Şimdi Ara

SAHİBİNDEN.COM. ÇEK DOLANDIRICILARI (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
4
Favori
22.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Şuan guvendigin kimseden de çek alinmaz çekler saatli bomba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinoplu kullanıcısına yanıt

yani hem çok güvendiğin hem de seni üzmeyecek bir rakam olması lazım.

çok güvendiğiniz firma bile çek mağduru olup istemeden sizi de mağdur edebilir.

• Hakan.. kullanıcısına yanıt
    1. dolandırıcının (davalı) değil çekin düzenlendiği şehirdeki ilgili mahkeme yetkili olduğu için
    2. herkesin yanlış bildiği konu, çek dediğimiz şey aslında nakit/altın taşımamak için icat edilmiştir. Vadesi de yoktur. Türkiyedeki uygulama ictihat sanırım düzeltildi, düzenleme tarihinden önce de bankaya ibraz edilebiliyor.

karekod sistemini bilmiyorum, eğer sürekli çekin karşılığını online olarak bankadan kontrol edebiliyorsak ben vadesine falan bakmadan 1 gün den itibaren çeki ibraz ve tahsil ederdim. Böyle bir zamanda günü geldiğinde tahsilat riskini göze alamadım, acil para ihtiyacım hasıl oldu vs. diyip geçerdim. Arabayı çekle alan düşünsün. Ben cari çalışmıyorum, birbirimizin ekmek kapısı değiliz ki hayatta 1 kere alım satım yapacağım firma ile itibar/kredibilite üzerine kendimi ateşe atayım ;)

Ama sahte/tabela şirketi ise zaten o karekodla bile kontrol edilen çekin karşılığı araba devir tesliminden itibaren asla olmayacaktır, tezgahın attığı taşın kurbağayı ürkütmesi içinde 1 araba alımı yetmez, aynı güne en az 5-10 araba alımı denk getirilir, aynı şirkete satın almaya yetkili ortak/müdürler tarafından.

organize işler bunlar... :)

edit: ha 300-500 bin tl lik artık hurda rabalar için bu işlere girilir mi o da ayrı konu, bu çek vurgunu daha çok yüksek fiyatlı kupon araçlar için yapılıyor diye hatırlıyorum, akla yatkın olan da bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicknick -- 8 Temmuz 2024; 23:5:59 >

• nicknick N kullanıcısına yanıt

çek kullanmayalı 20 sene olmuştur. bildiğim kadarıyla keşide tarihi vade tarihi olarak güncellendi, teamül kural oldu. çek almam. zira eskiden hapis cezası vardı, kaldırdılar onu. en son çekle araba sattığım 25 sene olmuştur. hala çekle araba alıp satan kaldı mı bu zamanda? sakat işler.

• Çek senet at eşşek ile bu yüzyılda aracını takas eden varsa helal olsun…
    Para dijitale geçmiş anında kredisi var.
    Çok istiyorlarsa hesaba para yatar alır devrini…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Elimde yaklaşık 30 tane çek var ve ticarette şuan çok kullanışlı olabiliyor
    Findeks üzerinden çekleri sorgulayabilirsiniz hemen güvenilir mi değil mi anlarsınız
    Direkt dolandırıcı demek doğru değil

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merak ediyorum hiç gelen mesajdaki numarayı arayıp soran oldu mu?? Belki gerçektir :P Dolandırıcı ise eccük geyik yapıp kapatırsınız, olma mı?  

PS: Oldu ise hakkaten yeşillendirsin, ciddi merak ediyorum  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluewave6435 -- 17 Temmuz 2024; 22:39:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.