Arkadaşlar merhaba, Elimde 2013 yılında TTNET ten aldığım Samsung np300e5c a01Tr Laptop var.
Son zamanlarda iyice suyu ısındı. Çok kasıyor ve donuyor. Oyun oynamıyorum ve sadece işle alakalı kullanıyorum. İnternet ve ofis programları. ama bazen 3 4 internet sayfası açmam gerekiyor ve 15 dakika neredeyse kendine gelemiyor.Bende yükseltmeyi düşündüm.
Öncelikle bataryası hala canavar gibi ve para harcama imkanım yok. Oyun vs ilgim olmadığı içinde üst düzey bir sisteme ihtiyacım yok.
Size sorularım şunlar olacak. ***Yükseltmeye değermi? ***Ram 2 GB ddr3. boşta 1 slot daha var.4 veya 8 takarsam ne düzeyde bir düzelme olur.? ***işlemci core i3 3110m. işlemciyi yükseltebilirmiyim.? yükseltebilirsem ne takabilirim ve benim sorunlarıma katkısı ne düeyde olur.
Şimdiden teşekkürler.
ssd takın o ram ın aynısından arayın 2 si farklı olmasın farklı olursa sorun çıkarabilir
ayrıca takılı ramla aynı frekans ve cl de ram bulup ssd eklersen epey rahatlama olur.
quote:
Orijinalden alıntı: TR34gri
ssd takın o ram ın aynısından arayın 2 si farklı olmasın farklı olursa sorun çıkarabilir
hocam aynısından kasıt frekans sanırım değlmi? üzerinde 2 var, 8 lik taksam sorun olmaz sanırım. kastettiğiniz aynısı ram miktarı değildir sanırım.
8 liği laptopun biosu tanıyor mu araştırın alırken deneme imkanı varsa iyi olur 4+4 tercih etmek zorunda kalabilirsiniz
aynısından kasıt sadece frekans değil farklı marka modeller uyumsuzluk yaşayabilirler ram alırken aynı marka model 2 adet tercih edin
İşlemci yükseltilemez. Ram eklemesi yapılabilir ama anakart max ne kadar destekler bilinmez. 2Gb daha takıp kullanılabilir. Sorun ısınma kaynaklı olabilir. Termal macun değişimi ve toz temizliği yapın. Sonrasında format atın ve driverleri ile birkaç işinize yarayan program harici yükleme yapmayın. Sizi bu şekilde biraz daha götürecektir. Eğer çok seçme açtığınızda kasıyorsa ram yetersiz geliyordur. Tabi işlemci de çok güçlü değil. Bir müddet sonra işlemci de yetersiz gelmeye başlar. Fakat donmalar HDD kaynaklı oluyor genelde. Bad sector var mı hdd tune ile tarama yaparak öğrenmek lazım. Upgrade tavsiye etmiyorum. En fazla 2gb daha ram takılabilir. Gerisi para israfı.
herkese çok teşekkür ediyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme