Şimdi Ara

Samsung (Google) Nexus 10 Kullananlar Kulübü ve Yardım Konusu (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.695
Cevap
29
Favori
112.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Yürüyen Ölü

quote:

Orijinalden alıntı: HatersGonnaHate

Ya bu tablet sureklı kendi kendine kapanıyor. Genelde kasma yaşadığı zaman kapanıyor. Ve en çok Chrome kullanırken. Ama az önce kilit ekranında iken kapandı. Düğmeye bastım kilidi açmak için ekranı yukarı kaydirdim ve tablet kapandı. Bunun sebebi nedir çok rahatsız edici bir durum.

Google chrome çok fazla ram kullanıyor.başka tarayıcı kullanabilirsin

Bendede google chrome a çok fazla yüklenince tabletin kendini yeniden başlattığı oldu bir kaç kere.

Hocam dünkü olaya kadar ben de Chrome kaynaklı olduğunu düşünüyordum. Ama dün kilit ekranındayken kapanınca canıma tak etti artık. Bir de telefonda da Chrome kullanıyorum ama kasma yapmasına rağmen hiç kapanmadı telefon. Üstelik bu 2gb ram telefon 1gb ram.

Yine de başka tarayıcı kullanmayı denicem. Ligthing Browser iyi diyorlar. İnşallah bir daha böyle Olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• beyler yeni aldım birkaç sorum olacak cevap veren cıkarsa cok sevinirim.

1-chrome da yazılar cok kucuk buyutmenin yolu yok mu hangi tarayıcı kullanalım.
    2-5,1,1 i root edilebiliyor mu pek anlamayan biri de yapabilir mi?
    3- samsunglarrdaki gibi ekranı bolerek multitasking yapamıyor muyuz?
    4- bu nexus media importer dosya transferi için mi sabit usb takılı kullanamıyor muyuz?
  • bir sorum daha olacak dns değiştirmek için de mi root gerekiyor?
    wifi ayarlarında değiştirdim ama kabul et şeyi çıkmıyor en son.
    root şart mı biri yardımcı olsa root konusunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bartlebyandco

beyler yeni aldım birkaç sorum olacak cevap veren cıkarsa cok sevinirim.

1-chrome da yazılar cok kucuk buyutmenin yolu yok mu hangi tarayıcı kullanalım.
    2-5,1,1 i root edilebiliyor mu pek anlamayan biri de yapabilir mi?
    3- samsunglarrdaki gibi ekranı bolerek multitasking yapamıyor muyuz?
    4- bu nexus media importer dosya transferi için mi sabit usb takılı kullanamıyor muyuz?

Google chrome da Sağ köşedeki 3 noktaya tıkla, Ayarla'a tıkla, gelen ekrandan erişebilirlik yazan yere tıkla.oradan büyütebilirsin.

Framaroot gibi programlarla root atmayı deneyebilirsin.ben root atmadım bu tablete.nasıl atılır bilmiyom.

Ayrıca DNS değiştirmek için bağlı olduğun wifi nin uzerine basılı tut.gelen kutuda değistir yazan yere tıkla.en aşağıya istediğin DNS asdresini yaz.kaydet diyip wifi yi açıp kapatınca oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yürüyen Ölü -- 16 Mayıs 2015; 14:32:37 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• wolleskaan kullanıcısına yanıt
    vidyoyu gorup mpleri gormuyor mu yani? neden ki?
  • Yürüyen Ölü kullanıcısına yanıt
    chrome işe yaradı tesekkur dns konusunda en sonda değiştirdikten sonra kaydet kısmına tıklanamıyor niye boyle yapıyor anlamadım.
  • fiyat sitelerine gore sadece karfurda var 900 tl olmus.
  • quote:

chrome işe yaradı tesekkur dns konusunda en sonda değiştirdikten sonra kaydet kısmına tıklanamıyor niye boyle yapıyor anlamadım.

İp adresi
    Ağ geçişi
    Bağlantı alan kodu uzunluğu

Böyle 3 tane kutu var DNS adresinin üzerinde.bunlar boş ise tamam butonuna basamazsın.

• quote:

vidyoyu gorup mpleri gormuyor mu yani? neden ki?

Es dosya yöneticisi hepsini görüyor. Başka birşeye gerek yok. Ama en temizi root edip stickmount yüklemek ozaman usb normal hafıza kartı gıbı gorunuyor.

Hazır yazmısken favori uygulamalarımıda yazayım belkı denemek ısteyen olur.

Root gerektirmeyenler.
    Nova launcher
    accuweather : Hava Durumu için
    Bass EQ pro: Ekoloyzer ayarları için
    Clean master: Gereksiz dosya temizliği
    Es Dosya yöneticisi: Dosya yöneticisi
    Ezpdf Reader: Pdf okuma ve üzerine not alma vs için.
    greader : Haber forum gıbı kaynakları takıp ıcın.
    km player: Vıdeo oynatıcı. mxten farkı ekranda kucuk pencerede oynatma yapabılıyor.
    lecture notes : Not defteri
    Money lover : Para yönetimi için
    Moon reader : Pdf vs okumak için.
    Office suite : office dosyaları ıcın
    Perfect wiever: çizgi romanlar için
    Pv star: Youtube u müzik modunda dinlemek için kullanıyorum.
    rar: winrarlı dosyalar ıcın
    smart tool: çeşitli araclar var
    Sticky pass: şifreleri kaydetmek için
    Ucbrowser
    Wikipedia
    Viral pro: Youtube videolarını ekranda kucuk pencereden ızlemek ıcın.
    Mx player : video ıcın
    Zarchiver : alternatif zipler için.
    opera browser

Root:
    Adaway: reklam engelleme
    Set dns: dns değiştirme için
    Stickmount: usb bellek ıcın
    Quickboot: hızlı reset için
    Root explorer: rootlu dosya yonetıcısı
    Tıtanıum backup: yedekleme ıcın
    Root unınstaller : Gereksız dosya sılme ve dondurma ıcın

Xposed İnstaller : Ufak aracları kullanmak ıcın asagıdakıler bununla yuklenıyor
    Xhalofloatingwindow : Yüzen uygulamalar ıcın
    minminguard : Reklam engelleme ıcın
    youtubeadaway : Youtube reklamlarını engellemek ıcın
    youtubebackgroundplayback : Youtube vıdeolarını arkaplanda calıstırmak ıcın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolleskaan -- 16 Mayıs 2015; 17:04:11 >

teşekkürler hocam bilgi icin root konusu bana çok karışık geldi daha önce Sony yi yapmıştım ama çok kolaydı o.
    yani rootsuz USB yle müziklerini bagjasam muslxmatch denen uygulama göremez dimi bu durumda.???
    bir de o bahsettiğiniz exposedla samsunglardaki multiwindow özelliği de getirilebiliyormuş sırf onun icin rootlamam lazim. Zaten reklamlar da can sıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bartlebyandco -- 16 Mayıs 2015; 19:26:46 >
  • Evet gelmiş bende hemen yükledim fakat ciddi anlamda sayfa kaydırmaları falan bozulmuş akıcılık resmen öldürülmüş her gelen güncelleme ile daha kotu oluyor. Dokunmatik ekran hissiyatsiz olmuş.

İnternette araştırdım ama 5.1.1 hakkında açıklama bulamadım neler değişmiş belli değil bu konuda Apple on gözünü Seveyim güncelleme açıklamaları çok bilgilendirici ve bilinclendirici

• Nexustada çok basit Nexus Root Toolkit ile herşey basitçe yapılıyor. Ben root olunca daha keyif alıyorum ama tercih meselesi. muslxmatch görebilir ama es dosya yonetıcısı ayrı bır bolum gıbı goruyor o yuzden onun uzerınden calıstırman gerekır yanı dosyayı secersın ordan ac dersın o sekılde acarsın muslxmatch dırek gormeyebılır denemedım ama varsayımla konusuyorum.

Ayrıca ben 4.4.2 kullanıyorum. 5te youtube 1440p vıdeolar donuyordu sadece ses gelıyordu bırde akıcılık pek tatmın etmedı. 4.4.2 daha stabıl gelıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolleskaan -- 16 Mayıs 2015; 20:07:10 >
  • Guncelleme ile akiciligi gitti sanki tabletin.

• arkadaşlar aleti şarja takılı ve kullanırken şart olmuyor şarjım saatte yuzde 1 falan anca artıyor.
    bu bir arıza mı sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bartlebyandco -- 17 Mayıs 2015; 15:29:48 >
  • İnternet sürekli kopup duruyor

• quote:

İnternet sürekli kopup duruyor

Bağlandığınız ağ ile ilgili bir sorun olabilir.başka bir internet ağına bağlandınızmı?
    Bağlandıysanız sürekli kopmalar oldumu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Yürüyen Ölü

quote:

İnternet sürekli kopup duruyor

Bağlandığınız ağ ile ilgili bir sorun olabilir.başka bir internet ağına bağlandınızmı?
    Bağlandıysanız sürekli kopmalar oldumu?

Bağlanmadim ama evde aynı ağa bağlanan 3 telefon 1 bilgisayar ve 1 tablet daha var ama bir tek benim tablette bu sorun yaşanıyor.

• maxton browser iyiymiş
    torrent olarak da ttorrentle indirirken izlenebiliyor

benim denedigim usbleri goruyor ama içindekileri gormuyor..
    biri harddisk biri de wınn usb modem içine takılmıs sdcard ondan olabilir mi ya da

• quote:

benim denedigim usbleri goruyor ama içindekileri gormuyor..
    biri harddisk biri de wınn usb modem içine takılmıs sdcard ondan olabilir mi ya da

fat32 mi ntfs mi bicimlendirmeleri bende es dosya yöneticisi hepsini görüyordu. birde total commender ile deneyin. nexus media importer sadece medya dosyalarini goruyor

• 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.