Şimdi Ara

Sağlık sigortası dolandiriciligi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
1.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Telefonunuzda kayıt programı yüklü olsun. Beni aradıklarında konuşmalarımız kayıt altında deyince ben de kaydediyorum diyorum, çat kapatıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hersey bir tarafa kesinlikle ne hukuk var nede adalet. herkes topu birbirine atıyor.
    Versinler yetkiyi hesabını teror orgutu kullanmıscılarla bu saglık sigortacılarınının
    1 ayda kökünü kazırım. net.
  • yunuss.10 kullanıcısına yanıt
    Onlarda biliyor garibanı

• Bunlar dolandırıcı bellide normal yaptıran var mı ne kadar fiyatlar hangi sigorta vs aydınlartırsanız sevinirm

p.m bekliyorum
  • arkadaşlar bilen vardır belki ama bilmeyenler için olayı aydınlatayım.

altı ay evvel bir iş arkadaşımı arayıp tüm kimlik bilgilerini, ikamet adresini, yapı kredi bankası ve tanınmış bir sigorta ismi vererek sağlık sigortası yalanını söylemişler.

arkadaşım bu konularda bilgisiz olduğunu için müsait değilim, bir saat sonra arayın diyerek telefonu kapatmış ve anında beni aradı.

abi, durum böyle böyle dedi. bu arkadaşın yapı kredi ile alakası sadece "Nuvo" üyeliğidir. Referansımla üye olmuştu.

Arayanlar "geçen sene sağlık sigortası yaptırdınız, devam ettirmek için 300 tl, iptal için 1200 tl ödemeniz gerekiyor. yapı kredi bankası kredi kartınızınla ödeme yapabilirsiniz" demişler.

Biraz düşünüce bankanın kimseye kimlik bilgisi satmayacağına kanaat getirdik.
    Bu dolandırıcılar banka ve kimlik bilgilerine başka nasıl ulaşabilirler diye düşünürken aklımıza kuryeler geldi.

nuvo banka kartını teslim eden kurye ve kuryeler banka ve kimlik bilgilerini bu dolandırıcılara satıyorlar.

kanunlarımızda hırsızlığın cezası olmadığı için bu tarz oluşumlar hiç bitmeyecek.

naçizane tavsiyem aile büyüklerinizi bu konuda uyarın. bizler belki uyanık olup kandırılmayız ama büyüklerimiz bu konuda bizden daha dikkatsiz olabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabbra -- 30 Ocak 2016; 12:03:48 >

• 1 yıl önce beni de aradı bu şeref yoksunları . Adresimi de biliyor. Hangi kredi kartım oldugunuda biliyor.Kendiniz ödeme yapın yokda Karttan kendimiz çekeriz ücreti dedi. Açıkçası ilk defa başına geldiği için tırstım. Hemen bankayı arayıp kartı kapattirdim :).
    İnt alışverişlerinden alıyorlar bilgileri galiba.

Bilgilerimizi nasıl ele gerektirdiklerini bilen varsa aydınlatsın bizi

• buraya mesaj yazabilecek kadar teknolojiyi kullanmayi bilen arkadasları dolandırmaları zor,
    arayan nuramayi internette (google) aratirsaniz genelde ekşi sözlükte vs ne oldukları belli oluyor zaten.
    Önemli olan polis,icra,kanun gibi kelimelere doğuştan alerjisi olan bir toplum olduğumuz için ve delinin birinin kuyuya attığı taşı çıkarmak için 40 akıllı gerektiğini bildiğimiz için bu tür oltalara geldiğimizin farkında olmalıyız.

Özellikle teknolojiyi ya da bu tür durumları TV ya da gazetelerde fazlaca teknik terim olduğu için tam anlayamayan, kafası karışmaya müsait büyüklerimizi uyarmalıyız. Net bir şekilde

-"Ben (çocuğun) arayıp sizden şüpheli bir şekilde birşey istersem, bu özellikle de kredi kartı numarası, nufüs cuzdanında yazan bir bilgi, para, kontör, bankamatiğe gidip havale yapmak, bana bile inanmayın" demelisiniz.

- " Telefonla haber verilen hiçbirşey acil değildir (die hard serisi filmlerde ankasörlü telefona yetişme sahneleri hariç) . Telefonunuzun şarjı bittiği için 1 gün erişilmez olsanız ve telefonda sizden birşey isteyen kişi size ulaşamasa sırf bu yüzden hiçbirşey kaybetmeniz ceza almanız ne kadar mantıksız ise, benzer şekilde telefonla arayan kişinin dediğini doğruluğunu kontrol etmeden hemen yapmaya çalışmanız mantıksız olur"

diyerek bu tür birşey olduğunda "10 dakika sonra arayın müsait değilim/ trafikteyim " diyerek telefonu kapatmalarını, sizi aramalarını ve bir aksiyon almadan size sormalarını tembihleyin.

Zaman bulursanız aşağıdaki 15 dakikalık video yu izleyin ve izletin. Özellikle 14üncü dakika ve sonrasında telefon dolandırıcılığı şüpheniz varsa, dolandırıcılara karşı tarafa nasıl davranmanız gerektiği konusunda güzel bir örnek var.

https://www.youtube.com/watch?v=FKB-1AcrPgo
    (geçen hafta yayınlanan NTV - TELEFON DOLANDIRICILIGI dosyası)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oasisngn -- 30 Ocak 2016; 12:05:25 >

• yaklaşık iki yıl önce aynı numarayla beni de dolandırmaya çalışmışlardı. polise de şikayet ettim o zaman ama hiçbir şey yok yıllardır devam ediyor bunlar.
    bir kaç ay önce de farklı bir şekilde aradılar, gak guk ederlerken kapattım yüzlerine.
    bilgileri veren olarak benim gözümde en büyük şüpheli kuryeler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maksi09

beni de 08502888787 Numaradan aradılar Yapı Kredi'den sağlık sigortası yaptırmışsınız dediler devam ettirmek istiyor musunuz diye sordular Ben de dedim ki siz dolandırıcı sınız dedim sizi daha önce dolandırdılar mı dediler Hayır beni kimse dolandır olmaz dedim Silk dolandırıcısının dedim tekrar Emin misiniz dediler eminim dedim telefona hemen kapattı her ay başka numara başka telefon numaralarıyla farklı şekilde arıyorlar bunlara inanmayın Anladığım kadarıyla Yapı Kredi Bankası'ndan kişisel bilgilerimizi paylaşan satan birileri var Bunları şikayet etmek lazım

aynı numara eşimi aradı ki eşimin adına nuvo karta başvurmuştum iş yeri adresi isim soyisim herşeyi biliyorlar düşmedik tabi ama bi sıkıntı var bankada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabartey20 -- 30 Ocak 2016; 12:30:47 >
  • kabartey20 K kullanıcısına yanıt
    bankayı arayıp durumu bildirib. kartı kapatıp yeni kar istemeniz sağlıklı olur. daha önce ben öyle yaptım.

• Telefonu sadece aramak için kullanmakda iyi çözüm her türlü dolandırıcıya karşı, gelen çağrıyı red etmek kolay, aradığınıza önem verin, çünki bildiğiniz yeri ararsınız.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.