Şimdi Ara

Samsung 55RU7100 yeterli mi? Sony 55XF9005 mi almalıyım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
2.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ilk defa kimsenin kimseye laf sokmadığı bir konu okuyor olabilirim. teşekkürler. tabi henüz.

benim konu sahibinden tek farkım maç ve netflix sever oluşum. baktığım tv ler aynıydı fakat yan açıydı, bulutlanmaydı, ışık sızmasıydı q70 e kadar geldim.

sizce normal tv kanalları, netflix ve lig tv için q70 e çıkmaya gerek var mı?
  • Kalsiyum 17 kullanıcısına yanıt
    120 hz demeseydiniz iyiydi :)
    En az 2 bin lira artı maliyet demek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: torinspec

120 hz demeseydiniz iyiydi :)
    En az 2 bin lira artı maliyet demek
    şimdi öncelikle full-array / edge lit sorunuza cevap vermek gerekirse, elbette Full Array edge lit' ten temelde avantajlı, fizik gereği. Ancak edge-lit olup Full Array bazı kötü panellerden daha homojen siyahlar ve görüntü sunabilen VA paneller de var mı, evet. Yani full-array = harika görüntü değil. Tersi de değil.

120 hz konusunda yine yanlış anlamayın, 120hz dünyanın en önemli meselesi olup, tek faktör yine değil. Sağlayabilirseniz iyi olur, artık çoğu kaliteli panel bu hızda çünkü. Bütçenizi çok zorluyorsa tercih sizindir. Bir gözüme çarpan da mesela 55ru8000 120hz bir panel ancak stoğu kalmamış. Başka markalarda da stok sıkıntıları var gördüğüm kadarıyla, aradaki 2.000 lira fark biraz da bundan, tükenen modeller var.

TV meselesi zaten tamamen verim/beklenti/bütçe meselesi. toplamda detaylara ya da tek bir özelliğe takılı kalmayın, tv'nin komple görüntü kalitesi ve fiyatı önemli. 120hz olmaz ama kontrast oranı çok iyi olan, genel olarak görüntü kalitesi üst düzey bir paneli iyi fiyata bulursunuz; kaçırmazsınız. Açıkçası her paneli de ezbere bilmediğimizden, fiyatları da değişken olduğundan herkes kendine göre modelleri belirli bir aralığa getirdikten sonra en verimli yorum yapmak mümkün.

size sorduğunuz lg um7450 ve samsung ru7100 üzerinden, kendi fikrimi yazayım. Yanlışım varsa bilen düzeltsin ancak LG' nin bu modeli baktığım kadarıyla UM7300 ile aynı özelliklerde, kozmetik farklar haricinde ve paneli de ips.

bu iki model arasında önceliğim yanlardan daha az kayıpla izlemek değilse tereddütsüz RU7100' ü tercih ederdim. Size de film öncelikse bunu tavsiye ederim. Film, çoğunlukla ışıklar kapalı izlenir varsayımı sizin için doğruysa, RU7100' ün kontrast, siyah derecesi ve homojen görüntü sunma verimi gördüğüm kadarıyla epey daha iyi. Bunlar karanlık ortamda daha da kendini belli edecek şeyler.

UM7300 ile RU7100 rtings kıyaslamasında da; kontrast oranı ve homojenlik özelliklerinde 7100 epey daha iyi sonuç vermiş.
    LG ise aydınlıkta izleme şartlarında -mesela üstüne avize ışığı vuruyorsa- daha az yansıma yapması çarpraz izleme açılarında daha kayıpsız oluşuyla öne çıkmış. Ayrıca tepki süresinde öne çıkmış, hızlı görüntüde bir miktar daha iyi bulunmuş. benim için bunlardansa üsttekiler daha önemli olduğundan, ru7100 diyorum. eğer um7450 ile um7300 aynı paneller değilse, o zaman bilemiyorum.

(sol Samsung sağ LG)

benim için alttaki görüntüde sağdaki sonuç çok sorunlu;
    Samsung 55RU7100 yeterli mi? Sony 55XF9005 mi almalıyım?

• quote:

Orijinalden alıntı: anexi

ilk defa kimsenin kimseye laf sokmadığı bir konu okuyor olabilirim. teşekkürler. tabi henüz.

benim konu sahibinden tek farkım maç ve netflix sever oluşum. baktığım tv ler aynıydı fakat yan açıydı, bulutlanmaydı, ışık sızmasıydı q70 e kadar geldim.

sizce normal tv kanalları, netflix ve lig tv için q70 e çıkmaya gerek var mı?
    Beklenti önemli (: kimisi q90' a da çıkar, kimisi için simsiyah olması çok önemlidir sadece oled der kimisi için kalite / fiyat / özellik açısından "sweet-spot" denen ürünler makbuldür, başkası smart tv fonksiyonlarına bakar, bir başkası da tüplü 15" tv' den memnun olur.

Bu örnekte Netflix + spor ve hatta sd yayınlar var ki zaten oyun konsolları harici bütün içerik türlerini kapsıyor görüntü skalasında, çök yönlü. film/dizi, hareketli görüntüler + yüksek ve düşük kaliteli yayınlar.

Alternatif model, bütçe ve beklentinizi belirtirseniz incelediğiniz kendi bakış açıma göre yorum yapabilirim Q70' e çıkın ya da çıkmayın yönünde.

• Kalsiyum 17 kullanıcısına yanıt
    Bu detaylı cevap için teşekkürler.
    Dediğiniz gibi her şeyin en iyisini seçmek mümkün değil.
    Bunun için hiç düşünmeyip en pahalısını almak lazım.

120hz ve full array'dan feragat edebilirim.
    Zaten baktığım üst modellerde ikisi birden var, birisi varsa diğeri de var genellikle.
    Bunun dışında panel konusunda yan açısı dezavantajını göze alarak IPS panel almamaya karar verdim.
    Çünkü bu bir maliyet artışına sebep olmuyor benim için.
    Bir de şu şekilde bakıyorum olaya; 10 bin liralık televizyonlarda VA panel kullanılmış.
    Demekki yan açı sorunu göz ardı edilebilir düzeyde diye yorumluyorum bu durumda.

7450 modelini yukarıda bir arkadaş önermişti.
    Panel tercihim sebebiyle LG düşünmüyorum artık.

55RU7100 modelinin yanı sıra bir de RU7400 modelini gördüm bugün.
    Rtings listesinde olmadığı için görmemiştim daha önce.
    RU7100 modeline çok benziyor.
    Parlaklığı biraz daha iyi gözüküyor, bir de kumandası farklı.

• quote:

Bu detaylı cevap için teşekkürler.
    Dediğiniz gibi her şeyin en iyisini seçmek mümkün değil.
    Bunun için hiç düşünmeyip en pahalısını almak lazım.

120hz ve full array'dan feragat edebilirim.
    Zaten baktığım üst modellerde ikisi birden var, birisi varsa diğeri de var genellikle.
    Bunun dışında panel konusunda yan açısı dezavantajını göze alarak IPS panel almamaya karar verdim.
    Çünkü bu bir maliyet artışına sebep olmuyor benim için.
    Bir de şu şekilde bakıyorum olaya; 10 bin liralık televizyonlarda VA panel kullanılmış.
    Demekki yan açı sorunu göz ardı edilebilir düzeyde diye yorumluyorum bu durumda.

7450 modelini yukarıda bir arkadaş önermişti.
    Panel tercihim sebebiyle LG düşünmüyorum artık.

55RU7100 modelinin yanı sıra bir de RU7400 modelini gördüm bugün.
    Rtings listesinde olmadığı için görmemiştim daha önce.
    RU7100 modeline çok benziyor.
    Parlaklığı biraz daha iyi gözüküyor, bir de kumandası farklı.
    7100 7400 7440 bu üçünü canlı yanyana inceledim Samsung mağazasında 2 ay kadar önce. 7100 ve diğer ikisi arasında epey, 7400 ve 7440 arasında az bir fark var. Genelde 7400lerde akıllı kumanda çıkmıyor, arada çıkan var. 7440ların hepsi akıllı kumandalı.

• kamilkamilov K kullanıcısına yanıt
    Bu akıllı kumandayı kullanma fırsatınız oldu mu?
    Rakamların olmaması kullanımı zorlaştırmıyor mu eğer rakamlar sıkça kullanılıyorsa?
  • torinspec kullanıcısına yanıt
    Olmadı ama arkadaşım çabuk alıştığını söylemişti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bu akıllı kumandayı kullanma fırsatınız oldu mu?
    Rakamların olmaması kullanımı zorlaştırmıyor mu eğer rakamlar sıkça kullanılıyorsa?
    ben 10 yıllık Sharp' tan sonra samsung' a geçtim. benim emektardaki akıllı makıllı değildi tabi ama yeni tv' de en sevdiğim özelliklerinden biri kumandası ve arayüz oldu, yalan yok. tabi söyleyeyim, neredeyse hiç Digiturk filan izlemem bu yüzden rakamlarla pek işim olmuyor ama yani bu kumandanın nesini eleştiriyorlar bilemedim. pratik, minimalist, akıllı, küçük. güzel görünüyor modern, arayüzle de %100 uyumlu ve hızlı. birkaç dakikada alışıp sezgisel kullanmak işten olmadı.

bir de kanal değiştirmek için sesli komut da var, "channel 45" diyorsunuz hop oraya gidiyor, illa kumandadan yazmak da şart değil yani.

bu arada yanılmıyorsam ru7400 ile ru7100 arasında hdr10 // hdr 10+ farkı var, 7400' de renk skalası daha geniş bir de akıllı kumanda farklı sanırım. yani aradaki fiyat farkı çok değilse 7400 seçmek mantıklı olabilir.

• samsung 43ru7100 modeline sahibim. samsung büyük ekranlarda başka bir panel kullanmadıysa biraz tecrübelerimi anlatayım yardımcı olur.
    smart tv özellikleri mevcut zaten bunları saymaya gerek yok. netflix gayet güzel akıcı ve pcden kullanıyormuşcasına hızlı. youtube da aynı şekilde. uydu performansında kanal geçişleri ortalama düzeyde ne hızlı yavaş.

gelelim görüntü kalitesi ve diğer özelliklere.
    netflixte 4k içeriklerde çok güzel göze güzel gelen bir görüntü performansı var. detaylar çok iyi renkler yerine ve parlaklık güzel. arka ışık ve diğer renk ayarları fazlasıyla seçenekli. baya bir ayar yapılabiliyor. ayrıca ortam ışığına göre arka ışık ayarını otomatik yapabiliyor. arka ışık 50 son ayarı 20de bile baya baya parlak bir görüntü var. sinema modu olarak gelen ayarı beğenmedim çok sarı yapıyor normal ayarda daha güzel. pcye bağlayıp oyun oynuyorum. şu anki kablom 60hz 4k desteklemediği için 4k 60 hz deneyim yaşamayadım ama 2k oyun oynarken görüntü çok güzel ve görüntüde yırtılma vs yok. pcye bağladığüınzda pc olarak görüyor ve oyun modunu da açabiliyorsun yani hz ayarını yapıyor ve cisimlerin arkasında gölgeleme vs yapmıyor. fif 20 oynarken topun arkasında gölgeleme gibi durumlar yok oyunlar gayet akıcı ve güzel oynanıyor. lg nanocell 8200lü modelle bunun arasında kalmıştım ancak arada görüntü kalitesi olarak çok fark göremediğimden fiyat farkı olduğundan tercih etmedim. o sırada mağazada gördüğüm fiyatına göre en iyi performans sunan tv buydu.

eksileri:
    -ses ekolayzır ayarları kısıtlı.
    -çok güçlü bir hoparlör yok ama ses temiz.
    -panel teknolojisinden dolayı açıyla görüntüde renk kaybı oluyor. izleme açınız geniş olacaksa ips panel tvlere yönelmek gerekir.
    -güneş parlama yapıyor. direk fazlaca güneş ışığı alan bir yere koymamak lazım.
    -piyasadaki tvlere göre tipi çok iyi diyemem standart bir tv gibi duruyor. çok ince çerçeve yok. düz siyah giri bir tv. ayakları sağlam metalden ancak çirkin :)

sonuç olarak 4k tvye giriş yapacak, konsol veya pcyle oyun oynayacak, netflix izleyecek çok yüksek beklentileri olmayan net göstersin renk doğruluğu iyi olsun benim odam küçük direk tvye ortadan bakarım diyenlere tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Philae -- 3 Mayıs 2020; 13:20:49 >

• Samsung RU serisi işimi görecek gibi gözüküyor
    Öncelik 7400/7440 modelleri
    Eğer çok fiyat farkı oluşacaksa 7100
    Kağıt üstünde buraya kadar sanırım
    AVM ler açılınca bir de çıplak gözle görmek istiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Kalsiyum 17

Beklenti önemli (: kimisi q90' a da çıkar, kimisi için simsiyah olması çok önemlidir sadece oled der kimisi için kalite / fiyat / özellik açısından "sweet-spot" denen ürünler makbuldür, başkası smart tv fonksiyonlarına bakar, bir başkası da tüplü 15" tv' den memnun olur.

Bu örnekte Netflix + spor ve hatta sd yayınlar var ki zaten oyun konsolları harici bütün içerik türlerini kapsıyor görüntü skalasında, çök yönlü. film/dizi, hareketli görüntüler + yüksek ve düşük kaliteli yayınlar.

Alternatif model, bütçe ve beklentinizi belirtirseniz incelediğiniz kendi bakış açıma göre yorum yapabilirim Q70' e çıkın ya da çıkmayın yönünde.

Alıntıları Göster
    dediğim gibi kullanımım netflix youtube fox ana haber ve ligtv.. aslında bu aralar iptv..

ilk önce ru nu 7400 7440 a baktım. bütçeyle 65'' e çıkıyordum. sonra okudukça qled ler aklımı çeldi. 55q60 bakarken karşılaştırınca qled leri biraz daha bütçeyi yükselteyim 55q70 alayım dedim. bir ara 55q70 yerine 65q60 mı alsam dedim.. tabi bir ara lg b9 c9 lara gittim geldim.. 100 lira daha 300 lira daha derken kendimi daha büyük kararsızlıkta buldum.. üstüne bir de hepsine zam geldi. tam oldu.

hocam dediğin gibi beklenti önemli. ama artık eskisi gibi paraya kıyıp iyi panelde bulamıyoruz. hem çok para verip hem de istediklerimizin daha azı özelliklerle idare ediyoruz. üzücü

• zortak Z kullanıcısına yanıt
    Aynı olumlu görüşleriniz 58PUS7304 için de geçerli mi?
    Yer sebebiyle 65" kesinlikle mümkün değil ama 58" i biraz zorlayabilirim

• torinspec kullanıcısına yanıt
    Kağıt üstünde panel büyüklüğü harici 2 tv'de aynı özelliklere sahip, Philips olduğu için özellikle iyice kontrol edip almanız gerek.

Işık sızması, ölü piksel, panel içinde toz gibi sorunlar varsa tv'yi kabul etmeyip, iade ederseniz sorun olmaz.

Bu zamanda virüs yüzünden eve servis sokmazdım, ben olsam parayı dövize çevirip ortamın düzelmesini beklerdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zortak -- 7 Mayıs 2020; 2:33:39 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.