Şimdi Ara

@@SAHİBİNDEN SATILIK BOGAZİÇİ KÖPRÜSÜ@@ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • işletme hakkı devriyle satmayı birbirine karıştırmayalım dostlar,
    satmaya örnek:iett arazisi
    işletme devrine örnek:karayolları ve köprüler

amaç üzüm yemek olsun bağcı dövmek değil,hükümet taraftarı falan değilim en büyük darbeyide ben yemişimdir ama olur olmaz her konuyu hükümete saldırma bahanesi yapmayalım...
    aklıselim olmakta fayda var...
    quote:

Orjinalden alıntı: qtq

quote:

Orjinalden alıntı: Thmz

Bugün güzide kluplerimizden birisini, gelip bir patron alsa tepkiniz ne olur? Ben söyleyeyim, böyle yaygara kopartmassınız. Neden mi? Çünkü klubün dünya çapında tanınmasını istersiniz ama vay efendim takım satıldı, parçalandık...vs naraları atılmazdı. Herkes dürüst olsun ve cevap versin. Bugün klubünüzü gelip bir Yahudi, ABD' li ya da Arap bir iş adamı alsa tepkiniz aynı olur mu?

Bana dünyada yollarını, köprükerini satmış bir ülke göster..Yakında ilçelerde satılmaya başlar.Yetti be!

• quote:

Bana dünyada yollarını, köprükerini satmış bir ülke göster..Yakında ilçelerde satılmaya başlar.Yetti be!

Buyur arkadaşım.

http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2002/02/26/93237.asp
  • quote:

Orjinalden alıntı: S.d.T
    Toprak bir spor klubü değildir

Aradaki nüansı anlamadın sanırım. Yukarıda arkadaş işletme hakkı ile, devir hakkından bahsetmiş. Ben biraz daha ileri giderek klüplerin satışından bahsettim. Toprak elbette spor klübü değil fakat o spor klüpleri bu topraktan çıkmış, cumhuriyetle aynı yaşta hatta daha yaşlı olan ve Cihan harbinde ülke hizmetinde bulunmuş klüplerdir.

Aynı duyarlılığı klüplerimiz içinde göstermeni beklerdim.

Düzeltme: Ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thmz -- 29 Mart 2007; 14:06:08 >
  • Tamam işletme devri diyelim ''satmak'' yerine. Ancak ihale yabancılara da açık. Avrupalı lar rahatlıkla alırlar ihaleyi. Zaten hepsiinin gözleri İstanbul' da. Peki o zaman ne olacak????

Çanakkale geçilmez dedik geçirmedik zamanında. Şimdi ise ülkeyi içten içten alıyorlar. Hemde Asya ve Avrupayı birbirene bağlayan geçiş yolunu???

quote:

Orjinalden alıntı: mavim1974

ben sizden farklı düşünüyorum bu konularda, buna satmak değilde işletme devri diyelim devletin ne işi var,buraları işletmekle,boşuna kadro tahsis edip 3 liralık işi 30 liraya malediyor,bunlar satmak değil sırtındaki yükten kurtulmaktır...
    quote:

Orjinalden alıntı: coyreine

Parsel parsel satmaya devam ediyoruz memleketi.

• Satılmasında çok işletme devri en güzel çözümlerden birisi bence, bu gerektiği gibi yapıldığında devlet rahatlayacaktır.
  • quote:

Tamam işletme devri diyelim ''satmak'' yerine. Ancak ihale yabancılara da açık. Avrupalı lar rahatlıkla alırlar ihaleyi. Zaten hepsiinin gözleri İstanbul' da. Peki o zaman ne olacak????

Çanakkale geçilmez dedik geçirmedik zamanında. Şimdi ise ülkeyi içten içten alıyorlar. Hemde Asya ve Avrupayı birbirene bağlayan geçiş yolunu???

Çekinceni anlıyorum fakat ülkenin durumu ortada herbir ihaleye girebilecek kaç Türk şirketi var?
  • işletme devrini satmak yerine kullanmıyoruz @coyreine, kiralamak gibi bir şey bu ,mülk devletin sadece belli süre için ihaleyi alan şirket işletecek,bunlar farklı şeyler
    quote:

Tamam işletme devri diyelim ''satmak'' yerine. Ancak ihale yabancılara da açık. Avrupalı lar rahatlıkla alırlar ihaleyi. Zaten hepsiinin gözleri İstanbul' da. Peki o zaman ne olacak????

quote:

Orjinalden alıntı: mavim1974

ben sizden farklı düşünüyorum bu konularda, buna satmak değilde işletme devri diyelim devletin ne işi var,buraları işletmekle,boşuna kadro tahsis edip 3 liralık işi 30 liraya malediyor,bunlar satmak değil sırtındaki yükten kurtulmaktır...
    quote:

Parsel parsel satmaya devam ediyoruz memleketi.

• Her vatandaş kendine düşen görevi yerine getirebiliyor mu? Ona buna çamur atmaktansa aynayı kendimize çevirelim. Vergi vermeye gelince naylon yaparlar, bir kuruma girmek için sağdan soldan torpil yaptırırlar, garibin hakkına saygı göstermezler, çalma-çırpma desen almış yürümüş, yalanın bini bin para... sonrada

İşin kötüsü bunları yapanın içinde Atatürkçüsü, hacısı, hocası mevcut. Ne garip.

Onu bunu düzeltmekse amacımız ilk önce kendimizden başlamalıyız.
  • Bunun yanında demiryolları da benzer bir uygualamaya tabi tutulmalı bence, o zaman alan firma canlandırmak için elinden geleni yapacaktır. Yani devlet uğraşacağına tüzel kişiler uğraşacak. Aslında bu gibi kaynakların işletme devrini belli bir süre vermek en mantıklısı, sonuçta özel sektör zarar etmemek için sürekli gündemde tutacaktır elindeki şirketi.
  • sömürülmek bu kadar hoşunuzamı gidiyor ?
  • ben ne olursa olsun ''işletme devri'' dahi olsa kesinlikle yabancı menşeili bir firmaya verilmesi taraftarı değilim. Keşke ihale yabancılara kapalı olsa en azından o zaman içim rahat ederdi. Şimdi yabancılar aç kurt gibi bekliyorlar. Dileğim bu ihaleyi bizim yani bir Türk ün alması.
  • quote:

Orjinalden alıntı: POWER64

Bunun yanında demiryolları da benzer bir uygualamaya tabi tutulmalı bence, o zaman alan firma canlandırmak için elinden geleni yapacaktır. Yani devlet uğraşacağına tüzel kişiler uğraşacak. Aslında bu gibi kaynakların işletme devrini belli bir süre vermek en mantıklısı, sonuçta özel sektör zarar etmemek için sürekli gündemde tutacaktır elindeki şirketi.

bide şöyle düşün, özel işletmenin amacı nedir ?
    kar elde etmek, sen hergün işe gidiyormusun evet, hergün boğaz köprüsünden geçiyormusun evet, yani mecbursun.
    adamlar neden geliştirsinki ? zaten kar elde ediyorlar hatta zam yaparlar köptü fiyatlarına, tren biletlerine çünkü biliyorki biz ne kadar zam yaparsak yapalım milletin eli mahkum mecburen geçecek, yok halk ödemekte zorlanıyor,geçim sıkıntısı yaşıyormuş... özel işletme için bunlar sorun değil gelecek paraya bakarlar adamlar...

• herkez bir yerinden tutmuş yazmış,

be adam sen, o otoyollardan kaçırılan vergiiyi senin benim paramı biliyormusun da ,
    bu kadar çıgırtkanlık yapıyorsun,
    ne paralar hortumlanıyor orda, oyle 3,5 adamla degıl,
    bilgi işlemine kadar hepsi o işin içinde..

evet bu ulkeede toprak verildi/satıldı/al sizin olsun biz zaten sehidlerimiz kanı ıle almıştık vakdi gelınce geri alırız , hem arada spor yaparız denılerek ,batum,adalar falan felan verildi,

hadii sorun neden verilmiş
    basın verenlerın evini,

hadi dokulun sokaklara,
    diyorsunuz ya 1 karış toprak kımseye vermeyizz,

hadi sorun hesabını...

Ama bunu halk partı yaptı dıye sormamazlıkdan gelmeyın,

askere aldıklarında kımse halk partıdenmısın dıye sormuyor
    can verirkende..

ama toprak verirken halk partı dıye ses cıkartmamazlık yapmayın!

hadiii dökülün sokaklara..

yabancılar ihaleye girmesin!!!!
    2 ytl (bakın 1lira degil) askere verelim koprulerı!!!

• quote:

ben ne olursa olsun ''işletme devri'' dahi olsa kesinlikle yabancı menşeili bir firmaya verilmesi taraftarı değilim. Keşke ihale yabancılara kapalı olsa en azından o zaman içim rahat ederdi. Şimdi yabancılar aç kurt gibi bekliyorlar. Dileğim bu ihaleyi bizim yani bir Türk ün alması.

bir "türk" alsa ne fark edecekki ? adam babasının hayrına almıyacak herhalde onunda amacı belli..."PARA"... daha net açıklanamaz herhalde ?
  • dostum
    quote:

sömürülmek bu kadar hoşunuzamı gidiyor ?
    öncelikle bu tür konuşmalar hoş değil

sonrada sen şöyle düşün,
    lokal örnekler verirsem konu çok daha iyi anlaşılır,iett ve halk otobüslerini ele alalım, birisi devasa bir bit(belediye iktisadi teşekkülü) öbürü özel sektör birisinde binlerce çalışan var otobüs sayısı 2000 ise çalışan sayısı belki 20bin, öbüründe otobüs sayısı x 2,birisinin dünyalar kadar arazisi var,öbürünün park alanı sadece sahiplerinin evinin önü, birisinin arıza bölümü ayrı,herhangi bir durumda araçların bakım ve onarımını kendi bünyesinde yapıyor, diğeri sanayide yaptırıyor doğal olarak reel sektöre faydası oluyor vs vs vs

en can alıcı örnek şimdi; iett 2000 otobüsle hizmet yaparken herhangi bir anda halk otobüsleri herhangi bir durakta 1 e 3 oranında fazla oysa otobüs sayıları sadece 500 yorum sizin resmi idaremi daha iyi,özel sektörmü?

(rakamlar tahminidir ölçü almayın önemli olan oranlar)
    quote:

Orjinalden alıntı: peacefire

quote:

Orjinalden alıntı: POWER64

Bunun yanında demiryolları da benzer bir uygualamaya tabi tutulmalı bence, o zaman alan firma canlandırmak için elinden geleni yapacaktır. Yani devlet uğraşacağına tüzel kişiler uğraşacak. Aslında bu gibi kaynakların işletme devrini belli bir süre vermek en mantıklısı, sonuçta özel sektör zarar etmemek için sürekli gündemde tutacaktır elindeki şirketi.

bide şöyle düşün, özel işletmenin amacı nedir ?
    kar elde etmek, sen hergün işe gidiyormusun evet, hergün boğaz köprüsünden geçiyormusun evet, yani mecbursun.
    adamlar neden geliştirsinki ? zaten kar elde ediyorlar hatta zam yaparlar köptü fiyatlarına, tren biletlerine çünkü biliyorki biz ne kadar zam yaparsak yapalım milletin eli mahkum mecburen geçecek, yok halk ödemekte zorlanıyor,geçim sıkıntısı yaşıyormuş... özel işletme için bunlar sorun değil gelecek paraya bakarlar adamlar...

• Ya parayı bi kalem bi geç. Tabi herkesin derdi para.. Mevzu o değil mevzu eğer bir ''TÜRK'' ün alması. Yabancı alınca çok hayırlı olacağına inanıyor musun??? Ben inanmıyorum
    quote:

quote:

ben ne olursa olsun ''işletme devri'' dahi olsa kesinlikle yabancı menşeili bir firmaya verilmesi taraftarı değilim. Keşke ihale yabancılara kapalı olsa en azından o zaman içim rahat ederdi. Şimdi yabancılar aç kurt gibi bekliyorlar. Dileğim bu ihaleyi bizim yani bir Türk ün alması.

bir "türk" alsa ne fark edecekki ? adam babasının hayrına almıyacak herhalde onunda amacı belli..."PARA"... daha net açıklanamaz herhalde ?

• quote:

quote:

Buyur arkadaşım.

Orda ne diyor?11 Eylül olaylarından sonra ortaya çıkan maaliyeti karşılamak için...

Her şeyi satarsak sorunlara tam çözüm bulmuş olamayız.Sadece o günü geçiştirmiş oluruz.

• benim anlamadığımsa bir türk alınca çokmu hayırlı olacak ?
    türk yada yabancı ne fark eder ? bunların ortak dilleri "para" anlıyormusun ?
    quote:

Ya parayı bi kalem bi geç. Tabi herkesin derdi para.. Mevzu o değil mevzu eğer bir ''TÜRK'' ün alması. Yabancı alınca çok hayırlı olacağına inanıyor musun??? Ben inanmıyorum
    quote:

quote:

• quote:

quote:

quote:

Buyur arkadaşım.

Orda ne diyor?11 Eylül olaylarından sonra ortaya çıkan maaliyeti karşılamak için...

Her şeyi satarsak sorunlara tam çözüm bulmuş olamayız.Sadece o günü geçiştirmiş oluruz.

Çok bilmiş ama hakiki karacahil olan forumdaşım, şu cahilliginin farkına varsan da millet rahat etse,

şuan topraklarına bulundugun ulke çok mu iyi durumda kiii,
    satmasın etmesın.. diyorsun?? (kira!!)

ha ?? sokaklarında 30 bin dollara exclade lerı mı goruyorsun!!!

cok ıyı durumda mısın kı satma(kira; gsm lisansı gıbı!!!) etme dıyorsun!!!!

(illakı malıyet aranacaksa, batan bankaların goturdugu 100 mılyar dollar emınım 11 eylulu 10 a katlar!!!)

biraz mantıklı olalım,

evet forumda çok ufak yaşda insanlar var ama biraz dusunun yazarken...

Kalın sağlıcakla..

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.