s.a arkadaşlar Samsung HD103SJ alalı 1 hafta oldu ilk zamanlar cok ses cıkarıyordu şu anda sesi baya azaldı yenibi hdd le deyiştirmeme gerek varmı? Birde HDD hız testini nasıl yapıyoruz win7 64 bit de degerleri kac olması gerekiyo? Derecelendirme yaptım 5.9 puan verdi hdd aldığım yer getir deyiştirek dedi ama kararsızım yenisiyle deyiştir diyosanız alacağım hdd neyine dikkat etmeliyim LÜTVEN TAFSİYELERİNİZİ AÇİLEN BEKLİYORUM teşekkürler
s.a arkadaşlar Samsung HD103SJ alalı 1 hafta oldu ilk zamanlar cok ses cıkarıyordu şu anda sesi baya azaldı yenibi hdd le deyiştirmeme gerek varmı? Birde HDD hız testini nasıl yapıyoruz win7 64 bit de degerleri kac olması gerekiyo? Derecelendirme yaptım 5.9 puan verdi hdd aldığım yer getir deyiştirek dedi ama kararsızım yenisiyle deyiştir diyosanız alacağım hdd neyine dikkat etmeliyim LÜTVEN TAFSİYELERİNİZİ AÇİLEN BEKLİYORUM teşekkürler
HDD'den gelen sesi diyorsun galiba.. Öncelikle 5.9 puan 5400rpm hdd için standart diyebiliriz.. Üstünü görmedim. Ses konusunda HDD'den çalışma sesi geliyorsa bunun PC kullandıkça windows arama dizinini tamamladıkça azaldığını hissedeceksin ancak Kes Kopyala Yapıştırda veya örnek veriyorum sistem otamatik sistem kurtarma oluşturuyorsa bu sesi ara ara duyman normaldir. Bazı HDDler sesli çalışmaktadır ve gece sesiz ortamda seni rahatsız edebilir birşey mi oluyor die...
İyi Forumlar..
Teşekkürler arkadaşlar yardımlarınız için bugün HDTun e kurup test edecem gerçi cıkacak sonucun iyi olup olmadığını nasıl anlayacam? buda ayrı bir soru
Günümüzde doğru düzgün 5400rpm ye çok yüksek kapasiteli diskler dışında rastlamıyoruz. 5400 rpm disk zaten 5.9 alamaz. Şu bir gerçek mekanik diskler için tekli kurulumlarda 5.9 un üzerine çıkabilen disk malesef ki yok. Olayın dogrusu bu. 5.6 nin altinda ise git degistir 5.9 oldukca iyi bir netice. Disk hızını ölcmek istiyorsanda error scan taramasini quick olmadan yap. sag tarafta kac mb okuma yapabildigini gorebilirsin. benim 1TB seagate 130mb civari okuyor saniyede.
Bende de aynı modelden var; ancak kopyalama yaparken ya da okuma yaparken ses çıkarmıyor. 130-350mb arası kopyalıyor. Gayet memnunum. O nedenle aldığınız yere getirin yenisi ile değiştirilmesini isteyin. HD103SJ modelleri HD103UJ'lere göre daha performanslı. İkisinden de olduğu için aradaki farkı görebiliyorum. Böyle kullanmayın ilerde daha fazla ses yapabilme ihtimali olabilir.
slm arkadaşlar aldığım yerden yenisi ile değiştirdim buda cok ses yapıyor sesinide gectik test yaparken ses cıkardığı anda değerler yerlerde sürünüyo vallahi aldıma alacağıma pişman oldum yeni topladığım sistemin bile tadını cıkartamadım bana farklı marka HDD TAFSİYE EDERMİSİNİZ farkını verip başka bir marka hdd almak istiyorum hızlı ve kaliteli olsun arkadaşlar
slm arkadaşlar aldığım yerden yenisi ile değiştirdim buda cok ses yapıyor sesinide gectik test yaparken ses cıkardığı anda değerler yerlerde sürünüyo vallahi aldıma alacağıma pişman oldum yeni topladığım sistemin bile tadını cıkartamadım bana farklı marka HDD TAFSİYE EDERMİSİNİZ farkını verip başka bir marka hdd almak istiyorum hızlı ve kaliteli olsun arkadaşlar
aynı problemi bende yaşamıştım nerden aldıysan geri ver bence Seagate al 2 tane hd103uj "f1" bir tanede "hd502hj" "f3" hepsi aynı en iyisi farklı bi marka almak.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme