Şimdi Ara

Samsung HD103SJ Test Sonuçları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
924
Cevap
3
Favori
58.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ürünü geri gönderdim sağolsunlar yardımcı oldular. Sanırım distrübütörlerde var bi problem ellerindeki eski hard diskleri tüketmeye çalışıyorlar gibi geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: birolhan1

Ürünü geri gönderdim sağolsunlar yardımcı oldular. Sanırım distrübütörlerde var bi problem ellerindeki eski hard diskleri tüketmeye çalışıyorlar gibi geldi.

Evet önce uj leri bitirmeye çalışıyorlar uzun süre sj gelmedi Türkiye'ye yada geldi dağıtılmadı çünkü ikiside rafda olsa aradaki farkı bilen hiç kimse uj almaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 28 Ocak 2010; 20:47:18 >
  • denizlide terasparkta gezerken golda gireyim dedim. Şansıma 103sj buldum hemen aldım. Takıp bir deneme yaptım. ;

Samsung HD103SJ Test Sonuçları
  • Arkadaşlar birazdan raid yapıcam. İlk defa kurucağım için sorayım dedim buradan raidi seçiyorum ve boot ediyorum. ahci sürücülerini windows kurarken mi yapacağım ?

• evet o şekilde, eğer win 7 kuracaksan raid sürücüsü yüklemene gerek bile kalmayabilir (ncq için ahci mode seçerken öyleydi yani)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _999_ -- 29 Ocak 2010; 19:36:49 >
  • windows 7yi kurarken raid sürücülerinide yükledim. 103uj+103sj raid sonucu:

• HD103SJ için kendi yaptığınız windowstaki dosya kopyalama hızı nedir merak ettim de rica etsem bir resim koyar mısınız? Lazım olursa teracopy isimli bir program dosya kopyalarken hızını da gösteriyor ve hızı arttırıyor. Sabit disk almaya niyetlendim de iyice bir araştırayım demiştim. Şimdiden herkese teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: regular6

HD103SJ için kendi yaptığınız windowstaki dosya kopyalama hızı nedir merak ettim de rica etsem bir resim koyar mısınız? Lazım olursa teracopy isimli bir program dosya kopyalarken hızını da gösteriyor ve hızı arttırıyor. Sabit disk almaya niyetlendim de iyice bir araştırayım demiştim. Şimdiden herkese teşekkürler.

• @exFAT

Çok teşekkür ederim şimdi gönül rahatlığıyla piyasadaki en iyi harddiski alabilirim, inşallah bir sorun çıkmaz da alır almaz ben de test sonuçlarımı buraya asarım. :)
  • Merhaba arkadaslar. Ben de donanimhaber'den edindigim izlenim ve oneriler sonucunda HD103SJ aldim.

Toplam : 931.51 GB
    900 GB'ini olusturdum. 31.51 GB'i yedekleme icin ayirdim ama simdilik olusturmayacagim.

Ben de test yapip sizin degerleriniz ile karsilastirmak istiyorum. Ama once bicimlendirme yapmam lazim. Bu noktada size sorayim, genelde film ve oyun arsivi yapacagim bu yuzden ayirma birimi boyutunu 4096 bayt yapmam daha iyi olur degil mi? Ayni zamanda diskten en iyi performansi almak istiyorum.

iyi forumlar.
  • bicimlendirmeden ve hd tune programinin hicbir ayarina dokunmadan test yaptim.

sizce 4096 mi yapayim ayirma birimi boyutunu?
  • Dün eksen bilgisayardan sipariş verdim bugün elime ulaştı. Çok güzel gözüküyor.
    Akşam takıp HDTune ile test sonucunu buraya ekleyeceğim. Bu arada sabit disk Kore üretim.
  • @sahafiec
    tesekkurler.

@Lecher
    benim disk de "Product of China"
  • Dediğim gibi testleri yaptım. File Benchmark ve Read Benchmark olarak. Hiçbir ayar yok. Direk formatlayıp ilk işim test yapmak oldu diski.

Buyrun ;

Sonuçlara göre erişim zamanlarımız aynı sayılır. Benimki sadece 0.2-0.3 daha fazla çıkmış. Fakat dikkatimi çeken Burst Rate. Çoğunuzun ortalaması 150 gibi birşey. Benimki 208 çıktı. :)

Birde CPU kullanımı bazılarının nası oluyor da -%1.0 oluyor onu anlamış değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 2 Şubat 2010; 22:49:45 >

• sonuçlar iyiymiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lecher

Sonuçlara göre erişim zamanlarımız aynı sayılır. Benimki sadece 0.2-0.3 daha fazla çıkmış. Fakat dikkatimi çeken Burst Rate. Çoğunuzun ortalaması 150 gibi birşey. Benimki 208 çıktı. :)

Birde CPU kullanımı bazılarının nası oluyor da -%1.0 oluyor onu anlamış değilim.

önbelleğe overclock mu yaptın yoksa cpu kullanımına gelirsek her denemede yüksekmi çıkıyor eğer arada bir oluyorsa sorun yok bence.
  • amd 3000+ s939 var 2 gb 4x512 dual twinmos cl2.5 var
    şu anda 251*9 sanırım değerler. ramler 205*2 mhz de çalışıolar yanlış hatırlamıosam
    tek yaptığım bu :D

pc de toplam şu anda 7 hdd bağlı biri bad sectorlu ondaki verileri Sj103 e taşımaktayım... 55-60mb/s ortalama var
  • Hayırlı uğurlu olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 5 Mart 2010; 20:03:48 >
  • amin uzun yıllar kullanmak dileğiyle... uzun süreden sonra ilk defa bi sabit diskim bad sector verdi çok üzüldüm. allahtan verileri GetDataBack ile kurtarabildim.. yarın garantiye yollicam WD MyBook'u..

HDD yi içinden çıkardım pc ye taktım. yoksa hiç bişi yapamıorum. gece orjinal gibi kapamaya çalışıcam tekrar kutuyu inşallah sorun çıkmaz..
  •  Samsung HD103SJ Test Sonuçları

arkadaşlar benim hdd in burst speedi düşük 259 civarı olması gerekmez mi? ankarttan mı kaynaklanıyor acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi br.szr -- 3 Şubat 2010; 19:30:31 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.