin daha siklikla beyan edilecegine ve daha onemlisi insanlarin birbirine saygi duyarak ve bilgilerini paylasarak bunu yapacagina inaniyorum.
    Tam deginmek istedigim sey son cumlelerinizde cereyan etmis; aydinlar, juriler ve fotograf yarismalari...
    Bi defa ismi cirkin; fotograf yarismasi.. oldu!! Yarisin kurallari ve net sonuclari olur, peki sanatin ve ya fotografin kazanmasini hangi kurala bagliyoruz, nereden puan aliyor ve bu puan bir yaristaki gibi kantatif degerler ile mi hakediliyor yoksa askine tamamen kanaat ve ya sempati ile belirleniyor? Bu soru zaten; ismi yarisma olan, kendisinin kepazelik oldugu olusumlarin calisma mantalitelerini acikliyor.
    Bu tarz odullerin bir fotografa degil, onun sahibi olan profesyonellere verilmesini, bunun da 1 fotograf nedeni ile degil, genel olarak kisinin yakaladigi itibar, sayginlik ve mesleki durusu nedeni ile verilmesi gerektigini dusunuyorum.
    Bizim gibi amatorler icin de bu islerin daha farkli konseptte, daha az kalp ve heves kiracak formatta yapilmasi gerektigini dusunuyorum. Eminim ki bir cok proje uretilebilir. Belki de hataliyimdir ama bugune kadar pek az yarismada kursuye cikan fotograflarin gercekten yerine yakistigini gordum. Istisnalar elbette ki var. Genelleme yaparak hak eden insanlarin emeklerini de golgelememek lazim.
    Diger yandan Ara Guler ile ilgili yanlis bilgi vermek istemem; kendisine saygim buyuktur, daha once yarismanin bilgi brosurunde kendisinin ismini gormustum. Tabi fiili durumda degisiklik oldu mu, bunu bilemiyorum. Fakat kazanani bir kisinin degistiremeyecegini hepimiz biliyoruz:)

Fikirlerimizin bu denli ortak noktaya parmak bastığı şu anda, Ara Güler beyefendinin sözleri ile konuyu pekiştirmek istiyorum.bir söyleşiden hatırladıgım kadarı ıle paylasıyorum;

-Ara Güler Hocam binlerce yayınlamadığınız fotoğrafınız olduğu söyleniyor,doğrumu?
    -evet, belkide daha fazlası
    -bunları ne zaman paylaşacaksınız?
    -hiçbirzaman
    -neden efendim ?
    -şu ana kadarki fotoların kıymetini bildiniz mi ki diğerlerini soruyorsunuz.Benimle birlikte yokolup idecek hepsi...

sanırım bu sanat, bu gönül işinde birilerinden takdir beklemek yerine, daha çok keyfiyatınızı yükseltme amaçlı kullanmak daha doğru olacak. Belki açacağım ofisimin duvarlarına yakışacağını düşündüğüm fotoğraflarım birgün bir sergiye döner.Türkiyemde adettir ya ölünce de vay beee ne sanatçıymış derler... (kör ve badem göz ironisi...)

•  ■■■Sadece SOKAK Fotoğrafları Paylaşım Başlığı■■■
  • Arkadaşlar 500px'den tam foto almak istiyorum ama fiyatı çok yüksek. Beleşçilik yapmak istemiyorum ama mesela 20-30 tane foto aldığımda da eşşek yüküyle para vermeden temin etmek isterim. Nasıl uygun fiyatla alabiliriz?
    Taksimde yakicam hepsini diyordu kafa adam ya

• quote:

Taksimde yakicam hepsini diyordu kafa adam ya

Tamam o zaman bende ölü numarası yapıcam

"Jet Ski'ye bindi bir daha geri dönmedi "

Genç muhasebeci M.K. İstanbul Kadiköy'de kiralık jet ski'ye bindi ve marmara açıklarına doğru süzülerek kayboldu.
    Araştırmalarımız sonucu M.K. "Fotoğraf yarışmalarına katılıyorum ama hiç kazanamıyorum" diyerek son gaz açık denize vurmuş kendini...
    Şuan adına düzenlenen fotoğraf sergisinde tüm fotoğrafları beğeni toplayarak astronomik rakamlara satılıyor...

--------------------
    ------------------------------------------------------

2 ay sonra çıkarım ortaya :D :D Avşa adasından çıktı "Beni yunuslar kurtardı" diye bir haber :D :D :D

---------
    -----------------

Tamam işte çözüm bu :D :D Bir ara bunu bizim popçular çok yapardı :D :D :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 4 Aralık 2013; 9:52:45 >

• eleştirisel yaklaşımda bulunalım derken geyiğe sardık ,sohbet koyuldu.trollük yapıyor diye kovalayacaklar bizi konudan :)

• Laa bu fotograf isinden sadece modacilar ve reklamcilar kazaniyor gerisi ac biz o dedigini yapsak hic bir cacik olmaz kanka
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.