Şimdi Ara

Samsung Galaxy S Farklı Marka Kulaklık Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
5.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Galaxy S te, cihazla birlikte gelen kulaklık haricinde kulaklık kullanan var mı?

Ben; Sony, Creative ve Sennheiser in yüksek kalitedeki modelleri ile denememe rağmen boğuk ve bozuk bir ses alıyorum... Sadece original kulaklığından düzgün ses alabildim...

Samsung 5620 Monte nin kulaklığı ile denedim, ses fena değil (kulaklığın kalitesi yettiği kadar iyi yani, diğer markaları gibi bozuk ve boğuk değil)

Froyo XXJPK Sürümü kullanıyorum... Sürümden kaynaklanan bir problem mi acaba? Bir başka forumda bir kişi farklı markalar kullandığını ve problem olmadığını söylemişti...

*#197328640# ile gizli menülerde audio ayarlarına girdim ama, hangi değerleri değiştirmem gerekir, bunu bilmediğim için mevcut ayarları bozmak istemedim...

Bu konuda tecrübesi ya da fikri olan arkadaş var mı?

• o kulaklıkların içindeki sürücüler farklı olduğu için ekolayzır ayarı yapman gerekir. ayar yaptıktan sonra istediğin gibi ses alırsın.
  • evet bende akg k340 la iyi ses alamadım wave dan kendi kulaklıgı daha basslı ve daha net veriyor sesi, gerçi akg yi 5800 a da taktım onlada hoşuma gitmedi tiz agırlıklı bir kulaklık( sssslar şşşşlar) tizleri pek sevmem... neyse ikinci el bölümüne ilan yoluyla hicret ettirdim ... yapacak bişey yok..
  • Şirkette laptop için arada sırada kullandığım ve herhangi bir yerde satılan Philips'in dandik kulaklıklarını taktım gayet düzgün ses vermişti.
  • HTC Herom'um kulaklığını SGS ye taktığımda mono ses veriyor (mp3), mikrofonu denemdim.
  • Benimki ses kalitesizliği filan değil arkadaşlar... Çok boğuk bir ses geliyor derinden... Ekstra olarak parazit filan da var...
    Eko ayarları ile oynadım ama bi değişiklik yok, donanımsal bir durum desem, original kulaklığı ile de problem yaratması lazım diye düşünüyorum...
  • Kulaklığı kurcalarken, konuşma tuşuna bastığımda elde etmek istediğim sese ulaştığımı farkettim...

Hani şu görüşmeyi başlat ya da sonlandır tuşu var ya o, ona bastığımda ses mükemmel bir hale geliyor...

Ancak bıraktığım anda felaket kötü...

"Düğmeye basılı tut ve dinle" den farklı Çözüm önerisi olan var mı acaba?
  • ben de galaxy s'in mevcut kulaklığını hiç sevmedim, daha önce iphone 2G vardı, onun beyaz kulaklığına çok alışmışım ancak senin dediğin gibi onu kullanmaya çalıştım ama çok kısık bir ses geliyor, orjinal kulaklığından kat be kat kötü kalite aldım, iphone ile kullanırken halbuki gayet iyiydi kalitesi,

ben de hardwaresell bir kısıt getirdiklerini düşünüyorum sırf kendi kulaklığını kullanalım diye ki bu berbat bişey, istediğim kulaklığı kullanabilmeliyim diye düşünüyorum. Özellikle orjinal kulaklıktaki sistemi hiç sevmiyorum sanki kulak hava almıyormuş gibi çok rahatsız geliyor bana.

farklı kulaklık deneyen (kulak deliğine girmeyen cinsten) ve verim alan arkadaşlar varsa marka ve model yazmanızı rica ediyorum.

ek olarak iphonedaki kulaklığın düğmesine çift tık yapınca şarkı atlıyordu keşke samsungda da böyle birşey olsaydı, özellikle bazen o an dinlemek istemediğiniz şarkıyı geçmek için telefonu cepten çıkarıp nexte basmak çok zor geliyor..

• Bir sürü kulaklık denedim bende hepsindeki ses kalitesi kulaklığın kalitesiyle doğru orantılı yani. Orjinal kulaklığından daha iyi ses veren kulaklıklar olmasına rağmen poweramp ile müzik dinlerken orjinal kulaklığın düğmesine çift tıklayıp bi sonraki şarkıya geçebiliyorum bu yüzden gezerken müzik dinlemek orjinal kulaklıkla daha rahat oluyor zaten ses kaliteside oldukça iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mskartal

Arkadaşlar Galaxy S te, cihazla birlikte gelen kulaklık haricinde kulaklık kullanan var mı?

Ben; Sony, Creative ve Sennheiser in yüksek kalitedeki modelleri ile denememe rağmen boğuk ve bozuk bir ses alıyorum... Sadece original kulaklığından düzgün ses alabildim...

Samsung 5620 Monte nin kulaklığı ile denedim, ses fena değil (kulaklığın kalitesi yettiği kadar iyi yani, diğer markaları gibi bozuk ve boğuk değil)

Froyo XXJPK Sürümü kullanıyorum... Sürümden kaynaklanan bir problem mi acaba? Bir başka forumda bir kişi farklı markalar kullandığını ve problem olmadığını söylemişti...

*#197328640# ile gizli menülerde audio ayarlarına girdim ama, hangi değerleri değiştirmem gerekir, bunu bilmediğim için mevcut ayarları bozmak istemedim...

Bu konuda tecrübesi ya da fikri olan arkadaş var mı?

Arkadaşım bende aynı sorunu yeni farkettim. sorun galiba Jack (connector)tan kaynaklanıyor 5.1 sesi kulaklığa taşımak için 4 bölmeli Jack (connector)kullanmış ve orada hata etmiş. Bu işi becerememiş yani samsung. :)

http://en.wikipedia.org/wiki/TRS_connector

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GRAD -- 22 Şubat 2011; 2:18:54 >

• Arkadaşlar,
    ben de cihazı deniyorum ama kutudan çıkan kablolu kulaklığı takıp telefon ile arama yaptığımda yada çağrı geldiğinde kualklıkla değil, cihazın hoparlörüyle konuşuyorum. yani kulaklığı tak çalıştır modu olmadı ve kulaklığı nasıl aktive edeceğimi bulamadım.
    yardımlarınızı rica ederim.
    sayg.
    volkan
  • mskartal: sen bu sorunu çözebildin mi? anlaşılan arkadaşların da bu konuda pek bilgisi yok. aynı sıkıntıyı ben de şuan yaşıyorum ve çözüm bulamadım. sorunu çözdüysen nasıl ne yolla çözdüğünü öğrenmek isterim. teşekkürler.
  • creative 630 i ile Aynı sorunu bende yaşadım konuşma dügmesine bastığımzaman ses harika basmadıgım zamn çok çok boguçk irenç bi ses
    çözüm plastik küçük kelepçe ile dügmeyi sıkıp basılı kalmasını sağlamak galiba başka çözüm yolu yok şimdilik böyle idare ediyorum :)
  • samsung galaxy gio s5660 cihazımda linkteki bağlantı şekliyle eski nokia 5800'ın kulaklığını normal çalıştırdım.

http://pinoutsguide.com/HeadsetsHeadphones/samsung_i9100_headset_pinout.shtml
  • Diğer mikro telefonlarda bu bağlantı şekli nasıldır. Çünkü yeni leri telefona taktığımda çağrı cevaplama tuşuna bastığımda ses seviyesi artıyor ve mikrofon çalışmıyor çağrı geldiğinde düğmeye basıldığında çağrı cevaplanmıyor.
     Samsung Galaxy S Farklı Marka Kulaklık Problemi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.