Şimdi Ara

Samsung 1640 çip (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
12.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: mfkoc

quote:

Orjinalden alıntı: babakanki

quote:

Orjinalden alıntı: copystar

samsung ml1640 cihazlar için,
    ben main board a modül takılıp öyle işlem yapıldığını biliyorum ama.
    arkadaşın dediği kısa devre işini deneyeceğim.
    eğer uygunsa baya güzel olur.
    7-8 € modüle para vermemiş oluruz. :)
    güzel bir paylaşım.
    teşekkürler

7,8 euro vermemek için uğraşıyorsunuz kartı yakarsanız ne yapacaksınız arkadaşım

Bu kadar da olmaz ki yok o yanacak yok bu yanacak. Korku siyaseti yapmayın. Tecrübeli olabilirsiniz. Ama bu herşeyi en iyi sizin bildiğiniz anlamına gelmiyor. Chip takınca yansa ne olacak? İki durumda da garantiden çıkıyor. Korkutarak milleti size gelmelerini sağlamaya çalışmak çok yanlış. çok güzel işleyen bir yöntem mevcutken hele. Kimsenin yanmamış. Ya çalışır ya çalışmaz. Ayrıca chipinizin çalışma sitemi de aynı sadece sürekli bağlantı yapacağına belli aralıklarla kısa devre yapıyor chip te de aynı ayaklara bağlantı yapılıyor.

ÖNEMLİ UYARI: fixya.com sitesinden alıntıdır

Bu yöntemin çalışmadığı arkadaşlar

Driverinizi downgrade yapınız

http://www.samsung.com/tr/support/download/supportDown.do?group=&type=yazıcı&subtype=siyahbeyazlazeryazıcı&model_nm=ML-1640&language=&cate_type=all&dType=D&mType=DR&vType=&prd_ia_cd=06010400&disp_nm=ML-1640&model_cd=&menu=download

Bu siteden driverin en düşük versiyonunu indirip deneyin.

Fixya sitesinde 7-8 kişi bu yöntemle yöntemi çalıştırabilmiş. Saygılar

bu ne hidded arkadaşım evet orj garantiden cıkıyor bir tarafda binlercesi takılmış modül diğer tarafda deneme yanılma yöntemi diğer taraftan mödül takan firmanın garantisi altındadır ciahaza zarar veririsen onun sorumluluğunda dır tabiki bazı şeyleri bileceğiz bu işi profosyonelce yapıp bu işten para kazanıyoruz

• boardını bana gönderirseniz ücretsiz test edebilirim,

veya fotolayıp buraya koyun,

onlarca kişi içerisinden ilk siz yapamadınız.

acaba kısa devreyi kaldırdığınızda cihaz çalışıyor mu?
  • samsung clp 300 e isleyen benzer bi yontem varmi??
  • quote:

Orjinalden alıntı: semihekim

samsung clp 300 e isleyen benzer bi yontem varmi??

clp 300 de çip resetlemen gerekir. orjinal çipi resetlenemez. bi tane muadil çip alman lazım ve çip resetle resetlemen lazım. çip reset cihazı burada 10 TL bir bak derim.http://urun.gittigidiyor.com/SAMSUNG-XEROX-LASER-TONER-CHIP-RESET-CIHAZI_W0QQidZZ18353286
  • Arkadaşlar bu çip tonerin üzerinde mi yoksa yazıcının içinde mi? Daha lazer yazıcı almadım yakında alıcam ama merak ettim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: cool111

quote:

clp 300 de çip resetlemen gerekir. orjinal çipi resetlenemez. bi tane muadil çip alman lazım ve çip resetle resetlemen lazım. çip reset cihazı burada 10 TL bir bak derim.http://urun.gittigidiyor.com/SAMSUNG-XEROX-LASER-TONER-CHIP-RESET-CIHAZI_W0QQidZZ18353286

tesekkur ederim. insalla calisir.

• quote:

quote:

quote:

ben bu arkadaştan aldım gayet güzel çalışıyor dostum.

• hocam bu kısa devreyi yaptım ama calsımadı
  • quote:

quote:

quote:

tesekkurler alayim ben de ozman.

• quote:

Orjinalden alıntı: mihri_can

hocam bu kısa devreyi yaptım ama calsımadı

hocam tak bir modül başın ağrımasın
  • tşkler onur bey bugün birtane geldi gösterdgin uygulamayı yaptım sorunsuz çalıştı
  • quote:

Orjinalden alıntı: black22

tşkler onur bey bugün birtane geldi gösterdgin uygulamayı yaptım sorunsuz çalıştı

rica ederim, iyi çalışmalar.
  • ONUR bey çok teşekkürler ,çok çok faydalı bir paylaşım.
  • 5 Tane Yazıcıya Bu yöntemi uyguladım sorun çıkaran olmad sayaç 0 gösteriyor :-) sonradan tekrar sayarmı bilmiyorum ama şu ana kadar hiç sorun çıkmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pandorad

5 Tane Yazıcıya Bu yöntemi uyguladım sorun çıkaran olmad sayaç 0 gösteriyor :-) sonradan tekrar sayarmı bilmiyorum ama şu ana kadar hiç sorun çıkmadı.

hayırlı olsun, bu saatden sonra sorun çıkmaz.
  • Paylaşım diye ben buna derim , çok iyi bir bilgi gereksiz chip kullanımını önlüyor. Paylaşan arkadaşıma saygılarımı sunuyorum.
  • Arkadaşlar elektronik malzeme satan sitelerde 93C66 SERİSİ EEPROM entegre fiyatı 0.50 ile 1 ytl arasında. Acaba bu entegreyi alıp değiştirirsek işimiz orijinal bir şekilde halledilmiş olmaz mı? Yoksa entegre alındıktan sonra programlanması gerekiyormu? Elektronik bilgisi olan biri bilgi verirse sevinirim.
  • Ayrıca garanti noktasında hassas olan arkadaşlar için:
    Eğer entegrenin ayaklarına lehimlenen tel yerine esnek bir tel ile (örneğin bir yay parçası veya anahtarlıklarda kullanılan tel halkalarını bir pense yardımıyla uygun şekle getirip) ayaklara tutturabilirseniz hem işiniz görülmüş olur hem de problem çıkması halinde taktığınız teli yerinden çekip garanti olayınızı devam ettirmiş olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurserdar

93C66 SERİSİ EEPROM OLANLARIN yapmasını tavsiye ederim,
    bahsi geçen eeprom ile tarafımdan denenmiş olup,

zor bir yerde kısa devre olacağından dikkatli olmanızı tavsiye ederim,

AYRICA YAPILAN İŞLEM NETİCESİNDE CİHAZ GARANTİ DIŞI OLACAKTIR.
    (CHİP TAKTIRIRSANIZ DA GARANTİ DIŞI OLUR :d)

bu çözümü üreten ruslara saygı duymak lazım, çinliler chip ile, ruslar kısa devre ile neticeye gidebiliyorlar, aradaki fark bu olsa gerek

Bu arakadaşa çok teşşekür ediyorum.
    Okulumdaki bir yazıcı yazdırmıyor diye şikayet geldi, baktım samsung 1640 idi
    çipli olup olmadıgının araştırırken bu sayfayı gördüm, sabah hemen gidip baktım cipi 93c66 idi,
    Lehim yapacaktım ama entegre çok küçük oldugundan cesaret edemedim, küçük bir tel parçasıyla entegre ayaaklarını resimdeki gibi bağladım, silikonla diplerini doldurdum başka yere temas etmesin diye,
    sonra yazıcıyı bilgisayardan kaldırıp bir daha kurdum.
    ARTIK CHİP MİP SORMUYOR, CAYIR CAYIR YAZIYOR.
    Tekrar teşekkür ederim

• günü gelsin deniyeceğim...teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.