Şimdi Ara

Samsung, Gemini'yi güç tuşuna yerleştirmeyi düşünüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsung, Gemini'yi güç tuşuna yerleştirmeyi düşünüyor
    Samsung telefonlarda “Hey Google” gibi bir komutla veya kaydırma hareketiyle Google Asistan veya Gemini’yi çağrılabiliyor. Ancak, güç tuşuna basılı tutarak Gemini veya Google Asistan’ı çağırmak mümkün değil, bu şekilde yalnızca Bixby kullanılabiliyor. One UI 7 ile bu değişecek gibi görünüyor. Android için Google uygulamasının en son sürümünde güç düğmesinin Bixby yerine Gemini’yi başlatmak için kullanılabileceğine işaret eden kodlara rastlandı.

Ayrıca Bkz.Google, iPhone'lar için Gemini uygulamasını yayınladı

Google Asistan'a benzer şekilde, Gemini de “Hey Google" diyerek çağrılıyor. Ancak, güç düğmesi özelliği kullanıcı deneyimini iyileştirmenin bir parçası olarak etkileyici bir entegrasyon olacak.

Google uygulamasının artık kullanıcıya yan düğmeye basılı tutarak Gemini'yi nasıl çağırabileceği konusunda bilgi veren kodlara sahip olması, Samsung'un bu işlevi yakında eklemeyi planladığını gösteriyor. Bu değişikliğin tam olarak ne zaman gerçekleşeceği bilinmiyor ancak yaklaşan One UI 7 sürümünde kullanılabilir olması mümkün. Hatta yeni Samsung Galaxy S25 serisinin kurulum ekranında bile görebiliriz. Her durumda, Samsung'un yan düğmeyi alternatif asistanlara açmasını görmek güzel.

Kaynak:https://www.androidauthority.com/samsung-long-press-side-button-gemini-3505663/

• Çok lazım (!!!)
  • Telefonu sesli komutla daha iyi kullanılabilir yapar. Mantıklı bir hamle. Hele ki bixby de Türkçe desteği olmadığını düşünürsek.
  • Note 10'lardaki Bixby tusu veya Xperialardaki shutter butonu gerek Zamazunga. Guc tusuna kisayol atamayi azicik CROM derlemeyi bilende yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xhan -- 5 Aralık 2024; 22:26:50 >
  • Good Lock uygulaması ile bunu yaptım. Gemininin iyi bir seviyede olduğunu düşünüyorum. 14 Pro Max'den S24 ultra yeni geçtim ve bana sirinin eksikliğini hissettirmedi. Hatta akıllı lambalarımı ses ile kontrol edebilmek çok iyi oldu.
  • Android gibi esnek bir sistemde insanlara illa şu programı kullanacaksınız diye dayatma yapmaları zorbalık resmen. Root ve aosp romlar olmasa bir de bu firmalarla uğraşıcaz. Kimse sizin saçma uygulamalarınızı kullanmak zorunda değil. Apple'a özenen varsa kendi işletim sistemini çıkarsın.
  • kreat kullanıcısına yanıt

Samsung zaten Goodlock uygulaması ile bir çok özelleştirmeyi ve belki başka telefonla ancak root ile erişebileceğin şeylere imkan veren modüllere sahip.

• Niye lanet olasıca güç tuşunda ya niye? 8'de de ses tuşlarının hemen altında, zırt pırt açayım mı demeye başlayınca, kökten kapatıp geçtim. Öyle bir ayarlamışlar ki Bixby'yi aktif etmeden düğmeye başka bir şey atanamıyor. Bu kadar salakça bir zorlama, kurulsun diye....
  • Samsung, klasik hatalarına devam ediyor. Google'ın devasa imkanlarına rağmen, çöpten hallice olan Gemini yerine ChatGPT'yi tercih etmeyerek vizyonsuzluğunu bir kez daha kanıtladı.
  • khaos kullanıcısına yanıt
    Gemini'ı Bard olarak çıkışından beri takip ediyorum, kesinlikle çöp falan değil. Bu işe sonradan dahil olmasına rağmen hızlı bir gelişim sergiledi. Şahsen birkaç ay önce pro versiyonunu almaya karar verdim -ki 2 ay ücretsizdi- hala aktif olarak kullanıyorum.

Gemini'ın Google çatısı altında olmasının da birtakım avantajları var. 3rd party olmadığı için işletim sistemine daha derinlemesine entegre olabilir, diğer Google ürünleriyle birlikte çalışabilir. Mail, takvim, maps, flights, docs gibi birçok ürünle entegre gerçek bir asistan olma yolunda ilerliyor.
  • lterlemez L kullanıcısına yanıt
    Goodlock ile tuş işlevi ayarlanabiliyor hocam. Mesela bende 2 kere basınca fener yanıyor, gece çok işime yarıyor. Benzer şekilde Gemini için de özelleştirme yapılması çok olası.
  • Samsung bu asistan işini ne yazılımsal ne de tuş olarak bir türlü çözemediler.

S-voice, Bixby vb. hep fiyaskoydu.

Geçen gördüğüm haberde windowsta Dex'i kaldırıp windowsun içinde bulunan yazılımla entegre çalışacak şekilde teşvik edileceğini belirtmişti.

Ayrıca arada yok Google mesajları kullan şu bu yaparak telefonda taciz ediyor.

Gittikçe özgünlüğünü kaybeden bir firma olma yolunda ilerliyor Samsung efendi.
  • Yil olmuş 2024-2025,Tuş kalkali yillar oldu ama halen tuş koymanin tasarimiyla ugraşiyolar şaka gibi
  • eyuunal E kullanıcısına yanıt

Aynen öyle. İnsanlar good lock u samsung dışı ayrı bir uygulama zannediyor.

• eyuunal E kullanıcısına yanıt

Sistemle beraber o özellikler verilebilir. Ekran görüntüsü alınca çıkan menüye silme butonu koymak için goodlock yüklemeye ne gerek var? Çok mu zor bunu yapmak? Bütün firmalar yapıyor samsung ayrı telden çalıyor. Çekilecek dert değil goodlock.

• T Square kullanıcısına yanıt

Olay çözmek değil zaten, kurulmayacağını/kullanılmayacağını bildikleri için işlevin zorlama yerlere atanmasından başka bir şey değil bu. Zira, Google Assistanı da kullanmayı seçebilir kullanıcı; dolayısı ile bir şekilde kullanmaya zorluyor. Diğer nedenler ise her bölgeye özel çalışılması gerektiği için iş yükü demek, yazılım konusunda ve bunda pek başarılı değiller ya da yükün artacağı önceden belli olduğu için vazgeçtiler.

• T Square kullanıcısına yanıt

Zaten diğer donanımlarda da yazılımdan kaçınmaya başladılar. Saat (Tizen -> Wear OS) ve bilgisayar bileşenlerinde (SsD: Samsung NVMe Controller Driver -> Microsoft NVMe Controller Driver) de yazılımdan çekildiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lterlemez -- 6 Aralık 2024; 11:58:57 >
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt

Bakayım, teşekkürler.

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    Açıkçası, elindeki imkanlar ölçeğinde beklentim çok büyüktü. Maalesef, bana göre tam bir hayal kırıklığı. Keşke dediğiniz gibi ilerleme gösterip OpenAI'ye gerçek bir rakip olsa. Nihayetinde, hiçbiri babamızın oğlu değil. Bir ChatGPT Plus kullanıcısı olarak, OpenAI'nin 200 dolarlık kullanıcı kazığından sonra yerini tam anlamıyla dolduracak her yapay zekaya geçerim.
  • Arkadaslar, bu gemini yi duzgun kullanabilen var mi? Basit komutlari bile yerine getiremiyor.

Mesela " hoparloru aç a yı ara" diyorum ariyor hoparloru acmiyor.

"Hoparloru ac b yi ara" diyorum ariyor hoparloru açıyor

"Hoparloru ac c yi ara" diyorum tamam ama once telefonun kilidini aç diyor aciyorum internette arama yapiyor.

Ha bir de hoparloru ac d yi ara dedigimde ben bir yapay zekayim boyle becerilerim yok hoparlorunj acamam diyor. Obur aramada aciyordun ama bunda neden acmiyorsun?

Yani ayni komutta kafasina gore zaman zaman 3 farkli islem yapiyor tam bir sıgır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tembeler -- 8 Aralık 2024; 16:51:16 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.