Şimdi Ara

Samsung HD103SJ Test Sonuçları (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
924
Cevap
3
Favori
58.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: exFAT

Hangi sürüm ve ayarlarda yaptınız siz sonuçları ekleyin bende aynı şekilde test yapıp ekliyim.

burayı diyorum bende niyeyse 18ms -22ms arası çıkıyor bura

Samsung HD103SJ Test Sonuçları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatal -- 14 Haziran 2010; 17:43:40 >

• 512byte, 4kb ve 64kb'ın 18ms civarı çıkması kötü ama 1mb ve random'ın 18ms ölçülmesi normal. Senin test boş olduğu için yorum yapamadım ama benim erişim süresi (19ms) yüzünden servise gönderdiğim diskin değerleri aşağıda. Netten bulduğum ve 103sj için olması gerektiğini düşündüğüm değerleride ekliyorum.

•  Samsung HD103SJ Test Sonuçları

"Vatal" Testi yapıp resim koysan da baksak ona göre bişeyler diyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 14 Haziran 2010; 18:12:49 >
  • böyle birşey çıktı şimdi de normaldir inşallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatal -- 14 Haziran 2010; 18:59:08 >
  • Normal sorun yok
  • iyi korktum bir an. servis felan uğraşmayalım şimdi

peki 23ms i nası azaltabiliriz? 1mb lık değer niye böyle? ntfs allocation unit değerleri ile mi oynamak gerek? 4kb a böldük hücreleri standart yabancı forumlarda 16 32 kb felan deneyenler olmuş büyük disklerle..
  • Benim disk 3 e bölünmüş durumda ve sistem diski olarak 3 diskle birlikte çalışıyor şu an ve hava sıcak olduğu için 39 derecede :D

• quote:

peki 23ms i nası azaltabiliriz? 1mb lık değer niye böyle? ntfs allocation unit değerleri ile mi oynamak gerek? 4kb a böldük hücreleri standart yabancı forumlarda 16 32 kb felan deneyenler olmuş büyük disklerle..

Bende bunu merak ediyorum harddiski formatlarken ayırma birim boyutu ne seçmeliyiz arkadaşlar bilen yada tecrübe eden oldu mu acaba bizi bir bilgilendirse çok iyi olacak
  • ATTO disk benchmark sonucu koyabilecek olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F@ruk -- 16 Haziran 2010; 12:41:36 >

Ayırma birimi boyutuyla alakalı bilgiler nette vardı ama açıkçası benimde pek bilgim yok, değişik değerler erişim süresini değiştirirmi emin değilim
  • Fiyatlar bayağı bir güzelleşmiş.

http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=25707 (SJ olmazsa geri gönderirim notuyla tehdit ediniz.)
    http://dfsbilgisayar.com/ProductDetails.asp?productid=254 (SJ diye ısrar ediniz)

• Kullandığım disk nerdeyse tamamen doldu bir süre sonra yeni depo alanına ihtiyacım olacak ozamana kadar fiyatı biraz daha düşerse çok uygun olur.
  • arkadaşlar bende 103sj aldım ve 50gb sistem gerisinide depo olarak kullanacam yapmam gereken extra bir ayar varmı diski takıp win 7 yüklerken birimlere ayıracağım
  • İki tane önerim olur birincisi sistem için 70 gb ayırman ikincisi ahci yı etkinleştirmen, ayrıntılı bilgi önceki sayfalarda var.
  • arkadaşlar burdaki sorun nedir acaba

• O değer harddisk e gelen elektrikde bir sorun olabileceğini belirtiyor bir diğer sebebide hdd nin motoruyla alakalı bir durumun olması, öncelikle hdd ye bağlanan güç kablosunu değiştir değerleri tekrar kontrol et değişmemişse birde başka bir pc de deneme şansın varsa hdd yi onda dene ve tekrar bak o değere değişme varmı.

Daha alttaki değerler nasıl?
  • Bende aranıza katıldım bir adet aldım gerçekten çok sesiz ve hızlı bir disk bir tane daha alıp raid 0 yapmayı düşünüyorum
  • diğer değerlerde bir sorun yok güç kablosunu da değiştirdim ama aynı daha yeni aldım ve kurdum win 7 64 bit bir sorun teşkil edermi böyle olması yoksa değiştirmem falan lazımmı vatandan aldım bu arada bencmark testide şöyle

• Eğer güç kaynağın kaliteli ise yani sisteminden olmadığına eminsen değiştirmelisin çünkü bu sorun ilerde başka problemlere neden olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.