Şimdi Ara

samsung galaxy s3 donma sorunu (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
242
Cevap
6
Favori
109.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cam degisimi yapildiysa donma yapar veya cihazini 2. El aldiysaniz muhtemelen cam degisimi yapilmistir kaynaginiz cam degisimi ise yardimci olabiliriz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam,
    cam değişimi yok, 4.2.2 denedim, orda da saçmaladı, en son 4.1.2 TR sürümünü kurdum üzerine de siyah kernel kurdum bakalım.
    android uzmanı yapacak bu telefon beni, normalde hiç uğraşmazdım rom filan...
    bakalım bu şekilde düzelecek mi?
    kolay gelsin,
  • bu donma sorunu için kesin çözüm hala bulunamadıysa kıracağız teli bu nedir

batarya çıkarmadan çare olmuyor hiçbirşey nedir bu işin aslı bilenlerden rica

iphone geçicem bu gidişle... çok can skıcı 2 haftadır oluyor bu arada?
  • Arkadaşlar,

Son 1-1,5 aydır bu sorunlardan dolayı telefonu kırmayı bile düşünüyordum. Birçok şey denedim,
    Fabrika ayarlarına defalarca geri döndüm, çok işime yarayanlar dışında uygulamaları kaldırdım, 4.2.2 yükledim, telefona daha hassas davrandım :)) ama olmadı olmadı.

En son 2 gün önce bir arkadaşımın tavsiyesiyle Odin ile Android 4.0.4 (GT-I9300_WanamLite.XXBLG9.V2.2.NO-WIPE) yükledim. Kullandığım bütün uygulamaları kurdum. 2 gün oldu ve 1 kez bile kapanmadı, kilitlenmedi.
    4.2.2.yi yüklediğimde aşağıya kayan menüde güzel değişiklikler olduğunu, bazı yeni programların kurulumla geldiğini gördüm ama benim için asıl olan telefonu kullanabilmek. Eski versiyon da olsa telefonu rahatlıkla kullanabiliyorum. Bu da yetiyor. Umarım sizde de işe yarar.

Güncelleme: Bugün sabah kilit ekranını açtığım anda telefon yeniden başladı. Facebook açıktı telefonda, kilit ekranı açılınca Facebook da okuduğum sayfa geldi, aşağı kaydırmaya çalıştığım anda yeniden başlattı telefon kendini.
    Böylelikle 4 gün sonra 1 kez restart dışında herhangi bir sıkıntı yok.

Güncelleme 2: Dün de (5. günde) 2 defa kapandı ya da kilitlendi.

Güncelleme 3: Dün akşam (6. gün) itibarı ile telefon yeniden problemli zamanlarına geri döndü. Eskiyi hiç aratmıyor. Birden kapanıyor, işlem yaparken donup kalıyor. Sıklık olarak da 4.0.4 ü yüklemeden önceki haliyle aynı. Eski telefonumu kullanmaya başladım. Samsung tercih ettiğim için pişmanım. Bir daha asla Samsung almam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calibra007 -- 18 Haziran 2013; 8:16:24 >

• tearsun T kullanıcısına yanıt
    Android işlerinden pek anlamam kardeş bunu nasıl yükleyebileceğimizi daha detaylı açıklayabilir misin. Diğer arkadaşlara da yardımcı olur belki. Şimdiden çok teşekkürler.
  • selamlar,

son durum şu şekilde.

internetten 4.1.2 için XXEMB6 versiyonu indirdim, sanırım avrupa (hollanda) için çıkartılan versiyon (I9300XXEMC3_I9300NEEEMC1_I9300XXEMB6_NEE)
    bunu kurduktan sonra donmalar kesildi. nadiren kasıldığı oluyor ama hemen toparlıyor.

ne telpa ne de samsung teknik merkezi yurt dışından aldığımız telefona destek olamayacaklarını söylediler bu arada. alırken uluslararası garanti var diye satmışlardı aslında.

neyse büyük bir beladan kurtulduk inşallah. bundan sonra android/samsung alırken iki kere düşüneceğim.

kolay gelsin,
  • tiptronic T kullanıcısına yanıt
    Aynı versiyonu ben de indirdim benim telefona hiç faydası olmadı.
  • 2 aydır donmalar devam etti bende ne yaptıysam düzeltemedim servis kesin bir şey söyleyemiyor. Samsung telefon alırken 2 kere düşünmek lazım. İhtiyacınız olduğu anda bir anda donup sizi mağdur edebiliyor... Yanınızda ağrı kesici vb. hap taşımanızı tavsiye ediyorum...
  • S3 donma sorunu devam ediyor.
    Arkadaşlar, 2012 yılı kasım ayında Darty mağazasından S3 aldım. Bana söylemediler parelel ithalatmış ve samsung yetkili servisi bakmıyor.
    Telefon 3 haftadır kendi kendine donuyor, o andaki ekran ne ise öyle kalıyor ve pili çıkartmadan düzelmiyor.
    Bu arada arayan olursa haberim olmuyor, oysaki ben ticaret yapıyorum işime bile engel oldu bu telefon.
    Şimdi sim kartımı çıkardım,eski nokia telefonumu kullanıyorum.
    Garanti belgesi var ve teknik servis işini EVO isminde bir firma yapıyormuş.
    Ne yapalım servisemi verelim yoksa yeni güncellemeyi bekleyelim.
    Aklım karıştı,ne yapacağımı şaşırdım.
    Lütfen bana yol gösterin.
    Hepinize samsung'suz günler dilerim.
  • Hepinize merhabalar arkadaşlar ;

Eşime yıldönümü hediyesi almak istiyordum s3 'ü fakat yorumları okuyunca vazgeçtim gibi. Son durum nedir takılmalar donmalar devam ediyormu . Bilgilendirirseniz sevinirim.
  • oncelikle herkese selamlar. ben hollandada yasiyorum.

herkesin yorumlarini ve sorunlarini okudum nerdeyse. fakat benim yasadigim sorunu goremedim kimsede goremedim.

45 gun oncesine kadar telefon cok super calisiyordu. fakat suan telefon durup dururken kilitleniyor ve mavi isigi surekli yaniyor. ekranda ne goruntu var nede baska bisi. guc dugmesinden resette atamiyorum. neyse bunuda gectim. ki telefon kapanmiyor pilini cikarip takip tekrar acmaya denedigimde telefon o acilis ekrani varya samsung yazisi cikiyor. orda kaliyor oylece. telefon bi dahada acilmiyor. ancak wipe data yaparsam telefon duzeliyor. ben bu kilitlenmeyi 5 sefer yasadim. kesin haftada bir oluyordu nerdeyse. suan servise gonderdim. bakalim 10 gune kadar tamir edip geri gondericez diye mail atmislar. sizce bu nasil bir sorun

jb 4,1.2
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_CooL

telefonum telpa garantiliğ ama son 2 haftadır bende sabah aksam bu donma olayını yasamaya başladım illa bataryayı cıkarıcan yoksa olmuyor

Aynen abi bende bataryayı çıkartıp yeniden başlatıyroum başka olmuyor :(

S3 mini mavi.
  • 1 haftalık telefon;ve iki kere kitlendi.bataryasını çıkarmadan kendine gelmedi ( beklemedim doğrusu;yarım saat bekliyeceğim bi dahakine )
    bi arkadaşın dediği gibi samsung push güncellemeyi kaldırdım.
    daha net bir durum var mı arkadaşlar? 7. günümdeyim cihazda;şimdi böleyse 1 sene sonra ne olur düşünmek istemiyorum.paraya kıyıp iphone 5 almadığıma umarım pişman olmam :( ama androidde stabilizasyon yok arkadaş;yok yok yok...
  • Yaklaşık bir ay önce benim de S3 telefonumda donma sorunları başlamıştı bunun üzerine bir önceki Rom'mu Odin ile telefona yükledim sorun devam etti,bunun üzerine Darty'den almış olduğum EVO garantisi altındaki telefonumu EVO ya gönderdim bana söyledikleri şey; Telefonunuzun köşelerinde darbeler var telefonunuz garanti dışı bırakıldı bu yaptıkları bahane hangi samsung telefonun köşelerinde soyulmalar çizikler yok, Telefonunuzun işlem entegresi arızalı deyip 350tl para talep ettiler, bende telefonu geri alıp Samsung yetkili servise vereceğim telefonumu.
  • facebook kurulu olmayıp kilitlenme sorunu olan arkadaşlar varmı ?
  • cihangirk79 C kullanıcısına yanıt
    arkadaslar beni tlf servise gitti geldi yine ayniydi. hatta servisten geldi 3 gun sonra kilitlendi. bende tekrar fabrika reseti attim. kurulum yaptiktan sonra gelen otomatik bir surum guncelleme geliyor onu kurmadim. tlf da hersey kurulu benim. 5 gun oldu simdilik bir kilitlenme olmadi. belki isinize yarar. birde hollanda da arkadaslardan duydugum ipush un kilitlenmeye yol actigi. burdaki forumlarda bu konu bahsediliyor. ipushu kaldirip bi de oyle deneyin. kayinoglan oyle yapmis benim. onunda ayni sizin gibi kilitlenme sorunu vardi
  • Arkadaslar samsung s 3 alicagima apple 4 alirim daha iyi cunku benimde sizin gibi esime aldigim cihaz donmaya basladi daha once bendede samsung i 9003 vardi yani 0 almama ragmen son zamanlarda 5 defa en az batarya cikardim.is arkadasimdada s3 var oda donma yapiyor.samsungta kizdigim 6 ay once 1800 tl para verip aldigim s3 suan 1100 tl.ve yat kalk samsung telefon cikarmis bu ne kardesim elimizdekiler direk cop oluyor 1200 tl ye aldigim s1 300 tl ye zor sattim 2 yil kullandim.suan apple 4 s 32 gb aldim inan ben daha once telefon kullanmiyormusum. Bugun yarin esimin daha 1.5 yil garantisi olan s 3 satip apple 4s alacam.en azindan adamlar 2 senede bir tel yapiyorlar hizina yetisirim.ben samsungun senede 1 telefon cikartip kalite cizgisini devam ettirmesini dusunurken adamlar ayda 3-5 telefon sundular dogal olarak bizim telefonlar hem yazilimsal hemde isletimsel olarak dusus yasiyor bosuna aramayin sorun morun.s3denilen model appleye en buyuk darbeyi vurdu satis rekoru kirdi ama hale bak cihazlar 6 ayda dokuldu.abimde apple 3 g 16 gb var ne olur don bir defa be telefon.kimse appleyi ovdugumu dusunmesin 2 ay oncesine kadar bende samsungcuydum bu durumlar hosuma gitmedi resmen kazikladilar bizi ve evimde tv den tut leptopa en az 5 tane tel samsung olan biri olarak yaziyorum ve hep 0 aldim bu cihazlari daha tv ve lepton baska biseye para vermem samsungta.telefon olayinda iyi yediler bizi.inanmayana ornek s3 donanimsal veri olarak apple 4s den ustun soyle ayni wifi uzerinden internette yaristirin applenin iki boy fark attigini goreceksiniz ben cok kez yapiyorum evde.gecenlerde yeni cikan samsung 4 ile apple 4 s yi yaristirdim yine apple daha hizli cikti.bunun nedenini bilmiyorum acaba samsung kagit uzerindemi ram ve hizi yaziyor.samsung alacaklara sadece not 2 tavsiye ederim.

• Arkadaşlar merhaba,

Ben sorunumu Dummy File Generator uygulamasıyla XDA'da anlatılanları yaparak çözdüm. Çok basit bir çözüm oldu, sadece biraz sabır ve şans diyelim :)

Bazı arkadaşlar DFG yönetimini uygularken telefonun donduğunu söylemişler ve orada kalmışlar sanırım, olay telefonun donması, bekleyince açılıyor ve sorun çözülüyor.

Günlüğüme yazdım fakat mesaj sayım az olduğu için bağlantı paylaşamıyorum sanırım. Buraya da kopyalayayım:

- Google Play’den Dummy File Generator uygulamasını yükleyin
    - Telefonunuzu açın ve donmasını bekleyin, 5 ila 25 dakika arasında telefon kendiliğinden çözülecektir. Bu bekleme ile donmalar daha azalacaktır. Telefonunuzda boşaltabildiğiniz kadar yer boşaltın (8 GB boşluk iyidir), telefonunuz donyorsa ve boşaltamıyorsanız, telefonu USB ile bilgisayara bağlayın ve temizlik işlemini öyle yapın

- Telefon yantı verdiğinde Dummy File Generator uygulamasını açın ve Generate(Size-Boyut) veya Generate Full seçeneği ile Dummy File – Sahte Dosya oluşturmaya başlayın. 1 seferde 8 GB gibi oluşturun, sonra silin yöntem bu. 2 sefer 8 GB kadar dosya ürettiğinizde sorun büyük olasılıkla çözülecektir. Bazı kullanıcılar 50 GB bazıları ise daha fazla üretimde sorunu çözmüşler.
    - Dummy File Generator çalışırken, donmalar olabilir, hiç ellemeyin bırakın telefon kendisi uğraşsın 5 ila 25 dakika içinde donma çözülecektir, uygulama çökerse yeniden açın ve yeniden Generate deyin. Eğer telefon bu işlem süresince 40 dakikadan fazla yanıt vermezse yeniden başlatın.
    - Buradaki mantık, XDA’da anlatıldığı üzere takılmaları tetiklemek ve telefonun o hafıza bloklarını bir şekilde temizlemesini sağlamaktır.
    - Ben donmalı-kapanmalı 3-4 denemeden sonra hiç ellemeden sabırla iki kere Generate Full işlemini tamamladıktan sonra sorunun ortadan kalktığını gördüm. Ve üzerine 2 defa daha takılmadan Generate Full işlemini yaptım ve sorun çözüldü.

Kolaylıklar

• yazilanlari okudum da s3 yerine s2 tercih ettigim icin hic pisman degilim

• quote:

Orijinalden alıntı: psyshock

Xda da konusu var bunun ve telefonun sorunlu nand bellegi olanlar icin samsung un telefon komple gitmesin diye aldigi onlem son cikan 4.1.2 surumleriyle ingiltere gibi vs kesin cozuldu deniyor ama tabi turkiyeye 5 aylik surum geldigi icin bu takilmalae mevcut odinle yeni ingiltere veya polonya romunu kurmanizi oneririm

öncelikle teşekkürler arkadaşım.

dün akşam polonya romunu yükledim ve tekrardan root attım. şu ana kadar donma yapmadı.

umarım böyle devam eder...

tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.