< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koyunsavar -- 17 Mart 2018; 9:21:21 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koyunsavar -- 17 Mart 2018; 9:21:21 > |
bilmeyende OLED TV LED tv den daha ucuz sanacak.Bırakın şu OLED fanatikliğini
|
Yatak odasına 55xf90 aldım. Süper tv, ölü pixeli, banding, ışık sızması vs. hiç bir sorunu yok.
75xe90'ım da var çok büyük farkı yok, ışık ve harekette bir tık daha iyi gibi. Android'e kötü diyen, Tizenle çarpılsın inşallah. Android'de ki mükemmel program desteği varken, Tizende veya Webos'ta 3-5 tane kokuşmuş program arasından seç seç beğen. |
arkadaşım 10 mesajda 1 lede o para verilmez falan filan
yok ne sony miş bir kere belirttin fikrini tamam şizofrenmisin nesin sürekli verilmez diosun vermem ben o parayı dersin geçersin sanane milletin neye nekadar verdiğinden verilmez dediğin an herkesi ilgilendirir sanırım polemik peşindesin bu yazıları yazarak buyur polemik için geldim ... |
1 yılı aşkın süredir bu televizyonu kullanan biri olarak HDR, Netflix Dolby Vision ve altyazı konularında kendi deneyimlerimi paylaşmak isterim. Oldukça faydalı olacağını düşünüyorum.
HDR ve Netflix Dolby Vision izlerken Xtended Dynamic Range kesinlikle "orta" veya "yüksek" olmalı. Görüntü parlaklığını artırıyor, daha doğrusu parlaklık azlığından kaynaklı detay kaybolmasını oldukça azaltıyor. Yükseğe getirip birkaç dk izledikten sonra tekrar kapalı konuma getirince aradaki farkı anlıyorsunuz. Kapatınca görüntüye perde iniyor resmen. Ben bunu mu izlemeye çalışmışım diye hayrete düşmüştüm açıkçası. HDR veya Dolby Vision olmayan (SDR) görüntülerde ise bu özellik kapalı olmalı. Açık olunca renkler gereksiz canlı ve parlak oluyor(bence). Bu ayarları bir kez yapmak yeterli. HDR izlerken otomatik açık kalıyor, SDR izlerken otomatik kapalı kalıyor. Netflix Dolby Vision ve HDR filmlerde beyaz altyazı oldukça parlak ve insanı rahatsız ediyor. Bir süre netflixteki altyazıyı transparan olarak kullandım. Ancak o zaman da SDR videolarda altyazı çok silik oluyor. SDR videoları izlemek işkenceye dönüşüyor. Her film için altyazı ayarı yapmak da insanı bunaltıyor. Bu sebeple bambaşka bir çözümle geleceğim sizlere. Bu yöntem hem Dolby Vision, hem HDR hem de SDR filmlerde beni oldukça memnun bıraktı. Altyazı rengini "SARI" yapın arkadaşlar. Altyazının içi sarı, çerçevesi de siyah olsun. Transparan yapmayın ki SDR filmlerde altyazı silik kalmasın. Her film için ayrı ayrı transparan ayarını açıp kapatmak zorunda da kalmıyorsunuz böylelikle. Başta sarı renk altyazıya çok önyargılıydım ama deneyince ben de eşim de sarı rengin altyazıya daha çok uyduğunu fark ettik. Bu şekilde Netflix Dolby Vision filmlerindeki altyazı esnasında yaşanan blooming %80-90 azaldı diyebilirim. Media playerımda da altyazıyı sarı renk yaptım. HDR filmlerde çok rahatladığımı söyleyebilirim. Yukarıda bahsettiğim Xtended Dynamic Range ayarları ve sarı renk altyazı seçiminden aldığım sonuçlardan oldukça memnunum. Televizyon keyfim 2ye 3e katlandı diyebilirim. Sizlere de kesinlikle tavsiye ederim. |
TV görüntü ayarları mı ritingse göre yaptım berbat bı görüntü parlaklığı 9 a kadar kısınca TV resmen sönüyor Nasıl beğeniliyor anlamış değilim
|
Cidden baydınız artık, takip ettiğim konuya bakasım gelmiyor sayenizde. Lütfen ama lütfen kesin artık şu manasız lakırtıyı. Herkesin kendince aklı, fikri, bütçesi var.
|
Bugün itibarıyla Sony 55 xf 9005 alarak televizyon arayışına son verdim:) Üzerimden büyük bir yük kalktı:)
Darısı tüm televizyon takibinde olan alıcılara...Çok da beklemenin bir anlamı yok. Çünkü ne alırsanız alın acaba diğer markayı mı almalıydım diyorsanız hep içinizde bir şeyler kalır... Nereden aldın diyecek olursanız MedyaMarkt İzmir Agora Mağazasından 7300 TL"ye aldım. Bu fiyata 3 taksit de yaptılar...Ayrıca 400 TL"ye de 3 yıl ek garanti uzatması yaptık. Sanırım fiyat şu an için çok kötü sayılmaz. Yarın getirip kurulum yapacaklar... Artık bundan sonra bu başlıkta yazılanları baştan okumam gerekecek:) Allah hepinizin gönlüne göre versin:) |
Es dosya yöneticisi .
Aptoide. Telegram. İptv extreme. Smart iptv. Kodi. Stremio . Ma player. Vlc . |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayansame -- 20 Şubat 2018; 10:23:41 > |
|
|
|
|
|