Şimdi Ara

sağ table daki linki soldaki table da açma???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • html ve php kullanarak canlı radyo dinleme sitesi yapıyorum çalışmalarımın %80 ini bitirdim ama en önemli kısımda tıkandım;
    diyelik ki yanyana 2 adet "table" var sağdakine "include" kodu ile hazırladığım "radyolist.php" sayfasını soldakine de yine "include" kullanarak media player ı yerleştirdim şimdi sağdaki radyo listesinden tıkladığım (seçtiğim) bir radyoyunun yayınını (radyonun mms adresini) nasıl soldaki media player da başlatabilirim???
    inşallah anlatabilmişimdir

daha sade bir anlatımla;

sağdaki table da bulunan bir linki soldaki table da açılmasını nasıl sağlarım???

• sayfayı yenilemeden , belirli bir alanda işlem yapmak istiyorsanız AJAX kullanmanız gerekmektedi.
  • Ayrıca yanlış bilmiyorsam dediğin olay tablo işi değil frame işi. AJAX kullanmak gerekli. Internette javascript örnekleri var bunun için. Olmadı ben yazarım buraya kodları.
  • Çok kolay. sağdaki radyo linkleri listesindeki linklerde (radyo linklerin nasıl bilmiyroum ama ip port şeklindedir sanırım) index.php?ip=123.123.123.123&port=8080 şeklinde bir yapı kur. Gelen radyo linkleri o şekil yapılansın. Daha sonra soldaki media playerın bulunduğu kısma ise linkten gelen değerleri çek ve radyo player'ın çalma ayarı kısmına gönder. Tıkladığın radyoya bağlanıcaktır. Ajax öğrenene kadar bunu kullanabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackblue -- 10 Mayıs 2009; 19:58:01 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.