Şimdi Ara

Samsung 205 Bw Almayı Düşünenlerin Dikkatine... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    almak isteyen her türlü alır valla bi yolunu bulur denettirir v.s. alır
    bakınız şekil 1a : Ben :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cyst

Kesinlikle katılıyorum
    almak isteyen her türlü alır valla bi yolunu bulur denettirir v.s. alır
    bakınız şekil 1a : Ben :D

ben lcd monitör alacam yarım milyardan fazla para verecem denemeyecekler. yada 1 hafta on gün içinde ölü piksel çıkınca geri almayacaklar. öylemi ?
  • @cyst ve @oray iki sorum olacak yanıtlarsanız sevinirim.

1. Teknorama'da Finansa 6 taksit 635 YTL ye BENQ FP202W 20" Siyah monitör var.
    Yukarıda açılan başlıklarda gördüm ve gözüm takıldı. Siz iki monitör arasında seçim yapacaklara
    nasıl bir yol gösterirsiniz?

2. AM2 Athlon 3200+ veya AM2 Athlon 3500+ işlemci,
    ASUSTEK M2NPVVM NF6150 DDR2 VGA+LAN+SATA2 16X 940p ( Tümleşik ekran kartı var)
    1 GB DDR2 533 MHZ PC 4200 Kigston Ram' dan oluşan bir sistem kurduğumuzu düşün.
    Ve bu sisteme Samsung 205 Bw aldığımızı, ama ekran kartını sonra alacağımızı düşün.
    Anakartta onboard olan vga, bu monitörde divx filmlerde takılmalar yaratır mı?
    Oyun oynamayacağım.Sadece onboard vga divx filmlerde takılmalar yaratır mı onu merak ediyorum.
    Takılmalar yapmazsa ilerde fiyat ucuzlayınca 7600 GT almak daha mantıklı geliyor.
    Ama takılmalar olur diyorsan idarelik X550 mi alalım? Gerçi X550 ye para vermek hiç içimden gelmiyor.

Lütfen sorularıma yanıt istiyorum. Monitörü alan piyasadan kayboluyor vallaha.
    Sizlerin görüşleri bizler için çok önemli. İlgi ve tavsiye için teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: electronica
    @cyst ve @oray iki sorum olacak yanıtlarsanız sevinirim.

1. Teknorama'da Finansa 6 taksit 635 YTL ye BENQ FP202W 20" Siyah monitör var.
    Yukarıda açılan başlıklarda gördüm ve gözüm takıldı. Siz iki monitör arasında seçim yapacaklara
    nasıl bir yol gösterirsiniz?

2. AM2 Athlon 3200+ veya AM2 Athlon 3500+ işlemci,
    ASUSTEK M2NPVVM NF6150 DDR2 VGA+LAN+SATA2 16X 940p ( Tümleşik ekran kartı var)
    1 GB DDR2 533 MHZ PC 4200 Kigston Ram' dan oluşan bir sistem kurduğumuzu düşün.
    Ve bu sisteme Samsung 205 Bw aldığımızı, ama ekran kartını sonra alacağımızı düşün.
    Anakartta onboard olan vga, bu monitörde divx filmlerde takılmalar yaratır mı?
    Oyun oynamayacağım.Sadece onboard vga divx filmlerde takılmalar yaratır mı onu merak ediyorum.
    Takılmalar yapmazsa ilerde fiyat ucuzlayınca 7600 GT almak daha mantıklı geliyor.
    Ama takılmalar olur diyorsan idarelik X550 mi alalım? Gerçi X550 ye para vermek hiç içimden gelmiyor.

Lütfen sorularıma yanıt istiyorum. Monitörü alan piyasadan kayboluyor vallaha.
    Sizlerin görüşleri bizler için çok önemli. İlgi ve tavsiye için teşekkürler.

1)Ben cevap vermeye çalışayım...Şu link'te 20 inç geniş ekran monitörlerin en ucuz bulabildiğim fiyatlarını vermeye çalıştım benim kanaatime göre en iyi 20 geniş ekran PHILIPS 200W6CS ama fiyat/performans açısından SAMSUNG 205BW.......Benq benim için 3. sırada......

http://forum.donanimhaber.com/m_7570976/mpage_1/key_//tm.htm#8574487

2)Monitör'ün film'lerin takılması ile ne alakası var anlamadım....Olay ekran kartı ile ilgili ki bende 32 tnt2 var ve dvd,divx her türlü filmi rahatlıkla seyrediyorum....Ama oyun söz konusu olursa iş değişir tabi......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mitra -- 8 Ağustos 2006; 3:34:17 >

• evet Mitra doğru söylemiş onboard ekran kartın eğer normalde film izlerken takılma yapmıyorsa monitoru deiştirdiğin zamanda takılma yapmayacaktır.Ama yine de monitorden tam verim alabilmek için ekran kartının son nesil ekran kartlarından olması tavsiyemdir nedeni ise dvi çıkışı ile dijital giriş yapılarak ekran kartından alınan verim yükseltilebiliyor.
    oktayakgoz : dostum zaten ben denemedn al v.s. demedim ki bir şekilde deneyebilirsin .
    internetten aldığın zaman netsipariş te fiyatlar gayet güzel,2 hafta içerisinde bırak ölü pikseli herhangi bir memnuyetsizlikte ürünü iade edebiliyorsun.Bence almak isteyenler daha fazla beklemesinler bu güzel monitorle paintte resim çizerken kendimi photoshop ta zannediyorum :) abarttım mı biraz ? olsun iidir :D
  • arkadaşlar alacaklar direk koyuncu elektronik ten alırsanız uygun fiyat 380$+kdv ve peşin fiyatına taksit imkanı
  • Koyuncu direk satmıyor ki bayilerle çalışıyor.....Sitesini tekrar kontrol ettim öyle bir şey yok...Sen hangi yerden böyle bir bilgi aldın link yada başka bir irtibat varsa söylersen sevinirim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: yabadabadooo

arkadaşlar alacaklar direk koyuncu elektronik ten alırsanız uygun fiyat 380$+kdv ve peşin fiyatına taksit imkanı

Selamlar

380$+KDV = 658YTL Teknoramada 635YTL 6 ay taksitle imiş

Saygılar...
  • Teknorama'da sadece Benq'nun 20'lik modeli var oda 658,48 YTL Kdv dahil....Samsung hiç yok Philips'inde istediğimiz 20 inç'lik modeli yok.....

Cardfinans'la 6 ay taksit 625'e iniyor fiyat....Bonus'a 15 ay Cardfinans 12 ay 658 oluyor.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mitra -- 9 Ağustos 2006; 17:39:28 >
  • CYST hayırlı olsun ama TN panel olan LCD almışsın keşke önce bir de Philips 200W6CS
    Acer AL2032WA moderllerine baksaydın renk kalitesi ve yatay açı izlenme oranını görsen bir daha TN panel LCD düşünmezdin.Ferrari ve Hacı murat farkı var arada..Samsung TN panel üretir koreli firma sonuçta..basit ve ucuz teknoloji..

TN paneller eski üretim tekniği düşük maliyetiyle orta ve düşük gelirli müşteriler hitap eder.Yatay izleme açıları ve renk gösterimleri düşüktür.
    VA yada MVA yada PVA paneller TN panele göre süper renk üstünlüğü sunarlar ama asla IPS yada S-IPS paneller kadar değil.Ama giderek açı ve renk konularında iyileşiyorlar.Overdrive kullanarak tepki sürelerinide düşürüyorlar.Orta ve biraz üstü gelir grubuna yöneliktir.
    IPS Paneller bu büün dezavantajların üstesinden gelmek amacıyla geliştirildi ve son teknolojidir.MVA en son yaratılan teknoloji değildir eskidir.IPS de açı 170 dereceye kadar ilerlemiştir.Fakat tepki süreleri TN e göre yavaştır.Overdrive ile bununda çözümü bulundu.Enhanced S-IPS ve Super IPS (AS-IPS) modellerine bakmalıyız
    Bunlar en üst gelir grubuna yöneliktir ve Acer AL2021ms Acer AL2032W Acer AL2032wa BenQ FP2092 BenQ FP2091 bu tip panellerdir.

En hızlı tepki sürelerine sahiptirler bu yüzden sakın bunları almayı düşünmeyin bile önce MVA panellei deneyin.. TN panellerde 256k yı ditheringle 16.7 renk seviyeye getiriyorlar..Dışardan önce türkiyeye ucuz ama eski teknoloji geliyor buna dikkat edelim..Şu anda örneğin Samsund 205 Bw ucuz ama hangi panel..Çok övülen 196X6FB TN panel biliyormuydunuz..Ama Philips 200W6S MVA panel..Acer AL2016ws TN panel.Lütfen teknik konuşalım duygusal davranmayalım Başımıza herşey bu yüzden geliyor sadece teknik veriler sonucu belirler.Gerisi duygular bence..En aşağıda bazı LCD lerin Tepki süreleri ve panel tiplrnini ekledim.Lütfen bu listeyi çogaltalım..

TN paneller (ucuz ve gerçek 16.7 renk yok)

Acer 2016WS
    BenQ FP202W
    Viewsonic VA2012W
    Samsung 204B

P-MVA Paneller(Gerçek 16.7 renk)

Viewsonic VX2025WM
    Asus PW201

AS-IPS (gerçek 16.7 renk ama şu anda MVA daha hızlı gelişiyor popüler..)

NEC LCD20WGX2
    Philips 200W6CS
    Acer AL2032WA
    Acer F-20 (Ferrari)
    Dell 2007WFP

Kaynakhttp://www.tftcentral.co.uk/articles/20inch_roundup.htm

• Philips 200W6S için yazında mva panel demişsin örneğinde ise as-ips panel olarak göstermişsin hangisi doğru????
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mitra

Monitör'ün film'lerin takılması ile ne alakası var anlamadım....Olay ekran kartı ile ilgili ki bende 32 tnt2 var ve dvd,divx her türlü filmi rahatlıkla seyrediyorum....Ama oyun söz konusu olursa iş değişir tabi......

@ Mitra sormak istediğim; ASUSTEK M2NPVVM NF6150 DDR2 VGA+LAN+SATA2 16X 940p bu anakartta
    Tümleşik ekran kartı var. 20 inç LCD ekran olarak büyük olacağı için divx filmlerde, ne bileyim aksiyon sahnelerinde, yani sürekli değişen karelerde bir takılma sorunu yaşanabilir miydi?
    Yani bu anakartaki onboard vga'nın divx filmleri oynatabilecek bir seviyede olup olmadığı?
    Mesela 1 GB Ram ve Fx 5200 divx filmlerde sorun yaşatmaz sanırım. İşte bu anakarttaki onboard vga
    en azından bir FX 5200 rolünü üstlenebilir mi? Belki de ondan daha da iyidir . Bilemiyorum.
    Bu anakartı inceleyip görüşlerini iletirsen sevinirim. Üstelik DVI çıkışı var. Hal böyleyken
    ekran kartını daha iyisini sonradan almak daha mantıklı geldi bana.
    Yani 20 inç ekran genişliği+onboard vga divx filmlerde takılma,duraklama v.b sorunlar yaratır mı?
    Cevabını bekliyorum. Teşekkürler...

• arkadaslar monitoru aldım netsiparis.com dan
    harika bi monitor almayı dusunenler hic beklemesin derim
  • quote:

Orjinalden alıntı: marvell

arkadaslar monitoru aldım netsiparis.com dan

Evet, fiyatı da 653 milyona düşmüş... bence kaçırmayın
  • quote:

Orjinalden alıntı: electronica
    @ Mitra sormak istediğim; ASUSTEK M2NPVVM NF6150 DDR2 VGA+LAN+SATA2 16X 940p bu anakartta
    Tümleşik ekran kartı var. 20 inç LCD ekran olarak büyük olacağı için divx filmlerde, ne bileyim aksiyon sahnelerinde, yani sürekli değişen karelerde bir takılma sorunu yaşanabilir miydi?
    Yani bu anakartaki onboard vga'nın divx filmleri oynatabilecek bir seviyede olup olmadığı?
    Mesela 1 GB Ram ve Fx 5200 divx filmlerde sorun yaşatmaz sanırım. İşte bu anakarttaki onboard vga
    en azından bir FX 5200 rolünü üstlenebilir mi? Belki de ondan daha da iyidir . Bilemiyorum.
    Bu anakartı inceleyip görüşlerini iletirsen sevinirim. Üstelik DVI çıkışı var. Hal böyleyken
    ekran kartını daha iyisini sonradan almak daha mantıklı geldi bana.
    Yani 20 inç ekran genişliği+onboard vga divx filmlerde takılma,duraklama v.b sorunlar yaratır mı?
    Cevabını bekliyorum. Teşekkürler...

Aynen tekrarlıyorum şuan bende Türkiye'nin belkide Dünya'nın en kötü ekran kartı var (32 Mb TNT2) ve takır takır en baba Divx ve DVD'lerde sorun yaşamıyorum..Zaten bırak 32 MB'ı film seyretmek için sadece 8MB yeterli....Yani senin kartında bir sorun olmaz babalar gibi çalışır....128MB lık onboard ekran kartında sorun yok...Monitör'ün ise bu konularla hiç alakası yok....Kolay gelsin...

• quote:

Orjinalden alıntı: marvell

arkadaslar monitoru aldım netsiparis.com dan

Hayırlı olsun....
  • oyunlarda oyun tüm ekranı kaplıyormu

birde filmlerde yanlardan ve üsten ne kadar boşluk kalıyor.
  • saolasın mitra tesekkurler valla ben daha hic birseyi deniyemedim
    yetistirmem gereken işler oldugu icin onlarla ugrasıyorum eger denersem bilgi veririm kolay gelsin
  • philips 'in 16.7m renkli monitörleri S-IPS veteknoloji geliştikçe değişen varyantları.Bunu yabancı bir siteden öğrendim zaten s-Ips teknmolojisini philips geliştiriyor kabaca
    quote:

Orjinalden alıntı: Mitra

Philips 200W6S için yazında mva panel demişsin örneğinde ise as-ips panel olarak göstermişsin hangisi doğru????
  • @marvell

Yorumlarını bekliyoruz sabırla....Kolay gelsin....

@azmo

Yani Philips 200W6S as-ips panel oluyoro zaman...Anlaşıldı...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.