Şimdi Ara

Samsung 23'' S23A550H Hakkında Görüşleriniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar bu akşam 550h monitörü almaya gidiyorum, yanınada 550 hawk Tİ ekran kartı alacam nasip olursa..
    akşama kadar karar değiştirmez isem bir kaç gün içinde monitörün performansı hakkında bilgi veririm..
    asusun yeni modelleri gelmiş ortalığı bulandırdılar :)
    birde voodoo666 kardeş 350H İPS panel kullanmıyor diye biliyorum sen o fikre nerden vardın bilemiyorum..
    bu arada ben oyun+film ağırlıklı kullanacam monitörü...
  • ekran kartını yanlış yazmışım MSI 560 Tİ Hawk alacağım..
    birde şunu sorayım arkadaşlar S23550h da DVI çıkışı yok benim alacağım ekran kartında iki adet DVI bir adet HDMI çıkışı var monitörde deHDMI çıkışı var ancak performans açısından DVI kullanmak HDMI kullanmaktan daha mı iyi olur bilemiyorum ben HDMI bağlantıda performansstan kırılmalar olurmu bilen varsa yardımcı olursa sevinirim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadecebatuhan

arkadaşlar bu akşam 550h monitörü almaya gidiyorum, yanınada 550 hawk Tİ ekran kartı alacam nasip olursa..
    akşama kadar karar değiştirmez isem bir kaç gün içinde monitörün performansı hakkında bilgi veririm..
    birde voodoo666 kardeş 350H İPS panel kullanmıyor diye biliyorum sen o fikre nerden vardın bilemiyorum..

ips panelle ilgili cevap asusa ithafen yazılmıştır. 350H ile bir bağlantısı yoktur...

quote:

performans açısından DVI kullanmak HDMI kullanmaktan daha mı iyi olur bilemiyorum ben HDMI bağlantıda performansstan kırılmalar olurmu bilen varsa yardımcı olursa sevinirim..

Arasında görüntü farkı yoktur. HDMİ bağlantının görüntünün yanında sesi aktarma fonksiyonuda mevcuttur. DVİ da sadece görüntü aktarımı yapılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voodoo666 -- 29 Ekim 2011; 15:10:27 >

• teşekkürler kardeş...
  • quote:

arkadaşlar bu akşam 550h monitörü almaya gidiyorum, yanınada 550 hawk Tİ ekran kartı alacam nasip olursa..

kardeşim ne oldu alabıldınmı monitörü? senin incelemene göre bende alabilirim bu cihazı..
  • arkadaşlar monitörü aldım eve getirdim imzamda olan pc ye taktım ancak şu ana kadar hiç memnun değilim..
    ancak analog girişinden takabildim hdmı kablosu almaya gideceğim yarın..
    hdmı bağlantı sonucu görüntü değişirse bilemiyorum..
    birde yeni bir pc topladım i5 2400 4 gb ram MSI 560 Tİ HAWK bu pc ye HDMI takınca görüntü değişirse bilemiyorum.. birde şunu söyleyeyim profesyonel bir kullanıcı değilim monitörün epey bi ayarı var ben bunların hepsine hakim değilim bu ayarlar yapılınca driver lar kurulunca HDMI takılınca görüntü netleşebilir..
    monitörde gördüğüm en büyük sıkıntı renklerin çok soluk görünmesi benim 2232 BW lcd monitörüm daha canlı renkler veriyor idi..
    dediğim gibi arkadaşlar yeni pc nin bi hdd si eksik onu alınca sistemi kuracam monitörün tüm driverlerini kurup HDMI bağlayacam o zaman daha kesin konuşabilirim şu ana kadar iyi bir izlenim bırakmadı...

• quote:

arkadaşlar monitörü aldım eve getirdim imzamda olan pc ye taktım ancak şu ana kadar hiç memnun değilim..
    ancak analog girişinden takabildim hdmı kablosu almaya gideceğim yarın..
    hdmı bağlantı sonucu görüntü değişirse bilemiyorum..
    birde yeni bir pc topladım i5 2400 4 gb ram MSI 560 Tİ HAWK bu pc ye HDMI takınca görüntü değişirse bilemiyorum.. birde şunu söyleyeyim profesyonel bir kullanıcı değilim monitörün epey bi ayarı var ben bunların hepsine hakim değilim bu ayarlar yapılınca driver lar kurulunca HDMI takılınca görüntü netleşebilir..
    monitörde gördüğüm en büyük sıkıntı renklerin çok soluk görünmesi benim 2232 BW lcd monitörüm daha canlı renkler veriyor idi..
    dediğim gibi arkadaşlar yeni pc nin bi hdd si eksik onu alınca sistemi kuracam monitörün tüm driverlerini kurup HDMI bağlayacam o zaman daha kesin konuşabilirim şu ana kadar iyi bir izlenim bırakmadı...

kardeşim dört gözle bekliyoruz incelemenin devamını

• Monitoru bende aldim fakat inceleme fırsatim olamadi.bu fiyat düzeyinde alabilecegim en iyi monitoru aldigimi dusunuyorum(450 tl).satış temsilciside urun hakkkinda oldukca iyi bilgiler verdi bana.pc kasasinida ayarladiktan sonra detayli yorumu aktaririm sizlere...batuhan arkadasim hayirlisi olsun senin icinde monitor , mutlaka hdmi kablo kullanmalisin ve renk ayari yapman gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: voodoo666

Monitoru bende aldim fakat inceleme fırsatim olamadi.bu fiyat düzeyinde alabilecegim en iyi monitoru aldigimi dusunuyorum(450 tl).satış temsilciside urun hakkkinda oldukca iyi bilgiler verdi bana.pc kasasinida ayarladiktan sonra detayli yorumu aktaririm sizlere...batuhan arkadasim hayirlisi olsun senin icinde monitor , mutlaka hdmi kablo kullanmalisin ve renk ayari yapman gerekiyor.

en kısa zamanda incelemeni bekliyoruz kardeşim
  • arkadaşlar MSI 560 Tİ HAWK modelinde HDMI ve DVI çıkışlar bulunuyor monitörde ise HDMI ve Analog çıkışlar var..
    şimdi ben bir ucu DVI diğeri HDMI olan kablomu alayım yoksa iki tarafıda HDMI olan kablomu alayım ne dersiniz??
    ekran kartının arkasında iki adet DVI küçücükte HDMI çıkışı var o küçük çıkıiı normal boyutlu HDMI dönüştüren bir de aparat çıktı kutudan o dönüştürücüyü kulllanarak HDMI takmakmı daha mantıklı yoksa direk monitöre uygun HDMI ekran kartı tarafı ise dvı olan kablomu??
    1 saate kadar vatana gideceğim yardımcı olursanız sevinirim...
  • Her hangi bir aparat kullanmamanı öneririm sağlıklı görüntü almak istiyorsan...
  • quote:

Her hangi bir aparat kullanmamanı öneririm sağlıklı görüntü almak istiyorsan...

incelemeni bekliYORUZ

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung S23A550HS almamı sağlayan bir kaç sebep:

1. Bence selefi sayılabilecek Samsung PX2370'e yakın özelliklere sahip olması.
    2. Fiyat/performans piyasadaki iyi monitörlerden.
    3. Güç tüketiminin makul değerlerde olması.
    4. Samsung MagicAngle özelliğinin olması.
    5. Samsung'un kendi panellerini üretiyor olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intelceptor -- 31 Ekim 2011; 9:54:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: musti545

quote:

incelemeni bekliYORUZ

Detaylı bir incelemeyi bir kaç gün içerisinde sizlere ulaştırmayı düşünüyorum iş yoğunluğu ve diğer bileşenlerdeki eksikliklerimden dolayı geçikme söz konusu.
    ---------------------------------

- Mönitörü alan arkadaşlar içinde önemli bir bilgi aktarmam gerekiyor renk konusunda sıkıntılarınız varsa yabancı sitelerdeki kullanıcı yorumlarına dayanarak aktarıyorum bu monitörü kesinlikle varsayılan ayarlar ile kullanmayın monitör kesinlikle kalibrasyon(ayar) istiyor + kaliteli bir hdmi kablo kullanın. Kalibrasyondan sonra çok iyi görüntü alındığı belirtilmiş.
    -İkinci bir nokta ise osd menüsünde resim kısmında gelindiğinde varsayılan ayarın normal olduğunu bunun low (düşük) olarak ayarlanması gerektiği belirtiliyor.

• bu monitörü kullanan arkadaşlar konsoldaki (ps3 veya xbox farketmez) performansı hakkında yorum yapabılırmı acil monitöre ihtiyacım var..
  • Bende uzun zamandan beri LED monitör peşinden koşup duruyordum. En sonunda TV-Monitör almaya karar verdim ve T22A350 modeli olan samsung marka bir Tv-Monitör aldım. Ama aklımda S23A550H modelide vardı.. Aklımda kalmasn diye Test amaçlı aldım geldim İmzamdaki bilgisayarıma bağladım ve her iki monitörü detaylı ayarlar yaparak inceledim. Genel anlamda Oyun amaçlı kullanacağımdan Oyunlar üzerinde durdum. T22A350 Tv-Mon. Pes 2011 de ghost oluşturuyordu futbolcuların üzerindeki isimler bulanıyordu toptata aynı şey oluşuyordu. Aynı durum S23A550H modeli içinde geçerli birazdaha az ghost oluşuyor ama yinede yazılar bulanıyor Beyler.

Filmlerde T22A350 Dahaa başarılı diyebilirim renkler görüntü galitesi S23A550H ye göre daha net Resimlerde de Tv-led daha başarılı. Masaüstü kullanımda nette yazı vs. okurken iki monitör arasında açıkcası pek fark göremedim. İki monitöründe nokta aralıkları birbirine yakın sayılır. tabiki S23A550h nokta aralığı konusunda T22A350 ye oranla daha iyi ama en gözle görünür pek fark hissetmedim. Diğer bir husussa S23A550H gerçekten yüksek kontrasta sahip. Görüş açısı T22A350 oranla daha iyi. İki monitörede tam karşıdan bakıldığında renkler gayet canlı ama açınızı biraz değiştirdiğinizde T22A350 nin görüntüsü Özellikle beyaz renkten sarıya doğru dönmekte. Bununla ilgili bir iki resim var. (İnceleme maksatlı çekmemiştim gerçi ama) Şuan hala T22A350 tv-mon. kullanmaktayım ve aklım S23A550H de kalmadı değil haani :) Film testini de Arabalar 2 ile yaptım Blu-ray olarak T22A350 Görüntü konusunda çok başarılı. S23A550H bazı sahnelerde aşağıdan yukarı tarama yaparken sanki takılıyor gibi geldi. T22A350 daha akıcıydı bana göre.. İki monitör backlight konusunda oldukça başarılı hiçbir sıkıntıya rastlamadım.

Samsung 23'' S23A550H Hakkında Görüşleriniz?  Samsung 23'' S23A550H Hakkında Görüşleriniz?  Samsung 23'' S23A550H Hakkında Görüşleriniz?

Samsung 23'' S23A550H Hakkında Görüşleriniz?  Samsung 23'' S23A550H Hakkında Görüşleriniz?  Samsung 23'' S23A550H Hakkında Görüşleriniz?

• Arkadaşlar sistemi bugün kurdum 560 ti hawk kartıma eski monitörüm olan 2232BW LCD yi ve S23A550H aynı anda birini DVI çıkışından diğerini HDMI çıkışından bağladım..
    LCD ile LED monitör karşılaştırması belki size garip gelebilir ancak benim merakım LEd S23A550H renkleri bulanık gösterip göstermemesi idi..
    masaüstü kullanımda ve netten yazı okumada netteki menülerin görünümünde eski ekranım daha iyi hatta şunu söyleyebilirim ki S23A550H en sıkıntılı olduğu yani yazıları flu göstermesi netlik ayarları ilede oynarsanız yazılar beyaz kırmızı gölgeler alıyor..
    ancak filmlerde ve oyunlarda daha gerçekçi görüntü veren S23A550H dir..1080 bluray film oynattım tabiki S23A550H çok önde..
    renklerin gerçekçiliğinde ise kesinlikle S23A550H.. beyazllar tam beyaz siyahlar tam siyah...
    Arkadaşlar tavsiye noktasında kararsızım ben ilk defa LEd monitör kullanıyorum başka LEdler ile karşılaştırma şansım yok ancak raflar da ki asuslar sanki samsungun bu modelinden daha iyi gibi duruyorlar idi.. ben açıkçası beklediğim kaliteyi bu modelde göremiyorum ancak parasına görede uygun bir ekran.. asuslardan en büyük artısı monitörün tasarımı harika masada duruşu yapısı kasasının içindeki bordo reklerin şıklığı epey hoş..birde monitörün hareket alğılayıcı sensör özelliği ve eko ayarları başka bir artısı
    insan çok akıllı bir cihaz kullanıyor gibi hissediyor kendini...
    arkadaşlar ben bu forumdaki bir çok kişi kadar bilgi sahibi olmadığım için ayrıntılı test yapamam siz bir ekranlar konusunda tecrübe sahibi olmayan birinin düşünceleri olarak değerlendirin yazdıklarımı..
    arakadaşlar ince ayarlar istiyor yabancı sitelerde bazı tavsiyeler var filan demişer iyide ben o kadar araştırıp gözlerimi sulandıracak derecede ince ayarlar yapacaksam niye aldım bu modeli demek geliyor insanın içinden.. kutudan çıkarttığım andan itibaren monitördeki masaüstü ve word kullanımında ki fululuk canımı sıkıyor en az 30 farklı ayar denemişimdir daha iyi görüntü alırmıyım diye ama çokta fark etmiyor renklerdeki canlılık hususunda..
    para durumunuz iyi ise tavsiye etmem ancak sınırlı bir bütçeye sahipseniz 3D teknolojileri yaygınlaşıncaya kadar geçiş döneminde idare edecek bir ekran...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: musti545

quote:

incelemeni bekliYORUZ

Detaylı bir incelemeyi bir kaç gün içerisinde sizlere ulaştırmayı düşünüyorum iş yoğunluğu ve diğer bileşenlerdeki eksikliklerimden dolayı geçikme söz konusu.
    ---------------------------------

- Mönitörü alan arkadaşlar içinde önemli bir bilgi aktarmam gerekiyor renk konusunda sıkıntılarınız varsa yabancı sitelerdeki kullanıcı yorumlarına dayanarak aktarıyorum bu monitörü kesinlikle varsayılan ayarlar ile kullanmayın monitör kesinlikle kalibrasyon(ayar) istiyor + kaliteli bir hdmi kablo kullanın. Kalibrasyondan sonra çok iyi görüntü alındığı belirtilmiş.
    -İkinci bir nokta ise osd menüsünde resim kısmında gelindiğinde varsayılan ayarın normal olduğunu bunun low (düşük) olarak ayarlanması gerektiği belirtiliyor.

Kalibrasyon yapabilmem için önereceğin bir site mevcut mu? Site ingilizce de olabilir.

• Kullanıcı incelemesi tarafımdan gerçekleştirilmiştir ilgili konuya göz atmak için >http://forum.donanimhaber.com/m_54199359/mpage_1/f_/key_//tm.htm#54199359
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.