Şimdi Ara

SAMSUNG BOOT MENÜ SORUNU (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70
Cevap
4
Favori
160.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Fabrika ayarlarına dönemezsin, recovery alanını siler dikkat et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: borcuhan77

silmesi benim için önemli değil. ben SSD HDD takmak istiyorum. ama öncelikle kendimi sağlama almalıyım tabii.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aliozzcelik

Arkadaşlar aynı problem bende de var söylenenleri yaptım. csm modda win 8 çalışmıyor veya otomatik boot olmuyor illa f10 ile hdd gösterip boot edilmesi gerekiyor, bir başka forumdan okuduğum şeylerde de win 8 csm mode da çalışmaz uefi veya legacy mod seçmen gerek diyor uefiand Legacy seçince kurulum oluyor boot olmuyor uefi tek başına seçince kurulum olmuyor ne acayip işe bulaştım anlamadım..
    işi de hatır için yapıyorum iki gündür uğraşıyorum yardım lütfen..

Selam arkadaşım. Senin ve belkide binlerce kişinin sorununun çözümünü sunacağım.

Öncelikle başka bir arkadaş sırasıyla bir kaç şey söylemiş ve sunduğu çözümde cd yada dvd ile format atmaya yarıyor . Ama günümüzde bir çok insan usb den format atıyor . Ve sorun şu ki cihaz F10 boot menude yada bios ta boot edilmiş usb yi görmüyor.

ÇÖZÜM: Öncelikle arkadaşın dediği gibi biosa girip "advanced " menusu altında " fast bios : disable " yapılacak.

Daha sonra "boot" sekmesi altında " secure boot: disable " yapılacak.

Daha sonra altta açılacak olan "OS Mode Selection" yazan yer " UEFI and Legacy OS " yapacaksınız .

Ve son olarak bilinmeyen kısım "advanced" sekmesi altında " AHCI mode control" kısmını " manual " yapın. Ve altında açılan " Set AHCI mode" kısmını da " disable" yapın .

F10 a basarak kaydedin ve yeniden başlarken F10 a basıp Boot menuyu açın. Format usb si takılıysa zaten ilk seçenekte okuduğunu göreceksiniz ..

Umarım sorunu yaşayan herkesin işini görür .. İyi forumlar.

• MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Sorunun çözümünü yazdım arkadaşım son satıra bakabilirsin .
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavez17

quote:

Arkadaşlar aynı problem bende de var söylenenleri yaptım. csm modda win 8 çalışmıyor veya otomatik boot olmuyor illa f10 ile hdd gösterip boot edilmesi gerekiyor, bir başka forumdan okuduğum şeylerde de win 8 csm mode da çalışmaz uefi veya legacy mod seçmen gerek diyor uefiand Legacy seçince kurulum oluyor boot olmuyor uefi tek başına seçince kurulum olmuyor ne acayip işe bulaştım anlamadım..

Selam arkadaşım. Senin ve belkide binlerce kişinin sorununun çözümünü sunacağım.

Öncelikle başka bir arkadaş sırasıyla bir kaç şey söylemiş ve sunduğu çözümde cd yada dvd ile format atmaya yarıyor . Ama günümüzde bir çok insan usb den format atıyor . Ve sorun şu ki cihaz F10 boot menude yada bios ta boot edilmiş usb yi görmüyor.

ÇÖZÜM: Öncelikle arkadaşın dediği gibi biosa girip "advanced " menusu altında " fast bios : disable " yapılacak.

Daha sonra altta açılacak olan "OS Mode Selection" yazan yer " UEFI and Legacy OS " yapacaksınız .

Ve son olarak bilinmeyen kısım "advanced" sekmesi altında " AHCI mode control" kısmını " manual " yapın. Ve altında açılan " Set AHCI mode" kısmını da " disable" yapın .

F10 a basarak kaydedin ve yeniden başlarken F10 a basıp Boot menuyu açın. Format usb si takılıysa zaten ilk seçenekte okuduğunu göreceksiniz ..

Dünden beri kaç 3 farklı dvd denedim. Gpt disk uyarısı verdi dvdnin biri uefi olmasına rağmen. Dün bu başlığı okudum ama aşağılar inmemiştim. Sorunun bu kadar büyüyeceği aklıma gelmedi. Bir arkadaşa getir ben format atayım dedim. Bir sürü uğraştırdı. Ne biçim laptop bu anlamadım. Bu kadar ayrıntıya ne gerek var. Teşekkürler tekrar. Dün usb taktım görmemişti. Şimdi aynı usb kurulum başladı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilhan3535

@borcuhan77 Teşekkürler.

USB yerine DVDrom ile yükleriz artık..

Allah razı olsun kardeşim, çok büyük bir hayıra geçtin şuan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dediğiniz yöntemler Samsung Series 5 Ultra da işe yaramıyor eğer farklı bi yöntemi olan varsa bekliyorum
    Bu mesaja eklenen görseller:

SAMSUNG BOOT MENÜ SORUNU
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetde

merhaba
    samsung np270e5e notebook wın8 acarken sıstem bır sorunla karsılastı acpı bıos error yazıp her seferınde reset atıyor
    bıosa hıcbır tus ıle gırılemıyor
    recovery baslatılamıyor
    google dan arastırdım dıskı sokun notebook acıkken takın f4 tusu ıle recoveru baslar yazıyordu
    denedım gercekten recovery basladı bıttı ama en son kapanıp acıldıgında aynı sorun yıne basladı
    soktum bıos pılını resetledım
    çıkarıp bekledım
    bıosa yıne gırılmıyor
    ne onerırsınız

Allah razı olsun senden. kafayı yedirdi bana bu pc win95 den beri format atarım pc toplarım böyle lanet bi şey görmedim
    hiç bir tuş çalışmıyor. hd diski söktüm diski pc açıkken diski taktım f4 recovery başladı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: primuss

slm arkadaslar
    samsung np355e5c bios ta boot seçenekleri arasında sadece hdd var ve sadece bunu görüyor başka seceneç yok
    ne yaptıysam optik sürücüyü gösteremedim çözüm ve önerilerinizi beklıyorum
    (WİN ÜZERİNDE HERŞEY NORMAL DVDROM VS SORUNSUZ)

samsung un ''R'' serisimi laptobunuz. zamanında r 521 mi 522 kimi nedir. öyle bir cihazla uğraşmıştım. biosu cok uyuz ama karıştırıp bulmuştum. acılırken samsung logosu geliyor ya ekrana onu devre dışı bırakıp o şekildemi yapmıştım tam hatırlamıyorum. biraz daha uğğraşın çözümü var yani :)
  • borcuhan77 kullanıcısına yanıt
    Hocam paylaştığın bu çözüm yöntemi sayesinde sabaha kadar uğraşıp boot başlatmaya çalıştığım laptopa 5 dk da format attım, Emeğine sağlık, teşekkürler...
  • malibulife M kullanıcısına yanıt
    Rica ederim ,Forumun amacı bu zaten bir faydam olduysa ne mutlu bana.
  • 350v laptop var bende format aticam ama f2 yada f10 bastigimda acilis logosunda takiliyor samsung yazisinda. Acaba donanimsal sorunmu var.

• quote:

Orijinalden alıntı: tekhim

quote:

silmesi benim için önemli değil. ben SSD HDD takmak istiyorum. ama öncelikle kendimi sağlama almalıyım tabii.

Security Boot Configuration'dan Change to Customized Signatures'a tıkladım. Evet evet dedim yeniden başlatın dedi. Başlattım bir halt olmadı. Ne DVD sürücüyü ne de HDD'i görüyor. Format atamıyorum. Recovery'den de bir şey yapamıyorum.

Ayrıca sorunla ilgili olarak.

quote:

Peki sorun çözüldü mü hocam? Kardeşimin arkadaşının bilgisayarında da aynı sorun var. Samsung logolu ekranda kalıyor bir de anca BIOS ekranına girebiliyoruz. orada da boot priority kısmında Windows Boot Manager dışında hiçbir şey yok.

Sorun da şöyle oluşmuş. 4 yıl önce Windows kurulu PC'de 3 gün önce Windows 10'a geçişle ilgili bir mesaj gelmiş ve tıklamış ve geri filan yapmış. Daha sonrasında PC bir daha açılmamış.

@borcuhan77

• quote:

Orijinalden alıntı: mavez17

quote:

NP350V5C - S0ETR Model Notebook'u Olan Arkadaşlar İçin Yukarıda Arkadaşın Anlattığı Gibi Her Ayar Aynı Bir Tek

Set AHCI Mode kısmını desible değil enable yapın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noxen82 -- 20 Kasım 2016; 21:57:28 >

• Konuyu hortlatmış gibi olmayayım ama eğer usb den format atacaklar varsa evvela kurulum dosyalarını microsoftun sitesinden temiz bi usb ye indirin tertemiz, başka yerlerle uğraşmayın aklınız bulanmasın. Sonra usb yi fat 32 olarak biçimlendirin. Bi de arkadaşlar adım adım ilerlemenizi tavsiye ederim. öteki türlü usb yi görmeme durumu oluyor. Mesela pc restart sonra f2 bios sonra advanced menüsünden fast bios diasble yapıp f10 enter. Sonra mecburen f2 tekrar bios, seure boot disable ardından eğer usb ile atacaksanız 3. seçenek legacy seçin. Boot priority (önyükleme önceliği olarak) kısmından 1. sıraya usb alın (artık usb nizi görmüş olması gerekir) f 10 enter. Temiz ve hızlı bir kurulum yapmak istiyorsanız en iyi yol bu sanırım.. Herkese kolay gelsin iyi forumlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramyth

Mutlaka bir yerlerde vardır...

Sen var ya adamın dibisin dibii
  • Bu laptop UEFI destekliyor mu ? UEFI Windows kurdum sıkıntı çıkmadı ama bios halen bios değişiklik yok neden acaba ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: primuss

slm arkadaslar
    samsung np355e5c bios ta boot seçenekleri arasında sadece hdd var ve sadece bunu görüyor başka seceneç yok
    ne yaptıysam optik sürücüyü gösteremedim çözüm ve önerilerinizi beklıyorum
    (WİN ÜZERİNDE HERŞEY NORMAL DVDROM VS SORUNSUZ)

Sanırım win 8 kurulu makinede öyle ise şu şekilde cd boot edebilirsin.

Biosa girmek için F2 tuşuna basarsın

Bios menüde Advanced sekmesi altında

Fast BIOS Mode'a girip Disable yapın

Menude Boot sekmesi altında

Secure Boot'a girip Disable yapın, yaptığınızda altta

OS Mode Selection Seçenegi Açılacak

Os Mode Selection seçeneğine girip

UEFİ OS olan secenegi CSM OS olarak değiştirin

Daha sonra CD-Romu açıp Formt cd sini koyup kapat

Değişiklikleri kaydet çık dediğinde bilgisayar cd den formata başlıycaktır.

hem hort hemde teşekkür oldu , uzun zamandır format atmayınca seçenekleri unutmuşum

• heyysanadiyom kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hala işe yaramasına sevindim..
  • çok teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.