Şimdi Ara

sag ön far buğulanıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
23.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 2009 astra h 1.3 cdti sedan arabamın sag ön far bugulanıyor içinde damlacıklar duruyor bazen güneşe cıkartıyorum yine gitmiyor bunu nasıl giderebilirim yada neden kaynaklanıyor bugulanma

• valla benim 2010 clasic astrada da var buğulanma hemde 2 farda birden.. servise götürdüm fotolarını çektiler merkeze gönderdiler.. ama görüşü engellemeyeceğinden dolayı değişim yapmadılar.. sanırım bu sorun kronik.. çoğu kişide var çünkü
  • Benim araç 2012 model yeni aldım şu aralar havalar soğuk ve yağışlı benim 4 farda da var. Galiba bu durum normal. Sıfır arabanın 4 farı da arızalı olamaz diye düşünüyorum. Bu arada buğulanma kısmi ve geçici oluyor. Kalıcı ise arıza olmalıdır.
  • benim astramda yok (2011) ama eski c3 aracımda oluyordu, tek farda,
    ama ampul değştirdikten sonra başladığını farketmemiştim,
    birgün iş yerinde farın içindeki (arka tarafta) conta görevi gören plastik şeyi yeniden yerleştirdim, düzeldi,
    su alma olayı oluyor mu acaba?
    saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: rozek

benim astramda yok (2011) ama eski c3 aracımda oluyordu, tek farda,
    birgün iş yerinde farın içindeki (arka tarafta) conta görevi gören plastik şeyi yeniden yerleştirdim, düzeldi,
    saygılar

Ben anlayamıyorum bu buğulanma kullanım kılavuzunda açıklanmış. Farların hiçbirinde çatlak vb. yok daha 300 kilometrede araç . Bu durumda sizin arabada olmuyor (başka olmadığını söyleyenle de var.) Bizimkinde neden oluyor? Servis normal diyor. Fark ne o zaman? Kafam karıştı bu konuda. Sevgiler...
  • bu sorun bende de oldu arkadaşlar farı söktürüp tamir ettirdim gene aynısını yaptı ve aracın görüntüsünü acayip bozuyor sanırım çıkma bi far alacağım ne yaptıysam engelleyemedim ankarada stop 2000 diye bi yer var yaparız b hava almayacak şekilde dedi ama bilemiyorum
  • Kullanım kılavuzunda yağışlı havalarda buğulanma olabileceği, ama vakitle kendinden geçebileceği yazıyor.
    Bazı servislerde far kenarlarına ince silikon çekerek bunu düzelttiklerini duymuştum. Çok fazla olan arkadaşlar bir soruşturabilir. Can sıkıcı bir durum :-(
  • arkadaşlar servise gittim fara silikon vs sürdüler..ama azda olsa yine yapıyor nasıl halledecem bunu ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maviay_67 -- 10 Mart 2012; 20:26:58 >
  • farın arka kapağını açıp uzunlar 4 lü ler dahil bütün lambaları yakıp farın içinin ısınmasından sonra yavasca uğun çözüldügünü göreceksiniz sonra kapagı iyice kapatın en fazla yarım saat içinde büyük ihtimalle çözülecektir her keze geçmiş olsun şimdiden
  • muhtemelen su geciriyor. tam olarak kuruttuktan sonra iyi bir izolasyonla cozulebileceginiz kanaatindeyim.
  • arka kapağı açık farları açıp yağmur yağmıyorsa tabi günlük gezerseniz akşamaları da kapagı kapatırsanız buğ gidiyo denendi onaylandı
  • farın arkasındakı kapakları kontrol eedın yada far camını sokturup yenıden sılıkonlatın
  • quote:

benim astramda yok (2011) ama eski c3 aracımda oluyordu, tek farda,
    saygılar

Benimde c3 te aynı sıkıntı var siz nasıl çözdünüz acaba ? İzmirde neresi çözer

sag ön far buğulanıyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• OlguErhan kullanıcısına yanıt
    hocam az buçuk kurcalamaktan hoşlanan bi arkadaşla yapmıştım
    farı kurcalayıp o arkasındaki contanın düzgün takılmadığını fark etmiştik
    siz de bi bakın, yüksek ihtimal sorun benzer bir nedendendir
    sonra farın içi kendi kendine kurumuştu
    sizin yine iyi :)
    şu andaki aracımda hem arka stop hem de bagaj suyla doluyor stoptaki bir çatlaktan dolayı
    onu da silikonla yapacağız umarım
    saygılar
  • quote:

şu andaki aracımda hem arka stop hem de bagaj suyla doluyor stoptaki bir çatlaktan dolayı
    saygılar

Bi deniyeyim çok teşekkürler

• quote:

saygılar

Kapak gevşekmiş şimdi umarım geçer teşekkürler

• Arkadaşlar bnm arabamda da aynı sorun vardı bu genelde yeni arabalarda oluyor,farlarin contalarini sokun ve bir dahada takmayın. Bugulanmanin yok olduğunu göreceksiniz.

• sol far kazada kırıldı ve değişti.. buğu yapıyo şimdi..
    daha önce hiç buğu yapmadı 7 senedir farlarımız
    bakalım aracı tamir eden kaportacıya götürcez..
  • Opel Zafira B 2006 model aracımın her iki arka stoplarında buğulanma var nasıl geçer acaba ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.