Şimdi Ara

Sality aa/ görev yöneticisi/kayıt defteri düzenleme yönetici tarafından devre dışı bırakıldı(çözüm) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
3
Favori
91.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • KESİNN ÇÖZÜM.BEN BÖYLE KURTULDUM........

SELAM ARKADAŞLAR.BİRKAÇ HAFTAYA KADAR BENDE DE AYNI VİRÜS VARDI.3 HAFTA BU VİRÜSLE UĞRAŞTIM.UYGULAMADIĞIM YÖNTEM KALMADI FAKAT ÇOK BASİT BİRİKİ ADIMLA VİRÜSÜ TAMAMEN BİLGİSAYARDAN SİLDİM VE BÜTÜN ETKİLERİ BİLGİSAYARDAN KALKTI.HEM KAYIT DEFTERİM HEMDE GÖREV YÖNETİCİM VE DİĞER PROGRAMLAR SORUNSUZ ÇALIŞIYOR.ALTTAKİ LİNKTE HERŞEYİ DETAYLI OLARAK ANLATTIM.BU VİRÜSÜN NEKADAR KÖTÜ OLDUĞUNU BİLDİĞİM İÇİN SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM...KOLAY GELSİN

http://ceriavla.tr.gg/PC-DESTEK.htm?PHPSESSID=ed7c42d05840d29f55530b286cf6887b

• quote:

Orijinalden alıntı: lazibo53

KESİNN ÇÖZÜM.BEN BÖYLE KURTULDUM........

SELAM ARKADAŞLAR.BİRKAÇ HAFTAYA KADAR BENDE DE AYNI VİRÜS VARDI.3 HAFTA BU VİRÜSLE UĞRAŞTIM.UYGULAMADIĞIM YÖNTEM KALMADI FAKAT ÇOK BASİT BİRİKİ ADIMLA VİRÜSÜ TAMAMEN BİLGİSAYARDAN SİLDİM VE BÜTÜN ETKİLERİ BİLGİSAYARDAN KALKTI.HEM KAYIT DEFTERİM HEMDE GÖREV YÖNETİCİM VE DİĞER PROGRAMLAR SORUNSUZ ÇALIŞIYOR.ALTTAKİ LİNKTE HERŞEYİ DETAYLI OLARAK ANLATTIM.BU VİRÜSÜN NEKADAR KÖTÜ OLDUĞUNU BİLDİĞİM İÇİN SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM...KOLAY GELSİN

http://ceriavla.tr.gg/PC-DESTEK.htm?PHPSESSID=ed7c42d05840d29f55530b286cf6887b

Ordaki rapid adresi görüntülenemiyor sende varsa upload olarak alternatif bir yardım sunsan arkadaşım teşekkürler.

• Teşekkürler
  • teşk ederim
  • Beyler Bende 1 hafta uğraştım SOnunda CA Antivirüs + Malware i kurdum güncelledim baya bişi buldu bi baktım sorun çözüldü
  • yha virüsü siliyom pcyi kapatıp açtığımda yeniden geliyor nasıl silebilirim lütven yardım
  • CA Antivirüs + Malware tam tarama yap olmadı mı
  • yok olmadı ya hiç bi proğram yüklenmöiyor
  • Arkadaslar bu Virüsü Pcnizden kaldırmak Biraz İmkansiz. cünki Virüs bazı "rar" olamayan exelerın ıcıne sızıyor ve sız actıgınız anda run oluyor ve gorev yonetıcısı ve regedit devredısı bırakıyor.

Ben Yaklasık 1= saat kadar Bununla Urastım Ve buldugum http://www.filecluster.com/downloads/Win32-Sality-Remover.html Bu programı İndirdikten sonra acıp kurun ve pcyi Reset veya Yeniden baslatın.

Yaklasık 35 Dakıka Kadar Sürer pcnızdekı programlar vs. baglı butun dosyaları tek tek ıncelıyor ve rasladıgı virüsü Cleaned temızliyor.

Tarama Bittikten sonra tek yapmanız gereken Enter basmak ve pc acılacaktir.

Sonrahttp://r a p i d share.com/files/73953842/Windows_XP_Sorun_Giderici.rar buradan İndireceginiz Programı Calıstırıp görev Yöneticisi ve Regedit Aktif Hale Getiriyoruz.

Bu Virüsten Dün aksam kurtuldum. Cok Kötü Bir Virüs Yardımcı olabıldiysem Ne mutlu.

Not : Pcnizde Rar olmayan "exe" Dosyalarını Silin Tekrar Hortlayabilir Deepfreeze Gibi Program kullanıyorsanız sorun değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xqq -- 3 Mart 2010; 19:32:27 >

• Arkadaşlar;

Görev yöneticisine ve regedit problemine kesin çözüm. Kesinlikle denendi....

Bakın benim bilgisayarımada bulaştı denemediğim program denemediğim yol kalmadı hepsi hikaye.

Symantec son sürüm güncelli dahi bulamıyor. Combo fixi kurup denemekle zaman öldürmeyin hiç bir işe yaramıyor.

Bazıları regedit gir oradan şuraya buraya falan diyor. zaten sorun regedit girilememesi

Benim deneyimim şu;

Bilgisayarıma virüs bulaştığında önce Combo fix ile taradım sonuç alamadım. Daha sonra Smayantec ile taradım hiç bir şey bulamadı Bilgisayarımın daha önceden alınmış imajını kurdum. C ye imajı yeni kurduğum için virüssüz idi ve görev yöneticisi ve regedit çalışıyordu. Ama virüsün boottan çalıştığını bildiğimden dolayı D sürücüsü açıldığında sistemi elegeçireceğinide biliyordum. Bu nedenle hem symantec'i kurup sadece D yi taratdım olmadı. combo fix ile tarattığımda sistemi restard ettiği için D deki virüs C ninde boot yazılıyordu.

Bunun için cihaza imajı defalarca geri yükleyip dededim: Çözüm

Hiçbir virüs koruma programına ihtiyacınız yok

Eğer diskiniz harici disk ise başka bir cihaza takın yada: Eğer değil ise aşağıdaki yönergeyi izleyin

C deki tüm bilgilerinizi D ye yedekleyin.

C ye yeni işletim sisteminizi kurun.

Bilgisayar açıldığında sadece yapmanız gereken;

Başlattan BUL'a gelin buraya tüm bilgisayarda:

yqavj yazın bu dosya virüs dosyası eğer d yi açarsanız sisteme yine bulaşır özellikle söylüyorum d açmadan yapmalısınız. Dosyayı işaretleyip Shifft+Del ile siliyoruz. Bu dosya d yi açmadığınız için çalışır durumda olmayacak ve rahatlıkla silebiliceksiniz.

İşte virüsten kurtuldunuz.

Simdi görev yöneticinizi deneyin.

Saygılarımla...

İdris Hızarcıoğlu

• Bilgisayarıma bulaştı bende pek çok yöntem denedim ancak bu forumu bulana kadar castorpollux verdiğin bilgilere teşekkürler Norman Malware Cleaner kullanarak kurtuldum.
  • ya bende öyle birşey oldu ki ca security center bile açılmıyor artık. bir türlü silemedim şu virüsleri ya deliricem
    msn filan da açılmıyor,hata raporu filan veriyor. pc kendi kendine res atıyor filan. ne yapabilirim?
  • Sality virüsüyle başım belada denemediğim program kalmadı ama silmek imkansız gibi bir şey zaten sildikçe sistem zarar görüyor yakın zamanda format atacağım buradan başı bu virüsle dertte olanlara söyleyeceğim şey boşuna uğraşmayın işiniz çok zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akcura

Sality virüsüyle başım belada denemediğim program kalmadı ama silmek imkansız gibi bir şey zaten sildikçe sistem zarar görüyor yakın zamanda format atacağım buradan başı bu virüsle dertte olanlara söyleyeceğim şey boşuna uğraşmayın işiniz çok zor.

Formattan sonrada sorun devam ediyo şayet yerel disk D içersinde setupların varsa yada crackların yamaların bunlara bulaşmış oluyor zaten..Veyahutta flash belleklerin varsa yada sistem virüslüyken hafıza kartı takmışsan daha önceden bunlarda almış oluyor yani kısacası bütün extradan sahip olduğun hariciler ve yerel disklerdeki exeler yeniden dağıtıyor bu virüsü..O yüzden arkadaşların anlatımında bizlerin uyguladığı sistemde exeler XXX. uzantısını alarak işlevselliği öldürülmüş oluyor..Ondan sonra format atman daha sağlıklı..Kolay gelsin.

• Hayır virüslü flash belleğinizde olsa formattan sonra sality aa virüsünü tanıyan kaspersky internet security 'i yükledikten sonra (lisanslı olması şart değil 30 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz) flash belleği taktığınız anda uyararak sisteme sızmasını engelleyecektir. Paranoyak davranıp dahada garanti olsun diye çıkarılabilir dikslerin otomatik olarak okunmasını kaparsanız windowstan önce takıp sonra kaspersky ile flash belleğinizi takar taratır ve temizlersiniz.

Ondan sonra bilgilerinizi bilgisayarınıza güvenle aktarabilirsiniz işiniz bittikden sonra flash belleğinizi biçimlendirir çıkarılabilir disklerinizdeki virüslerden kurtulursunuz. Eğer dilerseniz kasperskyıda sonradan kaldırabilirsiniz.

Ben bir bilgisayarımda bunu yaptım ve sonuç gayet olumlu 1.5 senedir dizüstü bilgisayarımda tekrar bu illete raslamadım.
  • maşallah çözüm yoluna bak gözüm korktu valla
    tek tek deneyeceğim teşekkürler bakalım sonuç ne olucak...
  • sality aa değil ama hidrag.a virüsü ile karşılaştım, benzer metodlarla bu virüsten kurtulduğumda herşey sonlandı sandım ama nafile. o günden beri hidrag.a adına rastlamadım, hatta hiç bir virüslü dosyaya rastlayamadım, binbir çeşit format farklı işletim sistemleri farklı biçimlendirmeler herşeyi denedim ancak bu rootkit illeti peşimi bırakmadı. tek belirtisi ise oyunlarda belli bir süre sonra aşırı yavaşlık.rootkitbuster adlı program belli reg girdileri buluyor ancak bunları temizleyemiyor. yukarıda belirtilen yöntemleri de deneyeceğim teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tylor -- 23 Ağustos 2011; 8:51:11 >
  • biri bana bu virüsü pm'den göndersin merak ettim (özellikle format konusunu) virtualbox'a bulaştırır denerim kendimce bir şeyler

Not:" ... yöneticiniz tarafından devre dışı bırakıldı" gibi mesajların kesin çözümü : Re-Enable.Devre dışı kalan regedit,sistem geri yükleme,sağ tık menüsü,cmd (komut istemi),denetim masası,bilgisayarım,çalıştır,görev zamanlayıcı,msconfig,klasör seçenekleri,görev yöneticisi,arama,güvenli mod (xp,vista ve win 7),explorer başlatma problemlerini,masaüstünü düzeltir.Gizlenmiş sürücüleri geri getirir.Üstelik portable (kurulum gerektirmez) ve ücretsiz.Kesinlikle denenmiştir (iki kez) arkadaşlarım virüs bulaştı yardım et der ben de flashıma bu programı atar üstte yazdıklarımı düzeltir diğer sorunları da çözerim. (mesela görev yöneticisi kapalıysa bu programla onu açar,virüsü ordan kapatır ve silerim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KartalKaanKoz -- 24 Ağustos 2011; 18:29:20 >

• deniyorum umarım olur.
  • arkadaşın söylediği yöntemlerle 1 saat 50 dakikada bu sality illetinden kurtuldum.
    combofix,nod32 ve spybot ile olayı çözdüm.çok teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.