Şimdi Ara

samsung 550P5C ısınma sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bunda leptop soğutma performansıda katkıda bulunur ortalama 5-10 derece arası oyunlarda etki sağlayabilir yeni makine çünkü.bazı leptoplarda sağlamıyor bunun nedeni fanlar toz kaptıktan sonra soğutucu pek işe yaramaz.
  • arkadaslar bugun pes 12 yı yukledım ama samsung un kendı ekran kartı amd hd 4000 var gerekmedıkce nvidia yı calıstırmıyo oyuna gırer ekran kartımın yeterlı olmadıgını soyledı yoksay dedım ama oyun un menusune gelınce de yıne ekran kartı devreye gırmedı ben kendım sokamazmıyım ekran kartını devreye
  • pes'in en büyük sıkıntısı bu alihan düşük sistem gereksinimi olduğu için ekran kartları içinde hd3000 dahili grafik bile geçiyor bunun için sorun oluyor sen nvidia denetim masasından ayarları yapmamıştın galiba .masaüstü sağ tıkla nvidia denetim masasınanda 3d ayarlar bölümünde kart seçenekleri göreceksin onu yüksek grafik işlemcili nvidia yap aynı yerde program ayarları bölümü göreceksin orada özelleştirilmiş program seçeneği var oraya oyunun exe'sini yerleştir ve altında yine kart seçeneği göreceksin onuda yüksek gafik işlemcisine ayarla tamamdır.
  • pekı bu dedıgın seylerı yaptım ayarları yapmadan once dusuk seylerde ekran kartını kullanmıyodu yanı devreye gırmıyodu sımdı ekran kartı hep deverede mı olcak hep calısacak mı yanı ?
  • hayır,yüksek grafik uyguılamalarında direkt devreye girecek normal kullanımda yine dahili grafik kartını kullanacak.
  • sağol tesekkur ederım kardesım bı arkadasım bana su notebook sogutucusunu onerdı sızce ıyımıdır ?http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/thermaltake-cl-n0015-massive23-lx-10---17-notebook-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=51656
  • 50 tl dediğin için bunlardan önermedim 20cm fanlı benim sana önerdiğimde öyle ama şu var bunda kauçuk kullanılmış alüminyum kasa olması soğutmaya yardımcı olur çokta şekilli yapmışlar ona arkadaşın aldanmasın kendi kullanıyorda memnunsa söyleyecek bir şey yok ama şekle bakarak söylüyorsa ben almam şahsen alüminyum olsun meselahttp://www.vatanbilgisayar.com/sogutma-sistemleri/xigmatek-npc-d212-shield-12---17-aluminyum-notebook-sogutucu-(2-port-usb)/productdetails.aspx?I_ID=57214

• fan devır ayarı felan var mı bunun yoksada baya etkılı bı sogutma saglar mı yanı 10 derece felan
  • laptop un kendı fan ını oyunlardakı gıbı calıstırsa bostaykende sıcaklık 30 dereceye bıle duser turbo mode alsamda oyundakı gıbı hava uflemıyo dısarı bunun bı ayarı felan yok mu kardesım
  • turbo moda alsanda normal kullanımda ya da boşta kendini sessiz moda alıyor okadar şiddetli hava üflemez kendini ayarlıyor.ağır uygulama da otomatik açıyor ben soğutucu kullanmıyorum yaz'la kış sıcaklıkları oyunda bende fark etmiyor aynı 3-5 derece ektsradan artış sağlamıyor,soğutma sistemi iyi olduktan sonra sorun olmuyor.soğutucunun fan ayarı varmı bilmiyorum ama muhtemelen var soğutucu oyunda 10 derece fark edermi denemeden bir şey diyemem ama yaz sıcağında okadar etki edeceğini sanmıyorum en basitinden kullanan arkadaşlar sıcaklıkların ortalama 80 derece olduğu yönünde yani 85-90 derece aralığında ısınan bir leptopta yaptığı soğutmadır.
  • diğer izlenimlerinizi de yazarsanız pek çok kişi faydalanacaktır
  • laptop un tek hava cıkıs yerı var 1 tane fan ı var galba o yuzden ısının parçalar dıger parcalarıda ısıtıyo sanırsam bırde touchpad ve klavye ısınıyo bu 3 sorunu var dıger parcalardır ozellıklerıdır ekran gorutusudur her seyı ıyı ama sogutması bıraz kotu gıbıme geldı ama fan ayarını yapılabılırse cok ıyı olur cunku oyunlarda laptop un ıcındegı sıcagı cok ıyı atıyo dısarı normal oyunda degılken soguk ufluyo yanı ıcındekı sıcagı atabılse laptop 35 40 dereceyı gecmez ama laptop un batarya omrunu dusunduklerı ıcın turbo mode de normalmıs gıbı calısıyo yanı fan ayarının nerden yapılabıldıgını bılen var yardımcı olabılırmı vercenik kardesım sana cok tesekkur ederım bana cok yardımcı oldun cok sagoll butun oyunları akıcı bı sekılde oynuyorum crysıs ı denemedım ama
  • Alihan hocam paylastigin sicaklik degerleri gayet iyi 40dk bf oynamissin ve islemci sicakligi 81 i gecmemis acaba senmi biraz hassas davraniosun bu konuda ? Cihazin kasasi metal olsaydi belki sicaklik birazdaha dagilabilirdi sanirsam plastik kasa var bu modelde?Ayrica sogutucularin cok ise yaradigini dusunmuyorum ben.Bosuna para verme.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nasıl desem ben ellerım sıcaga karsı dayanıkla degıl elleyınce bana cok asırı sıcak gelıyo ama bı kac arkadasım var onlarada gosterdım onlarda gayet normal dedi sorun bende yanı :D ama tocuhpad e ve kalvye nromal bostyakende ısınıyo odamı normaldır acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alihan1335

nasıl desem ben ellerım sıcaga karsı dayanıkla degıl elleyınce bana cok asırı sıcak gelıyo ama bı kac arkadasım var onlarada gosterdım onlarda gayet normal dedi sorun bende yanı :D ama tocuhpad e ve kalvye nromal bostyakende ısınıyo odamı normaldır acaba ?

sana öyle geliyordur bence, gene arkadaşlarına test ettir
  • klavyede neredeyse hıc yok sadece oyun oynarken oluyo ama touchpad de var oda sanırsam kendı elımın sıcaklıgı olabılır cunku touchpad ı kullanıyorum mouse alcam daha laptop sogutucusuda alcaktım ama gerek yok dıyınce arkadaslar vaz gectım
  • ali takıntı yapıyorsun bu konurda :)touch pad'ı kullanmayı seven biri değilin kablosuz optik fare al ısı sarfiyatı makinenin iyi ama soğutucu istedin diye önerdiö.almanda gerekmez.tuochpad'a eli sürte sürte sürtünmeden ısınma olur buna birazda vucut sıcaklığın etki ediyor nekadar ısındığını bende merak ettim netbook kullnadın mı daha önce alan arkadaşlardan böyle şikayet gelmedi.
  • daha once kendı notebook um degılde baskalarınınkını kullandım ama hıc touchpad ı nı kullanmıyodum zor geldıgı ıcın masaustunde hıc bu kadar ısınma olmadıgı ıcın bana fazla geldı ya haklısın :D cok tesekkur ederım yardımların ıcın cok sagoll :) baska arkadaslarda konuya bakıyodur notebook gercektende cok ıyı ve cok hızlı vatan computerde artık kalmadı s02tr ler ama baska sıtelerde %25 ındırıme felan gırdıgınde kacırmasınlar bazı arkadaslar dıger markaları beklıyo ama dıger markalarda daha ıyı ekran kartı veya ıslemcı kullanlcaktır ama bu fıyatta olmaz 3.000 tl den baslar gıbıme gelıyoo zaten teknolojıye yetsemessın buldugun en ıyı fırsatta ıyı bır urunu almak gerekır yardım eden herkese cok tesekkur ederım :)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.