Ben esasında D550 ile E550 arasında elektronik dışında fark olup olmadığını anlayamadım. Ekran ve görüntü kalitesi, ekran filtreleri (elektronik ve optik), yansıma sorunu bence öncelikli.
Bunun ardından özellikle UK sitesinde wifi adaptörü için dahili değil, ready olarak bahsetmiş, ki bence büyük bir albeni avantajıydı. Diğer elektronik oyuncaklar, ben gibi oynamaya meraklı birisi için bile, görsel kalite olmadıktan sonra anlamsız, hatta göz boyama olarak kalıyor.
Teknosa'da D550 demosu açtırdım. Parlaklık çok az kalıyor. Eldeki demo da (Ice Age) yeterince kaliteli değil herhalde, hatta SD bile daha kaliteli olabilir. Çocuğa eğilip "bunu oynatırsanız almaya gelen bile vaz geçer" dedim, çocuk şaşırdı, alındı falan.
valla adam bana 1 ay önce 2000 tl ye sattı bu tv yi ben daha sonra teslim alacam diyemi rahat davrandı bilmiyorum ama şuana kadar eline geçen yok sanırım bu tvden. biraz kıllandım ama elimde sözleşme var.orada açık açık 51E550 yazıyor. ben tv yi 1 haziranda teslim alıcam acaba gidip bi sorsammı ne oldu diye yaw...
quote:
Orijinalden alıntı: drserti
valla adam bana 1 ay önce 2000 tl ye sattı bu tv yi ben daha sonra teslim alacam diyemi rahat davrandı bilmiyorum ama şuana kadar eline geçen yok sanırım bu tvden. biraz kıllandım ama elimde sözleşme var.orada açık açık 51E550 yazıyor. ben tv yi 1 haziranda teslim alıcam acaba gidip bi sorsammı ne oldu diye yaw...
Adama güveniyor ve tanıyorsan başka ama, bence hukuken bilgili birilerine o sözleşmeyi göstersen daha iyi olabilir.
Yoksa elindeki, sadece iyi niyetler içeren bir kağıt parçası olabilir. Veya, kötü halde, hukuki takip süreci de başlayabilir. 1 Haziran da milat olmak üzere.
İnşallah ödemeyi adamın eline yapmamış, karttan falan çekmiş veya eft-havale falan ile kayıt altına almışsındır.
quote:
Orijinalden alıntı: Mesudum
quote:
Orijinalden alıntı: drserti
Adama güveniyor ve tanıyorsan başka ama, bence hukuken bilgili birilerine o sözleşmeyi göstersen daha iyi olabilir.
Yoksa elindeki, sadece iyi niyetler içeren bir kağıt parçası olabilir. Veya, kötü halde, hukuki takip süreci de başlayabilir. 1 Haziran da milat olmak üzere.
İnşallah ödemeyi adamın eline yapmamış, karttan falan çekmiş veya eft-havale falan ile kayıt altına almışsındır.
valla sözleşmeye baktım hiçbi isim falan yok. sadece kaşe imza var nereden nekadar para çekildiği ve sözleşmenin yapıldığı tarih var alla alla ben nasıl böyle bişeyi dikkatli incelememişim şaştım. ama karttan çekildi bide bilindik bir samsung plazadan sıkıntı olacağını sanmıyorum yani parama bişey olacağını sanmıyorum yaklaşık 6200 tl ödeme yapmıştım 12 taksitle başka beyaz eşyada almıştım. adam zaten o zaman ellerinde olmadığını normalde fiyatının 2200 tl olacağını ama ben erken aldığım için pazarlıkla 2000 e vermişti. hani tv nin özelliklerinide aynen ingiltere sitesindeki gibi söylemişt io zaman piyasada hiç bilgi yoktu bu tv ile ilgili.
...ve şimdi tarih veremiyor mu?
hani Mart sonu, Nisan başı gelecek deniyordu?
51d yi nereden alabilirim diye bakinirken simdi 51e de aklim kaldi, umarim 2200 gibi bir fiyattan girer piyasaya da bekledigimize deger. Nereye baksam cok yakinda gelicek diye yaziyor ama tarih vs yok. Black panel olmasi cok iyi oldu,malum yansima olayina da bir cozum olmustur umarim. 7 aylik biri olunca da beklemek izdirap gibi geliyor.
Yarin ist.bilisimi ariyim belki bir tarih yada fiyat verebilirler.
Geçen ay koltuk takımı aldım 2200TL Bakındığım telefonun tahmini fiyatı: 2200TL İlgilendiğim televizyon tahmini fiyatı: 2200TL
var bi gıcıklık...
Mayısta filan stoklarda görmeye başlarız bu plasmaları. Yavaş yavaş giriyor artık 2012 modeller pazara. Ben lansmanda inceleyebildiğim kadarıyla özellikle siyah seviyesi başta olmak üzere genel olarak memnun kalmıştım yeni seriden.
Biraz once ist bilisim ile konustum, giris gorunmuyormus o yuzden herhangi bir bilgi veremediler.
bu tv neden hala gelmedi acaba Türkiyeye getirilmeyecek mi merak ediyorum
d550 ye göre avantajları:
smart tv kutudan 2 adet 3d gözlük cıkması daha iyi bir panel.
hala piyasada yok.
Haziranı gecmez umarım gelisi..
Diğer markalar da lansmanını yaptıkları ve fuarlarda boy gösterdikleri modelleri henüz piyasaya sunmadılar. Yılın yarısı geçiyor ama hala birbirlerini bekliyorlar.
Böyle olunca en çok model sunma cesareti gösteren Pana bile bütün modellerini sunmadı, hala ST50 serileri ile idare ediyor.
Bu model hakkında hiç bir bilgi yok.ne zaman geleceği konusunda kimse hem fikir değil.
LG ve Panasonic 2012 modelleriyle pazara girdiler. Samsung'un aslında babalar günü ve Avrupa kupası satışlarını geçireceğini düşünmüyordum ama bu gidişle öyle olacak gibi görünüyor.
G bENCE GELIR E550 AMA DAHA HABER YOK
quote:
Orijinalden alıntı: HD_MAN
G bENCE GELIR E550 AMA DAHA HABER YOK
Arkadaşım çoktan gelmesi lazımdı.Burda beceriksiz pasif olan samsung Türkiyedir..Başta Led panelleri getirdiler.onların belli süre reklamını yapacaklar.sonrasında eğer canları isterse P-e550 getirirler.ama hiç umudum yok.samsung led panellere daha çok önem veriyor..
haziran oldu hala samsung 2012 plazmalarından ne gelen var ne haber acaba türkiyeye getirilmeme nedeni nedir gecen sene satıs yapamadılar mı?
kar marjı düşük desek yanılırmıyız acaba!edlere 4000 5000lere satmak varken aynı ekranı niye 1500 2000e satmak istesin.önce bi ES serisi ledlerin kaymağını yesin sonra belki. benim düşüncem bu yönde başka bi neden de olabilir tabiki.
geçen gün bu paneli aldığım yere gittim bana sattınız ama hala türkiyeye giriş görünmüyor dedim. elemanlar şaşırdı nasıl satışı yapılmış size anlamadık dediler. beni satışı yapan ilgili kişiyle görüştürdüler. sorun olmadığını türkiyeye giriş yapar yapmaz bana göndereceklerini ama hala ne zAMAN geleceğinin belli olmadığını söyledi. bende ikna oldum çıktım. bakalım işallah bu kadar beklemeye değecektir. bu televizyon gelmediği için avrupa şampiyonasını kaçırmamak için gittim 32d5000 aldım bitanede durduk yere 1000 tl daha gitmiş oldu...