Şimdi Ara

Samsung, Galaxy Z Fold 7 için kolları sıvadı: One UI 7 ve daha pek çok önemli özellik!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung, Galaxy Z Fold 7 için kolları sıvadı: One UI 7 ve daha pek çok önemli özellik!

Samsung, Galaxy S25 serisini tanıttıktan sonra, şimdi de katlanabilir telefon pazarındaki yeni hamlesi Galaxy Z Fold 7 üzerine yoğunlaşıyor. Şirketin yeni model için yazılım geliştirme sürecine resmen başladığı ortaya çıktı. Samsung’un sunucularında ABD versiyonuna ait ilk yazılım dosyasının bulunması, test sürecinin start aldığını gösteriyor.

Galaxy Z Fold 7'nin yazılımı, Android 15 tabanlı One UI 7 sürümü ile geleceği belirtiliyor. Son sızıntılara göre Samsung, One UI 7.1.1 sürümünü pas geçerek doğrudan One UI 7'ye odaklanmayı seçti. Bu kararın arkasında, mevcut cihazlara One UI 7.0 güncellemesinin gecikmesi olduğu düşünülüyor.

Donanım tarafında önemli yenilikler bekleniyor. Samsung’un yeni nesil katlanabilir telefonunda menteşe tasarımını elden geçirerek ekran katlama izini belirgin şekilde azaltmayı hedeflediği söyleniyor. Ayrıca, dış ekranın 6.5 inç, iç katlanabilir ekranın ise 8 inç olacağı iddia ediliyor. Bu boyut artışı, bir önceki model olan Galaxy Z Fold 6 ile kıyaslandığında fark yaratacak gibi duruyor.

Ayrıca Bkz.Realme P3 Pro tanıtıldı: Büyük batarya ve fiyat performans odaklı özellikler!

Ancak bazı özelliklerde kısıtlamalar olabileceği de konuşuluyor. Özellikle S Pen desteğinde bazı değişiklikler yapılabileceği iddiaları gündemde. Hangi özelliklerin kaldırılacağı netlik kazanmasa da, cihazın daha ince bir yapıya kavuşması için bu tür bir revizyonun düşünüldüğü belirtiliyor. Kullanıcıların bu değişikliğe nasıl tepki vereceği merak konusu.

Performans açısından, önceki sızıntılarda Exynos işlemcinin tercih edileceği söylense de, son gelen bilgiler Galaxy Z Fold 7'nin Qualcomm Snapdragon 8 Elite işlemcisiyle donatılacağını gösteriyor. Batarya kapasitesine dair net bir bilgi olmasa da, Samsung’un silikon-karbon batarya teknolojisini bu modelde kullanmayacağı konuşuluyor.

Kamera tarafında da önemli iyileştirmeler bekleniyor. 200 MP çözünürlüğe sahip ana kamera, ultra geniş açılı lens, 3x optik zoom sunan telefoto kamera ve ekran altına gömülü ön kamera gibi özelliklerin yer alacağı söyleniyor. Ayrıca, cihazın katlanmış haldeyken yalnızca 10 mm kalınlığında olacağı belirtiliyor. Galaxy Z Fold 6'ya göre daha ince olması, kullanım konforunu artırabilir.

Tüm bu gelişmeler, Galaxy Z Fold 7'nin Samsung'un en iddialı katlanabilir telefonlarından biri olacağına işaret ediyor. Ancak henüz çıkış tarihi ve fiyat konusunda resmi bir açıklama yapılmış değil. Önümüzdeki haftalarda cihazla ilgili daha fazla detayın gün yüzüne çıkması bekleniyor.

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2025/02/20/samsung-starts-testing-one-ui-7-for-galaxy-z-fold-7-launch-nears/

• zamzung komik olmaya basladi

• quote:

Orijinalden alıntı: jiletosman

zamzung komik olmaya basladi
    Ne alaka

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ortadaki ekran çukuru kalmadığı sürece fold15te çıksa satılmaz kullanımda çok etkiliyor parmağın takılması plastiğe dokunmak vs

• Fold 6 kısa bir süre tecrübe ettim.Fold5 Fold6 benzer bir değişim olursa çoğu kullanıcı Fold 6 ile hatta Fold 5 ile yola devam eder düşüncesindeyim.

• 4S14N_HUNT3R kullanıcısına yanıt

Tüm ekran plastik hissiyatında zaten.Eskilerde satılan üç kuruşluk tabletlerin ekran hissiyatını veriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sucre Maricruz kullanıcısına yanıt
    Aynen flip 3e geçeyim dedim ilk çıktığında oda öyle ortada kocaman çukur var plastiğe dokunuyosun aşırı moral bozuyor keyif alamiyosun telefondan

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Hiçbir şeyi etkilemiyor doğrusu. Ekranın ortasından parmağımı sık kaydırmamı gerektirecek bir oyun oynuyorum. Onda bile çok az sorun oluyorsa başka şeylerde neredeyse hiç sorun var diyebilirim.

Mesele, bu form herkese göre değil. Herkes o ekranı açmayı istetecek bir şey yapmıyor. Flip modelde ise açma zorunluluk olduğundan deneyimi düşürüyor. Esas ekran dayanıklılığının artması önemli. Hâlâ ekranlar çok hassas ve katlanma kısmı sınırsız dayanıma sahip değil. Bu ekranlar açıkken uzun ömürlü oluyor ama kapalı durmaları da günlük kullanım için gerekli vs. Bir süre kullanınca hepsine alışıyorsun zaten.

• Sucre Maricruz kullanıcısına yanıt

İlk dokunmatik cihazlarım plastik ekranlı idi zaten. Ekran camdı ama üstündeki rezistif dokunmatik yüzey çift kat naylondu. 😃 Hey gidi Windows Mobile hey.

• sis651 kullanıcısına yanıt
    Çok şeyi etkiliyor bı normal ekranda parmağın akması var bı plastik ekranda parmağın zırt pırt ortaya çukura takılması var hissiyat zaten çöp plastiğe dokunmakla camla çok fark var görüntü olarak bile çok çirkin duruyor ışık altında karanlıkta bı nebze belli olmasada ışıkta çok kötü duruyor.

• Rakiplerine göre daha belirgin ekran ortası çizgisi hızlı şarj konusunda ilerleme kaydetmemesi ve artık bıktıran hemen hemen yıllardır aynı arka kamera tasarımıyla samsung iyice soğuttun.

Bir tek gördüğüm etkisi oynadığım oyunda tam ortadaki katlama alanında dar alan içinde kaydırma yaparken bazen ıskalayabilmem. Başka bir etkisi yok. Dış ekran da dar olduğundan orada da bu hareketleri yapmak zor bu cihazda. Takılmak gibi bir şey olmuyor hani, gayet devam ediyor akış.

Evet dışarıdan bakınca garip geliyor ama kullanınca bu dediğim dışında beni etkileyen bir şey olmadı iki yıldır. Zamanla daha iyileştireceklerdir ama yine de o kadar rekor satış rakamlarına ulaşmayacak oldukça ucuzlatılmadıkça bu form.

Siz alismissiniz hocam ben alışamadım çok kötü geliyor basma hissi çukur görüntüde bozulma ışık altında daha çok geliştirilmesi gerek.

• sleepy84 S kullanıcısına yanıt

Honor Magic V3 vs. alternatif iyi cihazlar. Uzun süreli deneyim nasıl olur belli olmaz ama Samsung tarafında da aman aman çok iyi bir deneyim olmaz sanırım. Bir süreden sonra menteşeler foldlar folloş olmaya başlar gibime geliyor. Ekran değişimi yaptıranlar çok.

Büyük ekranda bir şey yapmayı sevdiğimden bana alışmak hiç zor olmadı, ufak ekranda bir excel tablosu vs. ile uğraşmaktansa bunun rahatlığına kolay alıştım.

Ama herkese göre bir form değil işte. Herkeste dezavantajından çok fayda sağlamazsa çok mantıklı bir tercih olmuyor. Şuan da dezavantajlı taraflar hâlâ ağır basıyor genelde. Ekranın plastikliği vs. uzun zaman daha çözülemeyecek şeyler muhtemelen. Göreceğiz.

Bende büyük ekran hastasıyım fakat o his beni soğuttu cihazdan o yüzden bekliyorum en azından çukuru götürsünler onada razıyım ama dediğiniz gibi hala cozebilen olmadı bı Microsoft çıkardı oda ayrı ayrı ekranlı fold.

Microsoft ürününde tek bir ekran hissiyatı oluşmuyor pek. Ancak ekran olarak çok daha dayanıklı olduğu ortada. Birkaç uygulama gibi kullanımlar için baya iyi ama tek büyük ekran deneyimi yok. Çok niş kalıyor hani o da.

Aynen tırnakla iz kalmıyor en azından sağlam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.