Fenerbahçe Dergisi'nin son sayısında yayınlanan habere göre; Samandıra tesislerimize kaleci antrenörümüz Murat Öztürk tarafından getirilen yeni bir aletle file bekçilerimizin reflekslerinin güçlendirilmesi hedefleniyor. Dergide yer alan haber şu şekilde: "Takımımızın Kaleci Antrenörü Murat Öztürk, Samandıra'ya bir yenilik getirdi. Takımımızın kalecileri Volkan Demirel, Serdar Kulbilge, Volkan Babacan ve Mert Günok'un hemen hemen her sorunuyla yakından ilgilenen, mesleklerinden daha ileriye gitmeleri için onlara her türlü desteği veren, kendi tecrübelerini kalecilerimize aktaran, rutin antrenmanlar öncesi ve sonrasında kalecilerimizle özel çalışmalar yapan Murat Öztürk, bu kez de kaleci antrenmanları için özel bir alet imal etti. Bu yeni antrenman aletiyle, Fenerbahçe kaleci antrenmanlarında da bir anlamda fark yarattı. Bir benzerini Alman Milli Takımının da kullandığı bu yeni alet, kalecilerin reflekslerini güçlendirirken, birçok kalecinin korkulu rüyası olan defansa çarpıp kendilerini kontrpiyede bırakan toplar konusunda da onlara en güzel idmanı veriyor. Kalenin 5-6 metre önüne yerleştirilen ve 3 parçadan oluşan dökme demirden yapılmış bu yeni antrenman aletinin üzerinde, top değdiğinde bir anda yön değiştirmesini sağlayan dairesel fakat asimetrik demir çubuklar bulunuyor. Kaleci uzaktan çekilen bir şutta, tam yerini almış topun kaleye girmesini önlemeye hazırlanırken, bu alete çarpan top yön değiştiriyor, falso alıyor ve bir anda hiç kimsenin tahmin edemeyeceği başka bir yöne doğru gitmeye başlıyor. Kaleciler de refleksleriyle bu topu çıkarmaya çalışıyor. Sürekli tekrarlandığında bu antrenman yöntemi kalecilere büyük avantajlar sağlıyor. Bu yeni antrenman aletinin çizimlerin yapıp imal ettiren Murat Öztürk, Samandıra'da bu tip yeniliklerin bundan sonra da süreceğini ifade etti."
çok dandik
ilginç bi alet.
işe yarar gibi
Seken toplara çalışmasını mı hedefliyor aletler? Ben tam çözemedim
teknoloji ne kadar gelişmiş yaw topları sektiriyorlar baksanıza şimdi maçtada defansa bunlardanmı koyacaklar toplar sekip volkana gitsin diyenem.sonra gol olunca volkan bu aletide kovalar sahada amaneyn zavallı alet acıdım şimdi
Hep çamur atmaya çalışıyorsunuz ha Bence çok güzel bir alet Kaleciler kontrpiyede kaldıklarında topa yaptıkları hamleleri geliştirir.
yok hoca volkan o aleti kovalar bence gol olursa.
quote:
Orjinalden alıntı: pimpLORD
Hep çamur atmaya çalışıyorsunuz ha Bence çok güzel bir alet Kaleciler kontrpiyede kaldıklarında topa yaptıkları hamleleri geliştirir.
O alete gerek yokki, Edu'yu koysak da olurmuş kale önüne
Şaka bi yana iyi düşünülmüş bi uygulama
Çok güzel bir uygulama. Böyle birşeyi görmek beni sevindirdi ve gururlandırdı. İşe bilimsel yaklaşmak gerek, hadi koşum hadi oğlum ile gitmiyor bu işler. Gerçekten böyle bir uygulama kalecilerin refleks performansını arttırır. Bu çalışma ile kurtarılacak bir gol bile çok önemli hale gelebilir. Tek eksisi antrenmanda sakatlanma riskinin biraz daha artması olabilir. Ani geri dönüşlerde kaslar zorlanabilir, incinebilir.
Bu yerden gelen toplar için düşünülmüş. Bir de havadan gelen toplar için kaleye 90 derece açılarda yerleştirilmiş basınçlı hava akımı olsa süper olur. Fakat bu tür bir uygulama salon tipi yerler için daha uygun...
quote:
Orjinalden alıntı: karalı
zaten o yüzden alınmış galiba...cihazın kısaltması ekaa: edudan korunma antreman aleti...
İkinci resimde Alet'i göremedim ben
sen bilgili birine benziyorsun sana sorayım ben bunu çok merak ettim abey bunlar ne yapıyorlar?
quote:
Orjinalden alıntı: Rapator
quote:
zaten o yüzden alınmış galiba...cihazın kısaltması ekaa: edudan korunma antreman aleti...
quote:
Orjinalden alıntı: _igirmi:gırhbeş_
sen bilgili birine benziyorsun sana sorayım ben bunu çok merak ettim abey bunlar ne yapıyorlar?
quote:
Orjinalden alıntı: Rapator
quote:
sen almışsın alacağın cevabı...
edu gibi defansın varsa her takıma gereklı bı alet o
videoyu ekleyen arkadas o fenerin yengec dansı deılmı buda tribun versiyonu heralde
güzel ama çok geç.
boş işler.. olmadık maçlarda olmadık hatalar yapan volkan gibi kaleciye fayda etmez bunlar bunu alacaklarına kaleci alsınlar
Saçmalık. İnsan fiziğinin ve reflekslerinin yapabileceği şeylerin sınırı vardır. Sen istediğin kadar yamuk demiri oraya yığıp topun yönünü son anda değiştirerek çalıştır, son anda yön değiştiren topu 28 kaleci bile engelleyemez ama zaten kalecinin müdehale menzilindeyse konsantrasyon ile yapabilir, böyle boş şeylere gerek yok, kimbilir o hurdaya kaç para verdiler.
bizim tornaci şakir usta 20 liraya yapar bunu dandik bişey
quote:
Orjinalden alıntı: HydRopHyte
Saçmalık. İnsan fiziğinin ve reflekslerinin yapabileceği şeylerin sınırı vardır. Sen istediğin kadar yamuk demiri oraya yığıp topun yönünü son anda değiştirerek çalıştır, son anda yön değiştiren topu 28 kaleci bile engelleyemez ama zaten kalecinin müdehale menzilindeyse konsantrasyon ile yapabilir, böyle boş şeylere gerek yok, kimbilir o hurdaya kaç para verdiler.
yıldız forvet transferi için ayrılan 12 milyon euroyu vermişler. altı üstü iki demir parçası. 20-30 lira bir şeydir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme