Şimdi Ara

Samsung cihazlarında kritik açık: Yama yayınlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung cihazlarında kritik açık: Yama yayınlandı

Her yıl yüz milyonlarca kişiye ulaşan Samsung telefonlarında kritik bir açık ortaya çıktı. Oldukça eskiye giden açık sayesinde kullanıcının haberi olmadan telefonlarda bir takım kritik fonksiyonlara erişmek mümkün. 

Samsung telefonlarında açık

Kryptowire tarafından tespit edilen CVE-2022-22292 açığı Android 9 ve 12 arasındaki işletim sistemleri arasında etkili oluyor. Telefon uygulaması içerisinde güvensiz bir bileşenin sebep olduğu açık, uygulamaların sistem seviyesinde fonksiyonlara erişmesini sağlıyor. 

Ayrıca Bkz.Samsung’da skandal: Soruşturma başlatıldı

Uygulamalar sistemi fabrika ayarlarına döndürebiliyor, telefon görüşmeleri yapıyor, uygulama yüklüyor ve HTTPS güvenliğini zayıflatabiliyor. Bu esnada kullanıcıdan herhangi bir izin istenmiyor. 

Kasım ayında Samsung’a iletilen açık firma tarafından yüksek riskli olarak kabul edilerek yamanmış. Şubat ayı güncellemelerinde yamanın telefonlara dağıtıldığı belirtiliyor. Yine de aradaki iki-üç aylık dönemde açıktan etkilenen kullanıcılar olabilir. 

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2022/04/06/samsung-factory-reset-vulnerability/

• Eee şimdi S9 sahipleri ne yapacak öyle bekleyecek mi hacklenmeyi? Yazılım desteğini kesmek bu çağda yasaklanmalı artık. Her şeyimizi telefonla yapar olduk. Yenisi al demekle olmuyor bu. Çalışan telefonu niye çöpe atayım sırf firma keyfine güncelleme vermiyor diye?

• fendur kullanıcısına yanıt
    S9 sahiplerine de hala güvenlik güncellemesi veriliyor. Sadece Android güncellemesi gelmiyor.

• Yani bundan sonra ne yapacaklar diyorum. Bende de Note 9 var Android 10 da kaldı sadece 4-5 ayda bir güvenlik güncellemesi geliyor (Yılda 4 güvenlik güncellemesi). Ama bize de 1 seneye artık güvenlik güncellemesi gelmeyecek (Artık 2 ye düşecek sonraki sene yok).

• S9 güvenlik güncellemelri alıyor ama S7 almıyor. S7'si olanlar telefonlarını çöpe mi atsınlar şimdi.

• Galaxy S9 o güncelleme geldi. Sanıyorum o. 1 Mart güncellemesi diyor. Tarih 6 Mart. Büyük ihtimalle odur....

• myhotyro M kullanıcısına yanıt

S7 bu açıktan etkilenmiyor. Haberde Android 9 ve 12 arasını etkilediği belirtilmiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • myhotyro M kullanıcısına yanıt
    S7 Kullanan root atıp GOS kapatacak veya ROM atıp devam edecek.

Tabi bataryanın sağlam olduğunu varsayar isek.

• fendur kullanıcısına yanıt
    Normalde S9 u bırakıp 15 Mart'ta Poco X4 Pro 5G ye geçmiştim. Dün siz öyle yazınca S9 u şarj edip açıp güncellemeleri denetledim ve yukarıdaki güncellemeyi indirip kurdu. Geliyor yani...

• MHEC kullanıcısına yanıt
    S7 serisinde arka kapıları zaten var. Note7 aldıktan 1 hafta dolmadan komple kapatıldı. İade etmezsem elimde kalacaktı.

• OverClocK1ng kullanıcısına yanıt

Ben bundan sonra olacak açıklar için yazmıştım. Bende de Note 9 var evet biliyorum güncelleme geldiğini ama işte bundan sonra gelmeyecek. Biraz yanlış anlaşılma oldu.

• 10 sene samsung kullanicisiyim 3 senelik hala s7 kullanıyorum memnun muyuz? Güncelleme YOK iphone 7 güncellemesi devam ederken s7 edge güncelleme devam ettiği samsung kurucusu sağolsun güncellemesi devre dışı bıraktı s7 edge sebepsiz hatalar vermekle bir türlü kurtalanmıyorum arkadaşın alma çöp demişti iphone x al daha iyi diyor meğerse arkadaşım haklı hanedanda çöp boşuna yazılım parasını ödüyoruz samsung nedir pasaport ile yurt dışına imei için para verdin ona 2 gündür kapanı verdi telefoncu götürdüm yazılım attılacak 120 tl istendi idare edebileceğini çalışacağım xiaomi mi 11 alırım 1 daha kullamam evde yedek durcak

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.