Şimdi Ara

Samsung Laptop soğutucu bloğu montajı??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, elimde yaklaşık 5 yıldır kullandığım Samsung R620 notebook var. İşlemci ısısının yükte 90-95 derecelerde gezinmesi nedeniyle dün akşam cihazı temizlemeye karar verdim. Tamamen parçalayıp anakart üzerindeki soğutucu bloğunu temizledikten sonra, elimde termal macun kalmadığını farkettim.

Bunun üzerine heatsinki ve bileşenleri temizleyip macunsuz olarak notebook u topladım. İşlemci ısısı şu anda boşta 45-50 dereceye kadar düştü ancak GPU ısısında bir sorun olduğunu düşünüyorum. Oyuna girdiğimde gpu ısısı 105 dereceye kadar yükseliyor. Daha önce farklı bir program kullandığım için bu temizlik (!) işlemini yapmadan önce gpu ısısının ne kadar olduğunu bilemiyorum. Bununla birlikte cpu ısısı da anormal dalgalanmalar gösteriyor. Örneğin 2 sn içerisinde 60 derecen 85 dereceye çıkıp tekrar 70 dereceye düşüyor

Tahminimce soğutma bloğunu yerine tam olarak oturtamadım. Termal macun 1-2 gün içerisinde kargoyla elime ulaşacak. Acaba bu süre içerisinde bu şekilde kullanmaya devam etmeli miyim? yoksa cihazı tekrar açıp soğutucu bloğuna bakmalı mıyım? Bir de soğutucuyu tekrar takarken üzerindeki vidaları ne kadar sıkmam gerekiyor? Yani çok fazla sıkıp anakarta zarar verebileceğimi düşündüğümden normal bir şekilde sıktım...

• 105 derece nedir ya bence onboard ekran kartına geçin harici ekran kartını kullanmayın. o derecelerde makina kendini kapatmıyor mu ? termal macun ısı iletkenligi için vardır belkide olmadıgı için degerler böyle saçmalıyor.
  • Laptopu kullanmayın bence.birde oyuna girmişsiniz iyiki yanmamış.dalgalanmada macun olmadığı için oluyordur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyice sıkmalısınız ancak abanmayın yani gittiği kadar sıkın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim. Bu akşam termal macunu tatbik edip tekrar ölçüm yapacağım.
  • macun ve düzgün montajla sorunu çözdüm su anda gpu yükte 75 dereceyi geçmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.