Şimdi Ara

Samsung 46B650+Conax+Teledünya=Yavaş kanal geçişi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
8.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Samsung 40b650 conax modüllü teledünya kullanıyorum. Sıraladığım kanalların yeri değişiyor.Yeniden düzenliyorum yine değişiyor. bilgisi olan yardımcı olabilecek arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anelka10

samsunglarda menüden birinci dil ayarlarını türkçe yapman yeterli kanal değiştirsende dil değişmiyor

Teşekkür ederim işe yaradı.Ama bunu Samsung servisinin bilmemesi çok garip.
  • Arkadaşlar Merhaba ;

Çocuklar için eve ikinci Teledünya aboneliği alacam ama öncelikle 26" civarında conax modül uyumlu lcd tv arıyorum. Çok kaliteli bişey olmasına gerek yok fiyatı uygun olsun bana yeter. Yani illa sony şart değil :) yeterki conax modül ile teledünyayı izleyebileyim....

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fanatikforumcu -- 2 Eylül 2010; 11:34:10 >
  • @sonercer bende de show tv , trt-1,trt-3,teledünya info kanallarında benzer durum var,ama ben kanal sıralaması yapmasamda yerleri değişmekte üstüne bir de teledünya info dışındakileri (trt-1,trt-3,show tv) göstermemekte. Bir süre sonra başka kanallara gidip tekrar örneğin show tv nin olması gereken 23 nolu kanala geldiğimde kanal geri geliyor. Ya da yeniden bu frekanstan yayın yapan kanalları manuel kurulum yaparsam da düzeliyor. Ama sonra tekrar aynı durum.samsung 40b650 + conax modülle kullanıyorum. TD herzamanki gibi sorun bizde değil TV'De ya da conaxta diyor. modülü değiştirdim sorun düzelmedi.Samsung konuya çözüm bulamıyor.TV'nin son firmware yüklü yeni bir firmware'de yok. Bir çok yere de yazdım konuyu,benzer sorunu yaşayan 5-6 arkadaş da var ama çözüm yok :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: cchemic

@sonercer bende de show tv , trt-1,trt-3,teledünya info kanallarında benzer durum var,ama ben kanal sıralaması yapmasamda yerleri değişmekte üstüne bir de teledünya info dışındakileri (trt-1,trt-3,show tv) göstermemekte. Bir süre sonra başka kanallara gidip tekrar örneğin show tv nin olması gereken 23 nolu kanala geldiğimde kanal geri geliyor. Ya da yeniden bu frekanstan yayın yapan kanalları manuel kurulum yaparsam da düzeliyor. Ama sonra tekrar aynı durum.samsung 40b650 + conax modülle kullanıyorum. TD herzamanki gibi sorun bizde değil TV'De ya da conaxta diyor. modülü değiştirdim sorun düzelmedi.Samsung konuya çözüm bulamıyor.TV'nin son firmware yüklü yeni bir firmware'de yok. Bir çok yere de yazdım konuyu,benzer sorunu yaşayan 5-6 arkadaş da var ama çözüm yok :(

Kardeş aynı sorunları bende yaşıyorum.
    Dün akşam yazılım güncellemesi de yaptım sorun yine de çözülmedi
    Ben çözümü kendim ürettim basit ve hepinizin bildiği bir şekilde ( samsung kullanıcıları için)

Önce kanalları üşenmeden sıraya dizdim ( zaten seyredebileceğimiz 15-20 kanal birde seyredebilme ihtimali olanlarla beraber maximum kanal 70 gerisi boşluk doldurma kanalları) sonra da bu sıralamayla Favori Kanallar listesine ekledim hepsini.
    Tv yi kapatıp açtığımda orjinal kanal listesi senin yazdığın gibi yerle bir olsa da Favori kanal listesi aynen duruyor.

Bu kalıcı olmasa da geçici bir çözüm ve kullanılabilir diye düşünüyorum.

Ayrıca bahsettiğim 70 kanal ve sileceğim 46 kanal da aşağıda ki gibidir.

Saygılarımlar

01 22-TRT 1 (ULUSAL)
    02 24-ATV (ULUSAL)
    03 23-SHOW TV (ULUSAL)
    04 25-KANALD(ULUSAL)
    05 26-STAR(ULUSAL)
    06 29-FOX(ULUSAL)
    07 27-KANAL 7 (ULUSAL)
    08 49-CNN TURK(HABER)
    09 46-NTV(HABER)
    10 134-NTV SPOR(SPOR)
    11 4-ESP HD(SPOR)
    12 137-ESP 2 (SPOR)
    13 133-TRT3(SPOR)
    14 135-NBA(SPOR)
    15 139-FB TV(SPOR)
    16 140-AB MOTEURS(SPOR)
    17 7-TRT HD
    18 5-NGC WILD HD (BELGESEL)
    19 3-NGC HD(BELGESEL)
    20 188-DISCOVERY(BELGESEL)
    21 189-NATIONAL GEO(BELGESEL)
    22 195-NAT GEO ADVENTURE(BELGESEL)
    23 190-ANIMAUX(BELGESEL)
    24 191-ESCALES(BELGESEL)
    25 192-ENCYCLOPEDIA(BELGESEL)
    26 193-SCI-TECH(BILIM-BELGESEL)
    27 6-BBC HD
    28 28-SAMANYOLU (ULUSAL)
    29 34-TV 8(ULUSAL)
    30 14-UNIVERSAL CHANNEL
    31 15-FX
    32 211-TNT(EĞLENCE)
    33 212-E2(EĞLENCE)
    34 214-YEŞİLÇAM SMART(FILM)
    35 44-TRT 2(ULUSAL-HABER)
    36 51-HABERTURK(HABER)
    37 53-SKY TURK(HABER)
    38 55-TV NET(HABER)
    39 54-BUGUN (HABER)
    40 52-ULKE(HABER)
    41 45-TRT TURK(ULUSLARARASI-HABER)
    42 47-KANAL 24(HABER)
    43 50-TGRT HABER(HABER)
    44 30-BLOOMBERG HT(EKONOMİ)
    45 167-YUMURCAK(ÇOCUK)
    46 173-BEBE TV(BEBEK)
    47 166-TRT ÇOCUK(ÇOCUK)
    48 171-NICKELODEON(ÇOCUK)
    49 172-KIDSCO(ÇOCUK)
    50 174-MAXI TV(ÇOCUK)
    51 67-BBC WORLD NEWS(HABER)
    52 69-CNBC-E(EKONOMI-EĞLENCE)
    53 78-DW TV(ALMANCA-HABER)
    54 79-RTL(ALMANCA)
    55 80-TV 5 MONDE(FRANSIZCA)
    56 81-TV E (ISPANYOLCA)
    57 82-SAUDI(ARAPÇA)
    58 102-AZERI TV(AZERI KANALI)
    59 103-ICTIMAI(AZERI KANALI)
    60 107-NTV HAYAT(ULUSLARARASI)
    61 155-TRT MUZIK
    62 157-DREAM(MUZIK)
    63 159-POWERTURK(MUZIK)
    64 160-NGC MUSIC(MUZIK)
    65 161-NUMBER ONE(MUZIK)
    66 162-MTV TURKIYE(MUZIK)
    67 215-FASHION ONE(MODA)
    68 216-AKILLI TV(EĞLENCE)
    69 1-TELDUNYA HD (PROMO)(ŞİFRESİZ)
    70 2-TELEDUNYA INFO (PROMO)(ŞİFRESİZ)

Silinecek olanlar

01 48-S HABER(HABER)
    02 9-SiNEMA HD 1 (FILM)(SINEMA HD PAKETI)
    03 10-SiNEMA HD 2 (FILM)(SINEMA HD PAKETI)
    04 11-SiNEMA TV (FILM)(SINEMA PAKETI)
    05 12-SiNEMA 2 TV (FILM)(SINEMA PAKETI)
    06 13-SiNEMA AILE (FILM)(SINEMA PAKETI)
    07 31-FLASH(ULUSAL)
    08 32-KANAL A (GENEL)
    09 33-KANALTURK (ULUSAL)
    10 36-HILAL(GENEL-DINI)
    11 37-MEHTAP(KULTUR-DINI)
    12 38-OLAY(BURSA-YEREL)
    13 39-MESAJ(GENEL)
    14 41-DOST TV(DİNİ)
    15 42-ART-AVRASYA
    16 56-BRT(KIBRIS)
    17 65-EURONEWS(HABER)
    18 66-CNN INT(HABER)
    19 68-BLOOMBERG(EKONOMI)
    20 70-AL JAZEERA(HABER-ARAPÇA)
    21 71-AL JAZEERA(HABER-INGILIZCE)
    22 72-TRT ARAPÇA
    23 73-SKYNEWS(HABER-INGILIZCE)
    24 77-BBC ENTERTAINMENT(INGILIZCE)
    25 83-NHK WORLD(ULUSLARARASI)
    26 84-KBS WORLD(ULUSLARARASI)
    27 85-ARIRANG(ULUSLARARASI)
    28 86-CCTV 4(ULUSLARARASI)
    29 87-CCTV NEWS(ULUSLARARASI)
    30 99-TRT AVAZ(GENEL)
    31 100-TRT 6(KÜRTÇE)
    32 106-CASPIONET(ULUSLARARASI)
    33 108-TV SA(ULUSLARARASI)
    34 136-ESP(SPOR)
    35 156-KRAL TV(MUZIK)
    36 158-TURKÇ(MUZIK)
    37 163-TMB(MUZIK)
    38 168-D ÇOCUK(ÇOCUK)
    39 169-DISNEY CHANNEL(ÇOCUK)
    40 170-CARTOON NETWORK(ÇOCUK)
    41 187-TRT TURİZM-BELGESEL(BELGESEL)
    42 196-RUSSIAN TRAVEL GUIDE(BELGESEL-GEZİ)
    43 213-CINE5(ULUSAL)
    44 222-SHOPPING(ALIŞVERİŞ)
    45 235-KANAL 35(İZMİR-YEREL)
    46 35-BEYAZ TV (GENEL)

• Kanalları nasıl sileceksin. Sildiğin kanal bir bakmışsın yeniden yüklenmiş. O zaman favori listesi yine altüst oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fanatikforumcu

Arkadaşlar Merhaba ;

Çocuklar için eve ikinci Teledünya aboneliği alacam ama öncelikle 26" civarında conax modül uyumlu lcd tv arıyorum. Çok kaliteli bişey olmasına gerek yok fiyatı uygun olsun bana yeter. Yani illa sony şart değil :) yeterki conax modül ile teledünyayı izleyebileyim....

Merhaba,

Toshiba 26AV733 LCD TV'yi düşünebilirsiniz.

Selamlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonercer

Kanalları nasıl sileceksin. Sildiğin kanal bir bakmışsın yeniden yüklenmiş. O zaman favori listesi yine altüst oluyor.

aynen öyle,kanal sırasını değiştirsen de,silsen de, silinen kanal geri geliyor, orjinal yerine yerleştiriyor,haliyle de favori listenden de çıkıyor.Ama bu durum sadece 530000-256-6900 frekansından yayın yapan kanallar için geçerli, diğer kanallarda sıkıntı yok,sırasını da değiştirebiliyorsunuz,favoriye de ekleyebiliyorsunuz ve düzenlediğiniz gibi kalıyor,tabi en azından ben de öyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonercer

Kanalları nasıl sileceksin. Sildiğin kanal bir bakmışsın yeniden yüklenmiş. O zaman favori listesi yine altüst oluyor.

ana liste değişiyor doğrudur ama Favori Kanal Listesi bendeki Samsung da değişmiyor ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: kabloteknik

quote:

Arkadaşlar Merhaba ;

Merhaba,

Toshiba 26AV733 LCD TV'yi düşünebilirsiniz.

Selamlar..

Dostum bunun Teledünyaya uygun olduğundan eminsin dimi ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fanatikforumcu -- 3 Eylül 2010; 16:10:23 >
  • samsung ps50b450 modelinin TD için modül destekleyip desteklemediğini bilen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmcol

samsung ps50b450 modelinin TD için modül destekleyip desteklemediğini bilen var mı?

samsung ps50b450 DVB-C desteklidir. TD yayınlarını conax modülle izleyebilirsiniz.
  • bana bahsettiğin toshiba da uyumlu dimi kardeş ????
  • quote:

bana bahsettiğin toshiba da uyumlu dimi kardeş ????

Pratik olarak bu modele kurulum yapmadık ancak internette yayınlanan özelliklerine göre Teledünya'yı conax ile izlemek için gerekli olan DVB-C (HD H.264) ve CI destekli.
  • biraz düşününce odaya 32 " altında bit lcd alırsam seyretmek zor olacak odanın uzun ince bir şekli var.
    Bu yüzden 32 " lik bir lcd tavsiyeye ihtiyacım var kaliteli olmasına gerek yok teledünyayı seyredebileyim Conax karla yeterli
    1.000 tl altında olması lazım ???
  • Selam, ben de aynı problemi yaşıyorum, sen herhangi bir çözüm bulabildin mi ?
  • quote:

biraz düşününce odaya 32 " altında bit lcd alırsam seyretmek zor olacak odanın uzun ince bir şekli var.
    Bu yüzden 32 " lik bir lcd tavsiyeye ihtiyacım var kaliteli olmasına gerek yok teledünyayı seyredebileyim Conax karla yeterli
    1.000 tl altında olması lazım ???

Samsung 32c450 'yi tavsiye ederim. TV, HD ready ancak DVB-C tuneri MPEG4 çözebiliyor. SD ve HD teledünya yayınlarını conax modülle sorunsuz izleyebiliyorsunuz.
    Vatan bilgisayarda 849 TL'ye satılıyor. Ekonomik, kaliteli ve conax modül uyumlu LCD düşünenler bu modeli incleyebilirler.

Selamlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabloteknik -- 3 Aralık 2010; 0:08:28 >
  • şu dreamboxlar biraz ucuz olsada alsak hem kayıtta yaparız.
  • Herkese selamlar,
    benim Samsung 40D5000 LED TV aldım, Teledünya için de Conax (biberliden) modül kullanıyorum.
    ilk günden beri Eurosport HD, Eurosport 1&2, TRT1 ve SHOW TV başta olmak üzere yaklaşık 7-8 kanal çıkmıyor. Program tuşu ile zap yaparken 4'den 6'ya geçiyor. Geçenlerde Teledünya "sinyal yolladı" kanalları tekrar arattığımda bu sefer bu kanallar çıkmaya başladı ama görüntü yok, sadece sol üst köşedeki bilgi yazıları çıkıyordu. Eurosport HD'de ise görüntü mozaik mozaik çıkıyordu.
    Teledünya kutusunu kullandığımda bu kanallar sorunsuz çıkıyor. teorik olarka teledünyada sıkıntı yok.
    TV'nin yazılımında problem olabilir diye güncelledim, gelişme yok.
    Frekanslarda problem olabileceğini düşündüm ama Eurosport HD ile NAT GEO'nun frekansları aynı (474 MHz), biri çıkıyor biri çıkmıyor.
    Samsung teknik servis zaten ayrı bir alem, iki saat dert anlattım kadın bana "yayınları bu şekilde izlemek istiyorsanız öncelikle bir conax kart almanız lazım" gibi absürd bir cevap verdi.
    yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, zira zaten sadece e2, NTV Spor ve eurosport'ları izliyorum, bunların üçü olmayınca kötü oluyor :)
    şimdiden teşekkürler

Umut Korkmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: ukorkmaz

Herkese selamlar,
    benim Samsung 40D5000 LED TV aldım, Teledünya için de Conax (biberliden) modül kullanıyorum.
    ilk günden beri Eurosport HD, Eurosport 1&2, TRT1 ve SHOW TV başta olmak üzere yaklaşık 7-8 kanal çıkmıyor. Program tuşu ile zap yaparken 4'den 6'ya geçiyor. Geçenlerde Teledünya "sinyal yolladı" kanalları tekrar arattığımda bu sefer bu kanallar çıkmaya başladı ama görüntü yok, sadece sol üst köşedeki bilgi yazıları çıkıyordu. Eurosport HD'de ise görüntü mozaik mozaik çıkıyordu.
    Teledünya kutusunu kullandığımda bu kanallar sorunsuz çıkıyor. teorik olarka teledünyada sıkıntı yok.
    TV'nin yazılımında problem olabilir diye güncelledim, gelişme yok.
    Frekanslarda problem olabileceğini düşündüm ama Eurosport HD ile NAT GEO'nun frekansları aynı (474 MHz), biri çıkıyor biri çıkmıyor.
    Samsung teknik servis zaten ayrı bir alem, iki saat dert anlattım kadın bana "yayınları bu şekilde izlemek istiyorsanız öncelikle bir conax kart almanız lazım" gibi absürd bir cevap verdi.
    yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, zira zaten sadece e2, NTV Spor ve eurosport'ları izliyorum, bunların üçü olmayınca kötü oluyor :)
    şimdiden teşekkürler

Umut Korkmaz

dostum aradaki kabloyu kıslt çıkmayan kanallar çıkıyor. o 3 den 5 e geçmesi felan bendede bazı yerlerde var

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.