Şimdi Ara

Samsung 5.1 Ev Sinema Sistemi Bilgisayara Bağlamak İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fakat direkt olarak bilgisayara bağlamayacağım şu şekilde. HDMI Kablosu ile bilgisayarımı televizyona bağlayıp oradanda bu sistemi çalıştırmak istiyorum.Ses kartım hiçbir şekilde 5.1 sistemi desteklemiyor.Çalıştırmak için televizyona bağlı olmasımı gerekir sistemin yoksa illa bilgisayara bağlantı yapmak zorundamıyım ?.

• Merhaba,

Sahip olduğunuz bilgisayarda hangi ses çıkışları var? (HDMI,sp/dif,coaxional)
    Sahip olduğunuz 5+1 ses sisteminde hangi girişler var?
  • @R0ME arkadaşım sana bir soru sormak istiyorum müsadenle,
    normal bir anfiye pc ses sistemi bağlanırmı bağlanırsa hangi bağşantı ile
    cevaplarsan memnun olurum.
    yani tv den anfiye oradan da pc ses sistemine bağlantı nasıl olur?
  • @mahemir

Estağfurullah,tabi ki sorabilirsiniz.

Hocam durum amfinin kalitesi ve modeli ile alakalı aslında.

Televizyondan amfiye,televizyonun çıkış ve amfinin giriş seçeneklerine göre HDMI,sp/dif-coaxional,RCA aracılığı ile bağlantı yapabilirsiniz.

Analog çıkışlı bir amfi sahibiyseniz,amfinin çıkış noktaları mandallı-klipsli ise ses sisteminin kablolarını parçalayıp bağlantı yapabilirsiniz.
    RCA çıkışlı amfi sahibiyseniz,hoparlör kablolarına uygun RCA kablosu almanız lazım.
    Optik çıkış seçenekleri mevcut ise ve pc ses sistemi de optik giriş varsa tek kablo ile bağlantı yapabilirsiniz.

Ancak bu gibi durumlarda empedans-ohm çok önemli.Amfiniz maksimum 4 ohm dirence sahipse ve siz 8 ohm'luk bir hoparlör bağlarsanız amfi fazla ısınır ve devrelerinde zamanla sorun oluşur.
    Tam tersi durumlarda da gücün kanal başına fazla gelmesi ile hoparlörlerde seste yırtılma,patlama oluşur.

Ekleme;

Ses her ne kadar her yerde ses olarak tanımlansa da,ses sistemleri kendi aralarında bir bütündür.
    Multimedia ses sistemleri kompakt şekilde,kendi parçaları ile uyum içerisinde çalışır.Multimedia ses sistemlerini harici ve kaliteli bir amfi ile kullanmak düşüncede güzel gelse de,uygulamada hayal kırıklıkları yaşatabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R0ME -- 5 Aralık 2011; 21:43:12 >

• Biraz daha ayrıntılı ifade edersem
    mesala pioneer vsx520 anfi alsam bunu bendeki edifier da5000pro ses sistemine nasıl bağlarım
    resim eklemeye çalışim.

• bu da pioneer

• @mahemir

F ile gösterilen yere direkt olarak DA5000 PRO'nun ön hoparlörlerini bağlayabilirsiniz.
    F ile gösterilen yerin sağ tarafındaki işaretsiz kısma (Surround R-L) DA5000 PRO'nun arka hoparlörlerini bağlayacaksınız.
    Center kısmına da DA5000 PRO'nun merkezi hoparlörünü bağlayacaksınız.

Ancak VSX 520'deki çıkış Subwoofer Pre Out(Sol taraftaki beyaz kısım) olduğu için DA5000 PRO ile bağlantı yapamayacaksınız.

Multimedia sistemler kendi aralarında kompakt sistemlerdir.Amfi ile kullanmak çoğu zaman istenilen verimi vermez ve bağlantı sorunlarına yol açar.

Ki VSX 520 alıp,DA5000 PRO hoparlörleri ile kullanmak Maserati'ye tüp taktırmaya benzer.

O yüzden amfiyi alıp,DA5000 PRO hoparlörleri ile kullanmayı düşünüyorsanız hiç bu işe bulaşmayın derim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ROME bilgiler için teşekkür ederim.
    Ben de biraz arştırdım. bu anfiye da5000proyu bağlamak imkansız
    senin dediğin gibi hoparloru direk takarsak ohm farkı ve 12watlık olmasından dolayı hop yanar kanaatindeyim
    Ayrıca pre out çıkışı pionerin yok ama yamaha 861 ve 1800 modellerde var onları almak lazım ama oda eski modeller
    ben hoparlore param yetmiyeceği için böyle düşündüm ama mecbur biraz daha bekliyeceğim.
    Tekrar teşekkürler.
  • @mahemir

Rica ederim.

Aslında imkansız diye bir şey yok hocam,uygun kablolar ile DA5000Pro bağlanabilir ancak kablolar genel olarak birleştirme kablo olacağından dolayı ses kalitesi oldukça düşer.Ayrıca 5.1 surround ses almak zorlaşır.

Direkt olarak takmanız durumunda herhangi bir sorun olmaz.VSX 520 6-16 Ohm aralığını sorunsuzca çalışıyor.Düşük empedanslı hoparlör bağlamak hoparlörlerin yanmasına neden olmaz,amfi maksimum 4 Ohm çıkış verir.Eğer tersi durum söz konusu olsaydı amfi için tehlikeli olabilirdi.

Pre out çıkışı VSX 520'de,DA5000Pro ile bağlanamayacak şekilde var diye biliyorum.

Amfiyi aldıktan sonra gerisi yavaş yavaş tamamlanır.Siz amfiyi hele bir alın.Daha ne paraların yetmediğine şahit olacaksınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: R0ME

@mahemir

Rica ederim.

Aslında imkansız diye bir şey yok hocam,uygun kablolar ile DA5000Pro bağlanabilir ancak kablolar genel olarak birleştirme kablo olacağından dolayı ses kalitesi oldukça düşer.Ayrıca 5.1 surround ses almak zorlaşır.

Direkt olarak takmanız durumunda herhangi bir sorun olmaz.VSX 520 6-16 Ohm aralığını sorunsuzca çalışıyor.Düşük empedanslı hoparlör bağlamak hoparlörlerin yanmasına neden olmaz,amfi maksimum 4 Ohm çıkış verir.Eğer tersi durum söz konusu olsaydı amfi için tehlikeli olabilirdi.

Pre out çıkışı VSX 520'de,DA5000Pro ile bağlanamayacak şekilde var diye biliyorum.

Amfiyi aldıktan sonra gerisi yavaş yavaş tamamlanır.Siz amfiyi hele bir alın.Daha ne paraların yetmediğine şahit olacaksınız.

Yani da5000pro nun 4ohm 12 watlık hoparlorlerini 520 ye rahatça bağlayabilirmiyim
    bunu diyorsanız alırım bu anfiyi,
    amfi 6-16 ohm
    hop 4 ohm ve 12 watt, bu şekilde sorun olmaz mı diyorsun?
    ayrıca hoparlor moduler zaten kablo kesme olayı yok..

• @mahemir

Hocam VSX 520 ile beraber kullanacağınız multimedia tipli hoparlörlerden medet ummayın.
    Eğer ileride hi-fi sistemlere geçmeyi düşünüyorsanız VSX 520 ile başlangıç yapmanız daha doğru olur.

Hoparlörleri modüler şekilde,kablolarını kesmeden bağlayabilirsiniz,herhangi bir sorun çıkartacağını düşünmüyorum.Ancak subwoofer bağlantısı sizin için büyük sıkıntı olur.

O sıkıntıyı aşmak için de DA5000Pro'nun analog girişlerinden VSX 520'nin çıkışlarına uygun kabloları bularak ve kablo kesme işlemi ile bağlantı yapabilirsiniz.

Ancak multimedia hoparlörler ile bu tip amfilerin kullanılmasını kesinlikle önermiyorum.Emin olun kompakt haliyle DA5000Pro size daha iyi verim sunar.
  • Çok sağol.
    İyi akşamlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.