Şimdi Ara

samsung clp-300 ve canon lbp-5000 renkli lazer seçimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
5.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • evet ofis. okul ve kırtasiye işlemleri için birebir
    yalnız ürün biraz büyük bir de açılış , ilk çıktı alma süreci 3-5 dakikayı buluyor
  • canon lbp-5000 için Bimeks ve hepsiburada'da fiyatı gayet uygun şu sıralar. World playclup kartı da olunca daha da uyguna geliyor (390/360 YTL + %25 world puan kadar)
    Bu fiyat / fermormans aralığında ofis kullanımı için ekonomik olarak dolum yapılabilen ve sorunsuz olarak çalışacak bir renkli lazer yazıcı tavsiyesi olan var mı?
  • Dün LBP 5000' i satın aldım. renkli fotoğraf çıktıları son derece berrak ve kaliteli memnun kaldım fakat maalesef bu çıktıları sadece 80 gramlık normal fotokopi kağıtlarında alabiliyorum. elimde xerox 160 gr renkli fotokopi kağıdı var bunu kullandığımda kağıdın ön ve arkasında kömürleşmiş ve kağıda bulaşmış toner parçacıkları oluşuyor resim beyaz lekelerle ve kalitesiz çıkıyor yada bir bölümü hiç çıkmıyor. yazıcı ayarlarından kağıt tipi heavy ( ağır ) seçmeme ve yazıcı manuelinde yer alan troubleshoot sayfasında tavsiye edilen ek ayarlara rağmen özellikle kağıdın tamamında kömür gibi toner zerreciklerine ve kalitesiz çıktılara engel olamadım . Yağlı fotoğraf kağıdında ise hiç deneme yapmadım Bu sorunla ilgili tavsiyede bulunacak arkadaşları bekliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: _...Echoes..._

Dün LBP 5000' i satın aldım. renkli fotoğraf çıktıları son derece berrak ve kaliteli memnun kaldım fakat maalesef bu çıktıları sadece 80 gramlık normal fotokopi kağıtlarında alabiliyorum. elimde xerox 160 gr renkli fotokopi kağıdı var bunu kullandığımda kağıdın ön ve arkasında kömürleşmiş ve kağıda bulaşmış toner parçacıkları oluşuyor resim beyaz lekelerle ve kalitesiz çıkıyor yada bir bölümü hiç çıkmıyor. yazıcı ayarlarından kağıt tipi heavy ( ağır ) seçmeme ve yazıcı manuelinde yer alan troubleshoot sayfasında tavsiye edilen ek ayarlara rağmen özellikle kağıdın tamamında kömür gibi toner zerreciklerine ve kalitesiz çıktılara engel olamadım . Yağlı fotoğraf kağıdında ise hiç deneme yapmadım Bu sorunla ilgili tavsiyede bulunacak arkadaşları bekliyorum

ben 200 gr. lık HP fotoğraf kağına çok iyi çıktı aldım, sendeki sorun ya kağıtla ilgili gramajla değil, kağıdın doğru yüzüne çıktı aldığından emin ol. birde laser fotoğraf kağıtları var onlarda iki yüzüde kullanabiliyorsun bir sorun genellikle yaşanmıyor.

• hocam bu fotoğraf kağıtları ile yazıcıdan fotoğraf çıkarmak fotoğrafçıdan çıkarmaktan daha pahalıya geliyor değilmi?
    mesela bir adet 10*15 fotoğraf kağıdı kaç liraya maloluyor?
    tane hesabı kaça geliyo acaba?

quote:

Orjinalden alıntı: hakki21

quote:

Dün LBP 5000' i satın aldım. renkli fotoğraf çıktıları son derece berrak ve kaliteli memnun kaldım fakat maalesef bu çıktıları sadece 80 gramlık normal fotokopi kağıtlarında alabiliyorum. elimde xerox 160 gr renkli fotokopi kağıdı var bunu kullandığımda kağıdın ön ve arkasında kömürleşmiş ve kağıda bulaşmış toner parçacıkları oluşuyor resim beyaz lekelerle ve kalitesiz çıkıyor yada bir bölümü hiç çıkmıyor. yazıcı ayarlarından kağıt tipi heavy ( ağır ) seçmeme ve yazıcı manuelinde yer alan troubleshoot sayfasında tavsiye edilen ek ayarlara rağmen özellikle kağıdın tamamında kömür gibi toner zerreciklerine ve kalitesiz çıktılara engel olamadım . Yağlı fotoğraf kağıdında ise hiç deneme yapmadım Bu sorunla ilgili tavsiyede bulunacak arkadaşları bekliyorum

ben 200 gr. lık HP fotoğraf kağına çok iyi çıktı aldım, sendeki sorun ya kağıtla ilgili gramajla değil, kağıdın doğru yüzüne çıktı aldığından emin ol. birde laser fotoğraf kağıtları var onlarda iki yüzüde kullanabiliyorsun bir sorun genellikle yaşanmıyor.

• hocam bu arada size bir sorum daha olacak
    ne kadardır bu aleti kullanyorsunuz acaba? ben daha 2 ay oldu kullanalı.
    renkli 1000 sayfa çıktı aldım ama hala toner seviye göstergelerindeki 6 kademeden bir tanesi daha eksilmedi.
    acabatoner miktarı azaldıkça 6 kademe birer birer eksiliyormu yoksa tonerin eksildiği anlaşılmadan (göstergeler düşmeden) pat diye mi bitiyor bunlar.
    bu konuda kullanmış olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

quote:

quote:

• Bakıyorum burada herkez bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuş. Cihazı hayatında cıplak gözle görmemiş olanlar bile yorum yapıyor. Benim diyeceklerim Samsung CLP 300 hakkında bu modelin tonerini dolmadığı nereden çıktı gayette kolay dolan tonerleri var istiyen olursa söylesin nereden nasıl alınacağı hakkında yardımcıda olurum. Bazıları drumdan dolayı kötü demiş siyah beyaz 20000 renkli 12500 sayfa çıktı veriyor ve sıfır drum ünitesi 75 dolar civarında sonuçta matbaa değiliz yaptıgınız baskı adedi yüksekse zaten bu seviyede printer almayın zarar edersiniz gidin daha büyük bir alet alın atık toner hazneside 10-15 saniyede temizlenilecek kadar kolaylıkta bir alet. Neden bu tip yorumlar yapılmış anlamış değilim aleti kendim kullanıyorum ve demo toneri bittikten sonra muadil toner aldım cipleri 2.5 3 ytl gibi bir fiyattan bulabiliyorsunuz tonerin altında kapagı var ve oradan doldurmak 3 dakikamı almıyor. hatta çok sık dolum yapacaklar 90 YTL ye cip için ressetleme aletide satılıyor piyasada. Bunun dışında alet biraz yavaş ve fotoğraf baskıları çok çok iyi değil ama yukarıda adı geçen aletlerle yarışabilir seviyede.

• hocam biz de burada sonuçta canonun bayiliğini yapmıyoruz.
    siz nasıl kendi sahip olduğunuz samsungu savunma ihtiyacı hissediyorsanız
    bizde aynı psikolojiyle kendi kullandığımız ve son derece menun kaldığımız canon 5000 in olumlu yönlerini sıralıyoruz.
    ayrıca olumsuz yönlerini de belirtmeden geçmiyoruz
    samsung ile de bir alıp veremediğimiz bir şey yok

quote:

Orjinalden alıntı: tenay2000

Bakıyorum burada herkez bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuş. Cihazı hayatında cıplak gözle görmemiş olanlar bile yorum yapıyor. Benim diyeceklerim Samsung CLP 300 hakkında bu modelin tonerini dolmadığı nereden çıktı gayette kolay dolan tonerleri var istiyen olursa söylesin nereden nasıl alınacağı hakkında yardımcıda olurum. Bazıları drumdan dolayı kötü demiş siyah beyaz 20000 renkli 12500 sayfa çıktı veriyor ve sıfır drum ünitesi 75 dolar civarında sonuçta matbaa değiliz yaptıgınız baskı adedi yüksekse zaten bu seviyede printer almayın zarar edersiniz gidin daha büyük bir alet alın atık toner hazneside 10-15 saniyede temizlenilecek kadar kolaylıkta bir alet. Neden bu tip yorumlar yapılmış anlamış değilim aleti kendim kullanıyorum ve demo toneri bittikten sonra muadil toner aldım cipleri 2.5 3 ytl gibi bir fiyattan bulabiliyorsunuz tonerin altında kapagı var ve oradan doldurmak 3 dakikamı almıyor. hatta çok sık dolum yapacaklar 90 YTL ye cip için ressetleme aletide satılıyor piyasada. Bunun dışında alet biraz yavaş ve fotoğraf baskıları çok çok iyi değil ama yukarıda adı geçen aletlerle yarışabilir seviyede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melifkaya -- 27 Aralık 2008; 21:25:34 >

• clp315 de aynı şek,ilde laınmaz bir cihazmıdır

dolum sorunumu var onunda caba

ayrıca demomu geliyor toneri
  • canon 5000 i ilk defa doldurttum.
    1100 sayfa siyaz beyaz çıktıda bitti toner. ( ama ben biraz hor kullandım. fotoğraf çıktısı falanda aldım siyazh beyazdan. o yüzden normal kullanımda dedikleri gibi 2500 gider tahminimce.)
    bir de doldurturken sağlam bir yere doldurun bence.
    ilk doldurttuğumda sonuç berbattı. hemen geri götürdüm ve kullandığı toner tozunu değiştirince mis gibi oldu.
    aksarayda bile 40 tl ye dolduruyorlara istanbul gibi büyükşehirlerde sanırım daha avantajlı olur.
  • benim merak ettiğim bir soru var... kuşe kağıt kullanıyorum 90gr. lık.. evde değil kırtasiyede büyük lazer yazıcılarda baskı alıyorum..
    şimdi külfetli ve zahmetli olmaya başladı artık... bende canon lbp-5000 almayı düşünüyorum ama özellikle kuşe kağıt ile nasıl baskı alırım..
    tatmin edermi beni... elinde kuşe kağıt olan , daha önce kuşe kağıda canon lbp-5000 de baskı alan memnun olan bana görüşlerini belirtirse çok sevinirim...
    çıktının kuşe kağıda parlak ve canlı olması benim için çok önemli...
    şimdiden yardımlarınız için teşekkürler..

Dip not: birde bu canon yazıcıyı kendi kağıdımızla ,gözümüzle test edebileceğimiz deneyip çıktı alabilceğimiz bir yer varmı acaba İstanbul'da...
  • dh nın en ilgisiz bölümü Yazıcı/Tarayıcı bölümü olsa gerek... nezaman birşey yazsam hiç cevap alamadım.

çok entresan ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: melifkaya

-hocam bu yazıcı da fotoğraf çıktısı a4 e çıkıyor. yağlı kağıda pek iyi çıkmıyor. çok üst düzey bir donuç beklemiyorsanız sorun yok. şahsen fotoğraf kalitesi beni fazlasıyla memnun etti.

-siyah
    kırmızı
    sarı
    mavi olmak üzere 4 toneri mevcut. hepsi için ayrı ayrı alınıyor.

-tek tonerin dolumu35-50 ytl arası. ama inanın tonerler kolay kolay biteceğe benzemiyor.

-püskürtmeliye göre avantajı, toplam çıktı maliyetine göre çok daha hesaplı olması
    kartuşun donması gibi başağrısı yapmaması.

quote:

Orjinalden alıntı: Hypericum

Arkadaşlar bu canon lbp-5000 gayet uygun gözüküyor buradaki yorumları okuyunca ancak renkli lazer yazıcılar hakkında
    bilmediğim bazı şeyler sormak istiyorum:
    Özellikle Canon lbp-500'de olmak üzere,
    -Bu yazıcılarda fotoğraf baskısı yapılabiliyor mu, yapılabiliyorsa hangi tip kağıtlarda ve ne şekilde oluyor?
    -Dolum yapıldığında veya yeni toner alındığında her renk için ayrı ayrı mı alınacak yoksa birden çok renk içeren tonerler
    mevcut mudur?
    -Toner ve dolum maliyeti olarak 100-150 ytl gibi rakamla gördüm. Her renk için ayrı ayrı alınacaksa bu kadar yüksek
    maliyeti düşürmek için yapılabilecek birşey var mı?
    -Genel olarak lazer renkli yazıcıların kartuşlu mürekkep püskürtmeli yazıcılara göre avantajları neler?
    Teşekkür ederim ..

CLP 300 ile A4 boyutunda lazer fotoğraf kağıdına(Yarı şeffaf) zaman zaman baskı alıyorum.
    Mutlaka ilk 1 veya 2 çıktı renkleri çamur gibi dağıtarak çıkartıyor. Sanırım yazıcıyı nadiren açtığım için böyle oluyor.

• valla burdaki yorumlarla kuzenime lbp5000 aldırdım cam gibi baskı yapıyor alet

gerçekten beğendik yani
  • bu arada kullanıcı arkadaşların dikkate alması gereken bir şey var
    doluluk göstergesindeki noktalar teker teker bitmiyor. 2 sefer düşüşde bitiyor toner.
    yani daha 1 nokta bile sönmedi, bunu ben çoook kullanırım diye yazıcıyı hor kullanmasınlar bence.

quote:

Orjinalden alıntı: melifkaya

hocam bu arada size bir sorum daha olacak
    ne kadardır bu aleti kullanyorsunuz acaba? ben daha 2 ay oldu kullanalı.
    renkli 1000 sayfa çıktı aldım ama hala toner seviye göstergelerindeki 6 kademeden bir tanesi daha eksilmedi.
    acabatoner miktarı azaldıkça 6 kademe birer birer eksiliyormu yoksa tonerin eksildiği anlaşılmadan (göstergeler düşmeden) pat diye mi bitiyor bunlar.
    bu konuda kullanmış olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

quote:

quote:

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.