Şimdi Ara

samsung çamaşır makinesi arızası. Lütfen yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim Samsung marka çamaşır makinamdaki sorun için yardıma ihtiyacım var..

Makinanın arızası; hiç açılmıyordu. Kendim elektronikçiyim ana kartında bir kaç kondansatör direnç yanmıştı değiştirdim. Şimdi sorunsuz açılıyor. program seçip yıkamayı başlatıyorum ama 6-7 dakika düzgün çalıştıktan sonra motor veya tambur kısmından ses gelmeye başlıyor. Arka kapağını açtım baktım. motor düzensiz dönüyor. (motorda ark görmedim). Tam dönüyor sonra çok kısa bir süre çıtırt diye bir sesle sarsılıp dönmeye devam ediyor ve bu durum sıklaşmaya başlıyor.Bu ses elektriksel mi mekanik mi çözemedim. Bu ses i duyduğum anda evin ışıklarındaki parlaklık da azalıyor. Anlaşılan o an aşırı akım çekiyor. Makina 12 yaşında fakat Kart yanmadan önce tıkır tıkır çalışan bir makinaydı.

Sizin tecrübeleriniz doğrultusunda nasıl bir yorum yapabilirsiniz?

Gerek görürseniz sorunun videosunu da paylaşabilirim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla.

• Bilye dağıtmış gibi. Takılıp geri yerine oturuyor olabilir. Keşke bir video ile sesi ve arızayı sunsaydınız. Bu şekilde çok sisli bir sorun.

• Cihaz çalışlmıyorken kazanı hızlıca elle çevirin, sıkışma ya da ses varsa kazan rulmanları dağılmıştır, bu sıkışma da motorun zorlanmasına ve daha fazla akım çekmesine neden olur..

ayrıca karttaki değiştirdiğiniz dirençlere ek olarak tny ya da lnk ac-dc entegresinide değiştirmeniz gerekirdi.

ayrıca cihaz inverter modüllü mü, klasik fırçalı motora mı sahip ?

bldc motorlu bosch-siemens cihazlarda inverter modülü arızalandığında, bahsetmiş olduğunuz sesleri çıkarır ve düzensiz dönme hareketleri yapar.

• Kusura bakmayın işlerimden dolayı geç cevap yazdım.

Elle çevirmeye gerek kalmıyor. Yıkama programı başladığında yaklaşık 10 dakika hiç bir sorun yok. sonra arada bu sesler artarak çıkıyor. Sıkmaya geçince hiç sorun yok yine. rulmanda ya da motorda bir sıkıntı olsa sıkma yaparken de sorun çıkarır diye düşünüyorum. Tamir ettiğim karttan şüphe etmeye başladım. acaba motora saçma komutlar mı yolluyor diye. Kart üzerinde bir adet direnç Bir tane de kondansatör ve şüpheli gördüğüm bir triak değiştirdim. hiç açılmayan makine açıldı. programların seçimi su alma vs normal ama yıkamanın bir bölümünde bu durumu yaşıyorum.

video olarak direk yükleyemedim. linke tıklarsanız arıza görünecektir.

Şimdiden cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.

• Bu sesler nereden geliyor? Siz makinenin yanındasınız. Bana videoda rulman gibi geldi.

• gokce_gunaydin G kullanıcısına yanıt

Motor üzerinde tako jeneratör mıknatısı ve tako jeneratör bağlantılarını, motor fırçalarını ve ana kart üzerinde sürücü triyakı kontrol edin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.