Arkadaşlar merhaba ben 2 yıllık direk geçiş hakkım ile tercih yapmıştım. 350 OBP vardı ve YTÜ Mimari Rest ardından Mimar Sinan Mimari Rest ardından YTÜ İnşaat ve devamında 4. olarak Sakarya Üniversitesi İnşaat Teknolojisi bölümünü yazmıştım. Ancak nasıl bir akıl sahibi isem ki Sakarya'yı çıkmaz diye sona ekleyen ben, dün Sakarya'yı görünce şok oldum. Halen kendime gelmiş değilim. Keşke özel üniversiteleri yazmış olsam diyorum, başımı taşlara vuruyorum.
Ek Kontenjan olaylarını okudum fakat bana yaramıyormuş çünkü ben yerleşmiş olan bir öğrenci olarak ek kontenjan tercihi yapamıyormuşum. Ek Kontenjan tercihini sadece yerleşememiş ve birkaç özel durumda ki öğrenciler yapıyormuş.
Benim bir şekilde İstanbulda 2 Yıllık ister özel ister devlet farketmez Mimari bir bölümde okumam lazım. Sakarya'ya gitmem demiyorum, elde avuçta birşey kalmayınca mecbur gideceğiz fakat bununla ilgili yapabilecek birşeyim varmı? Dilekçe olayı filan var dediler, tercih sildirme tarzı. Tam olarak bilmiyorum bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Cidden hala kendime gelmiş değilim, bütün planlarım alt üst oldu.
Ayrıca bu sene kayıt yaptırmazsam seneye Özel bir üniversitede 2 yıllık okuma şansım nedir? Para olayını düşünmenize gerek yok, puan olayı hakkında bilgi verirsenizde çok sevinirim.
Arkadaşlar lütfen bilgisi olan varsa cevap verirse sevinirim. Ben Sakarya Üni'yi kazandım fakat kayıt yaptırmazsam, gidip bi özel üniversiteye kafama göre parasını verip burssuz bi şekilde okuyabilir miyim? Tercih yapmadan bu işler olabilir mi acaba? Olabilir miden kastım tanıdık var rektöre kadar yolu var yani para sıkıntısıda yok, acaba bu işler bu şekilde yürür mü? Yarın gidip detaylı bilgiyi alıcam fakat kafamda deli sorular, bi kaç cevap veren olursa çok makbule geçer :)
Dostum en pratik çözüm aklındaki özel üniversiteyi ara ve sor. Sizin bağlı olduğunuz üniversiteye kayıt olabiliyor muyum diye.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme