Şimdi Ara

Samsung Galaxy Watch ön inceleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
3.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Türk Dil Kurumu, her yıl bir değişiklik yapıyor, bir çoğu akla ve mantığa sığmayan değişiklikler. Türk Dil Kurumu'nun bir kelimenin yazılışı hakkında yıllar içinde yaptığı değişiklikleri eskiden günümüze kadar olan çeşitleri ile görmek mümkündür. Neye göre değiştirdiği ise asla bilinmemekte ve bu her yıl yapılan değişikliklerin belli bir kuralı yok. TDK: ben böyle istedim.

Yaşadığım ülke sınırları içinde hangi bölge olursa olsun şu anki yaşıma kadar hiç kimse bana (bir soyisim düşünelim ve bu "Mutlu" olsun) "Bay Mutlu" diye hitap etmedi. Ya da ben başka birine "Bay Tanpınar" diye hitap etmedim.

Aynı durum kadınlar içinde geçerli. Mesela soyismi Mutlu olan bir kadına "Merhaba Bayan Mutlu" diye hitap edilmedi şu ana kadar Türkiye'de. Sayın hitap şekli kullanılabilir, isminden sonra Hanım denilebilir ya da direkt Hanımefendi diye de hitap edilebilir ki bu sizin özgüveninizle alakalı olarak KADIN diyemediğiniz için ama asla Türkçe'de bayan kelimesine yer yoktur.

Lütfen saçmalamayın. Tdk sitesinde Bayan kelimesine yer verilmişse o zaman kullanılabilir diye bir şey yok.

Benzer bir bilgi için; “Rastgele” mi, “rasgele” mi?

Sevgilerimle ve saygılarımla, başarılar diliyorum.

• e1ektronick kullanıcısına yanıt
    Zaten yazdığım şey tam anlamı ve kullanım şeklidir, kullanılmalıdır/zorunludur diye bir şey demedim ki hiç. İlgili kelimelerin karşılığını yazdım. Kaldı ki Sayın kelimesi de bir saygı ifadesidir. Gerektiği gibi kullanıldığında zaten, "Sayın" ile "Bay/Bayan" kelimelerinin kullanım yeri farklıdır. Kaldı ki "Kadın/Erkek" kelimelerinin de kullanım yeri de farklıdır. Aynen Kadın Futbol Takımı denmesi gerekirken Bayan Futbol Takımı denmesi gibi.
  • Biliyorum, biraz geç cevap veriyorum ama mazur görün. Youğun çalışıyorum.
    quote:

Lütfen saçmalamayın. Tdk sitesinde Bayan kelimesine yer verilmişse o zaman kullanılabilir diye bir şey yok.

Bu cümlemde sözüm size değildi zaten, üzerine gittiğimiz bu konunun bir çok noktasında sizinle hemfikir olduğumuzu düşünüyorum.

Sevgilerimle ve saygılarımla, hoşçakalın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eDDiè

esim ve kendime önsiparis gectim, önsipariste ayrica wireless sarj cihazi ücretsiz veriliyor aldigim yerde. Ilk akilli saat deneyimim olacak Eylül ortasi teslim edilmeye baslanacakmis.

Ülke: Almanya
    Bi tane de bana yollasan :) Aldığın fiyat ne kadar hocam merak ettim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TorukMactoo

Bi tane de bana yollasan :) Aldığın fiyat ne kadar hocam merak ettim?

Alıntıları Göster
    42mmLTE - 379 euro ve 46mmLTE - 399 euro hocam. Bir gün loto cikarsa yollarim :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eDDiè -- 22 Ağustos 2018; 23:43:24 >
  • ÇOK GÜZEL BE!

Umarım 2.000tl'nin altına gelir.
    39 farklı antrenman modu.. Su geçirmez. Spotify destekli. Geliştirilmiş batarya. Daha ne ister bir kullanıcı...

• Merhaba,

Saati teslim alan var mı?
  • eDDiè kullanıcısına yanıt
    burda daha ucuz valla siz gelin burdan alın 2200 tl artı hediyeler
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.