Şimdi Ara

Sağlık sektörü hakkındaki gerçekler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle bugün gündeme gelen haberde detay verilmemesine rağmen herkes hayatını kaybeden kişinin yakınlarına yüklenmiş. Görüntülerde herhangi bir kalabalık görünmüyor ama her haberde kalabalık hasta yakınları demiş. Ama görüntülerde 1 kadın ve 1 erkek yakın görünüyor.
    10 yıldan uzun süredir düzenli olarak sağlık sektörünü bir hasta olarak gözlemleme fırsatı buldum. Beni en çok rahatsız eden konular ise sağlık çalışanlarının ifade ettikleri sorunlardan ziyade
    - Doktorların, hemşirelerin, hasta bakıcıların tanıdık, yakın, eş dost gibi kişileri veya kendilerinin herhangi bir sıraya uymadan özel hasta konumunda tedavi olmaları.
    - Hastahaneyçde düzgün bir danışma veya bilgi
    alınabilecek herhangi bir yer olmaması ve tamamen deneyim ve şans eseri olarak işlerimi halletmek zorunda kalmam.
    - Doktorların sizi 2.sınıf bir vatandaş veya bilgisiz, cahil biri olarak görmesi. Çoğu doktorun (işini düzgün yapan ve her hastaya aynı olanlar hariç) eleştiriyi bırakn soru dahi sorduğunuzda sizi azarlamaya çalışması sürekli üfl püf sırada hasta var demesi.
    - Hemşirelerin kan alırken size insan gibi davranmaması çoğu zaman damar yolunu bulmakta zorlanması. (Hemşire bir tanıdığım senin damarları da bulamıyorsa boşuna okumuş geri bildirimine dayanarak damarlarım ince veya görünmez değiller)
    - En büyük sorunlardan biri ise tüm sağlık çalışanları empati kavramını hiç bilmiyor. Bırakın güler yüzlü veya hoşgörülü olmayı çoğu zaman insanlara duygusuz ve insan değilmiş gibi davranıyorlar.
    - Çoğu sağlık çalışanı en ufak bir eleştiriye karşı "Günde kaç hasta bakıyorum", "Nöbet tutuyorum, çok çalışıyorum", " Sağlıkçılara şiddet uygulanıyor" gibi tepkiler veriyor.
    - Ben şiddeti kesinlikle savunmuyorum. Bazı hasta ve yakınlarının insan dışı davranışlar da bulunduğunu da biliyorum ama bunu tüm hastalara genellemenin ve arkasına sığınmanın doğru bir davranış olamadığını savunuyorum.
    Çok çalışma mevzusu ise her sektörde olan bir sorun Türkiye gerçekleri ne yazık ki Polis, Asker, Öğretmen, Memur, Avukat, Özel sektör ve diğer mesleklerde insanlar geçinmek istiyorlarsa efor sarf etmeli ve çalışmalı bu bir gerçek. Bir tek doktorlar nöbet tutmuyor, ölen insan görmüyor, insan canıyla uğraşan tek yüce varlık onlar değiller bunu anlamaları lazım.
    - Ülkede işini çok iyi yapan bir devlet kurumu olmadığını biliyorum bu sadece sağlık sektörü değil diğer alanlarda işini yapmayıp sadece eleştiri yapanlar için de geçerli bir durum. Özet olarak sağlık çalışanları işini gerektiği gibi yapmadığı sürece örneğin birinin yakınına: Hastayı yarım saat acilde beklettikten sonra aldığımız için veya ambulans 1 saat geç geldi kusura bakmayın o yüzden öldü diyemiyorsa. Karşısındaki hasta yakını bunu biliyorsa tabiki üzülüp sinirlenir. Şuan olağanüstü bir süreçte olsak da insan bu tip bir durum da sakin kalamaz o yüzden hasta yakınlarına karşı iletişim ve empati için eğitim verilmesi şart.
    Sizlerin deneyim, düşünce ve görüşlerinizi de merak ediyorum DH ahalisi.

• Yazıyı okumadan ne güzel yorum yapıyorsunuz. Yazıda belirttiğim iletişim eksikliğine çok güzel bir öenek.
  • JustCrew J kullanıcısına yanıt

-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __caesar -- 18 Mart 2021; 2:46:38 >
  • Sağlık çalışanlarına ve yakınlarına öncelik var bu bir.

İki tabiki tek nöbet tutan meslek biz değiliz ama sor bakalım hangi meslekte tuvalete gitmeye bile vakit bulamıyorlar. Ben yemek yemeden 20 saat geçirdiğimi biliyorum en son bayılmak üzereydim. Hangi meslekte 36 saat nöbet tutuyorlar? 24 değil bak 36 saat nöbet.

40 yıllık hemşire bile damar yolunu bulamayabilir bu onun iş bilmediğini göstermez, soğukta kalmışsındır bak bakalım soğukta damarlarını görebilecek misin?

Ha ayrıca acili gereksiz işgal edip gerçek acillere müdahale etmemizi engelleyenler yüzünden inanılmaz demoralize olduğumuzu da belirteyim. Benim içerde MI hastam ex olurken boğaz ağrısına reçete yazmak zorunda kalıyorum. E bu da tabiki güleryüzlü olmamı engelliyor. Biz de isterdik her şey güllük gülistanlık olsun acile sadece acil vakalar gelsin ben işimi yapayım ve işimi hakkıyla yapmanın rahatlığı ile mutlu olayım.

Sağlık çalışanlara laf etmeden önce kendinize bakmanızı tavsiye ediyorum Sizin yüzünüzden yaptığım meslekten soğudum sürekli şikayet şikayet şikayet. Bir kere de Allah razı olsun diyin.

Size tek bir konuda katılabilirim o da hastaneler çok karışık evet. Ben bile bazen işim olduğu zaman ne yapacağımı bilemiyorum. Bunun da hesabını sağlık çalışanlarına değil başka yerlere sormanız gerekiyor ama belli ki gücünüz bize yetiyor.

• sağlık çalışanları yakınlarına önçelik var zaten. hastane kuralı gibi bir şey bu. etik dışı bir şey yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-B7449ED76

Sağlık çalışanlarına ve yakınlarına öncelik var bu bir.

İki tabiki tek nöbet tutan meslek biz değiliz ama sor bakalım hangi meslekte tuvalete gitmeye bile vakit bulamıyorlar. Ben yemek yemeden 20 saat geçirdiğimi biliyorum en son bayılmak üzereydim. Hangi meslekte 36 saat nöbet tutuyorlar? 24 değil bak 36 saat nöbet.

40 yıllık hemşire bile damar yolunu bulamayabilir bu onun iş bilmediğini göstermez, soğukta kalmışsındır bak bakalım soğukta damarlarını görebilecek misin?

Ha ayrıca acili gereksiz işgal edip gerçek acillere müdahale etmemizi engelleyenler yüzünden inanılmaz demoralize olduğumuzu da belirteyim. Benim içerde MI hastam ex olurken boğaz ağrısına reçete yazmak zorunda kalıyorum. E bu da tabiki güleryüzlü olmamı engelliyor. Biz de isterdik her şey güllük gülistanlık olsun acile sadece acil vakalar gelsin ben işimi yapayım ve işimi hakkıyla yapmanın rahatlığı ile mutlu olayım.

Sağlık çalışanlara laf etmeden önce kendinize bakmanızı tavsiye ediyorum Sizin yüzünüzden yaptığım meslekten soğudum sürekli şikayet şikayet şikayet. Bir kere de Allah razı olsun diyin.

Size tek bir konuda katılabilirim o da hastaneler çok karışık evet. Ben bile bazen işim olduğu zaman ne yapacağımı bilemiyorum. Bunun da hesabını sağlık çalışanlarına değil başka yerlere sormanız gerekiyor ama belli ki gücünüz bize yetiyor.

36 saat nöbet bir de üstüne yenen bir ton laf..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.