Şimdi Ara

Sahibinden Icadlik Devreler, Sistemler ve Fikirler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: teknikk

Ben daha kestirmeden gidim para basmak için daha kolay bir yöntem varmı bu birazda kalpazanlık oluyor ama ne demişler icatlar ihtiyaçtan doğar benimde paraya ihtiyacım var sonuçta bir şey icat edip karşılğında para kazanacaksak ben bu takas olayını biraz kestirmeden halledip direk paraya oadaklandımŞaka bir yana ne olacak bu elektronilçilerin hali bilmiyorum, bence yeni icatlar yapmak yerine (bizim yerimize zaten çinliler yapıyor) Türkiye'deki insanların önünü kesen sadece kazanacağı parayı düşünen kendisine patron denen kişilerden kurtulmak lazım ama bunun için hala hazırda bir alet yok zannedersem, bir ara bir arkadaşım hipnoz denemişti ama oda fayda etmedi Vallahi ne diyeceğimi bilemiyorum yaşlandık herhalde eskiden aklıma hep bir şeyler gelirdi ama şimdi düşünene kadar çinliler yapıp Türkiye'ye satmış oluyorlar. Bu yoldaki bütün arkadaşlara Allah sabır ve bol kazanç versin.....

dediklerine aynen katılıyorum çünkü şu an çinde çalışıyorum 4 aydır. bizim meslektekiler maalesef 2000 yılından itibaren şanssız bir duruma düştüler bu çin yüzünden...

• TEKNIKK, HAZSOM VE FORUMUN DIGER DEGERLI UYELERI

TEKNOLOJI GELISTIRMEK VE FASON MAL URETMEYI BIRBIRINE KARISTIRMAMAK LAZIM. COGUNLUKLA PROBLEMI GORUP TEKNOLOJIYI GELISTIRENLER, AMERIKA,AVRUPA, JAPONYA, KORE GIBI ULKELER. ISIN KAYMAGINI YIYENLERDE BUNLAR. BUTUN DUNYADA HER YIL ALINAN PATENTLERIN ULKELERE GORE DAGILIMI YADA YAPILAN AKADEMIK YAYINLARIN DAGILIMI ASLINDA KIMIN NE YAPTIGINI ACIKCA GOSTERIYOR.

BEN DERIMKI BIRAKALIM CIN VE TAIWAN, UCUZA ELEKTRONIK PARCA (MIKROISLEMCI, HAFIZA VE DIGGER YARI ILETKEN PARCALAR) URETSIN, CELIK URETSIN, BAKIR URETSIN, PLASTIK URETSIN…….AMA BUTUN BUNLARI VE EN ONEMLISI “BEYNIMIZI KULLANIP”, INSANLARA VE TURKIYEYE FAYDALI DEVRELERI SISTEMLERI BIRAZCIK DA BIZ “GELISTIRELIM”. BEN TURKIYEDE YETISEN MUHENDIS, TEKNISYEN, MUCIT VE GIRISIMCILER DE BUNU YAPACAK TEKNIK KABILIYETIN VE GOZLEM YAPACAK BASIRETIN FAZLASIYLA OLDUGUNU DUSUNUYORUM. YETERKI KORKMAYALIM…

BU KONUYU BOYLE BIR MESELEYI TARTISMAK ICIN ACMADIM. ANCAK GELINEN NOKTADA IKI KELAM ETMEDEN DE DURAMAZDIM. MESELENIN BU YONUNE KENDIMCE SON NOKTAYI KOYUYORUM. BU VESILEYLE, BU FORUM UYELERINI BIR KERE DAHA IHTIYACA DAYALI GOZLEM YAPIP PROBLEMLERI TANIMLAMAYA VE BU PROBLEMLERE ELIMIZDEN GELDIGINCE COZUM URETMEYE CAGIRIYORUM.

SAYGILARIMLA…

• quote:

Orjinalden alıntı: haszom

quote:

Orjinalden alıntı: Devshirmeci

Ayakkabi ile cep telefonu sarj cihazi:

Ayakkabi altina yerlestirilen piezo electric kristal ile uretilen enerjinin, uygun sekilde islendikden sonra cep telefonlarini sarji. Boylelikle insanlar yururken her adimlarinda yere uyguladiklari basinc ile elektrik uretilip bunu telefon yada diger kucuk guclu tasinabilir cihazlarin cihazi icin kullanmak.

ahanda bu benim de aklıma gelişti ama ayakkabıya takılıp yürüyünce elde edilecek enerjiyi ayak tabanına ısı olarak iletecek(tabanda rezistans)

ne zaman aklıma geldi tabii askerde ayaklar soğuktan uyuşunca...

ya varya aynı şey üzerinde
    çok düşündüm ama bi sonuca varamadım.olece kaldı
    hemde 4-5 ay önce

• quote:

Orjinalden alıntı: elbombaci

Arkadaşlar benim yıllardan beri çok sinir olduğum bir durum var: Uzaktan kumadaların kaybolması.

Ben diyorum ki kumandanın ait olduğu cihazın yanında bir düğme olsa, o düğmeye basınca o cihaza ait olan kumanda bibbidi bibbidi ötse... Biliyorum kumandada biraz pil sarfiyatı artar ama...

arkadaşım belki inanmayacaksın ama ben tasarım ödevi için tam dediğin gibi bir proje tasarlamıştım. adınıda kaybolmayan kumanda koymuştum ödevdende 90 almıştım. ama sadece tasarlamakla kalmıştı. çünkü seninde dediğin gibi pil sarfiyatı artıyordu. çünkü kumandaya sürekli çalışması gerek bir rf verici koymak zorundaydım. hatta yazılım desteği bile düşünmüştüm. şöyleki; tv nin üstündeki bir düğmeye bastığında kumandanın yerini ok ile ve tahmini bir mesafe ile gösteren bir yazılımı televizyona yüklemek gerekiyor. bir alıcı bizim kumandanın yaydığı sinyallerin şiddeti ve yönüne göre yazılım sayesinde ekrana yön ve mesafe bildirecekti.tabi bunların hepsi teoride kaldı ama bana dersi geçmek için yeterli oldu...

• Supermarkete alisveris icin gittiniz ve elinizde uzun bir liste var. Liste karmasik duzenlenmis ve listeyi tamamlamak icin elinizde araba ile o reyondan bu reyona kosturuyorsunuz. Bu problemi cozmek icin soyle bir sistem yapilip buyuk hipermarketlere pazarlanabilir.

Elinizdeki liste market girisindeki bilgisayarda scan edilecek, bilgisayarda liste reyonlara gore duzenlendikden sonra , o bilgisayardan kucuk bir tasinabilir bir elektronik araca(kucuk bir el bilgisayari olabilir) aktarilacak. Bu aracin fazla karmasik olmasina gerek yok bir display ve ileri/geri tuslari ve enter tuslari. Icinde basit bir islemci ve birazda ilave hafiza ve bilgisayarla haberlesmesi icin bir USB haberlesme devresi.

Cok daha basit bir sistem ise kucuk el bilgisayarini hic kulanmamak olabilir. Listeniz girisde scan edilip duzenlendikden sonra, yeni liste yazici ciktisi olarak verilecek.
  • ben bişey soracagım..gücünü telefon kablosundaki elektrikten alan ve fm frekansıyla dinlenebilen bi casus dinleme şimdi epey bi para..bunu yapmak cok mu zor..
  • aklına sağlık kardeş. ne zamandan beri böyle güzel bir konu yoktu. tabi proje deyince balıklama atlayanlardanız. dediysek te inanma. ayakları yere basması lazım onun.

Şimdi ilk önerim şu. VAr olan bir sistemi bireaz daha geliştirmek aslında bizimki. Hani şu elle çevrilmeli radyolar veya 3-5 dk. saladığında yarım saat ışık veren lambalrın bira daga geliştirlimişi.

Seri ürerim şu amda düşünmek ne kadar doğru olur bilemem. Ancak herkese hele hele önümüzdeki yıllarda bütün dünyaya çok lazım olabilecek bir olay.

Bisiklet pedalı ile hani şu evde spor yapmak için pedal çevirme aleti gibi bir şey. bunu bir üretece bağlayıp ürettiğimiz elektriği mesela el yapımı ama güçlü bir kondansatöre yükleme sonra bunu

-Günışığı ledlerde aydınlatma
    -Radyo alıcı-vericilerde kullanma
    -Hiç yoktan pedal çevirmeden 10 dk. olsun bir ısıtıcıda çorba pişirecek kadar olsun güçlü kondansatörle kriz anlarında kullanma.

Burdan sadece bilgileri verelim. hem teknik bilgileri hemde mesela bazı parçaların nerden bulunabileceğine ait bilgiler. Öyle sanıyorumki işin temel noktası elektriği depolamada olacak. oda kondansatörle çözülür düşünüyorum. İlginizi esirgemeyin

• ARKADAŞLAR BİLİYORSUNUZ AKARYAKITA DURMADAN ZAM GELİYOR.ARAÇLARIN YÜRÜMESİNİ EN EKONOMİK ŞEKİLDE NASIL SAĞLAYABİLİRİZ.BİODİZEL,OTOGAZ VB. VAR AMA.HERKESİN KENDİ YAPABİLECEĞİ BİR YAKIT İÇİN KAFA YORAN ARKADAŞLAR YOK MU?
  • egehaydar,
    ethanol (yada etanol) kullanimi artan yakit fiyatlarina kisa vade de bir care olabilir. ben daha once otomotiv bolumunde boyle bir konu baslatmistim. etanol istersen evdede yapacagin bir sey. ama uretimde tekel olabilir. yani devlet tekeli.. o konuda ki kanunu bilmiyorum. ilgilenirsen evde etanol uretimi ile ilgili bir kac web baglantisi yollarim. asagidaki baglanti o konuda actigim konunun baglantisi

http://forum.donanimhaber.com/m_8210472/mpage_1/key_//tm.htm#8275214

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haldun Meric -- 23 Temmuz 2006; 14:49:19 >
  • Merhaba arkadaşlar eski ismimiz(nm0505) reklam kokuyor diye banlamışlar bu arada mesajlarda güme gitti.Aslında 05 ler amasyayı temsilendi reklamla alakası yoktu.Ama sağlık olsun yeni isimle devam ederiz.Daha önce bahsettiğim kablosuz adaptörsüz şarj olayın a biraz uğraşmayı düşünüyorum.Becerebilirsem pratik birşey ortaya çıkacak.
  • neden patenlerin tekerlerine dinamo(motor ayni anlamda) yerlestirmiyoruz? bi yandan h1zl1ca dola_1rken istediimiz cihazi çalistirabiriz yada telefonu rahatlikla sarj edebiliriz bi dinamo bile telefonu sarj etmeye yeter. :)

günes pilleri de bosa icad edilmedi onlar1 da kullanabiliriz ki böle bisi vardi yanlis hatirlamiorsam..

bir baska bulus bir araba üzerine yerlestireceimiz bi bilgisayara paralelden bagli 8 transistör ve bu transistörlere bagli 8 röle...
    bu rölelerle araç çok rahat kontrol edilebilir. kontrol zaman ayarli veya kablosuz olarak bilgisayar cep telf v.s. taraf1ndan yönetilebilir. bir kamera ile istenilen yeri görmek mümkün ve düsünün bi süpürge yada bi silecek yada tasinmasi gerekn herhangi bi cihaz sadece parmaklarinizla islev yapior... zamanim yok olsaydi daha aciklamali anlatacaktim...
    ben bu cihazi gerçekten yaptim test ettim ama sadece kamerali arac olarak. isteyen üzerine istedigini yerlestirsin ve yönetsin gerçekten çok büyük kolaylik salayacaktir

saygilarimla...

• hep soru soran var, yokmu bunlara cevap verecek olan. ona gerekli destekleri yapalım
  • quote:

Orjinalden alıntı: salagil

arkadaşım belki inanmayacaksın ama ben tasarım ödevi için tam dediğin gibi bir proje tasarlamıştım. adınıda kaybolmayan kumanda koymuştum ödevdende 90 almıştım. ama sadece tasarlamakla kalmıştı. çünkü seninde dediğin gibi pil sarfiyatı artıyordu. çünkü kumandaya sürekli çalışması gerek bir rf verici koymak zorundaydım. hatta yazılım desteği bile düşünmüştüm. şöyleki; tv nin üstündeki bir düğmeye bastığında kumandanın yerini ok ile ve tahmini bir mesafe ile gösteren bir yazılımı televizyona yüklemek gerekiyor. bir alıcı bizim kumandanın yaydığı sinyallerin şiddeti ve yönüne göre yazılım sayesinde ekrana yön ve mesafe bildirecekti.tabi bunların hepsi teoride kaldı ama bana dersi geçmek için yeterli oldu...

Hocam senin proje baya profesyonel birşeymiş. Kumandada verici olması gerçekten pili çabuk yer. Mesela ben diyorum ki basitçe kumandada sadece alıcı olacak, tvde de sadece verici olacak. Biraz pil tasarrufu açısından da kumandada herhangi bir tuşa basıldıktan 20dk sonra alıcı devreye giricek. Yani zaplama sırasında alıcı çalışmayacak. 20 dak sonra tv üzerindeki vericinin düğmesine basıldığında kumandada bulunan buzer ötecek.

Aslında bu tarz birşey yapsak baya işe yarar gibime geliyor.

• benim düşüncem sosyal ve ekonomi ve insanlık acısından devrim niteligi taşıyor. biraz felsefe psikoloji agırlıklı ama anlatayım.

üretim kesiminde sadece robotlar olacak. insanlar sadece tüketecek . ne işe gitme nede eve ekmek getirme derdi o lacak. ülke büyüklügünde sebze tarlaları. dünya büyük bi ülke olacak globalleşecek. tek bi devlet millet olacagız tek bi dil konuşlulacak. ve bütün bunalrın olabilmesi robotların üretimine baglı . düşünemeyen robotlar ....
  • Arkadaşlar ülkemiz malum deprem kuşağında depremleri önceden haber veren sismik cihazlarla uğraşan yok mu?TV de görmüştüm bir astsubay yaptığı cihazla birçok depremi önceden bildiğini iddia ediyordu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: spectrum05

Arkadaşlar ülkemiz malum deprem kuşağında depremleri önceden haber veren sismik cihazlarla uğraşan yok mu?TV de görmüştüm bir astsubay yaptığı cihazla birçok depremi önceden bildiğini iddia ediyordu.

evet böyle bir çalışma yapan yokmu. Hem vatana millete hayırlı bir iş yapmış olur.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.