Şimdi Ara

SAMSUNG Galaxy™ Nexus™ KULLANICILAR KULUBÜ (241. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.564
Cevap
28
Favori
236.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 239240241242243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

arkadaşlar galaxy nexusum için lightflow (ücretsiz olanı) yükledim.İlk başlarda sorunsuz kullanıyordum.Ledleri falan ayarlamıştım.Cevapsız çağrı(beyaz) sms(kırmızı) gibi.

Daha sonra durduk yeremi oldu yoksa ben ayarlarıyla oynadım o yüzden mi oldu bilmiyorum ama telefon kafayı yedi.fabrika ayarlarına döndüm sildim yükledim ne yaptıysam çare etmedi.Örnek vermem gerekirse;

programı siliyorum çağrı,sms fark etmez ne gelse geldiği anda bir kere beyaz ışık yanıyor sonra bir daha yanmıyor.
    programı yükledim ne gelirse gelsin sadece beyaz ışık yanıyor ve cevapsız çağrının kimden geldiğine bakmama smsin kimden geldiğine bakmama rağmen tuş kilidi yaptığım andan itibaren sürekli yanmaya devam ediyor.Telefonda birşey yok ama sabit beyaz ışık yanıyor.Başka renkte yanmıyor.

eğer ilk sms geldiyse hep kırmızı yanıyor anlamadım ben neden olmuş olabilir?

ek:root-room yoktur orjinaldir cihaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgincevre -- 26 Mayıs 2012; 13:20:10 >

• bu olaydan sonra telefondan soğudum resmen ya pfff
  • quote:

Orijinalden alıntı: bakieryigit

quote:

Orijinalden alıntı: e d d a i

Sayın bakieryigit,

Son derece yararlı bilgiler paylasmıssınız, elinize sağlık.

Bu radio dediğimiz olay Wifi den de sorumlu mu?

Öncelikle teşekkürler

Anabant(Baseband): Telefonda şebeke bağlantılarını kontrol eden ve düzenleyen işlemci ile bağlantılı olarak çalışan kendine ait bir çipi bulunan donanım parçası.

Kısaca sorumlu değil :) şebeke çekim gücü vb.. işlemleri düzenlemeye yarıyor. Wifiye illaki yardımcı oluyor ama genel anlamda wifiyi değiştirmiyor. Onun ana dosyaları başka yerde.

Wifi değilde 3G'ye mesela daha çok etkisi olur. Bir radio ile 3G'yi daha az verimli kullanırken , diğeri daha yüksek hızlarla sorunsuz 3G internet deneyimi sunabilir.

Cevap için teşekkürler,aynı odada olmama rağmen wi-fi çubuğu bir eksik gösteriyor.Şu anda XXLA2 kullanıyorum,farklı bir radio denemek lazım, en günceli hangisidir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: bluebest

Arkadaşlar telefon malum yerde çok uygun fiyatlardan satılıyor.

1. Imei yüklenmiş bir cihaz alırsam güncelleme yapabilecek miyim?
    2. Fake imei'li telefonun kayıt dışı olup kapanması gibi bir durum yaşar mıyım?
    3. Fake imei sonucu kullanıma kapanmış cihaz pasaport kaydı veya tekrar imei yüklenerek kullanılabilir duruma getirilir mi? Sonuç olarak telefonun hiç bir şekilde kullanılamaz hale gelmesi gibi bir risk var mı?
    Lütfen gerçekten bilen birisi cevap versin. Buna göre yarın bir tane sipariş vereceğim. S3 düşündüm ama ona kadar para yatırmak istemiyorum. Benim istediğim film ve internet icin yeterli performansa sahip buyük ekranlı bir telefon.

Merhaba,ben yardımcı olmaya çalışayım ;

1.İmei ile güncelleme arasında bir bağlantı yok,telefonunuz 4.0.2 olarak geliyor ve güncelleme alamıyorsanız sürüm değiştirerek güncelleme alır hale getirebiliyorsunuz.Öbür taraftan custom rom yükleyerek her an telefonunuzu güncel tutma imkanınız her zaman var.

2 ve 3.Eski cihazım olan Galaxy S'den biliyorum,servise vermiştim.Serviste imei no'su değişmiş,önemsemeyip kullanmaya devam ettim.Önce uyarı geldi ve bir süre sonra kullanıma kapandı.Faturada yazan imei nosunu yeniden yüklettirdim ve kullanıma açıldı ve bir daha sorun olmadı.

Şu an kullnamakta olduğum Galaxy Nexus'umda eski 3310 telefonumun imei no'su kayıtlı.Sağlam olan yöntem bu,ama en sağlamı kendi veya tanıdığınız birinin üzerinden pasaport kaydı.Burada da önünüze 100 TL kayıt parası çıkma durumu var.Elinizi çabuk tutarsanız ödemeden kayıt yaptırabilirsiniz.

En iyisi kullanmadığınız eski telefonun imeisini kaydettirmek.

• quote:

Orijinalden alıntı: console-master

Arkadaşlar Türkiye'de telefonu en makul fiyata nereden alabilirim? Daha önce de sordum ama kimse cevap vermedi. Androidtelefonları güvenilir bir yer mi mesela? Teşekkürler.

Android telefonları oldukça güvenilirdir,şu ana kadar dediklerine göre 10.000 civarı satış yapmışlar.

Cevapsız soru bırakmıyorlar,ilgililer.Ancak daha ucuza malum sitelerden bulabilirsiniz.O sitelerde satış yapan yerlerden elden almak en iyisi.
  • arkadaslar telefona wifi üzerinden bir sey yuklerken telefon uyuku moduna gectiğian wifi uzerınden indirmiş oldugum baglantıda cogunlukla kesılıyor. Gelişmiş kablosuz ayarlar menusunden uykudurumunda Kablosuz baglantıyı acık tut secenegınde. Herzaman secenegi seçili. Bu olay set DNS programından kaynaklana bılırmı baglantı her gıdıp geldıgınde onla ılgılı yazılar cıkıyor yardımcı olursanız sevınırım uyku modundayken wifi baglantımın kopmaması ıcın ne yapabılırım tesekkurler...
  • quote:

quote:

3. Fake imei sonucu kullanıma kapanmış cihaz pasaport kaydı veya tekrar imei yüklenerek kullanılabilir duruma getirilir mi? Sonuç olarak telefonun hiç bir şekilde kullanılamaz hale gelmesi gibi bir risk var mı?
    Lütfen gerçekten bilen birisi cevap versin. Buna göre yarın bir tane sipariş vereceğim. S3 düşündüm ama ona kadar para yatırmak istemiyorum. Benim istediğim film ve internet icin yeterli performansa sahip buyük ekranlı bir telefon.

1.İmei ile güncelleme arasında bir bağlantı yok,telefonunuz 4.0.2 olarak geliyor ve güncelleme alamıyorsanız sürüm değiştirerek güncelleme alır hale getirebiliyorsunuz.Öbür taraftan custom rom yükleyerek her an telefonunuzu güncel tutma imkanınız her zaman var.

2 ve 3.Eski cihazım olan Galaxy S'den biliyorum,servise vermiştim.Serviste imei no'su değişmiş,önemsemeyip kullanmaya devam ettim.Önce uyarı geldi ve bir süre sonra kullanıma kapandı.Faturada yazan imei nosunu yeniden yüklettirdim ve kullanıma açıldı ve bir daha sorun olmadı.

Şu an kullnamakta olduğum Galaxy Nexus'umda eski 3310 telefonumun imei no'su kayıtlı.Sağlam olan yöntem bu,ama en sağlamı kendi veya tanıdığınız birinin üzerinden pasaport kaydı.Burada da önünüze 100 TL kayıt parası çıkma durumu var.Elinizi çabuk tutarsanız ödemeden kayıt yaptırabilirsiniz.

Teşekkür ederim.
    Yani telefon kapatılsa bile her zaman tekrar kullanılabilir hale getirilebilir eğer doğru anladıysam.
    Root edilen bir telefonun imei numarası da normalde değişmez herhalde.
    Bu telefonu satan arkadaş 100 Lira daha pahalıya galaxy note da satıyor, şimdi çok kararsız kaldım, donanım olarak işlemci, ram ve kamera yönünden karşılaştıracak olursak hangisini tercih etsem.
    Bugün içerisinde kararımı verip sipariş geçeceğim, yardımcı olursanız sevinirim.

Düzeltme: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluebest -- 26 Mayıs 2012; 14:00:06 >

• EK: Cevapsız çağrının rengi hiçbir şekilde değişmiyor sürekli beyaz.Ne ayarlarsam ayarlayayım hep beyaz oluyor...
  • Lütfen yardım arkadaşlar telefonu kıracağım sinirden bu özellik benim için çok önemli pfff
  • quote:

quote:

quote:

Sayın bakieryigit,

Öncelikle teşekkürler

Anabant(Baseband): Telefonda şebeke bağlantılarını kontrol eden ve düzenleyen işlemci ile bağlantılı olarak çalışan kendine ait bir çipi bulunan donanım parçası.

Kısaca sorumlu değil :) şebeke çekim gücü vb.. işlemleri düzenlemeye yarıyor. Wifiye illaki yardımcı oluyor ama genel anlamda wifiyi değiştirmiyor. Onun ana dosyaları başka yerde.

Wifi değilde 3G'ye mesela daha çok etkisi olur. Bir radio ile 3G'yi daha az verimli kullanırken , diğeri daha yüksek hızlarla sorunsuz 3G internet deneyimi sunabilir.

Cevap için teşekkürler,aynı odada olmama rağmen wi-fi çubuğu bir eksik gösteriyor.Şu anda XXLA2 kullanıyorum,farklı bir radio denemek lazım, en günceli hangisidir ?

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=61249431

bu linkteki konuda sorunuzun cevabını vermiştim , tekrar okursanız cevap içeride

• quote:

Orijinalden alıntı: biLgin0733

Lütfen yardım arkadaşlar telefonu kıracağım sinirden bu özellik benim için çok önemli pfff

Cihazına tekrar stok kullanıyorsan stok yada custom rom kur , düzelir. Nasıl yapacağım dersen 1. sayfada anlatıldı.

Yok yapamam dersen fabrika ayarlarına dönüp tekrar bakmanı tavsiye ederim. Clockworkmod recovery cihazında yüklüyse yine , wipe cache , dalvik cache gibi temizleme işlemlerini yaparsanız sorununuz kalmaz.
  • quote:

quote:

Lütfen yardım arkadaşlar telefonu kıracağım sinirden bu özellik benim için çok önemli pfff

Cihazına tekrar stok kullanıyorsan stok yada custom rom kur , düzelir. Nasıl yapacağım dersen 1. sayfada anlatıldı.

Yok yapamam dersen fabrika ayarlarına dönüp tekrar bakmanı tavsiye ederim. Clockworkmod recovery cihazında yüklüyse yine , wipe cache , dalvik cache gibi temizleme işlemlerini yaparsanız sorununuz kalmaz.

fabrika ayarlarına dön dedim düzelmedi.

stok room kurma falan nasıl hiçbir bilgim yok.clockworkmod falan dediğiniz programları hiç bilmiyorum androide yeni geçtim bilgim sıfır :(

• Mobil odin'i bizim cihazda nasıl kullanabiliriz
  • telefonu nasıl aldıysam öyle duruyor anlayacağınız sadece program yüklüyorum google store dan :D
  • quote:

quote:

quote:

fabrika ayarlarına dön dedim düzelmedi.

stok room kurma falan nasıl hiçbir bilgim yok.clockworkmod falan dediğiniz programları hiç bilmiyorum androide yeni geçtim bilgim sıfır :(

O zaman forumu baştan sona okumanı tavsiye edeceğim , bazı şeyleri okumadan öğrenemezsiniz. Temel düzeydeki yeni kullanıcı olduğunuz için şuan size ne söylesem anlamıyacaksınız. Forumu tamamen okuyunuz.

• çoğu şeyi okudum ancak telefonu orjinal haliyle kullanmak istedim(yanlış birşey yapmamak adına ilk başlarda)

şuanda bu sorunu çözmek için basit bir çözüm yok mudur ?
  • quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim.
    Yani telefon kapatılsa bile her zaman tekrar kullanılabilir hale getirilebilir eğer doğru anladıysam.
    Root edilen bir telefonun imei numarası da normalde değişmez herhalde.
    Bu telefonu satan arkadaş 100 Lira daha pahalıya galaxy note da satıyor, şimdi çok kararsız kaldım, donanım olarak işlemci, ram ve kamera yönünden karşılaştıracak olursak hangisini tercih etsem.
    Bugün içerisinde kararımı verip sipariş geçeceğim, yardımcı olursanız sevinirim.

Düzeltme: imla

Evet, her zaman kullanılır hale getirilebilir telefon.

Yalnız benim yaptığım gibi yapmayın ; telefonu aldıktan sonra biraz (2-3 gün) orjinal imei ile kullandım.(Orjinal imei bir ay kadar kullanılır).Hemen unlock,root,rom vs yükledim.Sonra imei kayıt için verdiğimde fabrika ayarlarına ve 4.0.2'ye geri döndürmüşler.Yani önce imei kayıt işini sonra rom işlerini hallederseniz sorun olmaz.

Note işi tamamen zevk meselesi ama şöyle söyleyeyim belki yardımı dokunur.Abimle aynı anda Galaxy S aldık.Şimdi o Note tercih etti ben Nexus.Bunda abimin ellerinin büyük olması da var,kaleminin olması da.

Öte yandan ben hep Nexus hayranıydım,Türkiye'ye gelmiyordu gelse onu tercih ederdim.Gnex Google'ın kendi özçocuğu,donanım özellikleri S2 ile yaklaşık aynı olmasına rağmen Gnex bana hep ayrıcalıklı geldi,tasarımı (kavisli yapısı) çok etkiledi.

Yazılım açısından Gnex daha avantajlı(rom açısından),Note 'da abime eli yüzü düzgün rom ancak bulabildik.(Rocket Rom ICS)

Bir kere Note telefon değil,tabletfon.Abimi hep kızdırırım,telefonu kulağına götürdüğünde kafanın yarısı kapanıyor diye. Alet çok güzel,kullanışlı ve de hızlı ama kulağa götürünce çok çirkin,tabak gibi aynı

Tercih sizin,kolay gelsin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sayın bakieryigit,

Öncelikle teşekkürler

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=61249431

bu linkteki konuda sorunuzun cevabını vermiştim , tekrar okursanız cevap içeride

Konu iki tane olunca hatlar bayağı bir karışıyor.Bir de o kadar hızlı ilerliyor ki takip etmekte zorlanıyor insan.Neyse..

Yazıda UGLC1 kullandığınızı belirtmişsiniz,memnun musunuz ?

• @e d d a i

Çok yardımcı oldun teşekkür ederim.

Note ile arada kalmamın sebebi, nexus'ta 16 gb hafıza yeterli gelir mi endişesi var.
    Tatile giderken telefonumu fotoğraf makinası yolda da navigasyon cihazı olarak kullanıyorum.
    Şu an kullandığım iphone 3gs'de sygic yüklü ve çok faydasını görüyorum.
    Nexus note'a göre arttırılabilir hafıza ve kamera olarak biraz geride kalıyor. Note da büyüklüğünden dolayı pek ergonomik değil. Sanırım bir mağazaya gidip 2 cihazı fiili olarak görmekte fayda var.
  • quote:

@e d d a i

Çok yardımcı oldun teşekkür ederim.

Note ile arada kalmamın sebebi, nexus'ta 16 gb hafıza yeterli gelir mi endişesi var.
    Tatile giderken telefonumu fotoğraf makinası yolda da navigasyon cihazı olarak kullanıyorum.
    Şu an kullandığım iphone 3gs'de sygic yüklü ve çok faydasını görüyorum.
    Nexus note'a göre arttırılabilir hafıza ve kamera olarak biraz geride kalıyor. Note da büyüklüğünden dolayı pek ergonomik değil. Sanırım bir mağazaya gidip 2 cihazı fiili olarak görmekte fayda var.

Estağfurullah,

Hocam torrentten komple bir sezon HD olarak indirmeyeceksen her durumda yeterli gelir 16 GB.Tabii bu kişiden kişiye değişir,ihtiyaçlar farklıdır vs.

Sygic'i ben de kurdum,bildiğim kadarıyla 600 MB civarı.

32GB'lık Nexus alabilirsiniz ama,bulmak çok zor Türkiye'de.

• 
Sayfa: önceki 239240241242243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.