Şimdi Ara

samsung 2233sn 1920x1080px Full hd mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
8.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bugün aldım 2233SN modelini ve gerçekten muhteşem.. nokta aralığı çok az ve görüntü net.. illa hdmi girişi olmak zorunda değil.. 1080p ve 720p filmleri izliyorum ve saç tellerini,gözeneklerini bile tek tek seçebiliyorsun insanların.. daha dvi olmuş olmamış neyinize yarar.. yarı fiyata bunu almak varken.. ürünün ayrıca tasarımı muhteşem.. kapalıyken bile monitore bakası geliyor insanın.. 16:10 deilde 16:9 olmasıyabancı dizi izleyenler için çok güzel.. 0 kayıp.. filmleri artık daha geniş yaptıkları için yine kalabiliyor bazen..

tek zararı artık her filmi full-hd indiresim geliyor.. :D :D her film 10+ gb olduğu için biraz kasıyor :D :D 720p ile idare ederiz en kötü 4-5 gb..
  • quote:

Orjinalden alıntı: DHArcadia

quote:

Orjinalden alıntı: face1tr

d-sub un doğası gereği 1080p film "doğrudan" aktarılamaz zaten...
    ben hani bi ihtimal, bari panel 1080p dir diye ümit ettim. zira DVİ arabirimi lüks tüketime girdiğinden ayrıca vergilendiriliyor. bunun önüne geçmek namına dvi arabirimli olanları getirmekte biraz isteksiz distribütörler..

http://www.hepsiburada.com/benq-e2200hda-22-5ms-2x1w-hoparlor-wide-screen-lcd-monitor-parlak-siyah/productDetails.aspx?categoryid=986&productid=bd52568

bak bunun paneli gerçek 1080p ,ama gel gör ki sadece d-sub çıkışı var.

Bu iki iddiayi aciklar misin:
    1. 2233SN'nin panelinin "gercek 1080p" olmadigina nasil karar verdin? Piyasada birkac tane daha 22" 1920*1080 LCD daha var, bunlar "gercek" mi?
    2. "D-Sub'in dogasi geregi 1080p 'dogrudan' aktarilamaz" ne demek? 4:3 22" bir CRT ekranlarda 1920*1440 cozunurluk kullanmistim d-sub'dan.

hemen yazacağım, ayrıntılı makale vari yazılar özellikle tüketici elektroniği - tv bölümündeki kimi konu başlıkları altında var.

hani deriz ya, bu ekran kartının full hd için donanımsal hızlandırması var, çözücüsü var, desteği var falan..!

1080p bir film, takdir edersiniz ki boyut olarak epeyi bir yer kaplıyor ki buda görüntü iletilirken bu işlemin dönüşümsüz , sartsız şurtsuz "SAYISAL" olarak gerçekleşmesini zorunlu kılıyor.

DVI ve HDMI arasında -küçük bir takım nüansları saymazsak- hız farkı yoktur. ikiside "SAYISAL" olarak aldığı veriyi "DÖNÜŞTÜRMEDEN" gene sayısal olarak hedef kaynağa taşır, iletirler. Buda Full HD film gibi büyük boyutlu paket verilerin iletiminde hayati önem arz etmektedir.

gelgelelim D-SUB, SAYISAL bir arabirim değil "ANALOG" dur. daha fazlasını merak eden varsa sayısal ile anolog arasındaki farka bakabilir!

yani donanım tarafında hızlandırılarak hurra diye gönderilen sayısal veri, D-SUB arabirimine geldiğinde durdurulur, önce analog sinyallere dönüştürülür, ondan sonra iletilir.

veri, analog olarak iletilip lcd ye ulaştığında, bu analog sinyaller tekrar sayısal sinyallere dönüştürülerek kullanılır.

bu yüzden d-sub ile ps3 te pes(oyun) oynanmaz. bu yüzden d-sub ile blu-ray kaynağından gelen film(görüntü) izlenemez!

**

aklıma bazen şu geliyor. ulan madem bu adamlar bu alete dvi ya da hdmi koymadılar. peki ya full hd olarak sattıkları bu cihazların kusuru ne ? ne diye koymuyorlar? amaç sadece üretim maliyeti mi? yani sırf "düşük bütçeli son kullanıcıya yüksek çözünürlük deneyimi" yaşatmak mı? yoksa bu ürünlerin bir noksanı falan mı var?

olabilir ya da olmaz. noksanı olsun ya da olmasın bu durum bu aletleri alanları bağlamıyor. neyi, niye bağlayacak. Sonuçta alet, D-Sub dan bağladığın sürece D-sub ın izin verdiği çerçevede davranıp, sana istediğin her bişeyi yapacaktır. yukardaki kimi yorumlar ilginç. onlara arçeliğinmiydi, vestelinmiydi lcd reklamını hatırlatmak isterim. "vay canına , ne güzel görüntü, uff şunlara bakın.., aa! ama doğruya, sizde şimdi bendeki gibi beko(vestel neyse) marka full hd tv olmadığından, siz şimdi bu görüntüleri benim gibi çok güzel göremiyorsunuz. haydi siz de benim gibi görebilmek için beko marka full hd lcd alın, detaylardan mahrum kalmayın" böyle bir reklamdı işte. hatırlayan hatırlamıştır. hatırlamayan içinde sorun yok, ne demek istediğim anlaşıldı zannediyorum.

Ben yukarda şunu ortaya attım. madem dvi yada hdmi yok. belki de bu paneller gerçek full hd değildir. "interpolasyon" yöntemiyle normalde daha düşük çözünürlüğe sahip bir panelin, pek ala 1920x1080 olarak davranması sağlanabilir.

bilmiyorum yardımcı oluyor muyum .. gelen sorulara elimden geldiğince açıklayıcı cevaplar vererek derman olmaya çalışırım fakat, gerçekten bu konu hakkında otorite olduğum söylenemez. dilim döndüğünce "yorum" yapıyorum sadece!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 31 Ocak 2009; 4:58:35 >

• quote:

orjinalden alıntı: canpii

arkadaşlar bugün aldım 2233SN modelini ve gerçekten muhteşem.. nokta aralığı çok az ve görüntü net.. illa hdmi girişi olmak zorunda değil.. 1080p ve 720p filmleri izliyorum ve saç tellerini,gözeneklerini bile tek tek seçebiliyorsun insanların.. daha dvi olmuş olmamış neyinize yarar.. yarı fiyata bunu almak varken.. ürünün ayrıca tasarımı muhteşem.. kapalıyken bile monitore bakası geliyor insanın.. 16:10 deilde 16:9 olmasıyabancı dizi izleyenler için çok güzel.. 0 kayıp.. filmleri artık daha geniş yaptıkları için yine kalabiliyor bazen..

tek zararı artık her filmi full-hd indiresim geliyor.. :D :D her film 10+ gb olduğu için biraz kasıyor :D :D 720p ile idare ederiz en kötü 4-5 gb..

Sana katılıyorum çok güzel bir monitör bence HD ekran çünkü diğer monitörlere kıyasla benimki daha net duruyor yani düşük çözünürlüklü bir panelin 1920x1080 gibi davranmasına benzemiyor

• aldıysan bir iki fotoğraf koysana birde duvara asıla biliyormu?
  • duvara asılabiliyor
  • Duvara asılıyorsa süper.Yerden kazanç sağlarız.Masa bize kalır.
  • evde değilim maalesef.. p.tesi gideceğim.. resim fln atarım..
  • bu monitörü kullanan arkadaşlar,hd filmlerde görüntüde duraklama,takılma vs. oluyor mu?
  • hayır olmuyor
  • benim onboard kartta bile takılma olmadı deneme için baktım.. şimdi 8800gts söküp götürcem burdan sağlam bi inceleme yapmayı düşünüyorum gidince..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canpii -- 1 Şubat 2009; 14:26:55 >
  • http://forum.donanimhaber.com/m_29325931/tm.htm canpii sende şu sorundan varmı yha eğer yoksa garantiye yollamayı düşünüyorum
  • yok öyle birşey.. gönder hemen garantiye bence.. ölmüş orası..

önce başka bir pcye tak.. karttamı sorun var die..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canpii -- 1 Şubat 2009; 21:22:08 >
  • arkadaşlar alakasız şeler bunlar N modelleri analog modellerdir fabrikada Türkiye için takmamışlar felam bunlar yalan şeler o monitör 1080P vermez neden vermez 1080p Sadece çözünürlük değildir vga dan aktarabileceği şey sınırlıdır ama full hd boyutunda masa üstü görüntünüz olacaktır.
    quote:

Orjinalden alıntı: Monster[CI]

2233SN favori tutturuyorlar hala DVI Vergi bindiği için malesef koymamışlar yoksa dvı yeri var monitörün fabrikada takılmamış şimdi 1920x1080 panel bana hd gibi geldi çünkü kutusunda hd cinematick display filan yazıyordu herşeyi oto ayarlıyor zaten birde HDMI çkışı olsa tahminimce ps3 te 1080 görüntüyü alır diye düşünüyorum nokta aralığı harbidende farkediliyor çok keskin ve net artık HDMI olsa ne oldur diye düşünüyorum kasa tasarımı çok şık arkadaşlarım kasayı görünce birer tane almak istediler kısaca DVI HDMI için monitöre servet ödeme gerek yok(PRO oyuncular ve PS3 XBOX 360)kullanıcılarıhariç

• canpii sen bi çek yolla nasıl senin o kenara bakam bie
  • selamlar

acilen monitör almam gerekiyor ve 2233sn oldukça ilgimi çekti fiyat performans düzeyinde ancak bir problemim var
    ekran kartım 1920*1080 cozunurluk desteklemiyor, 4 -5 ay sonra makineyi elden gecirme imkanım olacak ve ekran kartımı yenileyebileceğim,
    2233sn de 1680*1050 cozunurluk nasıl sonuc verir? sizce bir süre idare edebilir miyim? teşekkürler
  • Çok güzel sonuçlar veriyor fullhd olduğu ispatlandı
  • monster resim çekemedim ama kesinlikle seninki gibi değil.. bence direk servise monitorü götürerek göster.. lafla anlatılmaz öyle şeyler..

bu arada benim onboard la 1920*1080 açtı.. nasıl oluyor da kart olmasına rağmen açmıyor.. bence özelliklerde öyle yazar ama açar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canpii -- 3 Şubat 2009; 15:46:59 >
  • valla ben 1080p yi açıp cam gibi görüntüde izleyebiliyorum ya.. gerisi öleymiş böleymiş hiç umrumda deil.. 720p bile cam gibi.. belki fullhd dedikleriniz 1-2 konuda iyi olabilir ama parasına değmez o kdr fark.. sonuçta 15gblik 1080p rip i beğenmeyip daha yüksek birşeyler aramamız için 2-3 sene geçer en az.. ki belki onuda açar denemediğim için öyle birşey bilmiyorum..

ben web tasarım yapıyorum ve çok geniş bir çalışma alanı veriyor 1920*1080.. o yüzden aldığıma çok çok memnunum..
  • Ben zaten bu ekranin Full HD olmadigina ikna olmadim. 1920*1080 cozunurluklu 22" bir ekran iste. Altinda bit yenigi aramaya gerek yok.
  • dvi ve hdmi arasında görüntü bakımından zerre fark yoktur

FEKAT

dvi ve vga yada hdmi ve vga arasında

görünce "vay be" dedirtecek kadar fark vardır

bunu alacagınıza samsungun diğer dvi çıkışlı 20:0000 dinamik

1000:1 statik olan modelini almak daha iyidir

22" de 1080p

720p

farkı göreni tebrik ediyorum ne göz var insanlarda
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.