Şimdi Ara

Sakız İle Jawline * Yalan*

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler bu youtube'da falan hani eleman sakız çiğniyor 30 gün falan sonra çenesi düzeliyor falan bunlar yalan inanmayın. Bakın ben alışkanlık olarak 12-13 yıldır sakız çiğniyorum. Kendimi bildim bileli paso çiğnerim. Yani böyle bir olay olsa benim şu an çene yapım Henry Cavill falan gibi olurdu ama yok normal çene. Ha keskin hatlı mı evet bir tık keskin hatlı ama öyle de bir aman aman bir olayı yok.

Diyeceğim o ki genetikten öteye köy yok.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sakız Çiğnemenin Jawline Oluşturmadığı Gerçeği: Mitin Ardındaki Gerçekler

Birçok kişi arasında sakız çiğnemenin jawline'ı güçlendirerek geliştirdiğine dair yaygın bir inanış vardır. Ancak bu iddianın gerçekliği konusunda bilimsel kanıtlar yetersizdir.

Sakız Çiğnemenin Jawline ile İlişkisi

Sakız çiğnemek, çiğneme kaslarını çalıştıran bir aktivitedir. Bazıları, bu kas aktivitesinin zamanla jawline'ın belirginleşmesine neden olabileceğini öne sürmektedir. Ancak bu teoriyi destekleyen sınırlı bilimsel kanıt bulunmaktadır.

Bilimsel Kanıtların Yetersizliği

Birkaç küçük ölçekli çalışma, sakız çiğnemenin jawline büyüklüğü üzerinde önemli bir etkisi olmadığını göstermiştir. Örneğin, 2017 yılında "Journal of Oral Rehabilitation" dergisinde yayınlanan bir araştırma, 12 hafta boyunca günde 30 dakika sakız çiğneyen kişilerde jawline büyüklüğünde herhangi bir artış bulunamamıştır.

Gerçekçi Beklentiler

Sakız çiğnemenin jawline'a anında veya önemli bir fayda sağlaması beklenmemelidir. Jawline gelişimi, genetik, beslenme ve egzersiz gibi çok sayıda faktörden etkilenir. Sakız çiğnemek, bu faktörlerin yerini alamaz.

Jawline'ı Güçlendirmenin Diğer Yolları

Jawline geliştirilmesine yardımcı olabilecek diğer etkili yöntemler şunlardır:

• Jawline egzersizleri: Çiğneme kaslarını hedefleyen spesifik egzersizler yapmak.
    • Yüz yogası: Yüz kaslarını güçlendiren ve tonlayan hareketler.
    • Sağlıklı beslenme: Kemik sağlığı için gerekli besinleri (kalsiyum, D vitamini) içeren bir diyet uygulamak.
    • Hidrasyon: Yeterli sıvı tüketimi, cilt elastikiyetini korur ve jawline'ı daha belirgin gösterir.

Sonuç

Sakız çiğnemenin jawline oluşumunu hızlandırdığı yönündeki yaygın inanışın bilimsel kanıtlarla desteklenmediği unutulmamalıdır. Gerçekçi beklentilerle yaklaşmak ve jawline gelişimine katkıda bulunabilecek daha etkili yöntemlere odaklanmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben üç gün çiğnedim az kalsın dolgum düşüyordu modern yaşam soytarılıklarına hiç gelemiyorum lanet olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1F943E7C5

Ben üç gün çiğnedim az kalsın dolgum düşüyordu modern yaşam soytarılıklarına hiç gelemiyorum lanet olsun
    Aynen öyle hocam boş bir şey. Önce yağ oranı düşürülmeli genetikte de varsa belli olur zaten.
  • cene kasları güclenir fakat jawline gibi olur mu bilmem
  • quote:

Orijinalden alıntı: iphonekullanicisi

cene kasları güclenir fakat jawline gibi olur mu bilmem
    Hocam güçlü olabilir çünkü dişimi sıktığımda çenem taş gibi oluyor. Ama şekil olarak dikdörtgen-yuvarlak arası.
  • Çeneyi belirleyen zaten oradaki kemik. Çiğnerken kullandığın kas da kulağın üstünde, elinizi kulağınızın yukarısına kafanıza koyun ağzınızı açıp kapayın fark edersiniz. Kemik değişmeyeceğine göre kolpa tamamen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Demacia

Çeneyi belirleyen zaten oradaki kemik. Çiğnerken kullandığın kas da kulağın üstünde, elinizi kulağınızın yukarısına kafanıza koyun ağzınızı açıp kapayın fark edersiniz. Kemik değişmeyeceğine göre kolpa tamamen
    Kas yok mu bir de?
    Sadece kemikten mi oluşuyor?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.