Şimdi Ara

Samsung Galaxy Buds kulaklıklar kamera ile donatılıyor: Peki neden?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: khalign Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung Galaxy Buds kulaklıklar kamera ile donatılıyor: Peki neden?
    Tam kablosuz kulaklık sektöründe uzun yıllardır liderlik kovalayan Samsung, bugüne farklı özelliklerle tüketici nezdinde iddialı olmaya çalıştı. Firma şimdi bambaşka bir bakış açısı ile kulaklık üretmeye başlıyor. 

Kameralı Galaxy Buds

Analiz raporlarına göre Samsung, önümüzdeki dönemde Galaxy Buds kulaklıklarına kamera eklemeyi planlıyor. Dış kısma eklenecek bu kulaklıklar sağ ve sol çevrenin net görüntülerinin elde edilmesini sağlayacak. 

Ayrıca Bkz.Kameralı kulaklık geliyor: Üstelik Meta’dan

Elbette herkese hitap eden bir üründen bahsetmiyoruz. Kameralı kulaklıklar çevreden aldıkları bu görüntüyü sanal gerçeklik kaskına iletiyor ve yapay zekâ algoritmaları ile kullanıcı uyarılıyor ya da farklı öneriler yapılıyor. Meta firmasının da kameralı bir kulaklık üzerinde çalıştığı daha önce gündeme gelmişti. Özellikle insanların sık kullandığı bir cihaz olması sayesinde sanal gerçeklik konseptine entegre olması oldukça kolay olacak. 

Kaynak:https://www.sammobile.com/news/samsung-considers-adding-cameras-galaxy-buds/  

• Amacı net anlayamadım ama her dediğimizi takip edip, bunu ürün olarak gözüme sokan bir sistemin içinde, kulağımdaki kamera ile daha fazla bir şeylerin burnumdan içeri sokulmasına da yeter derim. Fazla teknolojinin boku çıktı, insanlar etrafına bakmıyor...

• Huan8 H kullanıcısına yanıt
    Bu teknoloji muhtemelen şimdilik sadece oyunlarda ve reklam için kullanılacak. Etrafta şu mağaza var bu lazım mıydı sana gibi öneriler verecek ve oyun oynarken just dance gibi oyunlarda kullanılacak, konumunuzu algılayacak. Bu daha başlangıç, yakında tablet ve telefonların yerini dereceli ya da güneş gözlüğü tarzında gözlükler alacak: Ben açıkçası merakla bekliyorum, bir gün oyunun içindeymiş ya da filmin içindeymiş gibi izleyebileceğiz ya da oynayabileceğiz. Hatta kendimizi karakterlerin yerine koyabileceğiz , bu olduğunda zaten çalışmamıza da gerek kalmayacak. Robotlar bizim yerimizi almaya çoktan başladı ; robot süpürgelerle , mararonda koşarak ya da işyerlerinde montaj yaparak. Hatta yakında eskortların ve evliliğin yerini bile robotlar alırsa şaşırmamak lazım. Bir şekilde yakında Avrupa ve Amerika gibi yerlerde ve Japonya bu sayede halkına direk maaş verebilecek. Çalışmasına gerek kalmadan insanların ve insanlar tüm zamanlarını bunlarla vakit geçirerek hayatını yaşayacak. Oyunculuk da bundan nasibini alacak tabii ki. Ha Bizim ki gibi ülkeler muhtemelen bunlarla geç tanıyacaktır; tabii hala ülke olarak sayılabilirsek o yıllarda belki Türkiye artık olmayacak, var olsa bile diğer ülkelerin umrunda olmayacak zaten. Türkiye Kuzey Kore gibi ilerliyor, dışarıdan farklı gibi görünüyor ama kendini ve bazı koyunları kandırıyor. Kuzey Korede başkan 5-0 çaktık Almanya'ya derse inanır halkı. Bahsettiğim şey bu her neyse. En fazla bunların olması için gereken 50 yıldır ama muhtemelen 30 yıla bile çekilebilir , bir ya da iki pandemiye bakar! Yani ayak uydurmaya başlarsanız iyi olur ama olmazsa da olur; sonuçta en kötü Afrika ülkeleri ile aynı yoldayız artık, batan ülkeler en azından bunu kabul etmişler biz ondan bile bihaberiz!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 23 Ocak 2025; 1:47:18 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• tobepeople kullanıcısına yanıt

İyi de Just Dance için kafa hareketlerinin de takip edilmesi isteniyorsa ivmeölçer ve jiroskopun olması gerekiyor o da yok bu üründe bildiğim kadarıyla, yan tarafa bakan kameraların bir işe yarayacağını sanmıyorum. Kameranın kullanımı için ön tarafa konumlandırılan Kinect gibi bir sensörlü bir kamera donanımı gerekiyor. Yoksa kamera bayağı gereksiz en azından Just Dance için.

Veyahut ekledikleri kameranın aslında tof lidar sensörü olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 23 Ocak 2025; 2:29:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Telefonu o amaçla kullanabilirler belki, sadece örnek vermek için dedim just dance,i yani başka bir şey de olabilir benzer ve belki sadece stabiliteyi arttırıyordur. Açıkçası ps4 de oynadık ama sürekli hata veriyordu just dance herkesi tanımıyor ps kamerası!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 23 Ocak 2025; 2:38:30 >
  • tobepeople kullanıcısına yanıt

Haberde bahsedilen gibi sadece sanal gerçeklik gözlüğü için görüş açısı sağlayabilir bana kalırsa. Akıllı saat daha iyi bir kontrolcü olabilir ama onu yapmayı akıl edemediler, ki bu kulaklık saatin yanında hiçbir şey. Bu arada just dance'e telefon kamerasını kullanmayı getirmişler denemedim ama ps kamerasından kötüdür diye tahmin ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Teknoloji çok hızlı ilerliyor, eskiden siyah beyaz tvler vardı ve tüplü ekranlar, çağrı cihazları ve ev telefonları ile ankesörlü telefonlar vardı. Sonra telsiz kıvamında takoz telefonlardan kısa zamanda incecik cihazlara geçtik ve ardından Android ile iPhone tarzı renkli ekranlı içinde herşeyi yapabildiğimiz telefonlar geldi. Yani bunlar sadece 20 yılda oldu. Kim bilir 20 yılda daha neler olur! Ben lise ve üniversitede Elektronik okumama rağmen yetişmekte zorlanıyorum, çok hızlı ilerliyoruz!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 23 Ocak 2025; 3:17:45 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kameranın harcayacağı enerjiyi bana saat kullanım olarak kutu ile değil kulaklık saf zaman olarak versen daha çok işime gelir.

• Şarj süresi kısa olan bütün saatlerin canı cehenneme :) saat dediğin en fazla ayda 1-2 kez şarj edilmeli zaten kulaklık ve telefonların şarj edilmeleriyle geçiyor ömür

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.