Şimdi Ara

Samsung 40B7000 LED Tv ısınma sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
3.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 6 ay önce 40b7000 aldım. Evet auto dimmingdeki kötü performansını bilmeden aldığım için bir süre canım sıkıldı. Sonrasında araştırmaya başladım ve buradaki yazılar, artı İngiliz menşeili test siteleri sayesinde bunun kronik bir sorun olduğunu öğrendim.
    Tam umudumu kesip vazgeçecektim ki Samsung bir firmware yayınladı (29.07.2010). Evet firmware güncellendi ama standart modda yine sonuç kötü. Bir de renk açısından daha az rahatsız edici olan doğal modu deneyeyim dedim. Ve bingo!!! Şimdi auto dimming özelliği fazla rahatsız etmiyor, karanlık sahneler biraz daha seçilebiliyor. Şimdi bu vatandaşların bunu firmware ile hallettiklerini düşünmüyorum zira bunu yapabilecek olsalardı burada derman aramazdık. Peki bu nasıl oldu? Aradaki temel fark backlight. Backlightı yüksek tutunca en azından çok çok çok karanlık olmayan sahneleri izleyebiliyorum.

Ama gelelim zurnanın zırt dediği yere. Evet D-Smart HD receivera sahibim ve HD yayınlardan gayet memnunum. Ama sabit diskten film izlemeye gelince HD ya da SD yayınlardaki auto dimming başarısını(?) yakalayamıyorum. Input source değişince herşey eski haline dönüyor. Her souce için ayrı bir ayar mı var? Varsa nerededir? Ayrıca backlight seviyesi artınca tvde de bir ısınma sorunu baş gösterdi. Ledtir dedim, ısınma sorunu fazla olmaz dedim ama 700 liralık modeller bile daha az ısınıyor. Nedir bunun sorunu? Bir bilen varsa yardımlarınızı bekliyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung LED TV Kumanda Sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Lg Led tv arıza
    8 yıl önce açıldı
    Philips tv ekran kararma sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.