Şimdi Ara

SAITEK X56 Simulasyon joystick ile ilgilenenler buraya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
2
Favori
814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • SAITEK X56 Simulasyon joystick kutu açılımı ve inceleme

Elite dangerous
    Starcitizen/Squadron42
    No Mans Sky

-bu oyunlar için aldığım yani uzay simulasyon oyun kolu saitek markasının 2016da çıkardığı modelin kutu açılımı ve incelemesi aşağıdadır. tabi uçak simulasyon oyunlarınıda oynamak istiyorum bu cengaver ile.
    -x56, x55 modelinin yerine çıkan yeni modeldir.

bilgisi olanlar paylaşırsa memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 24 Ekim 2023; 10:56:49 >

• cabriyo kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler inceleme için güle güle kullanın cihazı...

Vay ya kanayan yarama tuz bastın. Hep göz ucuyla bakardım böyle ürünlere şimdi karşıma çıktı. Bir kaç soru sorayım yakalamışken. Bunlarla oynamaya alışmak zaman alıyor mu? Bu cihazlara göre oyun vs yapıyorlar herhalde yoksa ayar vs nasıl oluyor basit mi uğraşmalı mı?
    Videolardan baktığım kadarıyla herkes bu oyunu oynuyor Elite: Dangerous siz hangisini oynuyorsunuz? Biraz bilgi verirseniz bende duşunuyorum böyle bir şey almayı.Sıfırdan böyle bir pro makina almak gerekirmi yoksa başlangıç seviyesi için başka bir şey önerirmisiniz?
  • PanikAtak kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim sizede nasip olur inşallah. burdan devam edelim diğer konu çorba olmasın.

bu uçuş oyun kolunda esas alışmanız gereken şey joystickin kendisi ve ps4 koluna alışmak kadar basit. geri kalan kısım zevk ve para verme meselesi. şimdi bununla klavyeyi kullanmadan her simülasyon oyunu oynanır. ayar olarak zaten hazırda ayarları var oyuna göre. farklı ayar istiyorsanız sizde google yazdığınızda mesela "elite dangerous joystick map" veya "saitek x56 map" dediğinizde karşınıza sonuçlar çıkar görsellere tıklayın fotolardan beğendiğinizi uygulayabilirsiniz. bu farenin orta tuşuna fonksiyon atamak kadar kolay.

benim oynayacağım 3-5 tane oyun var.

1- elite dangerous günümüzün en popüleri
    2- star citizen/squadron42 (eski wing commanderi yapan adam tam 160 milyon dolar topladığı bağışlar ile bu oyunu yaptı, oyunun ana karakterleri arasında yıldız savaşlarındaki luke skywalker ı oynayan mark hamill var hollywood dan 30 tane falan aktör var oyunda öyle bir oyun yani) sadece kendi sitesinden alabilirsiniz steamde yok mağazalarda kutulu falan yok bir siteye girip bakmanızı tavsiye ederim.
    link=
    https://robertsspaceindustries.com/squadron42

3- no mans sky (bir insanın bu oyundaki haritada tüm gezegenleri gezmesi 573 yıl sürermiş öyleki büyük bir harita yapmışlar ve her gezegenin yapısı kendine özelmiş yani kopya gezegen yok inanılmaz bişey) oynamadım ama çok merak ediyorum

4- eski wing commanderın hd versiyonu var internette bedava indirip oynayabilirsiniz iş görür ancak kontroller çok zengin değil.

bunlar uzay tipi. bunlardan sonra uçak simulasyonlara dalmak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 9 Ağustos 2016; 18:03:03 >

Alışmak kolaysa bu güzel açıkçası.Ben fazla oyuna para verme taraftarında değilim açıkçası yada çok sarması lazım oda belli ücreti geçmemesi lazım. Popiler olarak elite dangerous oynarım herhalde biraz ama ben daha çok uçak simulasyonları jet veya yolcu uçakları ile uğraşmak istiyorum.Bunlar hakkında ne dersiniz acaba sarar mı? Ve araştırdığınız hiç simulasyon var mı? Benim detroit 265$ geliyor vergiler dahil.Yaklaşık 800TL gibi bir rakama geliyor ki az parada değil açıkçası. Aldıktan sonra sıkılma vs olmasın tabi bu olay kişiden kişiye değişir ama bir sorayım gene. Oyunlarda nasıl her sene similasyonlar yenileniyor mu?
    simulasyonlar zaten en kötüsünü oynasan sana gayet güzel zevk verir. çünkü simulasyon oyundan çok gerçeğin ekrandaki halidir. yolcu uçağı falan bunlar zaten simulasyon uçak severlerin en gözde oyunlarıdır. hani ben daha çok uzay simulasyon severim ama diğerlerinide oynamak isterim bu x56 her yönlü kullanılabilecek bir oyun kolu. ama yok sadece yolcu uçağı planör falan kullanacam dersen ona özel chesna tipi oyun kolları da var. o iş 300-500den başlar 2000-3000 liralık kokpitli oyun kollarına kadar devam eder. hani bu işin sonu yok. dediğim gibi x56 her uçak ve her oyun için uygundur.
    Yok yok x56 iyi :) şu önümüzde ki ay maddiyata bir bakayım ona göre bir tane sipariş geçeyim.
    bende 2. el x52 x52pro falan bakıyordum hatta thrustmaster hotas 4 hotas x falan bakıyordum diyordum la oynayacağın aynı oyun değilmi ne kadar ucuz o kadar iyi, ama bu alet öyle böyle değil her tarafından bişeyler fışkırıyor, mıknatıs gibi çekti karşı koyamadım. haftaya falan başlarım oynamaya ama şimdi masamda solda baba baba duruyor böyle arada bir bakarken bile doyuruyor adamı. hani ferrari corvet falan sağ şeritten ufak ufak gider ya bende aynen öyle dünya umrumda değil modu oldu.
    :) Oynamaya başla da bir video at. Birde ucak için sim. neler var bildiklerin
    https://www.turkishairforce.org/index.php?action=forum

bu site türkiyedeki simulasyon uçak oynayanların daha doğrusu uçakları kullananların toplandığı bir yer. "falcon bms" diye bir oyun var onu çok övüyorlar, şöyle youtube da bir baktım oyunda uçak kokpitindeki her tuşu kontrol edebiliyorsun, yani gerçekten uçağı kullananlar bu oyunu gerçek uçak uçurmakla aynı buluyorlar. "microsoft flight simulator" var yıllardır belki bilirsin. ben daha oynamadım bunları ama artık oynamak farz oldu bu x56 dan sonra. birde oynaması ücretsiz olabilir "war thunder" diye bir oyunda biliyorum. ps4 tede var bu war thunder.

• quote:

Orijinalden alıntı: cabriyo

https://www.turkishairforce.org/index.php?action=forum

bu site türkiyedeki simulasyon uçak oynayanların daha doğrusu uçakları kullananların toplandığı bir yer. "falcon bms" diye bir oyun var onu çok övüyorlar, şöyle youtube da bir baktım oyunda uçak kokpitindeki her tuşu kontrol edebiliyorsun, yani gerçekten uçağı kullananlar bu oyunu gerçek uçak uçurmakla aynı buluyorlar. "microsoft flight simulator" var yıllardır belki bilirsin. ben daha oynamadım bunları ama artık oynamak farz oldu bu x56 dan sonra. birde oynaması ücretsiz olabilir "war thunder" diye bir oyunda biliyorum. ps4 tede var bu war thunder.

Bir x55 kullanıcısı olarak bu joystickten aldığım zevki hiç birşeyden alamıyorum.Uzay oyunlarına hiç bulaşmamıştım ama hoşuma da gitmedi değil :) ben de Falcon BMS 4.32 kullanıyorum.Özellikle gaz kolu ile aldığım hassasiyet muazzam.Ve evet bu foruma bende üyeyim yaklaşık 3 yıldır online olarak uçuyorum.Falcon BMS %98 gerçeklik payı almış bir simülatördür, tavsiye ederim.

• Bu programlama olayı nedir bende aldım x56 toplamda 231 adet programlama tuşu var diyor nasıl oluyor bu 231 programlama bide bu saitek in daha eskiden çıkardığı bi model var x65 bundada 600 programlanabilme var diyor

Bunu bana bi arkadşım bana anlatabilirmi acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Programlama konusunda yardim ıstiyorum saitek x56 231 programlanabilir tuş var diyor saitek x65 f modelinde...608..programlanabilir komut var diyor nedir bu komutlar x56 daha yeni bi sistem deilmi anlayamadim

sızden bısey ogrenmek ıstıyorum bende saıtek x56 aldım ama kafamı kurcalayan bı konu var yardımcı olursanız çok sevınırım
    programlama konusunda saıtek x56 modelı en az 231 programlama tuşu var dıyor diğer saitek modellerıne baktım mesela x52 filan
    283 program tusu var dıyor ne demek ıstıyor anlayamadım yanı x56 dan dahamı cok program sayısı daha eskı model x52nın
    yoksa x56 da sınırsızmı programlama yapılıyor
  • Hakanozzzzzzzz H kullanıcısına yanıt
    onun demek istediği şift tuşu gibi birşeye basarak bir tuşu birden fazla iş için kullanabilirsin demek heralde. mesela x56 da 2 tane d pad var bir kere kafadan 8 yöne hareket + 1 basma 9 iş görüyor. onun gibi birşeyden bahsetmişler heralde. hani klavyelerde m1 m2 m3 gibi memoriye alarak 1 tuşa birden fazla görev atayabiliyorsun ya ondan bahsediyor. eski modele daha fazla görev atanabiliyormu ona hiç bakmadım ama x56, x52 ile falan kıyaslanamaz çok dah detaylı ve görsel olarak renk değiştiren ışıklı falan gayet hoş duruyor.
  • Anladim bende yeni aldim x56 yi daha onceden x52 pro vardi o program olayina kafam takıldı bi yerde okudum neredeyse sınırsız filan programlanabilir diyor

En az 231 programlanabilir diyor bi yerde okudum saitek x56 için diğer x52 pro düşük olan modeldede 280 programlanabilir diyor

• Çok araştırdım filan ama tam olarak anlayamadim x56 daha üstün olmasına rağmen x52 prodan daha mi az program sayısı yoksa sst programlama sınırsız program secenegimi sunuyor yani belirli bi program sayısı yokda tamamen özelleştirilebilir mi ? Sen bayadır kullaniryorsun sanırım bana bu konu hakkinda yardimci olursan cok sevinirim

• Çok araştırdım filan ama tam olarak anlayamadim x56 daha üstün olmasına rağmen x52 prodan daha mi az program sayısı yoksa sst programlama sınırsız program secenegimi sunuyor yani belirli bi program sayısı yokda tamamen özelleştirilebilir mi ? Sen bayadır kullaniryorsun sanırım bana bu konu hakkinda yardimci olursan cok sevinirim
  • Hakanozzzzzzz bu vatandaştan uzak durun 5419111490 telefonu budur avcılarda oturur mesleği letgoda sahibindende dolandırıcılık yapmaktır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.