Şimdi Ara

Samsung laptop acilmiyor, ekrana goruntu gelmiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar, Samsung r620 model bir laptop'im var. Dun evden cikarken bilgisayari gayet normal kapattim, birkac saat sonra eve geri dondugumde bilgisayarin acma dugmesine bastim. Power tusunun ustundeki isik, bilgisayarin ustundeki guc isigi ve touchpad in isigi yaniyor, harddisk isigi ise sadece birkac saniye yanip sonra sonuyor.. Harddisk'den ses de gelmiyor. Ekranda ise hic goruntu yok, BIOS ekranini bile goremiyorum..

Internette ve burdaki forumda yazilan her seyi denedim. Ramleri cikarip taktim, laptop'in pilini ve guc kablosunu sokup power dugmesine 30sn basili tuttum (hard reset). Hic biri ise yaramadi.

Son zamanlarda bilgisayari acarken bip bip gibi bir ses geliyordu, acaba onunla bir alakasi olabilir mi?
    BIOS ile alakali bir sorun olabilir mi? BIOS u bu durumda nasil resetleyebilirim?

Sizce sorun ne olabilir? Suan cok zor durumdayim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Samsung Dizüstü Bilgisayarınız Açılmıyor ve Ekrana Görüntü Gelmiyorsa

Samsung dizüstü bilgisayarınız açılmıyorsa ve ekrana görüntü gelmiyorsa, bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

• Adaptörü ve pili kontrol edin: Adaptörün sağlam olduğundan ve prize doğru takılı olduğundan emin olun. Ayrıca pilin takılı olduğundan ve şarjlı olduğundan emin olun.
    • Farklı bir prize takmayı deneyin: Adaptörü farklı bir prize takarak elektrik sorunlarını ekarte edebilirsiniz.
    • Ekran kablosunu kontrol edin: Dizüstü bilgisayarınızı açın ve ekran kablosunun gevşek olup olmadığını veya hasar görüp görmediğini kontrol edin. Gerekirse kabloyu yeniden takın veya değiştirin.
    • Donanım sıfırlaması yapın: Dizüstü bilgisayarınızı kapatın ve adaptörü çıkarın. Ardından güç düğmesine 15-20 saniye basılı tutun. Dizüstü bilgisayarınızı tekrar prize takın ve çalıştırmayı deneyin.
    • BIOS ayarlarını sıfırlayın: Dizüstü bilgisayarınızı başlatın ve BIOS ayarlarına girin. BIOS ayarlarını varsayılan değerlere sıfırlayın ve değişiklikleri kaydedin.
    • Profesyonel yardım alın: Yukarıdaki adımları denedikten sonra hala dizüstü bilgisayarınız açılmıyorsa veya ekrana görüntü gelmiyorsa, profesyonel bir teknik servise başvurun.

Önemli Notlar:

• Dizüstü bilgisayarınızı tamir etmeye çalışmadan önce tüm önemli verilerinizi yedekleyin.
    • Dizüstü bilgisayarınızın hala garanti kapsamındaysa, onarım için yetkili bir servis merkezine başvurmalısınız.
    • Kendi başınıza onarım yaparken dikkatli olun ve elektrik çarpması gibi tehlikelerin farkında olun.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bilen yok mu yahu :(
  • Ekran kartı arızası olma ihtimali yüksek makinenizin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran karti problemi olsaydi BIOS ekranina kadar gelebilirdim sanirim.. Eger sorun ekran kartindaysa nasil duzeltebilirim?
  • Sorun acaba BIOS un cokmesi olabilir mi? Bu durumdayken BIOS u nasil guncelleyebilirim?
  • Ekran kartı arızalı değişik ekran kartı arızasında görüntü alacaksınız diye bir olay yok malesef hiç görüntü olmuyor olabilir karakterler karışıyor olabilir çizik atıyor olabilir ama sizin kesin ekran kartı arızası olduğundan emin olabilmeniz için profesyonel yardım almanız gerekiyor arıza ekran kartında ise sizin fazla yapabileceğiniz fazla yapabileceğiniz birşey yok malesef

• mesela laptopu ilk actigimda hdd nin isigi bikac saniyeligine yaniyor, ondan sonra sonuyor ve hdd den hic ses gelmiyor, pc sanki uyku modunda gibi. Bu acaba ekran kartindan kaynaklaniyor olabilir mi? Burada bilgisayari tamirciye gonderme sansim yok (yurtdisindayim). Benim laptop un modelindekilere burda bakmiyolarmis.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ekran karti chipinizde sorun var ve evet arzaliysa hic goruntu alamazsnz harici monitor deneyin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran kartı gıdıcı anlasılan :) Hdd olmasa bile bios , post ekranı gelirdi. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Arzach

Merhaba arkadaslar, Samsung r620 model bir laptop'im var. Dun evden cikarken bilgisayari gayet normal kapattim, birkac saat sonra eve geri dondugumde bilgisayarin acma dugmesine bastim. Power tusunun ustundeki isik, bilgisayarin ustundeki guc isigi ve touchpad in isigi yaniyor, harddisk isigi ise sadece birkac saniye yanip sonra sonuyor.. Harddisk'den ses de gelmiyor. Ekranda ise hic goruntu yok, BIOS ekranini bile goremiyorum..

Internette ve burdaki forumda yazilan her seyi denedim. Ramleri cikarip taktim, laptop'in pilini ve guc kablosunu sokup power dugmesine 30sn basili tuttum (hard reset). Hic biri ise yaramadi.

Son zamanlarda bilgisayari acarken bip bip gibi bir ses geliyordu, acaba onunla bir alakasi olabilir mi?
    BIOS ile alakali bir sorun olabilir mi? BIOS u bu durumda nasil resetleyebilirim?

Sizce sorun ne olabilir? Suan cok zor durumdayim.

ramleri çıkarı p takın olmazsa yerlerini değiştirin alttaki kapakların birindedir. Baktınız gene olmadı türk usulü bir tane tokat patlatıp deneyin.

• aynisi benim laptopa oldu cozum ne acaba

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.