Şimdi Ara

SAMSUNG B550 Serisi MKV & DIVX desteği aktifleştirme!!!! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
2
Favori
44.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Acil yardım. Arkadaşlar bende Samsung LE 32C350D1WXXC modeli var. Bu modelin film/video oynatma özelliği yok. Bunu nasıl aktif hale getirebilirim. Servis ayarlarına girdim. Film özelliğini açtım. Ancak ses kapalı/çıkmıyor. Menüden sesi ayarlamak istedim. Kulaklık işareti çıkıyor. Ses sorununu nasıl çözebilirim. Ben film özelliğini açtım. Ses sorununu çözmeme yardımcı olurmusunuz. Sizlerinde USB' den film izleme özelliğini açmanıza yardımcı olacağım. TV' nizi en üst versiyona yükseltirim.
  • 40b550 televizyonum var bu işlemleri yapsam bir sorun olurmu ? Diyelim bir sorun çıktı televizyonu eski haline getirebilirmiyim ? Lütfen yorumlarınızı bekliyorum !
  • arkadaslar bende samsung 46B554 lcd tvmin usb den mkv ayarını yapayım derken değiştirdiğim bi ayar yuzunden lcdnin ışığı gitti ses var,cok yakından bakılınca hayal meyal görüntü var nasıl düzeltebilirim?
  • samsung firmasına mail atmıstım bu samsung ürünlerinde mkv izliyebilirmiyim diye utanmadan pişkince sadece müzik ve ses dosyalarnı kullanabiilirsiniz diye mail attılar paylasım için tşk ederim dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Regor

Merhaba,
    Samsung 40B553 LCD televizyonum var. Televizyonun bilmediğim özelliklerini araştarırken tesadüfen bir şey buldum ve denedim. Sonuç pozitif! Şu anda Full HD mkv ve divx filmlerini oynatabiliyor televizyonum. Yalnız DTS ses desteği yok.
    Şimdi gelelim nasıl bu desteği aktifleştireceğimize.

Öncelikle servis menüsünde dikkatli dolaşın yanlış bir işlem sonucu televizyonunuz çalışmaz hale gelebilir. Mesuliyet kabul etmiyorum

1- Televizyonumuz standby durumunda iken sırasıyla INFO, MENU ve MUTE tuşlarına basıyoruz. Daha sonra POWER tuşuyla televizyonumuzu açıyoruz. Karşımızda servis menüsü var.
    2- Menüden "Control" kısmına giriyoruz.
    3- "Sub Option" a giriyoruz.
    4- Divx desteği için "WISELINK MOVIE" yi ON yapıyoruz. MKV desteği için ise "WISELINK WRITE" ve "HIGH DEVICE" ı ON yapıyoruz. Her ikisini istiyorsak bu üçünü ON konumuna getiriniz.
    5- POWER tuşuyla tekrar stanby konumuna dönüyoruz.
    6- Televizyonu açıp keyfimize bakıyoruz.

İyi seyirler.

Orjinal metin:http://www.avforums.com/forums/lcd-televisions/984624-samsung-b550-how-enable-mkv-divx-xvid-playback.html

Böyle tesadüflere can kurban. İsmini vermeyeceğim ama herkesin çok iyi bildiği bir firma 2010 dünya kupası öncesi usbden filim oynatıyor diye samsung le32b551 marka lcd verdi. Sonra gidip iade de edemedim. Ama bu bilgiler sayesinde işi hallettik.

Teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgundem -- 27 Ağustos 2011; 18:10:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sahipfbb

MOKIA bende de 32le553 var ve 2ye bölünmüş 250GB 2.5" harici hdd yi görüyor hiçbir sıkıntı çıkartmadı. sen modeli 750 olarak mı değiştirdin, ben 650 yapıyorum ondan olabilir belkide. açılış süresi 3 kat kadar uzuyor bende de ben film izleyeceğim zaman değişiklik yapıyorum. birde ben sadece modeli değiştiriyorum başka hiç bir ayarı oynamıyorum. Fotoları ekleyeyim belki faydası olur.

SAMSUNG B550 Serisi MKV & DIVX desteği aktifleştirme!!!!

Hocam resim ve bilgiler için teşekkürler..:) Çünkü sanırım bizim işi sen düzelttin:)

• Merhaba,

Bende de LE40B551 cihaz var ve Stand-by'da kırmızı ışık yanarken servis menüsüne giremiyorum bahsettiğiniz gibi INFO,MENU VE MUTE'e basıp sonra da power'a basarak.

Bunu nasıl aştınız?

Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: MOKIA

Neyse arkadaşlar hallettim.
    sorun Sub Option menüsünde yükleme ile diğer ayarlarının da değişmiş olması.
    Eski memü resmine göre ayarları değiştirdim.
    Şu an sorunsuz çalışıypr.

PIP olayıda tamam TV de eksik bişey kalmadı
    teşekkür ederim.

Bu PIP nasıl hallediliyor arkadaşlar?
    Bi yardımcı olun lütfen...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tamirci14

quote:

Orijinalden alıntı: MOKIA

Neyse arkadaşlar hallettim.
    sorun Sub Option menüsünde yükleme ile diğer ayarlarının da değişmiş olması.
    Eski memü resmine göre ayarları değiştirdim.
    Şu an sorunsuz çalışıypr.

PIP olayıda tamam TV de eksik bişey kalmadı
    teşekkür ederim.

Bu PIP nasıl hallediliyor arkadaşlar?
    Bi yardımcı olun lütfen...

PIP tamamdır. Menude aktifleşmiş zaten.
    DLNA kullanan var mı arnızda. Bu özellik aktif oluyor mu?
    37B750 yaptım.
    bir de ben de B6000 LED var, onda da DTS olayını çözme ihtimalimiz nedir?
    Şimdiden teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: keceli32

yardımcı olayım tabiki. bende 2008 ve 2009 a samygo yamalı dosya var. ve kullanıyorum. nereye atmamı istersin. aşağıdakileri adım adım yaparsan sorun olmaması lazım.

T-CHL5DEUC yazılımına Samygo yaması nasıl yapılır :

Kesinlikle 2009 yazılımını tvye yüklemeyin. Samygo özelliklerini desteklemiyor ve eski yazılımlara dönüşe izin vermiyor.

1.http://www.python.org/download/ sitesinden 2.64 versiyonlu yazılımı kurun.
    32 bit için:
    http://www.python.org/ftp/python/2.6.4/python-2.6.4.msi
    64 bit için:
    http://www.python.org/ftp/python/2.6.4/python-2.6.4.amd64.msi

http://www.voidspace.org.uk/downloads/pycrypto-2.1.0.win32-py2.6.zip

adresinden firmware şifreleme işlemlerini hızlandıracak eklentiyi indirin.

Bu eklentiyi kurmazsanız extract yaparken işlem gereği 100 e kadar sayacaktır ve tekrar paketleme yaparken yine 100 e kadar sayacaktır .Sonuç olarak 2-3 dakikalık gecikmeden kurtulmuş olursunuz. Crypto eklentisi sayesinde sadece 1-2 saniye sürüyor.

2.http://sourceforge.net/projects/samygo/files/ adresinden 0.22 nolu samygo pacthi indirin.

3. 2008 versiyonlu yazılımı bir şekilde edinin.

4. Bilgisayarın C ana dizinine T-CHL5DEUC.exe dosyasını çalıştırıp , T-CHL5DEUC adlı klasörü oluşturun.

5. Samygo patch dosyasını winrar programı ile C ana dizinine çıkartın.

6. Başlat / Çalıştır (Start / Run) üzerinden cmd yazarak komut istemciye girin.

7. cd c: yazarak C ana dizine düşün.

8. samygo.py ./T-CHL5DEUC yazın.
    samygo.py <boşluk> <nokta> <kesme>T-CHL5DEUC Arada nokta olması lazım.

9. Yama işlemi başlayacak ve 2-3 dk içinde tamamlanacaktır.

10. Enable VideoAR Fix v1 ( Y/n )? Y tuşuna basın

11. Enable Big Subtitles ( Y/n )? Y tuşuna basın

12. Want to Change Substitle Color ( y/N )?
    Altyazı rengini değiştirmek istiyorsanız Y , istemiyorsanız N tuşuna basın
    Y tuşuna basarsanız yazı rengi yine beyaz renk olarak kalır.
    N tuşuna basarsanız yazı rengi için sayısal değer girmeniz gerekecek.

Örnek değerler :
    Açık gri....: D3D3D3
    Gri..........: BEBEBE
    Sarı........: FFFF00
    Açık sarı..: FFFFE0

http://web.njit.edu/~kevin/rgb.txt.html

veya

http://jdstiles.com/colors/colorboxes.html

adresinden rengi beğenip RGBHex değerini giriniz.
    Girmeniz gereken değerin başına FF yazınız. Örnek FFD3D3D3

Enter New Color Value as ARGB (default 0xFFF0F0F0) : 0xFFD3D3D3

13. Enable Wiselink Player Hack ( Y/n )? Y tuşuna basın

14. Operation successfully completed.
    Now you can flash your TV with ./T-CHL5DEUC directory.

işlemin başarı ile bittiğinin mesajıdır. Başarılı olarak yama işlemi bitince 15 nolu işleme geçin. Hata olursa ekranda başka mesajlar alırsınız. Bu durumda 4. maddeye geri dönüp yeniden başlayın.

15. Usb bellek içine yama yaptığınız T-CHL5DEUC klasörünü kopyalayın.

16. Tvden yazılım yükleme işlemini bitirin.

17. Info+Menu+ Mute (ses kapama)+ Power ( tv açma) tuşlarına arka arkaya basarak servis menüsüne girin. Servis menüsünden :

Wiselink Movie...................: ON
    Wiselink Write....................: ON
    High Dev...........................: ON
    Wiselink WithOut DB............: With DB

seçenekleri değiştirin.

Not : Bu işlemler süresince internet bağlantısını açık tutunuz. squashfs dosyalarını indirmek için internet bağlantısı gerekiyor.

Yama esnasında hata mesajı alırsanız yeni işleme geçmeden önce önceki yama ve T-CHL5DEUC klasörünü silin.
    Her zaman kullanılmamış temiz dosyalar ile işlem yapın.

Bu işlemleri neden yaptık?

1. Tvnizi b650 veya b750 yapmanıza gerek kalmadan en güncel yazılım olan 2008 versiyonunu kullanabiliyoruz . sadece 2003 yazılımında wiselink ve high device aktif geliyor. Diğerlerinde gri renkli oluyor ve aktif edilemiyor.
    2. Tvmiz b650 veya 750 olmadığı için daha hızlı açılıyor.
    3. Eğer tvmizi b650 ve b750 yapmanın zararı varsa bu durumdan kurtulmuş oluyoruz.
    4. Video izlerken sığdırı seçince video ekranı tamamen kaplıyor. Sağında solunda siyah boşluk kalmıyor. Ekrana tam oturmama sorunu çözülmüş oluyor.
    5. Altyazı boyutunu büyütebiliyor ve rengini seçebiliyoruz.

Bu işlemin riski Tvnizi samsungun bir yazılımla güncellemek kadardır. Ne az ne fazla.

Not: 15.03.2010 tarihi itibariyle 0.22 versiyonlu yamaya göre güncellenmiştir.17.03.2010 tarihinde crypto eklentisi linki eklendi.

Sayın Keçeli 32;

Bana 37B550 TV min, 750 Ye yukseltmeden SamyGo yüklemesi yapılıp yapılamayacağı konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Yalnız benim yazılımım 2009.
    Daha eskiye nasıl dönebilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: sahipfbb

Teşekkürler baykaya, ben hepsine birden basıyormuşum hakkaten, şimdi oldu. Oldu da bir iki sorun var, fullhd bir görüntüyü açtım(microsoftun sitesinden indirmiştim) onu 16:9 göstermior 4:3 oranında gösteriyor ve desteklenmeyen ses uyarısı veriyor. biliyorsan yardımcı olursan sevinirim, Ha birde tvnin açılış süresi uzadı bu normal mi. fotosunu ekliyorum.

Epey gçti üzerinden ancak ben daha yeni bulup yaptım ve mkv filmler açıldı ancak sesleri alamıyorum. Tanımlanmayan ses dese de vermiyor sesi demese de vermiyoru. Siz çözebildiniz mi bu sorunu acaba ?

• quote:

evet şimdi ender arkadaşın dediklerini yaptım, gözlemlerim şöyle;

servis menüsüne girdim wiselink without db:withoutDB şeklindeydi onu withDB Olarak değiştirdim.

1- video küçük resimleri movie menüsüne girince görünmüyor ancak video izleyip exit ile çıkarken küçük resimleri film dosyasinin üzerinde gördüm. bu değişikliği yapmadan öncedende bu küçük resimler arada görünürdü. her zaman görünmezdi.

2- önceden video izlemek için movie menüsüne girdikten sonra bir kaç kez tv restart yapar ondan sonra nasıl olursa bir şekilde video dosyası açılırdı, withoutDB yaptiktan sonra bir daha restart yapmadı. bir kaç şekilde zorladım çeşitli şekillerde video açtım ama şimdilik tv restart yapmadı.

3- media player menüsünde "renk görünümünü kullan" diye seçenek "kapalı" olarak geldi.

4- filmi kaldığı yeden devam ettirme seçeneği aktifleşti.

enderin dediği gibi hdd ana dizinine baktım. 2.5 mb lik coredump diye bir dosya var. ama ne zaman oluşmuş bilmiyorum. 1980 nasıl oluyor onu anlamadım. bende öyle bir şey olmadı.

benim gözlemlerim böyle. ender arkadaşın sayesinde herhalde bu sorunu aştık gibi..

Keçeli kardeş konu eskidi ama belki buralardasındır. Ben hepsini yaptım ve e sorunsuz film oynatıyroum ancak ne mkv de ne de divx te ses açılmıyor. Film oynuyor ama ses yok. nedir acaba sorun ?

Unuttum yazmaya tv de de ses yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fanatikforumcu -- 26 Ekim 2011; 13:16:30 >

• b530 modeller için bir çözüm yada fw yok sanırsam ?
  • DLNA MÜMKÜ OLABİLİR

http://forum.samygo.tv/viewtopic.php?f=1&t=4021 BU LİNKTE BİŞELERDEN BAHSEDYO TABİ BU İŞTEN ANLAYAN LAZIM İNCELESİN VE DENESİN BU KONUDA ERBAP BİRİ
  • selam arkadaşlar bendede le40b553 var münüyü açtım fakat birdaha açamıyorum lütfen yardım@
  • Arkadaşlar Samsung LE40B550 tv min içine ettim resmen servis menüsüne girdim ordan LE750 yi seçtim şu an tv açilmiyor. Ekran kendi kendine kapanıp açılıyor. (görüntü yok eski ayarlara dönemiyorum.) Servisi aradım anakart değişmesi lazım diyorlar yardım bekliyorum.
  • 2010 firmware yükledim. servis menüsünden 750 yaptım orda hata yaptım tv açilmiyor.
  • Le32b550 televizyonum var anlatılanları yaptım avi formatlı filmi oynatiyor mkv formatlı 1080p film açtığımda filmi oynatmıyor siyah bi ekran geliyor kumandadan hiç bir tuş etki etmiyor fişini çıkartınca kendine geliyor neden acaba bilen varmı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fanatikforumcu

quote:

evet şimdi ender arkadaşın dediklerini yaptım, gözlemlerim şöyle;

servis menüsüne girdim wiselink without db:withoutDB şeklindeydi onu withDB Olarak değiştirdim.

1- video küçük resimleri movie menüsüne girince görünmüyor ancak video izleyip exit ile çıkarken küçük resimleri film dosyasinin üzerinde gördüm. bu değişikliği yapmadan öncedende bu küçük resimler arada görünürdü. her zaman görünmezdi.

2- önceden video izlemek için movie menüsüne girdikten sonra bir kaç kez tv restart yapar ondan sonra nasıl olursa bir şekilde video dosyası açılırdı, withoutDB yaptiktan sonra bir daha restart yapmadı. bir kaç şekilde zorladım çeşitli şekillerde video açtım ama şimdilik tv restart yapmadı.

3- media player menüsünde "renk görünümünü kullan" diye seçenek "kapalı" olarak geldi.

4- filmi kaldığı yeden devam ettirme seçeneği aktifleşti.

enderin dediği gibi hdd ana dizinine baktım. 2.5 mb lik coredump diye bir dosya var. ama ne zaman oluşmuş bilmiyorum. 1980 nasıl oluyor onu anlamadım. bende öyle bir şey olmadı.

benim gözlemlerim böyle. ender arkadaşın sayesinde herhalde bu sorunu aştık gibi..

Keçeli kardeş konu eskidi ama belki buralardasındır. Ben hepsini yaptım ve e sorunsuz film oynatıyroum ancak ne mkv de ne de divx te ses açılmıyor. Film oynuyor ama ses yok. nedir acaba sorun ?

Unuttum yazmaya tv de de ses yok

kardeş biraz geç oldu ama ses ayarlarından harici ses işaretliyse televizyondan ses alamazsın hiç bi şekilde,bi kontrol ediver...

• LE46A552P3RXXH
    divx ve mkv desteği var mı acaba? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.