irandan tırlar üzerinde gelen samandları görüyorum, kesinlikle büyük bir araç. C sınıfı boyutlarında. Logandan daha mantıklı seçim olabilir.
bu samandın resmi sitesi yokmu?
googleda arattım bulamadım
mys otomotiv var ama site yapım aşamasında diyor
bakınız
quote:
Orjinalden alıntı: enoman
logan taksiye bindim otomatik cam bile yoktu taksici ile biraz sohbet ettim araçta hidrolik direksiyon olmadığını ve 2004 model olduğunu söyledi bu gerçek mi acaba?
quote:
Orjinalden alıntı: emregulec_1905
forever LOGAN
arkadaş o en düşük donanım dolayısıyla kelepir bir araç.bu bütün hepsinin böyle olduğunu göstermez.
Arkadaşların belirttiğine göre donanımlar oldukça iyi fiyatı da uygun olursa fiyat-kalite açısından uygun bir araç olur ama kendini kanıtlamış daha üstün arabaları almak daha mantıklı olabilir....
Üstüne 5000 ytl daha verin adam gibi bi araba alın hem servisini hemde 2. elini düşünün beyler. Ne bu ismi gibi samana benziyo, göz kirliliği yapıyo
bence bu araba ülkemizde tutulacak yeter ki servis ve bayi yapılandırmasını iyi organize etsinler. 20.000 ytl veriyorsunuz ve ful bir araba alıyorsunuz.
evet bende gördüm geçenlerde samand arka camında satılık yazıyodu. arabanın benzini su gibi içtiği söyleniyor.sitesine baktım fabrika verisi diğerlerinden yüksek Yakıt Tüketimi (lt) ( 1/100km) Şehir İçi 0 Şehir Dışı 5.9 Ortalama 7.6
renault megane 1.6........................Karışık 6,7 hyundai era 1.6..............................ortalama 6.5 ford fusion 1.6.................................ortalama 6,6
birde samand 1.6...............................ortalama 7.6 %17 daha fazla yakıyor. diger modellerden bu arada ölçüm hangi uluslar arası standartlarda yapılmış belli degil samand motoru eski teknoloji iran için fark etmez orada benzin çok ucuz
quote:
Orjinalden alıntı: türbülans
ayrıca bu tip topiclerde ben hep aynı şeyi söylüyorum..biz şimdiye kadar kendimize ait hangi aracı ürettik ki(kuşlar hariç) hindistan ı,çin i iran ı eleştiriyoruz...
+1
Biraz insaf yahu. Tamam eleştirin ama çamur atmayın. Kimi zaman geri kalmış dediğim, hatta bazen nefret ettiğim İran nelerle uğraşıyor. Siz de aklınızca dalga geçiyorsunuz. Yok efendim toplamaymış, beş para etmezmiş, kim alırmış acaba bunuymuş...vs. Yazık.
yakıt işini LPG çözer. yeter ki diğer özellikleri fos çıkmasın. ford'un tüm benzinli arabaları da su gibi içiyor benzini ama satılıyor işte.
arkadaşlar donanımdan önce durup bir arabanın tipine bakalım önce:SENE 2008 ve bu çağda şahin-doğan tipli bir araba
Abi akıl var logan var araba 2005 aralıkta 17250 ytl ye aldım lauratte klima yol bilgisayarı otomotik cam ıvırı zıvırı herşeyi var benzin deposu içerden açılmıyor gerçi bendeki lpg li benzinli olsada pompacı açıyor karışan yoktur sanırım artı bir özellik olarak görmüyorum.35000 e geldi 4000 ken lpg taktırdım km de 160 yakıyor servise gitmek mi o da ne bilmiyorum. toyota caddy olan arkadaşlar var arabaları kapı önünde süs diye duruyor . ben her zaman derim araba almak kolay binmek zordur arabayı ucuz alırsan sen ona binersin pahalı alırsan araba sana biner bilmem anlatabildim mi? (eğer kredili alırsan banka ile beraber sana binerler)
Sanki samand'i mercedes kullanan adam alip binecek samand'a 20 bin verecek adama samand'i özel yapim gibi gelir her tarafini begenir biz her seye burun kiviralim duralim ...
deniliyo ki burda yok eski teknoloji yok söyle böyle abs kac senedir var ? klimi ya da ? bu tür özellikler hala aldigimiz o 0 km araclarda opsiyonel diil mi ?
fiyati ne kadar vergiler filan dahil suan
quote:
Orjinalden alıntı: bilbar
fiyati ne kadar vergiler filan dahil suan
19990 ytl di enson gazetede görmüstüm
ben şunu anlamıyorum.... diyelimki bu araç 20 000 ytl ben olsam bu aracı almam gider ikinci el koçlar gibi araçlar var onlardan birini alırım. eminim her yönüyle bu araçtan daha iyidir. ama amaç yeni araç kokusu hissetmekse para biriktirir gene bu aracı almam.
Paran varsa Mercedes,BMW,yetmezse Samand,Lada alırsın. Üstelik hemen kötülemeyelim, alanlar varsa tecrübelerinden yararlanalım bence.
fiyatına göre gayet iyi gibi gözüküyo
ağrıda var bitane. acayip tipsiz. gerisini bilmiyom.