Şimdi Ara

Samsung 840 Evo SSD'lerdeki sorun. Firmware Update geldi. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
3
Favori
3.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam valla benim kafam karisti hani beni yanlis anlamayin simdi verdiğiniz linkleri dikkatlice inceledim extrem2 daha iyi evo dan harbiden görülüyor peki o tarz sitelerde neden evo daha yuksek puan almis onu merak ettim acikcasi.hani ben fanboy olan kullanicalar dan değilim sadece istediğim gercekten en iyi performansı almak. Bu arada ilginiz ve sabriniz için teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkan1216 kullanıcısına yanıt
    Kafa karışıklığına neden olacak bir durum yok ortada. İncelemelerde EVO gerideyse geridedir. Sizin attığınız linke çeşitli yorumlar yapılabilir. Ben itibar etmediğim için herhangi bir yorum yapmaya gerek de duymuyorum. Pek dikkate alınmaması gerek sadece. Donanımları inceleyen sitelere bakın, kullanıcıların bench. ile puanlama yaptıkları yerlere değil. Çünkü aynı SSD' farklı sistemlerde, farklı doluluk oranlarında, farklı performanslar verebilir.
  • Haklısınız hocam, Extreme II ve Ultra II'ler mühim bir açığı kapatıyorlar. Şimdi Silicon Power da ufak ufak kendini göstermeye başladı. V300'lere iyi alternatif teşkîl edecek modeller sunuyorlar.

Kısmet olursa Extreme II incelememiz önümüzdeki haftalarda gelecek.

Zât-ı âlilerinizin merâk ettiği modeller varsa onları da listemize almaktan mutluluk duyarız
  • Şuan Samsung 840 evo aldım ama değişebilirim istersem extrem2 alsam kullaninca fark i hissedermiyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 15 Ekim 2014; 0:08:13 >
    Istersen 840 evo yu bırak 850 pro al yinede Günlük kullanımda hiç bir fark hissedemezsin. Testlerde çok küçük oynamalar olur başkada bir şey olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nmm1716

Istersen 840 evo yu bırak 850 pro al yinede Günlük kullanımda hiç bir fark hissedemezsin. Testlerde çok küçük oynamalar olur başkada bir şey olmaz.

nasıl yani windows açılış süresine falan etkisi olmazmı extrem2 olunca .. hiçmi fark olmaz ?
    istersen 850 pro al gözle görülür bir fark hissedemezsin. Istersen 2 tane 850 pro yu raid yap 2 sn oynar yada oynamaz. Ya zaten pc bi 8 sn yede açılır, bi 10 sn yede açılır pc nin her açılışı aynı olacak diye bir şey yok. Kafa bu kadar takmanın bir anlamı yok.
  • Firmware geldi. Konu güncellendi. İlk mesajını baş kısmını okuyunuz.

• Firmware de geldiyse artik 840 Evo 250GB getirttirelim

• Haber için çok teşekkürler hocam.

Firmware güncellemesi yapmadan evvel diskte en az %10 kadar boş alan bırakılması gerektiğini söylemiş Samsung.
  • Solid State Disk kullanıcısına yanıt
    Uyarı olarak bu söylediğinizi başlığa ekledim hocam teşekkürler.

• Evet görünürde bazı Evo SSD'lerde, eski dataları okuma hızları olması gerekenin altında kalıyor. Bu kullanıcılarda daha çok müzik, resim vs. olarak görünebilir ya da film - dizi. Testi yapanlar bu süre zarfında sadece dosyaları bekletmişler sanırım yani ssd'de performans düşüşüne neden olabilecek bir eskitmeye tabi tutulmamış.

Yeni bir update gelebilir yine.

Teşekkürler Emre. Başlığa ekleyeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Evet görünürde bazı Evo SSD'lerde, eski dataları okuma hızları olması gerekenin altında kalıyor. Bu kullanıcılarda daha çok müzik, resim vs. olarak görünebilir ya da film - dizi. Testi yapanlar bu süre zarfında sadece dosyaları bekletmişler sanırım yani ssd'de performans düşüşüne neden olabilecek bir eskitmeye tabi tutulmamış.

Yeni bir update gelebilir yine.

Teşekkürler Emre. Başlığa ekleyeyim.

Ama olay TR'nin yaptığı diğer testler gibi kasıtlı değil. Haber kaynağı zaten ocn kullanıcıları zaten. Bizim forumda da yazdığı eski bir datayı okuma testine tabi tutsa aynı durumu yaşayabilir. Ama okuma sonuçları 50MB seviyelerine düşmüş. HDD mi bu mübarek
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Ne demişler hızlı koşan arap atının
    Samsung'a yakışmıyor bu tür haberler bu konuda beğendiğim bir marka oldu ama bu sorunlar yeni nesil ürünlerde yaşanmaz umarım
  • Sanki biraz kabak tadı verdi bu durum ?

İkide bir nüksetmesi uzun süreli kullanımda yaşanan performans kaybı mı diye düşündürüyor insanı ?

@OneTreeHill

Bu durum da daha sonradan GTX 970 olayına benzemesin ?
  • Arkadaşlar lütfen marka fanlığı yapmayın. Samsungun açıgını buldunuz hemen yerden yere vurun. Kötü iş çıkaran firmanın ürününü tabiki eleştireceksin. Ama yanlı davranmayacaksınız, marka gayırmayacaksınız, işinize geldiği gibi eleştirmeyeceksiniz. Her tarafa eşit davranacaksınız.
  • Öyle oldu bence bu sorunlara tümden çözüm bulunmaz ise bence bu konuda samsung'a olan güven zarar görecektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

Sanki biraz kabak tadı verdi bu durum ?

İkide bir nüksetmesi uzun süreli kullanımda yaşanan performans kaybı mı diye düşündürüyor insanı ?

@OneTreeHill

Bu durum da daha sonradan GTX 970 olayına benzemesin ?

Samsung bir daha firmware yayınlar ama sorun tekrar çıkar gibi geliyor bana. Esas sorun disklerin TLC NAND olması. Hücreye 3 bit saklanıyor ve yoğunluk arttıkça hata riski de artıyor.

• OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    Haklısın, çünkü bu eski TLC mantığıyla üretilmiş bir SSD.

Bildiğin üzere mesela Sandisk Ultra II'de kullanılan TLC Nand'ın mantığı MLC gibi iş yapmasından geçiyor. EVO'da da böyle bir durum olsaydı bu tarz durumlar oluşmazdı zannımca.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.