< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Samsung Galaxy S24 Ultra’nın yansıma önleyici kaplaması soyulma problemleri yaşıyor (2. sayfa)
-
-
bunu geçen hafta tarunvats kullanıcısı twitterda paylaştı oradan yayıldı, hindistanda yaşıyor kendisi ve bu telefonun sahibi de hindistandan biri diye o haberini yaptı samsung belki ekran değişiminde fiyat düşürür veya bedava değişim yapar diye çünkü servis merkezi kullanıcı hatası demiş ve para talep etmiş. kaplama var mı varsa kendiliğinden mi olmuş bilmiyorum ama bana inandırıcı gelmedi çünkü mesela kumlanma sorununu da samsung baştan beri kabul etmiyor ama yüzlerce kullanıcı dünyanın her yerinden şikayet etti ve ediyor. ekrandaki kaplama sorunu da olsa illa ki başkalarında da olurdu. dünyada bu arkadaştan başka örneği yok...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kozgel -- 18 Aralık 2024; 12:45:25 > -
Yabancı incelemelerde dahi bunun kaplama olduğunu belirten "coating" kelimesini kullanılıyor.
-
Bu olaya çok ta odaklanmadım ciddiye alınacak birşey değil. Gerçek bir şekilde açığa çıkıyor. Bilgi için teşekkürler.
-
Kumlanma denen şey Mura olarak sınıflandırılmıştır. Bu Mura esasında en az 15 yıl önce filan vardı. Samsung AMOLED akıllı Symbian lı telefon Samsung i8910HD Türkiye'de alanlardandım o dönemlerde Nokia günümüz Apple ı gibi popüler ve liderdi ... Durumu biz ve başkaları fark etmişti ismi Mura olmadan olayın kendisi biliniyordu...
Sonraları QC kalite kontrollerde DeMura ile sorunu gideren çözümleri de vardır. Kendim de şu adreste baya paylaştım başkaları da .
Bu Mura denen sorun baya yaygın S24 Ultra larda da ve Apple iPad lerde de Tandem OLED liler de aynı rezalet Mura kumlanma baş gösteriyor !
https://forum.donanimhaber.com/samsung-s24-serisi-ekran-sorunlari--157931159
Kumu görsellerde gerçeklik payı vardır.
Ek olarak kumlanma varsa cihazın ömrü daha kısa oluyor daha çabuk ekran yanığı vs oluşuyor da. Olay boşver öyle kalsın canım kullanırımlan da kalmıyor....
-
samsung hata kendisinde ise çözüm odaklı lakin gorilla glass armor kullandığı cihazda sorun olması kabul edilemez
-
ben de i8910hd kullandım hocam ama tabi o dönem bu sorunun varlığını bilmiyordum. i8910 başka bir cihazdı şimdi bulsam yine alırım. i8510 innov 8 aldım sırf nostalji olsun diye.
-
Kapastif Symbian da ilktş. Kamerası da iyiydi. Ağır çekim bile vardı ... Bastırmatık ( rezistif dokunmatikli ) Nokia lardan değildi. Ekranı zaten AMOLED canlı ben buradayım diyordu ... Ses melodileri filan daha başarılı idi .. Hey gidi günler hey... Ama o zamanlar da Symbian en günceli almama filan sorundu Nokia Symbian ı satın almıştı avantajı vardı :) ...
OLED/AMOLED : Düzgün dağıtılmamış organik materyal filan ... Zamanla iyileştirildi ama hep var az veya çok . Mura denen şey esasında LCD lerde de görülüyor... Baya yaygın bir sorun.
Mini LED idare eder oldu gelecek Micro LED lerde . Umarım telefonlara kadar ufak olanları geliştirilir.
-
kamerasında hd video vardı ki bu o zamanlarda ilk kez sunulmuştu. custom rom atardık vay be ne günlerdi. ben i8510a da custom rom atmıştım.
-
Bende bir sorun yok, aynen ilk günkü gibi. Bunlar temizlik maddeleriyle ekranı temizliyor olmalı. Cahil kullanıcılar kullanma kılavuzunu bile okumaktan çekinir sonra sorun çıkınca şikayet ederler. Leş gibi telefon kullananlardan bahsetmiyorum bile
-
S24 Ultra kullanıcısıyım. Aldığımdan beri piyasadaki sıradan bir ekran koruyucu kullanıyorum, ne kumlu ekran nede böyle sorunla karşılaştım. Böyle sorunlar kullanıcı hatası yüzünden oluyor.
-
alkollu kolanyalı bezle silmedigini ispatlayamayızda diger kullanicilardan da geri donus beklemek gerek
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Herkes boş boş konuşuyor, s24 ultradan yazıyorum problem yok diyorum, kendiniz çalın oynayın ne diyim :) Apple böyle kalite kaplama yapsa döndüre döndüre anlatır hepinizin ağzı açık kalır. Daha usb c ile yeni tanışmış, telefondan nfc ödeme yapamayan insanlar sonuçta çok da şey yapmamak gerek.
Hiçbir Android telefon ya da tablet üreticisi cihazlarının kusurunu örtmek içi çıkıp da "yanlış tutuyorsunuz" demedi ki? Ama Apple'ın CEO'su demişti. Esprinin altını dolduran trajikomik bir gerçek var, zaten bu yüzden komik, ama gördüğüm kadarıyla fanboylar bunu bile anlamaktan aciz. Bu arada bahsi geçen firma Samsung, hatta Samsung'un bir ürünü, değil Android dünyası kendi ürünlerinin tamamını bile kapsamayan bir kusur. Bu saçma mesaj da Apple müridlerinden ve fanboylarından 10 beğeni almış. Sadece akıl fikir diliyorum kendilerine.
Kıskanma birader
Neyi kıskanmışım? Neyin kafasını yaşıyorsun?
-
evet böyle bir sorun var ilk çıktığından beri.
soyulma söz konusu değil fakat yansıma önleyici katman çok hassas lekeler çizikler olabiliyor orginal samsung ekran filmi kullanmanızı öneririm ekranda olan yansıma önleyici katman orginal ekran koruyucudada var hatta daha başarılı.. malaesef samsung türkiye getirmiyor. almanya amazon da mevcut pakette 2 li set çıkıyor
-
Boş şeyler için tartışıp kalp kırmaya gerek yok dostum
Bilgece sözler, katılıyorum lakin en başta yazdığın sataşma temelsizdi. En azından temeli olsaydı güler geçerdik. Bir de sonradan yazdığın şeye anlam veremedim sadece. Üslubum sert olduysa kusura bakma, Ülke ve Dünya Gündemi troll'leri ayarlarımızı bozdu, kötü refleksler edindim, bazen ayarım çok kaçıyor. İyi forumlar.
Samsung s24 ultra telefonumda orijinal Typc girişli kablolu kulaklık taktığımda görmüyor.Başka bir telefonda aynı kulaklık çalışıyor.Sorun S24 ultrada neden olabilir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X